Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Alias 3x07 - Ellenséges szövetség

2007. február 22. 00:40 - sixx

Alias is back. Kurva jó volt ez az epizód, klaszikus Alias elemekkel minden percben, rémálmok, átvágás, Kémfater akcióban, Vaughné és Sark, egy kis Marshall show, és Arvin is kezd belehúzni. Syd rémálmot lát, oldalán lévő sebhelyből végeláthatatlan műanyag csövet tép ki, közben valami angyalszobor esik majdnem rá, nem csoda, hogy kissé zaklatott reggelre.

A főszál ott indul, hogy Arvin bátyánk visszatér a CIA-ba, mire mindenki pánikszerűen lezárja a gépét, wireless hálózatot lekapcsolják, mit tud ez az ember? Infót hoz, a Covenantnak kell egy kínai hogyishíjják, valami mikrolézer vagy mi a hátam, amivel kocsonyássá lehet változtatni az embert belülről, jó kis cuccnak tűnik. Jóhogy pont ott tartják, ahol egy fogadást is rendeznek, és amire Sloane hivatalos, tehát megy a CIA is, Sydney megint báli ruhában pompázhat.

A fogadás az Alias szabélyainak megfelelően zajlik, azaz megérkezés, smúz, tánc, Marshall kütyü elővétele (ezen a héten kaméleon-borítású minikamera kisautón, amit valahogyan távirányít Finkman mester), biztonsági rendszer hatástalanítása, Syd átöltözése, adatlopás (a mézer - mert ez a neve - operációs rendszerét kell egy baromi ronda Nokis 3650-es telefonba lemásolni), majdnem lebukás, verekedés (melynek során Syd függönyzsinórral, szék karfájával és tőrökkel vág agyon két kínait) majd visszavedlés és nyugodt távozás.

A mellékszál ezen a héten a korábban megismert kis geci kubaival indul, Mexikóban kapják el, és mivel van infója a Lazarev gyilkosságról, ráküldik az NSC-t, azaz Vaughnné őnagyságát, és férjét. Kémfater ennek nem örül, mert ha a kubai köp, akkor annyi Sdynek, tehát irány Mexikó. megszervezi, hogy elrabolják a Vaughn házaspárt, aminek később Michael kurvára nem örül, remegő ajkakat és dühös tekintetet kapunk a pénzünkért, de mindhiába, mert Kémfater felakasztja a kubait.

Vaughnné hazatérve kocsiba ül, de az nem indul, Sark buherálta meg a gépet, mert át akar adni neki valamit: egy pár képet a Julia jelmezben haknizó Sydről, amint éppen Lazarevet öl. Nabazmeg. A szőke ribanc persze azonnal köp a feletteseknek, szembesíti Vaughnt a tényekkel, miszerint hazudott neki, és kirúgatja Dixont is, szemét egy dög ez a nő, már az elején látszott.

Vaughn eljátsza a gáncsnélküli lovagot, és Sydet figyelmezteti a veszélyre: húzzon el az országból, mert szar van a levesben. Arvin még korábban átadott kémbarbinknak (copyright by TWOP) egy borítékot és egy kulcsot, amit a Julia Thorn napjai alatt bízott rá, a levélben rejtjelezve egy római cím lapul, ahová Syd menekülni kénytelen az NSC elől. Rómába érve a lakás tetőablakán keresztül megillantja az epizód eleján belengetett angyalszobrot, ezt is lezártuk tehát, de mire kényelembe helyezné magát, máris elkapja az olasz rendőrség. Syd szarban van, kérem szépen, nem is kicsiben.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mókus 2007.02.22. 04:42:38

Már van vagy két éve, hogy megnéztem ezt a szériát, de már a felére sem emlékszem.. (na jó, majd lesz egy csavar, hogy syd miért nem emlékszik stb)
Emlékszem, van egy weboldal viszont, ahol felsorolják az összes rambaldi vagy milyen cumót :-s

Szaba 2007.02.22. 09:22:52

Mintha a végén a nemzetbiztonság kapta volna el, legalább is a magyar szonkronban így volt.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.02.22. 09:59:11

az eredetiben olaszul pofáztak, lehet azt, hogy nemzetbiztonság, vagy az amerkiai kormány megbízásából letartóztatom, hiányos az olasztudásom.

n.viki 2007.02.22. 11:10:22

nem annyira nézek sorozatokat, csak ezt, Marshall izgi kütyüjei miatt. csípem.
sixx: viszont mindíg elolvasom a commented a filmről; a stílusodtól tuti jó kedvem lesz, mint pl. ma, a dícséretesen szar hangulatomtól "fosztottál meg" egy időre. :):) ezért ezt most elmondtam.
süti beállítások módosítása