Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: 4400 - 1x01

2007. január 24. 23:30 - sixx

Amikor annak idején a Friderkuszban egy fazon elmesélte, hogyan rabolták el a földönkívüliek, nem emlegetett fényes izéket, csak hajtogatta, hogy a kocsmából kimenet történt, és istenbizony nem tudja hogyan került az árokpartra. Neki nem hittek, vajh hinni fognak a 4400 semmiből előkerült átlagembernek? 1946-ban nyitunk, kislány tűnik el fényben, majd egy fekete pilóta 1951-ben, és így tovább. Az expozíció tökéletes, a 9. percre nem csupán a főszereplők kilétével vagyunk tisztában, de a konfliktussal is: jön egy nagy fényes izé, oszt le kell lőni, mert különben.

Nem tudjuk lelőni, az ilyen filmek visszatérő eleme, hogy a nagy fényes izék ellen a világ hirtelen egységbe tömörülő országaiban fellelhető összes rakéta kevés. 3 éve kómában heverő fia mellett egyik főhősünk, Tom is nyugtázza: szarban a haza. Másik ügynökfőhősünk, Diane kiokosítja főnökét arról, hogy egy üstökös bizony nem változtat irányt, ez inkább űrhajó. És leszáll. A tóparton. És otthagy 4400 embert.

Karanténba zárjuk őket, mert ki tudja milyen betegségeket terjeszthetnek, és kihallgatjuk őket üvegfal mögött, majd mehetnek isten hírével - előtte kapnak egy helyes kis táblát, számmal a nyakukba, nem akarok asszociálni, pedig lehetne. Lily és Richard még odabent egymásra talál, hiszen a csaj nagyanyja Richard szívszerelme volt egy pár generációval ezelőtt. Laura Allen, imádunk. Maia, a nyitójelenetben elrabolt kislány prekog abilitásokat mutat már korán (látja a jövőt, na), míg Orsonnak csak vérzik az orra, ha ideges. Ne menjen meccsre, azt javaslom.

Tom ügynök unokaöccse is visszajön: Shawn annak idején Kyle unokatesója társaságáben elment kempingezni, és nem tért vissza, míg Kyle azóta is kómában fekszik. Shawn fog egy halott madarat, és feltámasztja, persze nem direkt. Akkor is, milyen király képesség ez már? Richard próbál beilleszkedni, de a mai fasiszta világban már az étteremben sem lehet rágyújtani, az élet nem habostorta. Lily egykori férje megint nősült, lánya meg sem ismeri, vele is kibasztak az élienek rendesen, na. Maia egy családhoz kerül, ahol a frászt hozza a háziakra előrelátásával (éjjel kiönt a mosógép, cipő a székre), nem is csodálom, én is hülyét kapnék, ha a VB döntő első percében megjegyezné, hogy Zidane lefejeli majd Materazzit.

Orsonnal fejezzük be az epizódot, nagymenő biztosítós volt annak idején, állását és pénzét akarja, de nem megy, mert egy Kensington nevű alak elzavarja a vérbe. Nem kellett volna, Orson bátyánk visszatér Kensington kacsalábon forgó palotájához, megrázza a kerítést egy kicsit, kiabál is hozzá, és kész, a geci cégvezető meghal. Orson képessége csak jó valamire. Jövő héten nyomozunk Orson után, Shawn beilleszkedési problémákkal küzd, Maya családi gondokkal, Lily és Richard pedig a magánnyal.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jamesz 2007.01.25. 08:20:11

Ez volt akkora siker?Pff...
Megnéztem ugyan....ennél még a Surface is jobb.
Az most paródia volt benne, hogy mindenki felhívta a családját és azt mondta :Szeretlek?
Mivel nem volt emocionális szál a kezdéstől számított 9. percben köztem és a szereplők között eléggé anak hatott....

Low Key Lyesmith 2007.01.25. 08:46:19

Csak részben értek egyet. Az első tíz perc tényleg nagyon ergya volt, mint valami bazári D-kategóriás, MSat-os akciófilmben. Vagy nagyon gyorsan le akarták tudni, vagy nem volt koncepciójuk, hogy hogyan is lehetne ezt a szokatlan sztorit gyorsan felvezetni...
Miután viszont kiengedték az embereket, egész jó lett. Nem dobtam tőle hátast, de azért kellemes kis sorozat lehet belőle, ha nem lesz többé olyan, mint az a botrányos kezdés...

Toymao 2007.01.25. 09:09:27

sixx, és a lényeg? Mennyire volt ergyább szinkronnal? :)

jamesz 2007.01.25. 09:57:56

Egyébként meg jah, milyen jó koncepció már, hogy két hasonló műfaj küzé berakni egy szülfel....
Én inkább ezt a 4400-t tenném nyolcra, aztán utána surface, másik nap meg szülfel.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2007.01.25. 10:06:28

Namost akkor én írok először a magyar szinkronról, ez fontos kérdés ugye. Szerintem nem volt olyan rossz, Shawn hangja kicsit túl éretlen az eredetihez képest is - Scofield-del is ez a baj a PB-ben - meg Maja hangja mint egy 5 éves kislányé. Az övé is komolyabb az eredetiben szerintem. A többieké oké. Ennyi.

És Laura Allen tök jó nő :P

jamesz 2007.01.25. 10:09:52

Lehet, hogy csak álmos volt már a szemem, de mintha Orson bá'-t direkt maszkkal öregítették volna nem?

zolij 2007.01.25. 11:07:45

ej, hogy még a pilotot is ketté kellett vágni

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2007.01.25. 11:57:21

Laura Allen(II) a Dirt-ben is jól domborít...

tomka 2007.01.25. 16:18:05

Azért egész jó kis sorozat ez, majd később beindul, én már láttam a 3. sorozatot is, és egész izgalmas lesz.
Persze ettől még nem kell mindenkinek tetszenie, de a pilot-ot tényleg kár kettévágni...

Bruti* 2007.01.25. 18:48:08

Egy ilyen jó sorozatot így elkomolytalankodni Sixx..
Na.. jót röhögtem. :DD

rianna 2007.01.25. 18:48:32

nem igazan szeretem a sci-fit, de ez egesz jo. igaz, 3 reszt lattam eddig :)legkozelebb figyelek a hangokra is

fecco 2007.01.26. 11:25:46

Eddigvalóban 3 évad ment le a Cinemaxon. Volt szerencsém látni. Szerintem messze a legjobb sorozat ebben a kategóriában. És júniusban jön a negyedik évad (Persze Amerikában). Remélem a Cinemax ezt is megveszi.

Szerencsére a szinkront nem cserélték le, de a trailerek színvonala messze nem éri el a Cinemaxét. Pl: Kyle el sem tűnt, csak kómába esett, de ez a TV2 "hangjét" és a trailert készítőt egyeltalán nem zavarta. Ráadásul próbálták szó szerint fordítani az eredeti trailert, de valahogy ez sem sikerült nekik.Ha ez alapján kellett volna dönteni, én bizony nem nézem meg. (A Cinemaxon meg képes voltam 13 epizódot végignézni egymás után csak a trailer alapján).

nearbyte 2007.01.26. 11:42:24

Ahogy elolvastam a kritikát, rögtön eszembe jutott az a középiskolai élményem, amikor fogalmazást kellett írnunk egy szovjet szocreál klasszikus remekművéről. Írtam is két oldalnyi szófordulatos, gördülékeny (legalábbis én azt hittem)elemzést hasonló stílusban. A kegyelem kettes mellé még azt kaptam a pofámba: attól, hogy utálom az orosz irodalmat, még felfedezhetném a nagyszerű irodalmi értékeit. Hónapokig duzzogtam, amikoris megjelent Zöldi László, neves színikritkus iszonyatosan lenéző kritikája a Népszabadságban a Csillagok háborúja első részéről. Ilyeneket írt, hogy ez egy rémfilm, ez egy mese, ez egy rémmese. (Mit írhatott volna A dolog - ról vagy az Alien- ről?) Látszott, hogy fogalma sem volt a scifiről, úgy tűnt, számára ez nem műfaj és végkép nem irodalmi érték. Ennél a cikknél kezdett leesni a tantusz.
Egyébként teljesen egyetértek a második hozzászóló véleményével és azéval aki azt írta: ebből még egy jó kis sorozat is lehet.
Kiváncsi lennék milyen véleményen van most Zöldi László azok után, hogy Csillagok háborúja a filmművészet egyik műfajának klasszikusává vált.

nearbyte 2007.01.26. 13:29:51

Már képben vagyok, azt hittem, még csak az elsőt látta sixx. Így viszont szomorú vagyok, hogy csak ennyire futotta ez a téma.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.01.26. 14:48:30

near: nem azt mondom, hogy szar, sőt. az első két évad kidejezetten nem rossz. a harmadikkal nem vagyok kibékülve. a hogyvoltok hangvétele pedig ilyen, kivéve a deadwood, mert azzal nem lehet viccelni.

TCM 2007.01.26. 15:20:19

Ez azért lesz jó sorozat, mert ha minden epizódban csak 10 emberrel fognak foglalkozni, akkor is 440 epizód lesz. Valszeg mindegyik akkora kaki, mint ez. Hol van a House? Az legalább vicces és jó is.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.01.26. 15:22:50

jön vissza, sztem szülfel vége után.

TCM 2007.01.26. 15:31:23

Hát már alig várom. Főleg Cuddy doktornő miatt (sóhaj).

Klovag 2007.01.26. 17:23:08

Izkések és pofonok. De szerintem az "ilyen szar" meg "olyan szar" féle roppant színvonalas elmélkedések helyett lehetne azt írni: " nekem ez nem tetszik" például.

Szerintem egészen korrekt.
NEKEM tetszett.

new4400 2007.02.01. 17:36:01

Sziasztok van egy szuper oldal a 4400.click.hu Itt mindenki végre elmondhatja véleményét kultúrált körülmények között a sorozatról. A fórum már beindult és ami fontos részletes epizódleírások is vannak fenn csak itt. Lehet letölteni, meg minden. Nézzetek be!
süti beállítások módosítása