Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Az elnök emberei 7x04 - Beteljesült jóslat

2007. január 31. 01:07 - sixx

Kérem szépen ebben a részben derült ki az, hogy jó írók ekkora szereposztásnak is tudnak megfelelő forgatókönyvet prezentálni, a Vinnick kampány nyúlfaknyi jelenlétén kívül mindenki megkapja a maga öt percét, nagyon erős, és persze az utolsó jelenet miatt meglehetősen ütős kis epizódot kaptunk. Két főszál és azokon belül számos mellékszál fut párhuzamosan, melyek szépen összeérnek a harmadik felvonásra, Toby, Toby, micsináltál?

A Santos kampány próbál az "üzenetre" fókuszálni, ezen a héten az oktatás a központi téma, ezzel lehet választást nyerni, és ezen lehet nagyot bukni is, így nem csoda, hogy Josh megint hiperaktív módba vált, amikor Santos egy teremtés kontra evolúciós kérdésre kissé félreérthető választ ad. Persze nem Santos lenne, ha egy huszárvágással nem tenné jóvá az elszólást (?): egy rögtönzött szülői értekezleten kifejti, hogy az evolúció tényeken alapul, így azt kell oktatni az iskolában, míg a teremtés a hiten, aminek semmi keresnivalója nincs errefelé - egyetértünk vele, a Föld nem 6000 éves, és kész. A végére még arra is van lehetősége, hogy odavágjon egyet Vinnicknek: tessék őt is megkérdezni, hogy mit gondol a dologról (ez a bigott vallásos réteget is tömörítő republikánusok számára nem jön jól).

A kampánykörút nagyon kellemes Leo-Annabeth pillanatokat hoz, mind a két színész nagyon jól hozza a karaktert, az óraelkobzás (The woman took my watch) és a liftes jelenet, melyben Annabeth azzal az indokkal utasítja vissza Leo vacsorameghívását, hogy nem kellene a kettőjük között lévő (szexuális) feszültséget fokozni (!!!), minden pénzt megérnek. Nyugodjon békében, Mr. Spencer!

A másik vonal sokkal komolyabb: a Fehér Házban mindenki ideges, hiszen jönnek az idézések szépen sorban, Margaret már tanúskodik is, és kiderül, hogy bizony belehallgat néha CJ beszélgetésébe, nem mintha ezen meg kellene lepődnünk. A meghallgatást vezető szenátort/geciembert az X-akták Skinerje (Mitch Pileggi) alakítja, szintén nagyszerűen. CJ fáradt, és nem hagyják aludni, Toby pedig aggódik az idézések miatt - Leo is kap ugyanis, ami nem túl sok jót ígér a kampánynak. Egyszer csak hír jő: Farak palesztin elnököt megöli egy öngyilkos merénylő bombája.

Mr. Frost, akiről az epizód az eredeti címét kapta, egy CIA-elemző, aki az előző részben Vinnicket tájékoztatta, és mindenféle összeesküvéselméletes holdkórosnak tartják - na ő volt az, aki megjósolta, hogy a kazah elnököt is ki fogják nyírni, utána meg még egy valakit. CJ kezdi komolyan venni a palit, miközben Bartlet azon kínlódik, hogy a világ országaiból minél több vezető menjen el a temetésre.

Aztán jön a csúcspont, amire az első négy epizód ki volt hegyezve: Toby már nem tudja tovább nézni, hogy CJ és Leo is belekeveredett a kiszivárogtatási balhéba, - nem mellesleg az is zavarhatja a lelkét, hogy Brock (az újságíró) sittre vonult miatta - és a nap végén, amikor CJ pezsgőt bontana kétségbeesésében, leül mellé, és közli vele, hogy ő tette. Baromi jó a jelenet, és a jövő héten még vagy hatvan ilyen követi, hiszen Toby keresztrefeszítése lesz a téma.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

angyal007 2007.02.21. 12:50:38

Csak azt nem értem,miért olyan későn adja az a DRÁGA kereskedelmi televízió!Dolgozó ember mán alszik olyankor a video meg kiment a divatból...
süti beállítások módosítása