Hogy volt?

The Gifted – Kiválasztottak 1x09 – Vékony jég

2018. január 22. 17:00 - Alicia Bailey

Ezúttal csak egy évet ugrunk vissza az időben, Struckerék idilli életébe nyerünk ismét bepillantást. Ahhoz képest, hogy Andy szerint az apja mindig dolgozott, és sosem volt rá ideje, ez már a sokadik példája annak, hogy ez nem így van. Most vagy a kissrác kamuzott, vagy a készítők nem voltak következetesek. Kis erdei grillezésen van a család, Andy gördeszkázik, Szöszi fut utána, Anyu terít, Apu meg a húst intézi. Azért arra van idő, hogy Anyu kissé szolidan rámásszon Apura, de ezt már megszoktuk tőle. Apu a gyerekekről kérdez, Anyu pedig beszámol. Szöszi kissé fura, de csak mert kamasz, amúgy nincs komolyabb baj vele.

Andy közben próbálja Szöszit tanítgatni a deszkázás rejtelmeire, de amint fellép rá, azonnal meg is borul. Andy elkapja a kezét, és a következő pillanatban olyan, mintha időn és téren kívülivé válnának, fény árad a kezükből, a hajuk száll a levegőben, ők ketten meg csak merednek egymásra, aztán meg a kezükre döbbenten.

tg_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Dark 1x01 - Titkok

2018. január 22. 15:00 - Rodnay Gan

„A múlt, a jelen és a jövő közötti különbség csak illúzió, még ha oly makacs is.” – hangzik Albert Einstein egyik ismert gondolata, és vele együtt vallja a Dark is. Amely már azzal történelmet írt, hogy a legelső német széria a Netflix saját készítésű sorozatai közül. Márpedig a germán sorozatgyártás napjainkban már sokkal többet jelent a végeláthatatlanul hömpölygő, fogyasztás után azonnal felszívódó krimi-epizódoknál (csak kikacsintásképpen: a Két férfi, egy eset 1981 óta folyamatosan megy, a Tetthely pedig – egészen hihetetlen – 1970 óta megszakítás nélkül tesz ugyanígy), amint azt minden idők legdrágább nem angol nyelvű sorozata, a Babilon Berlin is tanúsíthatja. De még annak a sikerét is elhomályosította a tavalyi Dark, amit a Netflix – jó kufár módjára – valahogy úgy reklámozott, hogy „a németek válasza a Stranger Thingsre”. A soron következő tíz hogyvoltban reményeim szerint be fogom mutatni, hogy ez miért marhaság, és a Dark miért érdemes saját jogán arra, hogy fanfárok zengjék a nevét.

101.jpg

Tovább
Címkék: dark
Szólj hozzá!

Válótársak 3x03 - A lopás rossz, értem?

2018. január 22. 13:00 - Dzsudibí

Az előjátékban a három jómadár (feltételezhetően) Petibá kertjében settenkedik, és valami ótvar randa szobornak látszó tárgyat akarnak elemelni a helyéről. - De mi van ha megszólal a riasztó? - aggódalmaskodik Joci - No para, csak éjszakára vam bekapcsolva - Dehát éjszaka van - tekint fel az égbolt éjfekete végtelenjébe Dávid, mintegy prezentálva, hogy ha nincs sötét, akkor a fasznak van bekapcsolva a zseblámpa. - Ejj, a tökömet már, ne rinyáljatok - mondja Buci magabiztosan. Főcím.

1.png

Tovább
1 komment

Oltári csajok 1x49 - Kis ember nagy bottal jár

2018. január 22. 12:00 - BBrigusz

Anyu irtózatosan happy Viki láttán, persze azért gyorsan belekezd a magyarázkodásba, mi miért történt anno. Eközben a látványosan ittas frissen kibékült tesó-trió a szalonba megy, azt nem tudjuk, hogy mi céllal, de ez a túljátszott részegség nagyon gáz, ez is csak Angéla részéről hiteles. Szilvia jelenik meg tüzet okádó sárkány képében, és elküldi az alkoholmámoros csajokat a picsába. Anyu nagyon modern felfogású ugyebár, így az első dolga a nagy egymásra találás közepette az, hogy tökéletes fotó készüljön Vikiről és róla. Azt azért megnézném milyen képcímmel nyomatja fel a képet a Facebookra. Anyu nagyon nyomul, Viki tartozkodó, de Béla nagy erőkkel ösztönzi.  Kíváncsi leszek kijátsszák-e az alkotók a „pénzért felbérelt családtagot eljátszó vadidegen”-kártyát, de hát adjunk egy esélyt Béla báttyánknak, na, csak nem ennyire szarfej. (szerintem de)
1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Oltári csajok 1x48 - Egy héttel később

2018. január 21. 11:00 - BBrigusz

Egy héttel később járunk, Jani és Márk éppen azt vitatják, hogy ők ketten mekkora puncimágnesek, de azért unalmas délutánjaikat kettesben pengetik a panelrengeteg retro nappalijában. Márknak semmit nem jelentett a smár Hajnival, bezzeg a csaj az elhúzott vidékre és alig lehet elérni. Mindig meglepetten konstatálom, hogy a vidék az Gödöllő, nem pedig valami párszáz fős nógrádi falucska, ahová délután fél hatkor megy az utolsó távolsági busz, és a közösségi események a kocsma-templom-kisbót Bermuda-háromszögben zajlanak. Hajni valóban a lovardában van, azzal töltötte az elmőlt napokat, hogy Bélára főzött és sokáig aludt, de most már irány vissza Bp.
1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Oltári csajok 1x45 - Legyetek olyan boldogok, hogy....nagyon!

2018. január 19. 17:48 - BBrigusz

Csattan a kamupofon András arcán, Kornélanyu igazi manipulatív drámakirálynő, az ilyet nagyon messze célszerű elkerülni, de szegény Alkohol bácsi éppen besétált a csabdába. –Hogy fogsz Kornélapu szemébe nézni?- kérdezi a nő. –Én csak ennyire jófej vagyok, te meg itten lesmárolsz. Jaj, bicsi-bocsi, esedezik András.

1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Milliárdok nyomában (Billions) 1x07 - The Punch

2018. január 19. 17:00 - orsika29b

Lássuk, mit is csinálnak főhőseink egy szimpla vasárnap: Axe a tengerparti villa medencéjében úszik éppen, a kölykök játszóházban vannak a cimboráikkal. A rájuk felügyelő apuka masszívan sörözik és beszólogat a gyerekeknek, majd hazafuvarozza őket ölég instabil állapotban. Vörös zseninknek több se kell, amúgy is tiszta ideg a vádalku óta, ezért úgy ahogy van, vizes fürdőgatyában ugrik a dzsipbe és tőgázzal száguld a továbbra is - már otthon, kerti partin - iszogató apukához. Kérdőre vonja, de emez nem érzi a dolog súlyát, plusz be is szól Axenek, úgyhogy egy kemény jobb horog a jussa. Chuck vasárnap is a hivatalban húzza az igát, Spyros érkezik hozzá, hogy újratárgyalja a saját szerepét, ami innentől kezdve, hogy az Axe alku kútba esett, csakis vezető szerep lehet. (Álmodik a nyomor, Mucika.)

26937967_860232557479900_1374828610_o.png

Tovább
Szólj hozzá!