Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Alias 3x04 - A próbatétel

2007. február 01. 04:15 - sixx

Hát, nem mondom, hogy az eredeti cím az sokkal jobb volt (The missing link), de a magyar cím kb. a 20 perctől értelmét veszti, hacsak az utolsó jelenetre nem gondolunk, de nem szaladjuk ennyire előre. Klasszikus Alias epizóddal van dolgunk végre, Sloane megint geciskedik, Syd majdnem lebukik, és Vaughn arca is torzul rendesen, amikor imádott kémcsaját kis híján megdugja a főgonosz.

Az Alias mindig is híres volt arról, hogy a teaser vagy cold open akár 12 percig is eltarthat, szóval ebben az értelemben is régivágású JJ Abrams epizódot kapunk, gonoszok rabolnak vírust valahonnan, egyikük ott marad, magyar a lelkem, Bogdán László. Elvártam volna, hogy legalább valami magyar származású statisztát szerződtessenek a szerepre, de nem, egy Ray Proscia nevű faszi alakítja a gazt, aki ezzel a névvel nem lehet pannon puma. Megsérült valami vírus ellopása közben, blabla, de ezzel nincs vége, elrabolnak majd még egyet.

A CIA érthetetlenül jó minőségű képekkel rendelkezik minden rosszemberről, Bogdán haver társairól is mindent tudnak, Sydnek meg be kell épülni a vírusfertőzésben elhalálozott magyar helyére, majd egy rúzsba rejtett nyomkövetőt elhelyezni a zsákmányon, mert hát a Covenant áll a háttérben, és így eljutunk a főhadiszállásukra, jól. Na persze. Syd elmegy beépülni, ez azt jelenti, hogy póthajat ragaszt és bűrgatyát ölt, ami ellen semmi, de semmi kifogásom sincs, jócsaj. A főgazemberrel való találkozás nem semmi: "Szevasz, Julia!" üdvözli Simon hősünket és olyat smárol vele, mint egy felnőtt. Nabazmeg.

Syd persze aládolgozik (muhaha) a fazonnak, persze, én vagyok Julia, a szexistennő, aki mindenhez ért. A hallgatózó Vaughn meg Weiss semmit sem ért, kis buták. A bandába nem lehet csak úgy beszállni, el kell lopni egy nyakláncot valami szállodából, próbatétel gyanánt, dejó. Syd egy régimódi telefon segítségével kinyit egy széfet (ne kérdezzék), majd levetkőzik alsóneműre (ami pont egy bikini) és kiugrik a 19. emeletről, bele a medencébe, mindeközben a bokáján viselt gyémántnyaklánc meg sem rezzen.

Ezek után nincs élő ember, aki ne venné be valami bandába, mindegy milyen feladatra, bazmeg ez kiugrott, és nem esett le róla a nyaklánc! Pár nap múlva jön a balhé, addig lehet hazamenni. Syd megy is, és majdnem ez lesz a veszte, mert követik, fotózzák, és szembesítik is - Vaughnnal van egy képen, a rosszember meg ahelyett, hogy istenesen megdugná, késsel fenyegeti, és Vaughn kiléte felől érdeklődik. Izgalmas pillanatok, hiszen Marshallnak 1,3 mp alatt kell komplett rosszember profilt alkotni Syd titkos szerelmének, de sikerül a dolog, már ne sikerülne, feltölti a szerverre, oszt jónapot.

Minden oké tehát, Sydben bízik a főnök (a kis kubai geci nem), erre látogó jön, SARK AZ, Syd majdnem infarktust kap, vazze mi jöhet még? Frei Tamás? Kiszel videó? Hátat fordít neki, megússza, de Debrecenig hallatszik a szívdobogás. Mennek a balhéra, Syd kinyit mindent, amit ki lehet, elhozzák a vírust, erre megjelenik egy csapat statisztagonosz, hozzák Vaughnt, és mondják, hogy CIA ügynök. Syd, megakadályozandó egy fejlövést, kést ragad és LESZÚRJA VAUGHNT. Aztakurva. 

Ja, hogy ki ne maradjanak: a B cselekményben Sloane és Vaughnné beszélgetnek, Arvin bácsi ismét nagyon geci, tud valamit a szőke tyúk faterjáról, és néz hozzá úgy, ahogy ő szokott, sunyin és gonoszan, imádon Ron Rifkint. A C szálban Kémfater közli Dixonnal és Vaughnnal, hogy ki is ez a Julia, csak el ne mondja senki az infót a szőke démonnak, mert akkor baj lesz, NSC vizsgálat, pszichoterror és hasonló nyalánkságok - Vaughn ügynök tehát innentől kezdve hivatalosan is hazudik a nejének, mint a vízfolyás. Jó ez így, nem sajnáljuk a világ legótvarabb műfogsorának tulaját egy cseppet sem.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása