Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Az elnök emberei 7x02 - Kezdeti nehézségek

2007. január 17. 06:25 - sixx

Az évadnyitóhoz hasonlóan ez az epizód is főleg a kampánnyal, és azon belül is Santosszal foglalkozik, tessék szépen hozzászokni, hogy a záróévadban már nem a Fehér Ház a fontos, ez van. Ettől függetlenül történnek események itt is, csak nem állítják a dolgokat annyira a középpontba, mint korábban. Két szálon fut a cselekmény ebben az epizódban, nézzük őket egyenként.

Kezdjük a rövidebbel: a Fehéz Ház bejelenti, hogy nem folytatják a vizsgálatot saját maguk ellen a kiszivárogtató felfedezésére, ezzel jó alaposan betesznek Joshnak, aki szeretné, ha a sajtó nem Vinnick demokratákat sárba döngölő hazafias kijelentéseivel, hanem Santos gazdaságpolitikai terveivel foglalkozna. Greg Brock (Jason Robards fia alakításában), az információt nyilvánosságra hozó újságíró nem fedi fel forrása kilétét (habár a készítők mindent megtesznek azért, hogy mi CJ-re gyanakodjunk), inkább börtönbe vonul. A hírműsorokban bejelentik, hogy az asztronautáknak sikerült befoltozni a lyukat az űrállomáson, és egy héten belül hazatérhetnek.

A másik szál a kampány, ennek elején egy nagyszerűen vágott és tökéletes zenei aláfestéssel (Steve Miller Band - Jet Airliner) megtámogatott montázsban láthatjuk, ahogy az elnökjelölt körbekampányolja a hazát, míg Joshua "Lemon" Lyman a főhadiszálláson próbál meg mindent egyedül megszervezni. Írtam korábban, hogy idegösszeomlást sejtek, jól halad erre kedvenc szereplőm. Bardley Whitford egyébként zseniális, én ennek alapján rábíznám egy politikai párt kampányát kapásból.

Persze nem lehet ezt sokáig csinálni, így Josh felveszi kommunikációs igazgatónak Louise "Lou" Thorntont, aki természetesen mindenben ellentmond neki, ez egy kicsit erőltetett nekem, de Janeane Garofalo jól hozza a figurát, még a borzalmas szemöldökét is meg lehet neki bocsátani. Két esemény is felkavarja a cseppet sem álló vizet, "Hurrikán" Santos és becses neje tönkrevágott egy ágyat Clevelandben (a beszélgetés Josh és Santos között zseniális), illetve kiderül, hogy az elnökjelöltnek be kell vonulnia tartalékos szolgálatra, aminek Josh úgy megörül, mint Fábry az elqrtuk beszédnek.

Mielőtt azonban nagyon belelkesülne, lehűtik, hiszen Santos csak politikusból van, és korábban inkább lemondta/elhalasztotta hazafias kötelességét, mintsem eleget tett neki, megvan tehát a dilemma: mit tegyenek ezzel a meglehetősen erős kampányfegyverrel? A republikánusokat a haza védelme terén nem lehet megverni, de ha Santos bevonul három napra, akkor a sajtó csak azt fogja üvölteni, hogy kampányfogás az egész.

Persze nem az Elnök emberei lenne, ha az utosló 6 percben mindenre megoldás ne születne: Santos közli a sajtóval, hogy az elnök pontosan a törvény szellemének megfelelően járt el azzal, hogy független vizsgálatot kezdeményezett a Fehér Ház ellen (Vinnick méregfog kihúzva), és egy váratlan húzással megszakítja a kampányt, és csendben leszolgálja a három napját a Nemzeti Gárdában - de nem jelentik be előre a sajtónak, így nem tűnik olcsó trükknek (erős vezetői kvalitások kipipálva).

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

npmárton 2007.01.17. 08:35:16

Sziasztok,
tud valaki valamit arról, hogy a hatodik évad mikor jelenik meg?
Előre is köszi

asztrov 2007.01.17. 11:31:39

márhogy dvd-rilízre gondolsz? nyilván rövidesen.

janeanne garofalonak nincsen semmi baj a szemöldökével. a feje kicsit nagy a testéhez képest, amelyen kissé kicsike cicik vannak, de attól még tök rendben van. szerintem tök jó csaj...

asztrov 2007.01.17. 11:33:49

nekem úgy tűnt, hogy santos épp, hogy nem a nejével vágta tönkre azt a szállodai ágyat, hanem valami légikisasszonnyal... vagy elpilledtem tán?

sixx · http://comment.blog.hu 2007.01.17. 11:56:42

el. az poén volt, "bevallotta" Joshnak, hogy Julioval, a helyes légikísérővel, stb.
süti beállítások módosítása