Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Alias 3x06 - Újjászületés

2007. február 14. 23:55 - sixx

Valahol klasszikus ez az epizód is, de vannak benne olyan idegesítő szarságok, melyektől az ember falnak megy, például mi a fenéért van Marshall irodájában/laborjában egy komplett dobcájg? És mikor tudjuk már meg végre, hogy ki a fasz ez a Julia Thorn, és mit tett míg Syd nem volt velünk???

Syd szeret testedzeni, ez látszik is rajta, habár egy melltartó a futkosáshoz nem ártana. Sloane jő, és próbál vele beszélni, mindhiába, tessék szépen Vaughnén keresztül érintkezni, így hivatalos. Vaughn közben jégkorongozással múlatja az időd, a kapuban Weiss, Greg Grunberg szemmel láthatóan nem érzi jól magát a jégen, nem úgy, mint  Michael Vartan, aki imádja a sportot. A jelenetnek túl sok értelme nincs, Vaugh nem szeret hazudozni a nejének, ennyi.

Sark előkerül, Strasbourgban bízzák meg azzal, hogy nyírjon ki egy Lang nevű fazont, na persze nem egyedül kell mennie, kap társat is. mégpedig a HALOTT ál-Francine személyében, aki nem halott, sőt, nagyon is él, és kurva szar sminkje van. A Boney M tánc és playback zenekar előadóin láttam utóljára ilyen rémisztő kék szemfestéket, és már akkor is sejtettem, hogy ezzel valami nem stimmel. Lehetett rá számítani, hogy a CIA is ugyanazt a faszit akarja elkapni, valami keletnémet tudós, aki kifejlesztett egy olyan kulcsot, amivel minden orosz fegyvert lehet kezelni, vagy valami hasonló. Műtétek során változtatott a fején - előnyére, hadd tegyem hozzá gyorsan - így nem lesz egyszerű megtalálni, de Marshall kifejlesztett hozzá egy kütyüt, még jó.

Miért kell minden titokban járó káeurópai fazonnak techno-diszkókban találkozni a kapcsolatával? Milánóban vagyunk, Syd rémes álruhában, a melle között kis kamerával vizslatja a diszkó népét, megvan az emberünk, de megjelenik ál-Francine, akit Allisonnak hívnak, és egykoron Syd lakótársának mintájára alakítottak át (aki eddig nem nézte a sorozatot ne kérdezze, aki nézte, tudja), lövöldözni kezd, és a kavarodásban utóléri a menekülő embert, kitépi a bal alsó kettest a szájából, és nem nyírja ki Sydet, pedig.

Mindeközben Vaughnné Moszkvába utazik, hogy a Lazarov gyilkosság ügyében előrejusson, kap valami hangfelvételt, amit a Törtetőkben Ari Gold titkárát játszó faszival dekódoltat, és ennek nyomán Londonig jut el, egy irodába, ahonnan Lazarovot hívták halála előtt. Az irodát ki más bérelte volna, mint Julia Thorn, az isten szerelmére, menjünk már utána ennek a szálnak, mert lemarom magamról a szőrt.

Dixon úgy dönt, hogy csak jó ötlet, ha Syd lesz Arvin bácsi futtatója, emelje fel a kezét, aki szerint ez baromság. Első küldetés: elhitetni a Sark/ál-Francine párossal, hogy a Lang szájából kitépett rádióhogyishívjákkal kapcsolatos tervükről (elmennek valahová, ahol az kinyit valamit, és onnan egy izét vesznek elő, ami kell a Covenantnak) már a magyar titkosszolgálat is tud, és új tervet javasolni nekik. Sikerül, Bulgáriába mennek, Syd szorosan a nyomukban Vaugh társaságában.

Kis Aliasos üldözősdi után következik a Best Csajbalhé második felvonása, Syd vs ál-Francine, ütésváltás, rúgás, pisztollyal fenyegetés, amit el tudunk képzelni. Egy ponton az ellen felülkerekedni látszik, és mint minden rosszember a filmekben, elmondja Sydnek, hogy miért nem ölheti meg: a Covenantnak kellenek az emlékei, mert hogy Syd tud valamit, amit mégsem.

A verekedés végén Syd mellbelövi ál-Francine-t, de mi csak röhögünk, hiszen ezt már eljátszotta vele, HÁROM golyót eresztett a randa pofájába, és tessék, itt van, és erősebb, mint valaha. Igazunk van, az utolsó jelenetben kiderül, hogy a sebesült nőt szállító mentőt szétdúlta valami, vagy valaki, Francine menekülés közben nem nagyon van tekintettel az állami vagyonra.

Ja, és a dobcájg? Marshall írt egy punk-rock nótát, melyben megkéri a csaja kezét, és ezt dobkísérettel adja elő. Tesztalany: Vaughn. Jelenet értelme: zéró. Jelenet viccességi foka: ezer. Marshall Finkman for prezident!

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molaris 2007.02.15. 06:52:57

Majd amikor kezet fog Columbo feleségével.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2007.02.15. 07:05:48

Ugye azt sosenem mutatják, amikor Syd megcsinálja a maga kis maszkját, kifesti magát, parókát húz mifene...
Pedig még bruszvillisznek is volt ilyen jelenete mint Sakálnak, meg John Malkovichnak is, amikor ilyen átváltozós pacákot játszott...

toi 2007.02.15. 07:08:57

"Marshall Finkman for prezident!"
ezzel csak egyetérteni tudok.

vasszűz 2007.02.16. 12:28:59

Syd a parókáját Szörnyella de Frásztól kölcsönözte.

KékFény6 2007.02.17. 02:53:55

És megint láthattuk a jó kis Astoriát Zürich-ként... Miért nem volt pénzük egy 10 mp-es zürichi látképre, ha már ennyiszer használják? Nem értem.
süti beállítások módosítása