Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: 4400 1x04 - Átalakulás

2007. február 15. 03:34 - sixx

Az a legnagyobb bajom ezzel a sorozattal, hogy olyan kurva lassan bontják ki az egyes szálakat, hogy beleőszülök, pedig Loston edzett, türelmes sorozatfüggő vagyok. Ismét nem nagyon haladtunk előre semmit, pdig lett volna mit, de sebaj.


Eheti díjnyertes visszatérőnk Knox, akinek már a neve is hidegrázást kelt minden jóérzésű zenerajongóban (a szó eleji "k" csendes, nem ejtjük), szeretni pedig nem nagyon kell, mert gyilkos, a sorozatos fajtából. Prostikat szabdalt fel, majd emelt nekik helyes kis oltárokat a pincéjében, de aztán elvitték, így leállt a dologgal (vagy folytatta az ET-k között, ki tudja), de most, hogy visszahozták, megint rákezdi.

A képessége abban merül ki, hogy csábos szavakkal rá tud venni bárki bármire, és mivel gyilkos, nem nőket szed fel, vagy áll be kihallgatónak a CTU-hoz, hanem az utcán vagy kocsmában megismert random férfiakat bíztat késelésre. Nem értem, hogy ez neki konkrétan miért jó, hiszen az lehet a lényege ennek a gyilkolósdinak, hogy kiélje a vágyait, nem? Na ugye.


A dramaturg nem nagyon erőltette meg magát, az első felvonásban gyanúsítjuk, majd elengedjük, a másodikban apróbb fordulatként mintha elkapnák egy MÁSIK alakot, de az felakasztja magát, majd a harmadikban 2 perc alatt megoldjuk a dolgot, gyilkos helyett gyilkoló statisztát lefüleljük, igazi gyilkost hangszigetelt üvegbörtönbe zárjuk, és kész is.


A többi szál legalább ennyire unalmas: Maia prekog képessége a frászt hozza a nevelőnőre, de Diana még bírja szusszal; Richard nem talál munkát éls emiatt kissé ideges; Lilly terhes; Shawn próbálja nem megdugni az öccse nőjét és feltámasztani az unokatesót (mindkét küldetés sikerrel jár egyelőre); és megjelenik nekünk Billy Campbell, azaz Jordan Collier, egy milliomos visszatérő, aki központi szerepet fog majd kapni a többi epizódban, és egyébként is messze a legjobb karakter a bagázsban.


Collier terve, miszerint begyűjti az összes visszatérőt, és egy véd- és dacszövetségbe tömöríti őket (no meg kiaknázza szépen különleges képességeiket) kezd kialakulni, birtoka is van, nagy, melyen van hely mindenkinek, úgy meg különösen, hogy az epizód végére vesz magának még egyet, 26 millió dollárért. A 4400 eleve kezd kissé kirekesztett státuszba kerülni, mivel egy riporter oknyomoz, feltár és végzi a munkáját - ezt a kormány nem nézi jó szemmel, és befenyíti a csaj producerét, talán lesz még a dolognak folytatása, talán nem.


A következő két rész (az első évad utolsó két darabja) valamivel jobban sikerült, azt már annak idején sem értettem, hogy egy 6 epizódos minisorozatban miért kell enyire semmitmondó, időhúzó epiódokat rakni, mint a tegnap esti.

12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toi 2007.02.15. 07:11:58

hogy ez mekkora szar lehet. mármint az egész. összességében.

Toymao 2007.02.15. 09:04:02

Pedig nem az, és még szerintem nem is annyira vontatott. Én legalább is anno úgy éreztem, inkább egy ilyen CSI-os vonalat akarnak követni (egy epizód - egy új 4400, ami testévrek között is jelent normál networkös temőpóban is 200 évadot) és mellesleg van egy metaplotunk is.

OnixTitan 2007.02.15. 12:08:30

Mellesleg Són és Kájl-ról is kiderül, hogy a fény eredetileg Kájlt akarta elvinni, de a spanja kilökte a fényes csápok közül, Kájl kidőlt mint roki, a fényes polipkarok, amik nekem leginkább úgy tűntek, hogy sok fényes gyöngy egy szálra felfűzve, ezért a mi derék Sónunk köré fonódnak azt vágás.

Halvány Görény 2007.02.15. 12:20:01

ahogy nézem, egyre inkább erősödik bennem a már korábban említett "németsorozat" érzés.

str 2007.02.15. 14:10:29

hidd el, én szívből gyűlölöm azt a vonalat, de ezt elnézegettem, egyelőre csak az első évadot, a karakterek kurvajók, nekem ez már elég.

zsolot 2007.02.15. 18:31:10

így, hogy láttam a 3. évadot is már, állítom hogy a három közül tényleg ez lett a leggyengébb évad, de ez csak a bemelegítés, és összességében szerintem ez egy k. jó sorozat.

dr66 2007.02.15. 23:58:38

a sorozat nagyon nagyon jó,de egyvégtében minél több részt kell megnézni./aki megteheti/szerintem igy lehet igazán élvezni.

forumuser 2007.02.16. 03:44:27

Az első néhány rész valóban gyatrácska. Később felgyorsulnak az események, jól. Talán túlságosan is, főleg a harmadik évadban. Csavar is lesz elég, de a fő-fő-főrejtélyre még mindig nem derült fény.
Összességében tetszik.

Halvány Görény 2007.02.16. 10:40:43

na jó, lassan a pöcs kivan attól, hogy mindég azt mondják, ha valakinek nem tetszik egy sorozat, hogy hát persze, mert úgy nem jó, mert egybe kell nézni egymás után a részeket, akkor majd jó lesz. háde.zmeg, akkor mér lett belőle sorozat?

2007.02.16. 11:03:16

ne morogj, az is ott van, hogy aki megteheti

Halvány Görény 2007.02.16. 11:08:24

de nem ez a lényeg, hogy ki teheti meg és ki nem, hanem hogy egy sorozatot miért olyanra csinálnak, hogy csak egyben nézve legyen igazán élvezetes? nem-e kicsit ellentmondó-e?

2007.02.16. 11:15:32

de-e :)
csak így valszleg legközelebb is odaülsz a tévé elé (amíg végleg el nem veszíted az érdeklődésedet)
süti beállítások módosítása