Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Battlestar Galactica - 1x02

2007. február 26. 18:20 - sixx

A mini első részét kettévágó TV2 remélhetőleg leadta a második felét az első másfél órának, és nem spoilerezem agyon a folytatásért izguló hatvannégy néző szórakozását - sajnos az onlány műsorújságokból nem lettem okosabb a kérdésben. Ott fejeztük be a múltkor, hogy hullanak a bombák, Gaius Baltar (a szexéhes áruló) pedig robotnője mögé bújva éli túl a robbanást, majd menekül árkon-bokron át. Ez lesz az első szálunk, a Caprica bolygós vonal.

A másodikban a hajó és annak sorsa áll a középpontban: Adama hírt kap, hogy kitört a balhé, és innentől kezdve akkor We are at war, ezt olyan hangon mondja, hogy az ember rendesen el is hiszi neki. A Cylon támadók a hírek szerint könnyedén semmisítenek meg minden emberi hajót, mi a fene folyik itt? A múzeumavatóra érkezett vadászok ellen is csak két gépet küldenek, de az emberek gépei a csata közepén egyszer csak irányíthatatlanná válnak: a geci robotok zavarják a számítógépeket. A vadászokat kísérő ellátóhajó vagy mi a hátam megússza a dolgot, de kénytelenek kényszerleszállni a Capricán - erre majd visszatérünk rögvest.

Ilyenkor jön jól a régi hajó muzeális értéket képviselő régi Viper százada, ezeket a gépeket ugyan zavarhatják: ócska vezérlőszerveikkel nem tudnak mit kezdeni, így Starbuck és társai aránylag simán leszedik az ellent (megszólal végre az iszonyú ütős zene is, amit főleg a csatákra tartogatnak, dobokat vernek kiváló ütemre, eszem a kis szívét a szerzőjének), de az egyik rohadék egy nukleáris fejjel ellátott rakétát még kilő a Galacticára.

A sérülés komolynak látszik, és Tigh beáldozza a sérült részbe rekedt 86 szerelőt - inkább ők, mint az egész hajó, mondja. A fedélzetmesternek ez kurvára nem jön be, remegő szájszél, meredt tekintetek, de egyelőre ennyiben marad a dolog. A hajó megmenekül tehát, de szar a helyzet: lőszer kell, mely a Ragnar állomáson ugyan van, de oda csak ugrani lehet, és egy csillagköd vagy mi a hátam egyébként is megnehezíti a dolgot, nagy a fejtörés. Most átnézünk a harmadik szálra is, mert az pont ekkor csatlakozik be a Galactica történetéhez.

A hajó múzeummá avatására érkezett sajtósokat és a miniszterasszonyt szállító luxusjacht  a kísérő vadászok elhullását követően egyedül marad, iletve Apollo ócska Viperje védelme alatt áll, ami annyira nem jó hír. A cylonok a biztonság kedvéért kilőnek rájuk egy töltetet, de Apolló leszedi a rakétát, és csak kis sérüléseket szenved a gépe is. A hajóra visszatérő pilótát kész helyzet fogadja: az elnöknek és úgy egyébként a 12 kolóniának is annyi, a hajón az újságírók nem nagyon örülnek annak, hogy egy tanítónő utasítgatja a népet, de ezen hamar felülkerekedünk, hiszen Roslyn az egyetlen túlélő kormánytag, így meg is van az új elnöke a kolóniáknak.

Mindeközben a Capricára leszálló Boomer-Helo páros kellemetlen helyzetbe kerül: menekültek szeretnének a hajóra felszállni és elhúzni a francba onnan, de a raktér kicsi, az emberek meg sokan vannak, így sorshúzás dönt, melynek végén 3 felnőtt és egy pár gyerek fér csak fel a hajóra. No, meg Baltar, akit Helo meglát a tömegben, és felajánlja neki a helyét - könnyes Boomer szomorú muzsika hangjaira száll fel a naplementében, kiközben a háttérben gombafelhők gomolyognak, de legalább megvan egy újabb szál: Helo vs Cylon sereg a Caprica bolygón.

Az elnöknő határozott mentőakcióba kezd: utasítására a pilóták megpróbálnak annyi civil hajót összetrombitálni, amennyit csak lehet. A gáz az, hogy Adama hírt kap a flotta totál elpusztulásáról, magát admirálisnak flottaparancsnoknak kiáltja ki, megpödri (még) nem létező bajszát, és kiadja az ukázt: fel a Ragnar állomás irányába! Az elnökasszony ezt nem veszi jó néven, ő menteni akar, embereket, sokat, és az sem érdekli, hogy egy arra járó Cylon atomtöltetet lőtt ki az ekkorra már kissé felhízott civil flottára.

Feszült pillanatok következnek, Adama egyre fehérebben figyeli a dradisnak nevezett radaron, ahogy a rakéták becsapódnak a flotta jelzet helyére - Lee fia éppen a makacs tanárnő mellett szolgál, így kissé kellemetlen a helyzet. Egyszer csak egy villanás, majd volt flotta - nincs flotta, sírással küszködik a sokat látott veterán, de nyel egyet, és mutat, előre, a messzeségbe: arra a Ragnar, mi is oda megyünk. Jövő héten folytatjuk.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tugezőőr uuuii uuillö 2007.02.26. 19:52:54

Adama parancsnok, nem? Lehet már tudni, ki a felelős a Csillagköziért?

tugezőőr uuuii uuillö 2007.02.26. 19:53:34

Adama parancsnok, nem?
Lehet már tundi, ki felelős a Csillagköziért?

karádisári 2007.02.26. 22:57:38

sixx, én szeretnék lenni a hatvanötödik nézője a sorozatnak, de nem tudom, hogy mikor és milyen címen adják.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.02.27. 07:44:39

asszem Csillagközi romboló lett a címe, a tv2 adja szombat kora délután.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.02.27. 07:45:47

karnok: miután a flotta elpusztult, kikiáltotta magát (jogosan) admirálisnak.

bazalt 2007.02.27. 09:32:55

sixx!

Adama "commander" azaz parancsnok. Egy későbbi részben találkozik egy igazi admirálissal (Admiral Cain), majd annak a halála után lesz kinevezve Roslyn által admirálisnak. Aminek "kikiáltotta" magát, az a flottaparancsnok, ami, figyelembe véve hogy a "flotta" 1 db hadihajót és annak a kísérővadászait tartalmazta, helyénvaló.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.02.27. 09:44:25

bazalt: oké, 1:23-kor jelenti be, hogy I'm taking command of fleet, de kvázi admirális, hiszen ő az általunk ismert legmagasabb rangú parancsnok vagy miafene. Tudom, hogy mi történik később, és direkt nem spoilerezek a commentekben sem.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.02.27. 10:01:18

kihúztam, igazatok van valahol.

bazalt 2007.02.27. 10:16:58

Mire odaér a kukackettőn (HA egyáltalán leadják odáig) már úgyse fog senki se emlékezni arra amit írtam... :) A "kvázi"-t hagyjuk...

zsibike 2007.02.27. 11:38:04

na bazz marmegint megy? meg mindig azzal a nevetseges fos szinkronnal amivel tavaly vittek? Hajonevek leforditva, stb? Felreforditott dolgok, rangkeveresek?
ha igen akkor bannolom a tv2-t. raadasul az atlantis szinkronszineszei is annyira tudjak az angol nevek kiejteset, amennyire egy doglott malac kukorekolni. sepperd, ródni, ronon majn rónen lesz? szanalmas tv2 pusztuljon a szinkronstáb!!!!

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2007.02.27. 12:11:59

en nem nezek tul sok tevet... nemerdekel. commenten olvastam, mennyire jo is az EUREKA. beleneztem, nemtetszett. erdemes lesz ezt a sorozatot nezni, vagy kar elokeresni a taviranyitot?

sixx · http://comment.blog.hu 2007.02.27. 12:21:13

az eureka egy feelgood, vicces scifi, ez egy kőkemény politikai/társadalmi dráma űroperai környezetben. igen, érdemes.

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2007.02.28. 09:53:58

koszi Sixx, akkor marad utolagos letoltes
süti beállítások módosítása