Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Deadwood 2x01 - A Lie Agreed Upon I

2006. november 08. 10:09 - sixx

A magyar HBO oldalon csak a produkciós számmal (13) jelzik az epizódot, címet nem adtak neki, ezért maradt az angol cím, nem mert anglomán vagyok. Még valami: eredeti nyelven néztem a részt, így fogalmam sincs, hogy mit hogyan magyarítottak a kollégák.

Seth Bullock rezidens seriff és a tábor kollektív lelkiismerete nem bír vágyival, a rendező remegő orrcimpákat és bajuszt mutat közeliben, utalva ezzel is a felhorgadó nemi vágyra, így nem csoda, hogy nekiesik a néhai Mr. Garret özvegyének. A zajokat Farnum szállodaigazgató, és a "hallban" tanuló Sophia is észreveszi, aki mellesleg egy új dajkával flangál mostanában, Miss Isringhausennek hívják, és valami nem stimmel vele.

Al, a finom kifejezések helyi nagymestere (ebben a részben 63 alkalommal hangzik el a fuck szócska, a rekordot a 17. epizód jelenti 128-al) számára nehezen indul a reggel, a kormányzó bele akar szólni a Deadwood nevű szemétdomb életébe, és mivel Yanktonból küldi a kormánybiztost, még meg sem lehet vesztegetni a faszit, vagy legalábbis sokba fog kerülni. Rossz kedvét fokozza a távírópóznák feltűnése és amikor meglátja az Almától közeledő Bullockot, nem bírja ki, hogy ne szóljon be neki, ennek a vége egy meglehetősen brutális verekedés lesz, melynek során Start is meglövik, de semmi komoly, ne tessék aggódni.

A táborba érkező postakocsi meghozza Bullock nejét és mostohafiát (az egyik legjobb jelenet az, amikor a véres fejű Bullock fogadja őket), no meg három új kurvát, akiktől Joannie jobb kedvre derül, Cy viszont majdnem agyvérzést kap, ráadásul ugye Stubbs kiasszony le is lép a Belle Unionból, ezzel fokozva az egykori főnök rosszkedvét - nehéz volt stricinek lenni már az 1870-es években is. Az epizód végén Seth hazaviszi a kis családot, majd mint aki jól végezte dolgát, elindul Alma háza felé - lesz még folytatása dolognak.

A legjobb beszólás: Al: Welcome to fucking Deadwood!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2006.11.08. 10:37:55

Bassza meg az HBO, kiherélték a szinkront! Pedig az első leadott évad bazmegelési rátája elég korrekt volt, úgy látszik felsőbb utasításra finomítottak rajta. Az idézett beszólásból "Isten hozott a kibaszott Deadwoodban!" helyett, "Isten hozott a bűnös Deadwoodban!" lett, ez azt hiszem jól jelzi, hogy mit művelt a tisztelt csatorna.

nem értem 2006.11.08. 11:33:51

mondja meg valaki legyen szíves, hogy mit jelent a Hogy Voltban a számozás! (pl. 2*01)
Köszi!

sixx · http://comment.blog.hu 2006.11.08. 11:41:13

nem értem: 2 = második évad; 1= első epizód.

nem értem 2006.11.08. 11:50:58

sixx: Hálás köszönet

Sitrep 2006.11.08. 20:14:39

bocsánat, én viszont kukackodásmán vagyok:
Joanie Stubbs
Bella Union

süti beállítások módosítása