Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Alias 3x08 - Tűréshatár

-0001. november 30. 00:00 - sixx

Kettős érzésem van az epizód után, mert az egyik szál jó kis eksönös-szabadítós dzembori lett, míg a másik egy szovjet melodrámára emlékeztető börtönös szarakodásba fulladt, ami azt követően, hogy az ósdi álrab trükkre rájöttem (8. perc) kurva unalmasnak és feleslegesnek tűnt - ezen még a Stargate filmből és sorozatból importált vendégsztár fazon sem segített, pedig örültem neki.

A börtönös szálnál maradva, Sydet ugye elkapták, bevitték, kihallgatják, és a fejébe valami izét akarnak vezetni, előtte árammal is ütik a biztonság kedvéért, de mindhiába, tökös csaj ez, egy elcsórt gemkapocs segítségével (hogy az istenben lehet elcsórt gemkapoccsal zárakat/bilincset/széfet feltörni?) el is menekül majdnem, de jól megagyalják, így mégsem. Enter álrab, aki kopasz, joviális és a szemét nagyon gyorsan tudja ide-oda mozgatni: majd ő valamiféle véd- és dacszövetségbe tömörül Syddel, és megtud tőle mindent, nem túl eredeti ötlet.

Syd nem köp egészen addig, míg kissé kiszámíthatóan és nagyon fake késsel el nem kezdik szabdalni a kollégát a szeme előtt, erre felébredni látszik a bajtársi ösztön vagy mi, és elrebegi Lyndsay geciügynöknek (tudják, aki az előző rész végén Vaughnné révén kifúrta Dixont) a római lakásban talált kód megfejtését. Koordinátákról van szó, amit megadott, valszeg egy helyi gyorsétterem mellékhelyiségét takarja, mert tudjuk ám: Syd a Vaughn-fiaskó óta senkiben nem bízik.

A másik szál a szabadításé, mert azt remélem senki nem gondolta, hoigy az epizód elején vészjósló zenére, lassítva bevonuló Kémfater majd csak úgy hagyja, hogy egyszem gyermekét így kínozzák. Vaugh és Arvinbácsi a két cinkos, hozzá jön még a Richard Roundtree (Shaft rulz) alakította régi cimbora, és a négy muskétás (höhö) elindul a titkos katonai bázis alaprajzának megszerzésére, illetve segítők toborzására.

Ez utóbbi nagyon jól sikerül, az előbbi is, de Arvinbácsi kap egy golyót az oldalába, miközben Kémfatert védelmezi - most akkor kavarja, vagy nem kavarja? Sebaj, Jack egyik titkos garázsában rögvest megműtik, van itt minden, széf tele pénzzel, fegyverhegyek, stekklámpa, komplett műtő, széjpeceknek övek és olyan fém tálka is, amibe a Vészhelyzetben a golyót teszik a dokik.

Shaft közben összeszedi a kommandót (még jó, 3 miskát kapott érte), de kell egy beépítet ember a bejutáshoz, aki nem más, mint Vaughnné. Igen, a jégkirálynő is benne van a buliban, mert rájön, hogy Lindsay egy rohadt geci, és így már nem aggódik a következmények miatt sem, pedig lenne miért: a szabadítás során lelövi az álrabot, aki szintén ügynök, és mint ilyen, el kell vele számolni. A random mellbe lőtt őrökkel egyébként sem szokás ebben a sorozatban, most meg pláne nem kell, hiszen csak kábítólövedékkel ártalmatlanították őket.

A végén a csapat helikopterben repül tova, Syd kiböki, hogy hamis koordinátákat adott meg, Kémfater elégedetten bólint, Vaughn meg Vaughnné meg csak ül a padlón, és szerintem egy édeshármason filóznak, de lehet, hogy nem. Jövő héten folytatjuk.

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toi 2007.03.01. 07:20:06

ha a jövőhetiben benne lesz az édeshármas, akkor ígérem, hogy fenntmaradok, és megnézem.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.03.01. 10:59:27

elfelejtettem tegnap megnézni...na ilyen is rég volt.
jövőhéten folytköv.

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2007.03.01. 18:24:36

Álrabot Pruitt Taylor Vince játsza, akinek nystagmus betegsége van. Ez a betegség a szem akaratlan mozgását okozza.
Filmográfiája figyelemre méltó. 1997-ben Emmy díjat kapott alakításáért a Murder One-ban.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.03.02. 15:10:32

orso: akkor megkövetem, ettől még nem lett jobb a figura.
süti beállítások módosítása