Hogy volt?

Hogy volt: Lost 2x17 - Zárlat

2007. január 12. 22:10 - sixx

Kérem szépen, kedvenc sorozatunk megtáltosodik, lassan ugyan, de beindul a verkli, három ütős jelenet és a java csak most jön, a hátralevő részeket senki ne hagyja ki. Ezen a héten ráadásul Lokkbácsi flesbekk, kösz, Damon, szeretünk.

Kezdjük a múlttal, Lokkbácsi zokniban tárolja az eljegyzési gyűrűt, ez kissé Rém rendes húrokat penget nekem, különösen úgy, hogy a boldog ara az egykori PegBándi lenne, jó látni Katey Sagalt a képernyőn. A megható pillanatra várni kell, Lokkbácsi apja meghal, temetés, kis kikészülés (főleg szájremegéses, rezdüléses), temetésen nem nagy tömeg, viszont gyanús alakok ólálkodnak. Lokkbácsi már nem a helyi madaras teszkóban eladó, hanem valami ellenőr, és Nágyja (Szajid nője! Összefüggés!) házát nyilvánítja biztonságosnak, amikor megjelenik apu. Mert él.

NemhalottApuka elmesél egy történetet, 700.000 dollárt csórt, örmények kergetik, ezért a temetés, lóvé a bankban, Lokkbácsi menjen érte, jutalma 200.000 dollár. NemhalottApuka egy szélhámos, szerintem SzójerDzsémszFord sanyarú gyermekkorának okozója, de erre a válaszra a 6. évadig biztos várni kell. Lokkbácsi bankba megy, kinyitja a széfet (Naná, hogy 1516 a szám! Összefüggés!), otthon örmény maffia várja, lapozzunk. A vége persze az, hogy Lokkbácsi eltitkol mindent Helen elől, és amikor lebukik, akkor már késő gyűrűt nyújtani, lőttek a házasságnak.

A szigeten három szál fut közben, melyek közül a nettó 13 percet felölelő pókerezés a legkevésbé érdekes, Dzsekk jól csinálja, Hörli nem, SzójerDzsémszFord pedig veszít, így a patika visszakerül a dokihoz, most már lehet megbetegedni. Erre 2 perc is elég lett volna, mindegy. A meseerdőben Szajidék rálelnek a ballonra, sírra, keresztre - Henrigél igazat mondott volna? Az iraki exhumáltat, baj lesz ebből.

A harmadik szál a bunkerben zajlik, Lokkbácsi szobabiciklizik, és hangszórót szerel, majd amikor megszólal valami hang, és minden ajtó lezárulni látszik, pánikba esik: egy szerszámosdobozzal akar egy baszott nagy ajtót megállítani, persze nem jön össze. Alácsúszik, lába beragad, nincs senki a közelben, csak Henrigél, aki megígérteti vele, hogy bármi is történjen, meg fogja védeni a többiektől, és elindul a szellőzőn át számokat nyomogatni. Egyszer csak kialszik minden fény, felkapcsol a falusi diszkók elengedhetetlen kelléke, az UV lámpa, és az ajtóra kirajzolódik egy térkép. Nabazmeg.

A parton Dzsekk és Katinka fényt lát, majd rátalál egy rakás ládára, rajtuk a Dharma logóval, csatoltan ejtőernyővel, aha, szóval így jön a kaja a szigetre. Megérkeznek a felderítők, irány a bunker, Szájid arca nem sok jót ígér, de amúgy is csak két arckifejezést használ, és így, hogy Sennon már nincs, a fátyolos szemmel nézés szarul venné ki magát Dzsekk esetében.

A bunkerbe beérve Dzsekk főnök üzemmódba vált, Henrigélt helyére zavar, Lokkbácsit vizsgál, de sokkal érdekesebb, hogy Szájid közli a fogollyal: megtalálták a ballont. Meg a sírt. Meg a keresztet. Meg Henrigélt a földben. És ÁlHenrigél arca egyszer csak átlényegül, kérem szépen, ez a faszi nagyon tud játszani, érdemes megjegyezni a nevét: Michael Emerson.

12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seven 2007.01.12. 22:17:44

egyik legjobb 2. évados rész. köszönjük lokkbácsi.(ennél már csak a 2. évad finálé lesz jobb)

Anak 2007.01.12. 22:20:20

Az azért vicces, hogy az rtl saját munkatársai sem állnak a helyzet magaslatán a sorozattal kapcsolatban.
Reklámszünet indul. Velős kvízkérdés ezerrel. Station voice pali: "Láki apja tényleg meghalt?"

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2007.01.12. 22:32:51

tuti a negyedik kép volt tavaly a legrongyosabbra pauzolt kép a TiVokon az államokban. és az a vicc, hogy a rajongói oldalak képesek voltak lekopírozni a térképet és fejtegetni! még mindig van egy valag elmélet, amit azzal magyaráznak, hogy "hát de a heccs ajtón ott van a balfelső sarok alatt egy bekerített szmötyi amiben egy latin szöveg van, de az is lehet, hogy a SZÁMOK!"

SzilviBarack 2007.01.12. 22:42:10

Jó kis eyecandy volt azért az a kártyázós jelenet :) Imádom, amikor mosolyog a Szójer meg a MegaDzsekk. Katinka helyében inkább valami mást csinálnék a két fiúval :) A Hörlivel nem :)

BándiMancit meg jó látni úgy is, hogy nem mórikálja magát, és nincs rajta két kiló púder.SzilviBarack 2007.01.12. 22:44:34

Ja és nem Segal, hanem Sagal. Orosz zsidó volt az apukája.

Slugger 2007.01.12. 22:58:20

"...otthon örmény maffia várja" ez az összefüggés a Shielddel! A Lokk faterja nyúlta le a pénzvonatot!!!
Ami még zsír rész az évadzárón kívül, az a "?". Ott is van egy kis történés, és kevesebb az időhúzás.

Slugger 2007.01.12. 23:39:04

Meg a következő részben, amikor az ÁlHenri elmeséli a Lokknak, hogy hogyan is oldotta meg a számbeírósdit...

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.01.12. 23:42:33

sixx

töröld!!!!!!!!!

na látod slugger, erre is mondom, hogy hozod a formád:))

Slugger 2007.01.13. 00:08:00

sarasvati 2007.01.12. 23:42:33
"sixx

töröld!!!!!!!!!

na látod slugger, erre is mondom, hogy hozod a formád:))"


????????????????????????????????????????????

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.01.13. 00:09:54

slugger
táborozzunk le a subbán.
keresztbe utálok társalogni.

dmo 2007.01.13. 21:46:46

csak azt nem értem...
ha a hörli akkora faszmáker mér nem ő nyert a pókerben?
csalás!papugaja 2007.01.15. 12:34:33

Ez az Emerson csákó tennap volt a Fűrészbe.
Komolyan.