Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Az elnök emberei 7x03 - Sarokba szorítva

2007. január 24. 01:30 - sixx

Eredetiben Message of the Week a címe ennek az epizódnak, melyben sem a címszereplő elnök, sem az ő emberei nem szerepelnek. A Santos kapmány mellett most a Vinnick turné is főszerepet kap, nem számoltam, de szerintem a republikánus oldal többet volt reprezentálva ezen a héten - nem mintha bajom lenne ezzel, sőt.

Vinnickkel nyitunk, kampányol, beszédet mond és Brunóval vitatkozik, aki átigazolt a sötét oldalra, a fene száját. Jó színész ez a Ron Silver, tetszik ahogy hozza az iszonyú flegma és arrogáns kapmánystratégát. Arnie-nak le kellene mondania a szenátusi posztjáról, mert a babona szerint aktív szenátor még nem nyert elnökválasztást, de megjelenik az epizód egyik fővonala (makacs jelölt nem hallgat senkire) és Bruno ötlete hamvába hol. Random Latino Stábtag jő, biztos találkozunk még vele. Kiderül, hogy Vinnick nem szereti a negatív kampányt, örülünk neki.

Josh és a Santos stáb tévén követi, ahogy az ellenfél egy mondatban használja a "a hazáját szolgálja" és "Santos" szavakat, ez jó reklám a múlt hetén tartalékos szolgálatát töltő demokrata jelöltnek. A Vinnick brigád ennek már korántsem örül ennyire, de az agytröszt tanácskozása új irányba tereli a kampányt: a felzárkózó Santost ki kell billenteni az egyensúlyából. Mivel Bruno tökéletesen ismeri Josh gondolkodásmódját, Vinnick ötleteit fimomítva sikerre viheti a kissé utopisztikusnak tűnő "szerezzük meg a latinó szavazatokat" stratégiát.

Josh persze kiborul, mert nem tudja hovátenni az egyre jobban balra tolódó, de közben a jobbosoknak is csontokat dobáló Vinnick nyilatkozatait (erősítsük meg a határokat, de ne önbíráskodó gyökerekkel; vendégmunkás vízum program és egy külkereskedelmi egyezmény erősítése), ráadásul Santos is rátesz a kínokra egy lapáttal, amikor egyetért Vinnick javaslataival. "Nem akartam a barna jelölt lenni" - fakad ki Santos, és ebből sejthető, hogy hová fog elmenni majd a kapmány: Santos latinó, és büszke rá, stb.

Ami a magyar címre még jobban utal az epizódban, az a Vinnick-keresztény jobboldal közötti kis csörte. A bigott oldal ugyanis választ kér egy kérdésre: abortusz-ellenes bírákat fog-e kinevezni a Legfelsőbb Bíróságba, vagy sem? Arnie túl fáradt ahhoz, hogy kitérjen a válasz elől, és rábólint - a kiszivárogtatott hír pedig tönkreteheti az egész munkájukat. Végül az alelnökjelölt Sullivan oldja meg a dolgot, de Vinnick makacssága, illetve az, hogy ez mennyi kárt okozhat a későbbiekben, markánsan előtérbe kerül.

Az epizód végére jön a habkönnyű giccs: Vinnick Random Latinó Stábtagja lemond, hiszen otthon a gyerekek már ki tudják mondani, hogy Santos, és nem veszi be a gyomra, hogy pont az első latinó jelölt ellen dolgozzon. Elmorzsolunk egy könnycseppet ökölbe szorított kezünkkel, és káromkodunk, hogy miért kellett egy egyébként tisztességesen összerakott epizódot elbaltázni egy ilyen banális baromsággal.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tortuga 2007.01.24. 09:15:10

Lassan olyan lesz ez a széria, mintha a régi sorozat spin-offja lenne. Na seba, de furi, hogy a régiek is, újak is ugyanabban a stílusban beszélnek. (ami persze tetszik...)

estella 2007.01.25. 12:42:25

A legjobb sorozat, akárki akármit is mond. Video vagy DVD-felvevő segítségével pedig tetszés szerinti időpontban nézhető.
süti beállítások módosítása