Hogy volt?

Hogy volt: Alias 3x02 - Túszcsere

2007. január 18. 01:31 - sixx

Ez egy főleg Németországban játszódó (illetve német utcaképeket bevágó) epizód lesz, de Sark visszatér, mutatták a "korábban az Aliasban" szegmensben. Lipcsében kezdünk, németül beszél két tudóskülsejű alak, majd elrabolják őket a liftből, a trükk fasza volt, a helikopter is jól néz ki. Syd mindeközben mit sem sejt, apu vizsgálja valami Nagyon Titkos Berendezéssel, kiderül, hogy nem áll idegen erők befolyása alatt, fellélegzünk, még jó.

Vágás a kéróra, Syd visszaköltözik, Weiss segít neki, egy kis moralizálás, geci Vaughn igazán várhatott volna, mert én nagyon szerettem, stb. Telefon, irány a CIA. Az évad főellensége egy ex-KGB ex-orosz nagyon kemény szervezet, SD-6 ez is, csak Covenantnak hívják (hogy fordították? de tényleg), viszont félni, azt nagyon kell tőlük, a teremben több az összeráncolt szemöldök és aggódó tekintet, mint egy Munkáspárti gyűlésen, Csepelen.

Az elrabolt németek persze CIA ügynökök voltak, de már csak egy van belőlük, mert a másiknak a fejit levágták, és a szájába egy cédulát tömtek, ezt persze Sydnek kellett negtalálnia egy pornómoziban, Münchenben. Ach, so gut, langsam, stb. a háttérben.  Nem értem miért nem lehet simán egy emailben közölni a követeléseket, de legyen ez az én bajom. Sark kell nekik, akit szívesen adnak, mert elmondott már mindent, minek etetni? Persze az asztalnál ülő Unszimpatikus Faszfej#1 bele fog köpni a levesbe, előre látszik.

Túszcsere Mexikóban, szép sárgás színek, Syd militarista sapkában, atlétában, leretusált mellbimbókkal, persze, hogy nem úgy megy a dolog, mint kellene, Sark elmenekül a cserébe felajánlott tússzal együtt, Syd pedig kicsit kiborul, és majdnem nyakon vágja Unszimpatikus Faszfej#1-et a férfi budiban. Sark borozik és egy halom aranyat kap, jól fizet a gazember lét, ugye.

Jack apu Sloane-nal tárgyal összeszorított fogakkal, és kiszedi belőle a Syd eltűnésével kapcsolatos összes anyagot tartalmazó cédét, de azért még megfenyegeti távozóban. Ez annyira még nem lényeges, mint az sem, ahogy egy Szakállas Gecitudós a megmaradt túszt baszlatja, de nem sokáig, mert Syd máris Frankfurban terem, techno diszkóban bujkáló gonoszembertől szerez információt, és James Bond kütyükkel nyit ajtót, hatástalanít riasztórendszert (a tanári állását feladó Vaughn segítségével), rálel a túszra és a már említett Szakállas Gecitudósra, akit kissé elhamarkodottan mellbe lő. A halálán lévő fazon azért azt még elnyögi, hogy szerette Sydet, mert nem tört meg. Hoppá.

Az epizód végére jön a pofáraesés: kiderül, hogy Sark pont annak a Lazarej nevű orosznak a fia, akit MűSyd kinyírt az Amnéziás Korszakban, ráadásul a faszi a cári család leszármazottjaként egy rakás aranyat hagyott egyetlen fiára. Nincs még vége, az elüldözött Unszimpatikus Faszfej#1 helyett megjelenik egy borzalmas felső híddal bíró szőke jócsaj, aki pont Lazarej halálát akarja kivizsgálni, és mellesleg Vaughn felesége. "A kurvaéletbe" - gondolja Syd, és milyen igaza van.

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laci 2007.01.18. 08:56:00

Ha jól emlékszem, "Társaság"-nak fordították... Ennél még az SD-6 is jobb volt...

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.01.18. 09:36:14

sixx
akkor úgy látom nem csak én szörnyűlködöm a Társaság néven:))
Unszimpatikus Faszfej utolsó tetű húzása Vaughn felesége. Haalllállll ez a szöszke cicababa.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.01.18. 10:23:46

ettől lesz jó az évad. meg Sarktól.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.01.18. 10:40:41

sark... kedvelem.
és a szőke hajával most kiváltképp....