Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Lost 2x13 - A nagy balhé

-0001. november 30. 00:00 - sixx

Aki a címből nem sejtette, hogy ez bizony egy Szójer epizód lesz, az minden bizonnyal kihagyta életéből a Redford-Newman életmű egyik legjobb darabját - kár, hogy a címmel a poént is lelövik a készítők, de mindegy. A második évadra jellemző "két szar rész után jön egy jó" elv érvényesül most is, azaz a Csárli szenvelgést követően ez a 42 perc igazán ütősre sikeredett.

Ami a flesbekket illeti, kiderül, hogy Szójer/Dzsémszford nagyobb geci, mint sejtettük: egy szívéhez közelálló hölgyet is képes nagyon megszívatni 600.000 dollárért, hiába no, kutyából nem lesz szalonna. Először ugyanazt a trükköt akarja megjátszani, mint az első évadban a szőke macával, de a kis barna csaj rájön a dologra, és ráveszi Szójert, hogy tanítsa meg a szélhámos mesterség minden trükkjére. Be is indul a dolog egy max. hatévesek átverésére alkalmas kis trükkel, de közben megtudjuk, hogy minden a részletekben rejlik, ez majd a szigeten történtekkel lesz kapcsolatban.

A csajról kiderül, hogy van pénze, Szójer pedig elmagyarázza neki, hogy egy nagy balhé lényege, hogy az áldozattal elhitessük: minden ami történik, az ő akarata szerint zajlik. Ez esetünkben azt jelenti, hogy a csaj átadja Szójernek a pénzt, aki persze végig erre hajtott, de elhiteti vele, hogy csak külső nyomásra teszi mindezt, és a végén elhúz a lóvéval.

Közben a szigeten is zajlik az élet, valaki megpróbálja "elrabolni" Szánt, mindenki kiborul, ádöröket gyanít a háttérben, de persze sokkal eccerűbb a helyzet, mint kiderül. A pár epizóddal megemlített hadsereg dolog (muhaha) jól jön Szójernek, és Katinkával elhiteti, hogy Analúcija áll az emberrablás hátterében, mert a fegyverekre hajt, amiket Lokk bácsi és Dzsekk a bunkerben helyezett biztonságba. Ezen felbuzdulva Katinka közli Lokkal, hogy máshová kéne rejteni a fegyvereket, Dzsekk erről nem értesül, és amikor este megtudja, hogy mi a helyzet, a rejtekhelyen már csak a hűlt helyüket találják - Szójer megszívatta az egész bandát.

A dologhoz nem kellett más, csak a sötét Jedi lovagra emlékeztető Csárli, aki először ímmel-ámmal Szánt rabolt, majd Lokkot követett rejtekhelyig - és mindezt azért, mert őt itten nem tisztelik kérem szépen, és Lokk is pofánvágta egy hete, csak éppen nem eléggé. Na, bumm. Szójernek más oka van: míg ő tutajon, majd a sziget túloldalán szívott, Dzsekk szétrabolta a sátrát, és ebből lett elege, most már ő a fegyverraktár ura, mindenki mehet a náthás picsába.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása