Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Az elnök emberei 7x05 - Beismerő vallomás

2007. február 07. 01:10 - sixx

Nem sok kérdést hagy fent a levegőben a magyar cím, de mondjuk nincs is mit: Toby tette, oszt jónapot. Ezt az epizódot az eredeti sugárzás alatt is leesett állal néztem, a Toby Zieglert alakító Richard Schiff igazán megérdemelt volna érte legalább egy Emmyt, mert valami félelmetesen jó volt végig.

Ott folytatjuk tehát, ahol abbahagytuk: Toby bevallja CJ-nek, aki azonnal Babish irodáját hívja, és nem tudja pontosan, hogy sírjon-e vagy ököllel essen a liberális eszmék lánglelkű mártírjának. A jelenet igazi feszültségét a zene és háttérzajok teljes hiánya adja, tökéletes csendben ülnek egymás mellett, mi pedig mire észrevesszük magunkat, már a kanapéról is majd lecsúszunk, miközben a talpunk is ökölbe szorul. A hogyvolt ezúttal nem időrendben, hanem szálanként jön, tessék kibírni.

Az intézkedések innentől kezdve villámgyorsan történnek: Tobyt izolálják, az irodáját kiürítik, mindenkit azonanl kihallgatnak, akivel aznap este akár csak egy szót is váltott - úgy kezelik mint egy kirekesztett, fertőző beteget, de ez az FBI és egyéb ügynökségek vizsgálódásának ismeretében azt hiszem érthető is valamelyest. Babish és Toby kihallgatás alatti szópárbaja is megér egy misét, én sajnálom, hogy az ügyvéd jelenléte ilyen hamar véget vetett neki, hiszen a két színész is élvezte a jelenetet, ez lejön a képernyőről azonnal.

A Tobyt érintő szálat természetesen az elnökkel kell lezárni: Jed egy más ügy miatt (rögvest rátérünk) kissé elfoglalt és ideges is, így nem csoda, hogy Toby elbocsátása nem sikerült olyan könnyesre, mint lehetett volna számítani rá. Mondjuk ezt csak a Toby rajongó lelkünk mondatja velünk, hiszen itt államtitkokról is azok elárulásáról van szó, ez nem Pistike fizika puskájának beköpése, szóval jogos, hogy Jed közli Tobyval, hogy tekintse bárki is mártírnak, ő bizony nem fogja. A rész végén halljuk az elnököt, amint egy rendkívüli adásban bejelenti, hogy megvan a tettes - ezzel párhuzamosan pedig a Fehér Házból kivezetett Toby hátát mutatják, egy bukott, megtört(?) emberét, akit mi viszont rohadtul sajnálunk.

A Jedet érintő másik történetszál a középső lánya házassága a "muslicás faszihoz", aki persze egy tipikus geek (ennek akár még örülhetne is az elnök), de teherbe ejtette a lányt, így kissé siettetni kell az esküvőt, mert ugye hülyén néz ki egy 9 hónapos pocakkal menyasszonyi ruhában feszengő szőke nő. Jed persze a Fehér Házban akarja megrendezni a dolgot, ebből még lesz vicces szitu bőven, azt garantálhatom.

A másik itt zajló szálban ismét előjön Mr. Frost, aki a frászt hozza Kate Harperre, de a meglátásait igenis figyelembe kell venni, hiszen a nemzetközi helyzet fokozódik, és ebből még baj is lehet (értsd: Kína vs. Oroszország, India és Pakisztán az oldalvonal mellett, USA meg középen). Kate nem nagyon tud rendet tartani a situation roomban, amit nem tudom minek fordítottak, CJ viszont igen, és úgy kiosztja ez egyik fejest az asztal mellett, mint Gyurcsány az MSZP tagságot Öszödön.

Ami Joshékat illeti, ez a rész csendes, ülnek a repülőn, és Louval együtt rádöbbennek, hogy váltani kell, vérfrissítésre van szükség, tehát meg kell szabadulni egy két régi arctól, akik már csak visszahúzzák a szekeret. Santos benne van, de a kirúgás tényét nem hajlandó közölni a szerencsétlenekkel, majd Josh. Ő találta ki, megérdemli. Ned kirúgása nem zajlik le zökkenőmentesen, és a Joshnak odavágott megjegyzései (legalábbis annak arckifejezése láttán) igencsak célba találnak.

Az epizód legviccesebb jelenete Teri Polo horrorfilmnézése, és Josh beszólása a filmmel kapcsolatban: "Rob Zombie? Én inkább a korai, viccesebb filmjeit szeretem."

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Agent T 2007.02.07. 09:41:49

Válságteremnek fordították.
Szpojler lehet: a vérfrissítés okán érkezik majd vissza szemszíborn?

sixx · http://comment.blog.hu 2007.02.07. 10:09:59

végül is válságban mennek a terembe a népek...a kérdésre pedig: majd meglátod :)

Agent T 2007.02.07. 10:29:30

Talán az egyik dvd extra részében volt, vagy csak olvastam valahol, hogy valami fehér házi menyus azt nyilatkozta, hogy olyan, hogy situation room nem létezik a valóságban, csak az első akciófilmek rendezőinek unalmas volt az oválisban tartott hepening válság idején, ezért csináltak egy ilyen szobát. Azóta meg átveszi minden fehér házban játszódó film/sorozat/képregény.
Kiváncsi volnék, igaz-e ez :)

Agent T 2007.02.07. 10:31:47

Persze, mint tudjuk, nem létezik titkos katonai űrhajó sem :)

Flaw 2007.02.07. 12:08:29

Természetesen létezik Situation Room a fehér házban. A funkciója és a neve is ugyanaz, mint ami a sorozatban látható, bár a technikai felszereltsége erősen elmaradt 2006 végi felújításáig a sorozatétól, ezelőtt ugyanis 1985-ös berendezésekkel volt ellátva :)
Rááadásul egyáltalán nem titkolt a létezése. Anno még Kennedy hozta létre és azóta folyamatosan működik. Tavalyi felújításáról többek között itt is írnak: news.aol.com/topnews/articles/_a/white-house-strategy-room-goes-high-tech/20061220092709990001?ncid=NWS00010000000001
süti beállítások módosítása