Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Lost 2x14 - Közülük való

2006. december 16. 06:56 - sixx

A múlt heti, aránylag informatív és egész tisztességesen összerakott epizód után Szajid flesbekket kapunk, a Hegylakóból ismert Clancy Brown vendégszereplésével, akit bűn volt leszinkronizálni - ilyen orgánumot úgy sem lehet találni kis hazánkban, de persze az rtl nem adta fel. Irakban járunk, Szajid jómunkásemberként iratmegsemmisítéssel foglalkozik, de jő a felszabadító hadsereg, és miután kiderül, hogy tud angolul, azonnal dologra fogják: egykori feletteséből kell kiszednie egy amerikai pilóta hollétét.

 

Szajidnak persze ez annyira nem kóser, hiába utasítgatja Katinka apukája mindenfélére, ekkor jön a képbe Clancy, és kiképzi az ember által ismert összes kínzóeszköz szakszerű használatára (az első évadban milyen jól is jött a dolog, amikor Szójert kellett vegzálni), majd belecsap a lecsóba istenesen. Az arcáról persze leolvasható, hogy neki ez nem tetszik, de mi tudjuk, hogy titkon élvezi.

A flessbekk végén Szajidot egy teherautóval kiviszik a sivatagba, útközben Katinka apja Katinkás képet nézeget, és így már mindenki rájöhet, hogy ő Katinka apja, Szajidot kiteszik a sivatag közepén (mekkora szívás vazze, és milyen szar a háttérkép) kap vagy 600 dollárt, hogy menjen busszal ahová akar. Clancy még közli vele, hogy majd egyszer még jól fog jönni a gyorstalpaló kínzómester tanfolyam, de Szajid erős esküvéssel fogadja, hogy a büdös életben nem tép le körmöt senkiről. Na ja, mondja ezt Szójernek.

Mindeközben a szigeten 3 dolog történik istenigazából, melyeknek semmi, de semmi köze nincs az előző rész meglehetősen feszült végéhez (Szójer lett a seriff a szigeten), de én vagyok a hülye, amikor azt várom, hogy egy SOROZATBAN folytatódjanak a belengetett szálak. Egy elmés honlapon egyébként 50 olyan elvarratlan szálat soroltak fel, amit az eddigi epizódok alatt hozzánk vágtak az írók ad hoc jelleggel, nagyszerű.

Az első szál Russzóval, a lökött francia tyúkkal indul, fogott egy embert, akiről meg van győződve, hogy ádör, így mi sem természetesebb, higy megy Szajidért, kínozni kettesben az igazi. Szajid beszélgetni szeretne az illetővel, Russzó hátba lövi egy nyíllal, kedélyes kis reggel. Henrigél az úriember becsületes neve, ballonnal érkezett a szigetre, neje meghalt, eltemette, most küszködik, NEM ÁDÖR, tessék elhinni.

Itt jön be a második szál, Dzsekk és Lokkbácsi gyógyítana és kihallgatna, ütköznek az alfahímek, Henrigél meg élvezi - az a kis félmosoly a szája sarkában sok mindent elárul. Miközben a vezérek vitáznak, számlál a számláló, Szajid bemegy kihallgatni (ugye, ugye), a számláló lassan lejár és hieroglifákat mutat, Lokkbácsi számokat üt be, Dzsekk pedig megmenti Henrigél életét a fogóval és kézzel egyaránt jól bánó Szajid dühétől. A Henrigélt alakító színész kurva jól játszik, már csak miatta is érdemes az évad harmadik felét megnézni.

A harmadik történetszál érdektelen, Hörli titokban zabál és leszarja az ápdét programot, erre jön rá az új seriff, Szójer, majd elmennek békára vadászni, mert a kuruttyolástól kezd kiakadni a borostás macsómen. Jövő héten girlpower, a csajok elindulnak a dzsungelbe, flessbekk a szigetről, ütős kis rész lesz.

15 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Stein (törölt) 2006.12.16. 09:38:16

Melyik az a honlap, amelyiken felsoroltál az elvarratlan szálakat? Jó cikk egyébként.

Dr. Han Fastolfe 2006.12.16. 11:03:26

Hm. Nekem nem is tűnt fel, hogy az ifjú katinka volt a képen. Bár kicsit szétesett voltam tegnap este:)
Amit nem értek: Katinka nem az apjára gyújtotta rá korábban a házat?
Meg: nagyon gáz Dzsekk új szinkronja. Az előző szerintem jobban illett az állandósult "babszem van a seggemben, félek, hogy kiesik" arckifejezéséhez. Színvonalra kb olyan, mint annó Tilda cseréje a Barátok Közt-ben:)

sixx · http://comment.blog.hu 2006.12.16. 11:53:52

nem erre, hanem az igazira tán.

Gn · http://www.google.co.hu 2006.12.16. 12:04:00

ez az igazi apja. akire ragyujtotta az csak egyutt volt az anyjaval. es bantotta. es ezt nem turhette tovabb...
a resz vegen a fotosoppolt hatter a langokkal nagyon gagyi...

sixx · http://comment.blog.hu 2006.12.16. 12:41:31

jajajaj, az naaaagyon gáz volt.

Dr. Stein (törölt) 2006.12.16. 14:20:59

Sixx úr, köszönöm az infot! Ki hogyan lett LOST-fan (vagy nem)? Nem nézek TV-t és a LOST-ról hallva is csak arra gondoltam, na, valami újabb RTL-es marhaság. Aztán neki kellett gyűrkőzni az angol szótanulásnak és kellett valami hosszú, unalmas (vagy legalábbis nem akciódús) film, amin fél szememet legeltethettem, míg a fél kilónyi szótanuló cetlit böngésztem.
Miután megvettem DVD-n (hehe), mindkét évadot, 5 nap alatt néztem végig az utolsó négy kivételével. Szerintem jó. Aztán másképp tanultam a szavakat...

Dr. Han Fastolfe 2006.12.16. 17:22:42

Ezer köszönet az infóért. Ki tudja, nem lesz-e pár tucat résszel később jelentősége:)

szinkrobi · http://iszdb.hu 2006.12.16. 20:26:36

Akire Két rágyújtotta a házat az volt az igazi apja, de úgy nőtt fel, hogy azt hitte az a nevelt apja, de aztán rájött, hogy nagyon hasonlít rá, ezért utálja magát. Valami ilyesmi volt, nem?
Ne keverjetek össze! :-)

giornalista · http://www.tcm.gportal.hu 2006.12.16. 20:40:07

"the series producers have said in interviews that there is a rational, scientific explanation for everything that's happened thus far."

khmm.. khmm...

Dr. Han Fastolfe 2006.12.16. 22:07:32

commentrobi: nna, csak nem vagyok hülye:) Tudtam én, hogy volt itt valami kavarás, én is ilyesmire emlékszem: amikor találkozott az említett részben bemutatott "apjával", akkor mintha ő vallotta volna be, hogy akit megsütött valójában az volt az igazi.

giornalista: jesszus, csak ezt ne... az ember keresne valami jó kis természetfelettis irracionális sztorit a BK meg a hiradó után, erre később majd megmagyarázzák, hogy a fekete felhő statikus eletromosság volt, az ádörök meg csak kommunában élő hippik a 60-as évekből?

giornalista · http://www.tcm.gportal.hu 2006.12.17. 01:06:06

Én nem szeretem a természetfeletti magyarázatokat, viszont pont az ilyen füstök miatt nem tudom, hogy milyen racionális magyarázatot tudnak adni.

Érdemes végig nézni az 50-es listát és az ötleteket. Hogy ez a füst pl. valami lelki akármi meg áááá.... :( Nem tudom, hogy lesz ennek valaha is vége. Mindenesetre én azt mondom, hogy I (L) Lost, de csak akkor, ha tényleg összeáll egy kerek egésszé.

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2006.12.17. 20:18:02

ha elolvasom az a listát csak egy dolog lesz nyilvánvaló, hogy az irók lassan felköthetik magukat hogy ezeket mind összevarrják.

Merras · http://miyazakijun.hu 2006.12.17. 22:10:33

Akartam volna egy jó kis linket küldeni, de úgy láccik, a rendszer ügyesen kiszűri, és nem engedi... :(
süti beállítások módosítása