Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: A szökés 1x14 - Nincs kegyelem

2006. november 30. 06:42 - sixx

Vesszőparipánk a szar címadás, miért nem lehetett az eredeti, kettős jelentésű "The rat" címet meghagyni? Sokkal inkább szól az epizódról, mint a magyar verzió, mert azt azért senki nem gondolta, hogy Linc egyszer csak kegyelmet kap, ugye?

Ez a rész mellesleg az eredetileg berendelt 13 után elsőként ment le Amerikában, nagyon várta mindenki, hogy a meglehetősen hosszú szünetet (ha jól emlékszem több, mint 4 hónap) követően hogyan tér vissza a kultstátusz felé menetelő sorozat, de persze nagy lett a pofára esés - ez volt a sorozat (eddigi) leggyengébb epizódja.

Ott folytatjuk, ahol múlt héten abbamaradt a cselekmény, a Vidám Szökésben Lévő Fijugg állnak a cső alatt, és hozzánk hasonlóan azon tűnődnek, hogy lehet, hogy ennyire szar Májkül terve. Tíbeg ezt egy hevenyészett késeléssel akarja megkoronázni, de persze nem lesz belőle semmi, mert van még rész hátra bőven, a főszereplőt nem szokás a szezon felénél kinyírni. Linc mindeközben hiába tapossa a csövet felülről, visszatér a dokinő, meg egy őr is, de persze nem látja meg, mint ahogyan Májküléket sem a szobába benéző másik őr, ez az utolsó pillanatos megúszós téma itt kezdett el idegesíteni a sorozatban, és idegesít a mai napig.


A folytatás is ennek jegyében zajlik, Bellick mester majdnem meglátja a likat a padló közepén, de mégsem, fel lehet lélegezni. Linc kivégzése a legjobb úton halad, Veronika drága hiába próbál meg mindenféle indítvánnyal, meg apu segítségével közbelépni, a felsőbb hatalmak nem akarják, hogy a sokat izzadó és valószinűtlenül nagy fejszerkezettel rendelkező tesó megússza a széket. Májkül persze nem nyugszik, és egy patkány segítségével szabotálja a villanyosszék működését, amivel időt ugyan nyer, de nem sokat, mert Bellick mester mindenképpen meg akarja tartani a kivégzést, és kicserélteti a biztosítékot de iziben.


Bellick persze nem magától ilyen okos, Tweener köpte be a zseniális tervet, patkány egy és kettő megvolt, cím kipipálva, köszönöm szépen. Linc és Májkül búcsúzkodnak, párás szemek és nehezen értelmezhető arckifejezések mindkét részről, soha nem tudom, hogy Májkül éppen haragszik-e valakire, vagy csak permanens szájzára van, mert nem képes nyitott szájjal játszani.


Linc kopaszon várja a végkifejletet, beszél egy kicsit a fiával, aki jó úton halad a sitt felé, példa is áll előtte, nem is akármilyen, ugye. Az összeesküvés ártatlan áldozata elindul a szék felé, miközben Májkül és Vera néni kétségbeesetten néz tova, folyt köv. jövő héten.

36 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koschwarz 2006.11.30. 08:21:24

nagyon őszintén bevallom, akárhogy is, de én nem tudtam megszeretni ezt a sorozatot, tegnap már odáig fajult a dolog, hogy úgy néztem, hogy közben számítógépeztem. már csak becsületből ("ha már elkezdtem be is fejezem") nézem tovább.

mennyi rész van még hátra? mert most már tényleg kezd nyúúúúúúúúúlniiiiiii :)

a főszereplő öcsi kétdimenziós arckifejezéséről nem is beszélve (pimasz pillantásos énmindenretudomamegoldást és elszántvagyokkurvára között váltakozik, még akkor is amikor a dokinénivel próbál valami érzelmi szálat kialakítani)

na mind1, azért szerintem nem véletlen, hogy AKKORA siker nem lett kint sem

2006.11.30. 09:22:59

nade a halálraítélt tesvíre Steven Seagal színyitanodás teheccségit még így is felülmúlja.

Tuskó Hopkinsz 2006.11.30. 09:33:38

Ezek szerint nem csak szerintem kezd egyre unalmasabb és idegesítőbb lenni ez a sorozat! Ebből a sztoriból egy nagyon jó minisorozatot lehetett volna csinálni, de hogy ilyen szinten húzzák-nyújtják az már kifejezetten idegesítő - úgyhogy tegnap inkább csárli és a csokigyár. Nem bántam meg!
U.I.
A 24 is kissé idegesítő, nem? Főleg a jack bauer hülyepicsa lánya sajáthülyeségébőlállandóanbajbakerülése dühít de nagyon! Nincs olyan szerencsém, hogy egy-két részen belül kinyírják, igaz?

sixx · http://comment.blog.hu 2006.11.30. 09:50:49

th: nincs...pedig nem vagy ezzel együtt, ha jól emlékszem még onlány petíció is volt, Kill Kim Bauer, NOW címen.

jamesz 2006.11.30. 09:53:09

A Szökés második évadban Májkül meglepően sokat ordibál, és már némileg színészkedik is.A második évad, jobb mint az első.Linc továbbra is olyan mint Hulk Hogan, azaz pankrátorból lett izé...színész..:-)
Bocs, de meglehetősen nagy siker lett kint. (Perzs ez nem mérvadó, hiszen "kint" olyanok is sikerek lettek amelyek nálunk max. az AXN csatornán futnak.

A 24 második évad számomra csalódás. Jellemfejlődés nuku, az elnök egy szupermen, akinek a karakterébe beépítettek néhány apró hibát, hogy picit esendőbbnek tűnjön...de nem sikerült (a Zostobenkó Amcsik úgyis imádják a héroszukat...bukta minden film, ahol az elnök nem egy hős vitéz lovaghős.)
Hol vannak az olyan jól kidolgozott karakterek, mint az első évadban a nők elrablója (hogy is hívták..valami Génsz).
A sztori is csak a hirtelen fordulatokra épít (pl. Nina körbelövöldözése) de szinte mindent meg lehet előre jósolni.Kim Bauer is ide-oda szaladgál..eh. Olyan az egész, mint egy Zs kategóriás akciófilm.Na jó mondjuk Ü kategóriás.


A 24

sixx · http://comment.blog.hu 2006.11.30. 09:57:03

jamesz: én a PB-t az első 13 részig zseniálisnak, utána középszerűnek, a második szezonban pedig sci-finek tartom, idegesítően kiszámítható és hihetetlen kalandok egész sorozata. Csak T-bag miatt nézem, Knepper for prezident!

Tuskó Hopkinsz 2006.11.30. 10:04:56

HBO: Over there (Irak) - az első két rész alapján egyenlőre érdemes tovább nézni, főleg az örmster miatt!
Kicsit olyan mint a Black hawk down.
SIXX: írhatnál valamit róla!

eF 2006.11.30. 10:16:17

Nem nézem a sorozatot, egy buta kérdés következik: hogy lehet az, hogy a tévében 4:3 arányban nyomják, itt meg 16:9-es képek vannak? Most akkor a tévében kevesebb látszik, vagy le van csíkozva, vagy mi van?

one nation under-dog 2006.11.30. 10:30:14

eF 2006.11.30. 10:16:17

:DDDDDDDDDDDD

koschwarz 2006.11.30. 10:40:14

24 fan vagyok!

DE kim bauert tényleg ki kéne nyírni :) pont a 2. évadbeli baromságai (az a pumás vagy hiúzos rész volt a leggázabb) miatti rajongói felháborodások miatt szerepeltették keveset a 3.-ban, aztán gyakorlatilag alig a 4.-ben és az 5.-ben (ebben asszem egyáltalán nincs is benne)

MikiFan 2006.11.30. 12:09:34

A Szökés, vagy is a Prison break kinn is nagy siker lett, és szerintem itthon is, de már mindenki rég végignézte az első évadot, amikor elkezdték vetíteni nálunk a tvben, tehát annak nézettségi mutatói abszolút nem tükröznek semmit. Egyébként szerintem mindennel így van, de ezzel a sorozattal különösen...a szinkronnal veszített az értékéből, sokkal jobb angolul.
S aki szereti, már a második évadból is láthatott 13 részt.

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2006.11.30. 12:20:31

Ne felejtsétek el, hogy a Prison Break (meg a 24 is) elsősorban amerikaiaknak készül. ;) Ettől persze még vannak benne jó karakterek, kár, hogy a két legfőbb szereplőt alakító ember sok minden, csak nem színész.
T-Bag, Abruzzi, Tweener, Bellick a kedvenceim.

A 24 második évada sokkal gyengébbre sikerült, mint az első, de a harmadik veszett jó, az ötödik is nagyon rendben van. A negyedik viszont nagyon gáz. Kíváncsi vagyok, vajon a hatodik hozza-e az eddigi formát, vagyis hogy páros számú évad gyengus.

capture 2006.11.30. 12:29:27

Ja, Bellick télleg jól nyomja. A 24ben is, bár abban nem sokáig játszhatott...

jamesz 2006.11.30. 13:09:20

Megmondom őszintén a PB 2 évadot csak a hatodik részig volt időm nézni (mellette Lost, 24, Gilmore (asszony miatt), DH,..sok lesz úgy érzem, és nem is ebből élek:-))
Nekem egybefolyik a PB első évad. Talán két rész emelkedik ki, az egyik a börtönlázadás (T-bag ahogy alázza a börtönőrt) a másik az utolsó előtti rész, na az nagyon ott van.

A második évadban szvsz muszáj volt újítani, mégsem kínlódhatnak ennyi ideig:-) Mellesleg nem is baj, bár az elején kicsit prüszköltem a változások miatt.
T-bag állllat, az biztos, de Gyalog Galoppból (is) idézve hátrasúgnám én is, hogy amikor a nénivel flörtölt (talán se02e05) akinek Linc inkább begyere, na ott már "kissé túljáttsza a szerepét".:-)
Nem Bellick nyomta a Ken Parkban? Ott a belem kifordult a karakterétől....:-)

Különben itthon meg mi számít nagy sikernek? Sok bába között úgy érzem elvész a gyermek.
A nézettség, eh....vagy a netezők által favorizált sorozatok?(Mondjuk én ez alapján válogatok..:-)

Tuskó Hopkinsz 2006.11.30. 13:56:35

Jó kis du-i (videóval esti) idegnyugtató sorozat: Everwood!! Mire megnézem a napi adagot - közben valami gyümölcspárlatot kortyolgatva - már el is tünt a stressz!

jamesz 2006.11.30. 14:47:13

TH: Ezt már másoktól is hallottam.
Én a hétvégén a Váratlan utazás c. sorozaton mentem alfába:-)))

one nation under-dog 2006.11.30. 14:57:34

OK, OK, T-Bag karaktere tényleg ott van, de sztem az FBI-os Alexander Mahone meg a Secret Service-s Paul Kellerman is vannak olyan jók. Sőt, sztem a "negatív" karakterek közül Kellerman a legjobban eltalált.
A negatívot azért írtam idézőjelben, mert ki tudja mit hoz a 2x14. Bár mondjuk sztem elég nehéz lesz beadni a nézőknek, hogy most akkor az öreg Kellerman átáll, és felejtsük el a 10+ embert akit kinyírt, meg hogy megkínozta azt, aki miatt a sorozatot valójában nézem. ;)

2006.11.30. 15:03:22

azér Mahone ügynököt már kissé túlspilázzák, mert mindenre rájön két másodperc alatt. ráadásul gps nélkül tájékozódik a sivatagban. bár lehet, hogy denevér.

one nation under-dog 2006.11.30. 15:25:36

Ja, és Mahone ráadásul összetettebb karakter, mert nem eleve rosszfiú, csak így jött ki neki a lépés.
A "Shield"-ben lehet, hogy pozitív karakter lenne. ;)
Attól függ kinek a szemszögéből nézzük a dolgokat.

capture 2006.11.30. 16:01:00

Mahone?! Nekem a szökőkutas megérzése volt durva. Ott lesz a vinyó gyerekek! Ja. Persze!

Mindegy, a PB-t kivégezték a sok hülyeséggel.

one nation under-dog 2006.11.30. 16:58:09

capture 2006.11.30. 16:01:00

Huh? Milyen vinyó?

capture 2006.11.30. 17:06:12

Mé? Nem ez a csávó vezeti a nyomozást a szökevények után? Vagy van akinek spoilerkedtem? Vagy nem? Vagy mi?

capture 2006.11.30. 17:09:14

A Scofield gyerek az adataival együtt bebassza a vinyóját a 543. emeletről a szökőkútba. Na. Majd jön ez a szupermen nyomozó és kitakaríttatja a szökőkutat, hogy ott lesz vmi. Volt.

hambig 2006.11.30. 17:14:52

én csak és kizárólag letöltött anyagokkal vagyok hajlandó foglalkozni, nincs az az isten , hogy tv-t nézzek reklámokkal hetente
most néztem meg a 2. széria őszi végét szerintem a benti világ kb jól van megalkotva de a kinti egy rakás sz.. ,
a 24-et akkor töröltem le mind az öt évet mérgemben amikor elkezdtek kínozni benne embereket , mondván ha nemzet biztonságról van szó akkor ezt is lehet
propaganda szemét

one nation under-dog 2006.11.30. 17:31:35

capture 2006.11.30. 17:09:14

LOL. A szökőkút alatt nem lesz vinyó. Azt simán kihalásszák a folyóból.
A szökőkút Mahone kertjében van. Egy randa szakállas embör van alatta.
Bocs a spoilerért...

Mikka-Makka 2006.11.30. 17:48:48

ketseg!:)

ne spoilerkedj itt:!:D
amúgy PB második évada télleg megosztja a rajongókat de szerintem még így is kötelező darab.

Sitrep 2006.11.30. 18:05:57

jó sixx meglátása, abszolút egyetértek vele: PB ssn2 tiszta sci-fi, épp ezért semmi izgalom nincs benne, abszolút kiszamitható. Ld. legutóbbi rész végén a "twist" amit sztem mindenki aki nem 2 éve kezdett el tévézni előre látott.

capture 2006.11.30. 18:22:14

Me! Ne bassz! Ott áll fönn a nyomozó Scofield szobájában. Kinéz, meglátja a szökőkutat vagy mit, és szól, hogy kutassák át. Majd később jön a hír: -Hinnye, főnök jó volt a megérzés itt egy vinyó!
Majd le is szednek róla egy csomó adatot.

Kár, hogy már letöröltem. Valaki segítsenmá!
Lehet, hogy megbolondultam.

maybach 2006.11.30. 18:51:13

capture!

A falat bámulva találja ki, hogy hónapokig..
Majd kinéz és a folyóhoz kér búvárokat.
Nem Rajkékat keresi, de megérez.

Sitrep 2006.11.30. 19:10:54

valóban folyó, nem szökőkút. Ami inkább madáritató amúgy

2006.11.30. 22:15:28

jól megijesztettél, asszittem kihagytam valamit! :) szökőkút-madáritató, nem mindegy??

Sitrep 2006.11.30. 23:03:06

de mindegy, de ha egyszer nem az akkor nem az :)

kecsesen ringó fecske vagy recsegve fingó kecske, nem mindegy?

koschwarz 2006.12.01. 08:33:30

hambig, te biztos valami álomvilágban élsz. én nem állítom, hogy pontosan tudom, mi folyik az USA-ban, de ha arabokat szinte válogatás nélkül, mindenféle nyílt nyomozást és bírósági tárgyalást mellőzve visznek el guantanamóba "nemzetbiztonsági" okokból, akkor szinte biztos hogy ilyenek történnek a valóságban is, mint a 24-ben. propaganda lenne? lehet hogy egy amcsinak nem, de szerintem mindenki másnak inkább nyugtalanító.

MikiFan 2006.12.02. 22:04:15

Jajaja. Azt a vinyót a folyóból szedik ki. És persze az adatok ott vannak rajta...
Komolyan kérdezem...ez lehetséges? Mert én nem értek ehhez, de tudom, hogy egy elszart vinyó után elég drága mulatság egy adatmentés. (Mondjuk nekik ez minegy) De lehetséges?
süti beállítások módosítása