Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Az elnök emberei 7x01 - Ellentétek

2007. január 10. 01:13 - sixx

Elöljáróban csak annyit, hogy a többi Hogy volthoz hasonlóan ez sem a magyar változat alapján készült, egyrészt azért, mert éjfél környékén van jobb dolgom is tévézésnél, másrészt pedig azért, mert nem vagyok híve a szinkronnak és kész.

Az előző évad végén kiderült ugye, hogy a Republikánusok színeiben a veterán Arnie Vinnick indul az elnöki posztért (Alan Alda szenzációs a szerepben), míg a Demokratákat a csodagyerek Matthew Santos képviseli majd, megtámogatva Leo McGarryvel, ami lehet, hogy csak első hallásra tűnik annyira jó ötletnek. Még egy fontos történetszál átjön tavalyról: a katonai űrsikló létezésének kiszivárogtatása, ami kicsit odavágta a Fehér Ház hangulatát - mondjuk ez Oliver Babish arcán annyira nem látszik, de Oliver Platt valahogy nem nagyon tud geci fejet vágni, ilyen az arcberendezése.

A főcím előtti első jelenet (szakmai szóval cold open) két három évvel későbbi állapotot mutat, kedvencenink (Leo és az elnökné kivételével) mind részt vesznek a Bartlett elnöki könyvtár megnyitóján, kiderül, hogy ki mit csinál azóta, de ezt most hagyjuk, mert nem fontos, kocsi jő, és kiszáll belőle...egy láb, és főcím, na ja, majd lelövik a poént előre, mi? Az epizód egyébként főleg a kampányról szól, ami erre az évadra úgy globálisan jellemző, megtudhatjuk, hogy mit csinál egy elnökjelölt Ohatpusztakócson, és milyen lehet magángépeken röpködni - adjunk hálát az égnek, hogy nálunk ennek nem lenne értelme.

Josh igazán elemében van, mert szervezhet, és jelöltje 9 pontot hozott már csak 9 ponttal van lemaradva abszolút favoritnak tartott ellenfele mögött, de az is látszik, hogy nem lesz ez ilyen egyszerű, sokat vállal magára, egy későbbi összeomlást készítenek elő ilyen finoman? Leo nem nagyon tud mit kezdeni az alelnök szereppel, jó, elmegy, és elmondja a mantrát, de az újságírók csak az alkoholizmusról és a szívéről kérdezik, ami aggasztja Santost is - és titokban Josht is, de megpróbálja elbagatellizálni a dolgot.

Közben Donna is befut, és állást kér, de nem kap - Josh nehezen bocsátja meg a Bingo Bob kampányban Santosra tett megjegyzéseit. Mindegy, van egy olyan érzésem, hogy ennek nem így lesz vége. Az epizód végére egyébként Leo és Santos leül, és tervet készít (ez a sorozat minden évadában visszatérő motívum), hogy a kormányzás első napja már valóban munkanap lehessen, blablabla.

A másik főszál sokkal feszültebb, hiszen folyik a boszorkányüldözés a Fehér Házban, ki köpött az űrsiklóról? Babish megfingatja CJ-t, elhinti a bizalmatlanség magvait mindenkivel szemben, amit mellesleg a színészek nagyon jól lehoznak, nagyon élvezetes ennyi kiváló színészt 42 percen keresztül valóban játszani látni. A végére kiderül, hogy a vizsgálatra a FH alkalmatlan, független bizottság, kongresszus, FBI, mindegy, csak valaki derítse ki a titkot.

Jövő héten kampány ezerrel, immáron a másik oldal mindennapjaiba is betekintünk, jön egy új vendégsztár, és folytatódik a hajsza a kiszivárogtató után.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tistedur 2007.01.10. 01:21:46

minek nézni,ha egyszer elmeséled :)

Yoisten 2007.01.10. 01:40:33

Egyrészt "Three years later", tehát 3 év múlva látjuk a Bartlett könyvtári avatót.
Másrészt "Nine points down" tehát 9 ponttal vannak Vinnick mögött.
Nem egészen értem a 9 pontot hozott mit jelent nálad, ha te is ezt értetted, akkor sorry :)

Oliver Plattnak tűnik inkább pedofil télapónak, mint geci FH-i jogtanásosnak.

Mivel nem vették ki a Donnát a főcimből, ezért gondolom lesz belőle valami később. Josh pedig szerintem azt nem tudja megbocsátani, hogy elment tőle a Donna (bónuszban talán szereti is). Arra tuti szarik mit mondott a latino jelöltjére :D

sixx · http://comment.blog.hu 2007.01.10. 06:46:14

javítottam, ezeket kurvára elnéztem...késő volt már.

HollyFcuk 2007.01.10. 09:16:09

Gyorsan lenyomtam 708-717 ig éjjel, ennek a sorozatnak minden egyes perce kincs! Aki eddig nem nézte az nem tudja mit hagy ki! Nem fogja megbánni egy pillanatig sem ha akár dvd-ről pótolja az egészet!

Vader nagyúr 2007.01.11. 11:54:22

AKI NEM SZERETNE AZ IDŐBEN ELŐRE LÉPNI, NE OLVASSA EZT EL!!

sixx, jók a megérzéseid... Josh a későbbiekben totál kikészül, és Donnával olyan szépet fognak kufircolni, amilyen szépet csak a fantáziád el tud képzelni - mert látni sokat nem fogsz belőle... :)

Na és vajh' ki nyeri majd a választást...?

sixx · http://comment.blog.hu 2007.01.11. 11:56:34

Vader: ne spoileerzzünk, ha lehet. én is láttam.
süti beállítások módosítása