Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: A szökés 1x22 - Hajtóvadászat

2007. január 31. 22:15 - sixx

Kérem szépen elérkeztünk a nagy fináléhoz, az egyszeri tévénéző lezárást, szálelvarrást, konklúziót, VALAMIT várt az epizód végétől, erre kapott az arcába egy böszme nagy cliffhangert, ráadásul a szarabbik (értsd: értelmetlen) fajtából, amit tökéletesen a második évadban sem magyaráznak meg az alkotók, de mindegy.

Mancse és a halott Díbíkúper kivételével mindenki menekülőre fogja, miközben odabent az őrök először a szerencsétlen túlsúlyos kollégát akarják agyonvágni, majd próbálják visszafojtani a röhögésüket a szétütött arcú Bellik láttán, aki persze azonnal Rambó módba vált, és a Tommy Lee Jones-féle Szökevényben hallott beszédet lenyúló Póp utasítására az árokparton kuporgó Vidám Fijjug után ered, nyálcsorgatva.

Az kismilliomodok majdnem pillanat után (a kutyás őrök a bokrok felé közelítenek, de ott már nincs rab) az erdőben vagyunk, ahol az árkon-bokron át való menekülés új értelmet kap, de csak egy ideig, mert tisztásra érnek, ahol épület áll, mikrobusszal. Héjvájörnek mennie kell, egy óvodás trükkel nagyon megszívatják, de ennek később majd még örülünk. A sétakocsikázás hamarosan szürreális kalandba fordul, Tíbeg Májkülhöz bilincseli magát, ezzel megakadályozva azt, hogy Abrúzi fejbe lője, majd a biztonság kedvéért lenyeli a bilincs kulcsát is.

A "külvilágban" is zajlanak az események, az egyik (érdektelen) szálon Veronika Montanában autózik, és keresi a titokzatos farmot, a másikban az alelnöknő nyaka körül szorul a hurok, ki kell szállnia az elnöki posztért folyó versengésből. Snitt, egy laborban vagyunk, ahol két titokzatos alak valami mérget kever egy rakás ásványvizes palackba, megint snitt, alelnönkő morcos, snitt, értjük, neki szánják a vizet, azaz ha ennyire mutogatnak valamit a Szökésben, akkor nemigen jön be, szóval nem lehet tudni már semmit. RambóBellik rálel a menekülő rabok nyomára (kösz Tvíner a véres kézlenyomatért), és utánuk ered. Póp a túlsúlyos nővérből kiszedi, hogy kedvenc vörös dokinőnk hagyta nyitva az ajtót, mert bele van zúgva Májkülbe.

A Vidám Fijugg kocsija sárba ragad, és ez pont a megefelő alkalom, hogy még egy kültagtól megszabaduljanak: Tvíner mehet isten hírével, és örüljön, hogy nem tapossák ki a belét besúgó múltjáért, a többiek rohannak tova, egy kőfejtőig jutnak, itt az ilyen filmekben megszokott "a szélén majdnem leesnek de nem, és a helikopter sem veszi észre őket" motívum egyik vadhajtása jön, majd irány az alant látható farm, itt Szukre kocsit akar drótozni, de motor hiányában ez nem megy olyan könnyen. Szopás.

Alelnökné sajtókonferenciázik, vízért nyúl, és nem hal meg, mert (sokkoló fordulat) Kellerman bácsi az elnököt mérgezte meg, ezzel biztosítva a főnök és saját túlélését, bravó. Elnöknő a tettek mezejére lép, és rögvest leugatja Brinkert, a gecinőt, aki ki akarta készíteni, és a Battlestar Galacticában sem élt meg 3 epizódot. Héjvájör egy másik farmon talál magának ruhát (piros sisak) és közlekedési eszközt (gyerek bicaj), így száguld a szabadság felé, viszlát. RambóBellik megtalálja a sárbaragadt kocsit, Veronika meg a tanyát, de ez senkit nem érdekel, láthatóan ő maga is kurvára unja a céltalan mászkálást és a konstans szájbiggyesztést.

A következő jelenetet nem tudom, hogy kivágták-e az RTL szorgos kezű cenzorai, ezért mindenképpen dokumentálom: Dr Abrúzi tökéletes kéz-amputációt hajt végre Tíbeg betegen, asszisztálnak: Linkoln, Színót, Szukre és Májkül medikusok. A beteg jól van, kissé vinnyog mondjuk, de az élet nem habostorta. A Vidám Fijjug még egy taggal szegényebb lett, kedvenc karakterünk a porban kaparászik a keze után, majd szökik egyedül, hóna alatt a kezével, miközben a többiek menekülnek tova, a reptér felé, ahol eddigre már elég meleg a helyzet, hiszen a légügyi hatóság elkezdi fingatni a gyanús gépet.

Dokinőnk megtette, amit sejtettünk, és túladagolta a cuccot, a helyszínre érkező rendőrök egyöntetű véleménye szerint ennél halottabb nem is lehet, (mindenki orvos lett itt hirtelen?) ami persze azt jelenti, hogy nem az, és a következő évadban láthatjuk majd, de ki tudja, ezek Díbíkúpert is kinyírták, hogy rohadnának meg. Héjvájör tovább menekül, Tvíner egy lószállító utánfutóban kuporog, Veronika rátalál Terenszre, az (immáron) Elnökké lett asszonyság tesójára a tanyán, a fogatlan manust alakító Billingsleyt nagyon kedvelem, kár, hogy a The Nine kedvéért itthagyta a sorozatot.

És most jön a vég, amikor az ember már csak állva bírja nézni, ahogy a Vidám Fijjug menekülnek, pedig mögöttük az ellen, kocsikból kiabálnak nekik, de nem kapják el őket, átrohannak a mezőn, mögöttük még több kocsi, felettük helikopter, de előttük a kifutó, rajta a géppel, AMI FELSZÁLL AZ ORRUK ELŐTT. Mint mondtam, mögöttük rendőrök, felettük helikopter, erdősávig még vagy 1 kilométer, körben mező, és ekkor elkezdenek rohanni. Az erdő felé. Látótávolságban a rendőrök. És ekkor vége. KURVAÉLET!

Kedves olvasóinknak köszönjük a türelmet, a kommenteket, a kritikát és a kevés számú anyázást, Szökés hogyvolttal majd valamikor ősszel találkozhatnak legközelebb, de ha hamarabb leadják(?) a második évadot, jövünk mi is azonnal.

34 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VO 2007.01.31. 22:21:54

Jó ez a sorozat.

Garott 2007.01.31. 22:26:06

Eddig végig tetszett a sorozat, de ez a lezárás... Tudtam, hogy nem fog minden kiderülni, de hogy ennyire semmiben hagyják a végét. Teljesen olyan, mintha a készítők megunták volna az egészet, vagy már semmi ötletük nem lett volna, ezért csupán befejezték... Ez volt számomra a legrosszabb évadzárás, és ezek után semmi kedvet nem ébresztettek bennem, hogy megnézzem a második évadot is.

sixx: a tegnapi Deadwood-hoz nem fogsz Hogy voltat csinálni? Mert most valahogy lemaradt.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.01.31. 22:37:01

Kivételesen megnéztem a Szülfelt. Ennek alapján jobban jártam. Igen tré befejezés.

tistedur 2007.01.31. 22:40:55

off
sarasvati!
vizsgád sikerült? :)
on

bobrooney 2007.01.31. 23:12:50

apró észrevétel
"..majd próbálják visszafolytani a röhögésüket.." j-vel kell írni

sixx · http://comment.blog.hu 2007.01.31. 23:24:51

bob: erre nincs mentség, rövidzárlat az agyban max.

Anak 2007.01.31. 23:34:07

De miért Vidám Fijjug?

Napiframe · http://napiframe.blogspot.com 2007.01.31. 23:49:21

A legnagyobb tanulság az egész évadból, ami igazán fontos, és ami mindennél fontosabb az az, hogy .........

Na, ilyen volt ez a befejezés. Csak nagyban.

Phoebe Buffay 2007.02.01. 01:33:29

kedves sixx! ezúton szeretném megköszönni, hogy miután a 3. rész után abbahagytam az önkínzást, a teszkó- ... akarom mondani commentcom gazdaságos összefoglalóid révén mégis jól tájékozott maradhattam PB ügyben, megkockáztatom: jobban szórakoztam mintha néztem volna. thx :)

gulyaszoli (törölt) · http://gulyaszoli.blog.hu 2007.02.01. 08:36:00

Azt akarod mondani, hogy az amcsi verzióban frnakón benne van a kézlevágás?

Mert a reteken csak a balta suhintása és utána a földön a kéz? Ha az igaziban benne volt akkor megyek torrentezni. Ezt látnom kell!

2007.02.01. 08:38:26

sixx, ez megint tök jó írás volt, köszi! :)

sixx · http://comment.blog.hu 2007.02.01. 09:08:12

gulya: ne rohanj, ott is balta van, meg véres kéz csak. aszittem a véres kéz/csont kombó itthon ki lesz vágva.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.02.01. 09:09:16

anak: a VF főhajtás lenne Rejtő Jenő munkássága (és Fülig Jimmy helyesírása) előtt, valahogy az az érzésem, hogy ha ő írta volna a Szökést, jobban járunk

Bruti* 2007.02.01. 10:26:54

Egyszer egy egész commentet kéne Fülig Jimmy stílusában írni, fele mókus kiakadna mire végigolvasná :D

Más.. ennél már csak a Lost nem tudott jobban évadot befejezni.. Anno mikor néztem az uccsó részt, mocskos sz@rul éreztem volna magam, ha nem lett volna éppen letöltve vagy 4-5 rész a II. évadból.
No de ez már csak így megy.

Halvány Görény 2007.02.01. 10:50:13

há igen, ha nem tudom, hogy van folytatás akkor biztos valami csúnyát csinálok.
két észrevétel az összefoglalóval kapcsolatban, az első visszatérő:
"Az kismilliomodok majdnem pillanat után (a kutyás őrök a bokrok felé közelítenek, de ott már nincs rab)" - ez a "szcifizés" már kb. 8-10 rész óta megy, hogy na majd innen mekkora hihetetlenségek, meg utolsópillanatos ökörségek lesznek, könyörgöm, az, hogy egy szökős filmben az őrök a bokor felé mennek amiben még rabok ültek mikor a kutyák benn voltak az autóban, és mire az őrök odaérnek nincs ott senki, ez mitől majdnem pillanat? egy szökésnél ha ott megvárták volna a kutyákat meg az őröket én akkor mondtam volna, hogy na menjetek a 'szba, dehát ez most így tényleg olyan meglepő? :)
a másik meg, én szinkronosan néztem ugye de ott nem találtam se kimondást, se akár csak utalást arra nézve, hogy a doktornő konkrétan halott lenne már.

freddyD 2007.02.01. 10:57:35

Most hogy így végignéztem az első évadot:
1.Jó a sorozat,izgalmas
2.Valahogy ez az alelnöki plot abszolút nem kötött le,csak a börtönös rész.De az is elég volt

jamesz 2007.02.01. 11:13:31

Ez a doktornő 1 veszé=jes bosszorgány!

jamesz 2007.02.01. 11:15:36

Ez a különös helyesírás nem csak Török Szultán privilégiuma?

sixx · http://comment.blog.hu 2007.02.01. 11:47:10

jamesz: ha jól emlékszem, Jimmy barátunk uralkodóként írogatott hasonlókat.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.02.01. 11:48:33

HG: az angolban azt mondja az egyik zsaru, hogy "probably DOA" (dead on arrival) azaz már halott. nem tom mit eszkábáltak alá a ferdítő szakmunkások.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2007.02.01. 11:54:00

vagy Dead Or Alive, hahaha. nem is nézem, csak belepofáztam.

Halvány Görény 2007.02.01. 12:02:31

node azért az is csak probably. vesd össze: "a helyszínre érkező rendőrök egyöntetű véleménye szerint ennél halottabb nem is lehet" :) és emlékeim szerint még egy pulzusmérésre se léptek oda hozzá, csak gyorsan hívtak egy mentőt.

Dr. Han Fastolfe 2007.02.01. 13:06:22

Szerintem az előző rész izgalmasabb volt. Ez most valahogy kicsit kiszámítható volt: nyilvánvaló, hogy a repcsit nem érhették el, mert akkor a következő rész arról szólna, hogy egész "nap margaritát iszogatnak és kefélik a szenyorítákat" (by Alkonyattól pirkadatig).
Az mondjuk elég primkó megoldás, hogy a cliffhangerben csinálnak egy - a való életben - nulla esélyes szituációt, de tudható, hogy nmegoldódik, mert ugye nyilvánvaló, hogy a folytatás nem arról fog szólni, hogy elkapták a bagázst, és plusz 10 évvel megy mindenki vissza a kóterba, Tíbeg meg már csak egy zsebet üzemeltet.
A záró szituból tényleg csak valami szkifivel lehet meglépni, de ez a sorozat eddig sem volt kifejezetten realisztikus, de nem is ezért szerettük ugyebár.
Szegény Tíbeget a végére kifejezetten megsajnáltam, ahogy a földön vinnyogott meg a kezével a hóna alatt botladozott az már tényleg szupercukiság akart lenni.
Kíváncsi leszek, az rtl mikor adja a második évadot? Ha hűek önmagukhoz, akkor kábé szeptmeberben, amikorra már azt is elfelejtjük, hogy volt valaha ilyen sorozat.

dzseffry 2007.02.01. 15:05:10

A sokat szidott magyar szövegnek is volt azért egy jó pontja tegnap: Menekülő, dzsipp elakad, az összecsatolt Májkül és Tíbeg futnak, körülöttük szirénák. Mire Tíbeg a srácnak: "Tűz van, babám!" :)

Virág et. 2007.02.01. 15:30:18

index.hu/velvet/celeb/garrison0201/

Lehet Tweener most a valóságban is kipróbálhatja, milyen is a férfiszerelem.

RobinGood 2007.02.01. 15:37:56

Jó ez a szökés és természetesen semmi köze a valósághoz. Már az alap szitu is instabil, miszerint aki kiraboo egy bankot azt szinte azonnal viszik abba a börtönbe ahol a tesóka is nyomja mellesleg halálra ítélve. És persze mindig minden balul sül el egy ennyire kidolgozott tervben. De azért jó.

a8zoli 2007.02.01. 23:32:04

sztem meg jó.
sőt a season 2 még jobban teccik ami a szökevény c. filmre van "lemintázva"
bár nekem csak a 14. részig vannak meg de várom a többi.
is igenis valós hihető a story sztem.
épp ez teccik benne de remélem nem valami mágneses szigetre tévednek ahol találnak egy bunkert ahol 108 percenként kódokat kell majd pötyögniük mint a "végetnemérő-történet" lostban.
vagy az is majd olyan lesz mint a barátok közt. ha kihagysz fél évet max a frizurák változnak nem maradsz le semmiről :D

Wentworth Miller 2007.02.02. 00:07:35

Hát ha most nem igy "zárják" le a filmet akkor a 2.-ik évad elég uncsin kezdődne
,hogy egyből mindenki bentvan a börtönbe és kezdődik megint ugyan az ...

KékFény6 2007.02.02. 02:34:13

Azért az elég meseszerű volt, hogy 8 tagbaszakadt ember nem tud egy sárba rakadt mikrobuszt kitolni... Ennél jobbat is kitalálhattak volna.

gyedmatroz 2007.02.04. 22:20:36

Volt ebben a sorozatban sok minden. Tavasszal hó, "csak 5-en mehetünk, mert észrevesznek" majd másznak 10-en, autóballeset, amelyben mindenki meghal, cak a főhős megy tovább simán, tökéletes terv, amiben nincs eltervezve a börtön falain kívüli akció, ha a repcsi nem lenne ott. Szóval jó lenne, ha figyelnének a részletekre is (ez a havas dolog annyira idegesített, hogy az hihetetlen).

Lord Lucika 2008.12.31. 15:21:28

Hol az első évad hogyvoltja?

sixx · http://comment.blog.hu 2008.12.31. 15:35:42

@Lord Lucika: nincs meg a teljes első évad, amit megtaláltam, azt felcímkéztem, a_szökés tag alatt vannak.

Saavedro 2015.04.02. 13:39:47

"Tavasszal hó"

Illinois-ban ilyen az idő, erről maguk a színészek is nyilatkoztak, de a sorozatban is ad erre utalást C-Note, amikor Fernandoval beszélget. ('Ha nem tetszik az időjárás, csak várj fél órát!'')

""csak 5-en mehetünk, mert észrevesznek" majd másznak 10-en"

Nem az egy órás szabadfoglalkozás alatt szöktek volna meg...a terv változott, így több idejük lett a falmászásra (Scofield: 'When the plan changed so did the timing.'). Persz még így se volt ideje mindenkinek.

"autóballeset, amelyben mindenki meghal, cak a főhős megy tovább simán"

Ez valóban jogos, még ha sarkított is.

"ökéletes terv, amiben nincs eltervezve a börtön falain kívüli akció, ha a repcsi nem lenne ott"

Pillants bele a 2. évad első...kb. 11 részébe. Tökéletesen meg van tervezve. De elég csak az első részt megnézned (Scofield:'Abruzzi's jet was Plan A.')
süti beállítások módosítása