Hogy volt?

Lucifer 1x03 - The Would-Be-Prince of Darkness

2016. augusztus 23. 11:00 - Szencsike

Egy kék ruhás, félős hölgy nézi a mélységet egy erkélyről. Mellette Lucifer bátorítja, hogy ugorjon csak, nem fog fájni. A hölgy vesz néhány mély lélegzetet és ugrik, ez az, sikerült a segges a medencébe! Az ugrásnak óriási taps a jutalma a bulizó társaságtól. Egy hollywoodi Menő Jenő partiján vagyunk, Lucifer a házigazdát keresgéli a tömegben, akit épp egy csini vörös ruhás hölgyemény hív meg egy italra. Viszont a tagnak nincs kedve se a hölgyhöz, se az italhoz, olyan kis szomorkás szegény. Lucifer nem érti, hogy utasíthatja el a csábos hölgyet, de a hölgy megértő, tudomásul veszi a nemet és lelép. Viszont a házigazda, Ty csak hallomásból ismeri a bártulajt, aki szívességeket tesz az embereknek, de neki nem kell tőle semmi. Pedig pont, hogy kell neki Lucifer segítsége, hisz Ty ritka példány itt L.A.-ben: sikeres NFL játékosként még szűz. És nem, ez nem a horoszkópja. Lucifer elismerését fejezi ki, annyi csábítás veszi körül, mégis kitart. Nehéz, de meg kell próbálnia lazítani, még ezt a partit is az ügynöke szervezte. De jöjjön a kis trükk, mire vágyik Ty? Reggeli edzés kihagyása, helyette tévézés, ez uncsi, de szerencsére Ty kimondja a nyilvánvalót, szeretne végre szexelni. Volt egy barátnője, azt hitte ő lesz a gyerekei anyja, annyira szerették egymást, de szakítottak. A Vörösruhás viszont itt van, menjen csak, szerezze meg amit akar. Ty hallgat az Ördög szavára, egy kis pezsgős bátorítással elindul a Vörösruhás felé. Lucifer elégedett, majd összetalálkozik a kékruhás medenceugróval, szépen bemutatkozik neki, de Lucifer legmélyebb döbbenetére ő már találkozott múlt héten egy bulin az igazi Lucifer Morningstarral. Ő csak egy szánalmas utánzat, még az akcentusa is kamu. A nő lelép, Lucifer megsértődött, de három másik csinos hölgy hamar elfeledteti vele a mérgét.

1.jpg

Tovább
Címkék: lucifer
1 komment

Fear The Walking Dead 2x08 - Grotesque

2016. augusztus 23. 09:00 - Chat Géza

kepernyofoto_2016-08-22_17_12_52.png

Zombiapokalipszisben dúskáló, kóborlókkal körített keddet mindenkinek! Visszatért a The Walking Dead testvérsorozata! Ott hagytuk abba, hogy a Mexikóba emigrált szereplők autodidakta módon eltanulták Rick túlélési módszerét, miszerint: ahová mész, azt a helyet így vagy úgy, de a nullával kell egyenlővé tenni. Ennekmegfelelően égették porig Strand meleg, milliomos mókicájának mensönjét, ahol a kereszténységet fullba nyomó házvezetőnő a pincében tartotta a zombikat. A csapat három részre szakadt: Travis megkereste fiát, majd úgy döntött, hogy túl pszichopata ahhoz, hogy visszavigye a többiekhez, ezért kettecskén zarándokolnak valamerre; Madison, Alicia, Strand meg Salazarék bepattantak egy furgonba és a lángoló birtokot maguk mögöttt hagyva elhúztak a véres messzeségbe; a vérrel nyakig bekent Nicknek nem jött be a muter zombikhoz való hozzáállása, miszerint élő halotti titulusokat egy golyó vagy egy mecséta rásegítésével mezei halotti státuszba kell őket taszajtani, ezért megmondta Madisonnak, hogy szüljön sünt, ő megy a maga útján. Ééés most ennek a búskomor baktatásnak a megéneklése következik.

 Nick épp békésen húzza a lóbőrt, de a reggeli mexikói napsugarak kinyitják a csipás szemét, másik oldalára fordul, majd a legnagyobb nyugodtsággal konstatálja a mellette rohadó apukát és gyermekét. A luxus kúriánál megismert takker nő hogyvoltozza, hogy a fickónak pár napja még semmi baja sem volt, de aztán lett, így bele kellett állítania valamit vizenyős agyába. No mindegy is, ő meg a kis Juan (Mi más lehetne egy mexikói kisfiú neve, mi?) tök másik irányba mennek, hogy megtalálják a gyerek faterját. Nick kap egy kis útravalót, némi kaját és egy gallon vizet. Ne aggódj fiam, innivalóra nem lesz gond, isten áldjon, szevasz! Ezzel Nick neki is vágott A gyűrűk urát megszégyenítő sétálásnak. És jöhetne a főcím, ha lenne, de helyette egy bokáig hajlongó kalaplengetés jön a The Walking Dead felé. EZ, ITT NI!!!

kepernyofoto_2016-08-22_16_50_11.png

Tovább
Szólj hozzá!

Homeland 4x05 - About a Boy

2016. augusztus 22. 09:00 - AaannnaaA

Úgy néz ki Aayan az éjjel nem használta eleget a szemét, mert ébredés után azzal indít, hogy óvatosan fellebbenti a takarót szunyáló hősnőnkről. Szemlélődik kicsit, majd mikor végzett két nyitott szempárral találkozik, mire iszonyú zavarba jön. Nagyon aranyos, nem győzök vigyorogni. Carrie elkezd öltözni, de látja a fiú zavarát, ezért próbálja oldani a helyzetet és reggeliért indul.

Ezalatt a CIA két helyi segítője üzletet bérel, ahova Quinn és Fara azonnal becuccol. Na nem boltot akarnak nyitni, hanem a szemközti épületből látták kijönni Haqqani-t, és bár kétlik, hogy őt újra látják, talán lefotózhatják és beazonosíthatják az imámot, aki vele volt. Peter bebiztosította magát, jókora hangtompítós mordályt hozott játékszerül (ő úgy mondja biztosítéknak), Fara hátast dob a látványtól. Kollégája érzékeli az idegességét és rákérdez az okára: hát csak annyi, hogy újságírót kellett volna alakítanom irodában ülve, arról nem szólt a fáma, hogy terepre jövök. A férfi megnyugtatja, hogy eddig jól csinálja. Na igen, csak ha valami balul sül el, ez legfeljebb a sírkövére lesz felvésve, ugye.

1.jpg

Tovább
Címkék: Homeland
2 komment

Grimm 4x15 – Párosan szép az élet

2016. augusztus 18. 11:00 - Kapitánylány

„Ama lényt ki nőnek látta, ki embernek, hisz egyszerre vala mindkettő és egyik sem.” – Hermaphroditosz

Renard a lelövéséről álmodik, fel is riad belőle, de mindenhol csurom véres, megint vérezni kezdett, bár sehol sincs nyílt sérülés. Közben otthon Nick nem alszik, Juliette-t várja haza (aki kint az autóban alszik), a mobilján is hagy üzenetet.

Magányos férfi a bárban sikertelen nőfelszedés után hazafele indul, amikor is egy áldozat kerül a hálójába, egy frissen elhagyott feleség. Kis beszélgetés, kis flört és máris egy házban kötnek ki. A nő elvonul a mosdóba rendbe szedni magát, míg a férfi vetkőzni kezd. A bejárati ajtót ekkor egy fegyveres férfi töri be, a feleségét keresi, aki megcsalja! Áldozatunk rögtön fel is ajánlja a pénzét, majd kimenekül a lakásból. Már kint az utcán veszi észre, hogy kiesett a mobilja, visszafordul, ekkor botlik bele a feleségbe, kérdőre is vonja a hazug sztori miatt. A rendőrséggel fenyegeti, erre a nő átváltozik (nem vagyok hajlandó róla képet bevágni), majd az arcán lévő savas nyálkával megöli a férfit.

01.jpg

Tovább
Címkék: grimm
10 komment

A muskétások 3x09 - The Prize (A tét)

2016. augusztus 18. 09:00 - Gabba

Így a végére kutyamód felpörögnek az események kardozós-lövöldözős-megmerényelős sorozatunkban, ne is totyorásszunk, vágjunk bele! A palota kertjében kezdünk, ahol Lajos király nem muskét ás (S.P. barátom örökbecsű poénja), hanem kardvívást gyakorol Treville-lel, mutatván, hogy ő mennyire fitt. Sőt a közelben figyelő D’Artagnant is kihívja egy asszóra, de a gascogne-i kézsérülésre hivatkozva elhárítja a felség felkérését. Lajos mosolyogva int a park túlvégén játszó dauphinnek, de váratlanul köhögni kezd és összeesik, szájából vér szivárog. Mindenki odarohan, Anna mellé térdel és ölbe veszi a fejét, de orvost már nem érdemes hívni: XIII. Lajos 1643. május 14-én, életének 42. évében elhunyt.

musk3_09_01.JPG

Tovább
Címkék: muskétások
6 komment

Ray Donovan 4x07 - Norman Saves the World

2016. augusztus 17. 15:55 - AaannnaaA

Cochran stúdióban készít lemezfelvételt a hangmérnök nem túl lelkes asszisztálásával, és míg ő a számát énekli, mi életképeket nézünk arról mit csinálnak hőseink. Ray például véres ruhában és arccal ájult ki a lakásában (nem, nem otthon), de még álmában is a pénzes táskát szorongatja. Marison az elvonón füves cigit szív, egy ijesztő rosszarc pedig abba az étterembe érkezik, ahol Donovanék anno leszámoltak az örményekkel. Rendkívül rossz bőrben lévő (tolókocsi, oxigénpalack) satrafa fogadja – ránézésre Mrs. Minassian rokona, de legalábbis bűntársa – és lóvét ad át a tagnak és a Mick letartóztatásáról szóló cikket. Ez bezony nem sok jót jelent. A férfi nem megy messzire, felugrik az első útjába eső rendőrautóra, a nála lévő bottal beveri a szélvédőt, majd leugrik és megadja megát. Egyenes út a böribe, és Mickeyhez, ugye.

Cochran a dal végére ér – ennél jobb ez már nem lesz, szóval megvan a kislemez. Kérné a felvételt, de nem kapja meg, mert a stúdiós szerint előbb ki kell köhögnie közel 13 ezer dolcsit. Nos, a problémára van megoldás, végszóra ugyanis bepottyan hősünk, kezében a pénzes táskával.

Tovább
Címkék: Ray Donovan
2 komment

Downton Abbey 6x06 - Tárlatvezetés

2016. augusztus 17. 13:00 - Ancsinszka

Jótékonysági nyílt nap készülődik Crawley-ék otthonában, a cél a kórház megsegítése anyagilag többnyire, de az éppen gyógyulgató Lordot persze nem kérdezték meg, jó ötlet-e ide mindenféle népet beengedni, bár őt nem is érdekli ez most igazán. Még mindig nyomja az ágyat, és olyan életteli az arca, mint egy kitikkadt vámpírnak. Nem is aggodalmaskodik sokat, helyette megteszi ezt Carson, mert a főkomornyik már vizionálta a sok zsebtolvajt, akik majd a downtoni ingóságokra hajtanak rá. Bates meg csak azt nem érti, ki a fene fizetni azért, hogy szétnézhessen uraságéknál. Mindenkinek van véleménye persze, Molesley szerint a pórnép legalább lát valami szépet, Violet grófné persze szintén nem érti mi ebbe a pláne, hiába magyarázza el neki Isobel, hogy még Elizabeth Bennet is meg akarta nézni Pemberleyt, Violet szerint jól szégyenbe is került miatta, aztán mégis Mr. Darcy jött ki a tóból vizes, testhez tapadó ingben, a BBC szerint. Isobel Mertont idézi, mert a Lord akkor is megfelelő ellátást kapott volna, ha a kórházak egyesülnek, erre Violet jól eltereli a témát a romantika felé, és érdeklődik kuzenja érzései felől Merton irányába, de Isobel izgatottan elutasítja a gyanúsítást, mert érzései változatlanok.

vlcsnap-00020.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Barátok közt 8023-8032. rész

2016. augusztus 17. 11:00 - Gillotte

Sallai Leventének követelései vannak, mégpedig az, hogy Emília a rádióműsorában élő adásban mondja azt, hogy ő a bűnös Sallai fivérének a haláláért. Emília semmit nem tud tenni ez ellen, ugyanis Natasa élete a tét, úgyhogy úgy tesz, ahogy Sallai kéri. A tortúrának nem lenne vége Sallai részéről, ám amint kifelé indulnak a rádióból terepszínű ruhába bújt rendőrök teperik le a fegyvert szorongató bűnözőt, s így Natasa és Emília kiszabadul. Petiék is ott vannak, ugyanis követték Emíliát a garázshoz ahol Natasát rejtegette Sallai, majd mentek utánuk a rádióba is, ahová egyszerű volt kihívni a rend szorgos, terepszínű őreit. Natasa már a lakásban hálálkodik Petinek amiért megmentette őket, ám Petit a lány bátorsága nyűgözte le. Végül odáig fajul a dolog, hogy csókkal tapadnak egymásra. A kanapéig elmennek, de Natasa szemérmesnek tűnik, lassítana a tempón. Peti elújságolja Hannának, hogy Natasával alakul valami, és Natasa annyira más, mint a többi lány, ráadásul lassítana, ami biztos annak a jele, hogy hosszútávra tervez, akárcsak a zavarba ejtően hosszú hajú Peti. Fájdalom, Natasa mást mond Hannának, hiba volt a csók, de Petinek ezt nem szabad elmondani, mert még nagyon sérülékeny, még a végén visszaesik, és újra drogozni kezd.

bk_1het_1.png

Tovább
Címkék: barátok közt
Szólj hozzá!

Lucifer 1x02 - Lucifer, Stay. Good Devil.

2016. augusztus 17. 09:00 - Szencsike

L.A. egyik belvárosi utcájában egy önjelölt prédikátor szónokol a világvége és az Ördög eljöveteléről. Nem is sejti, hogy a fekete öltönyös alak, aki jókat mosolyog a dumáján, maga az Ördög és lelkesen osztja tovább az észt, hogy minden rossz az Ördög műve. Ezt persze Lucifer személyes sértésnek veszi, a prédikátor meg kikapcsolja mikrofonját és megkéri, hogy menjen máshova vitatkozni, mert árt az üzletének. Szóval mindez csak színjáték, na, akkor Lucifer hívővé teszi a tagot, hisz hazugságokat szövegel. Megmutatja neki az igazi, véres koponyaarcát, mire a prédikátor rémületében Ördögöt kiáltozva elrohan, az összegyűjtött pénzt meg elszórja a tömegnek, akik azonnal rávetik magukat a váratlan ajándékra. Később Lucifer Dr. Lindánál ül a kanapén és analizálják a lelkét. A dokinéni metaforának hiszi, hogy a betege Lucifer, ezzel mintha a valódi énjét akarná palástolni. Lucifer humoros megjegyzéseit is a bizonytalansága elrejtésének érzi, mert változik, csak nem tudja, hogy mi vagy ki okozza ezt a változást. A kis szeánsznak vége, jöhet dokinéni jutalma, a szex.

1.jpg

Tovább
Címkék: lucifer
2 komment

Homeland 4x04 - Iron in the Fire

2016. augusztus 15. 09:00 - AaannnaaA

Az ismeretlen ISI-tag megtalálása nem egyszerű mutatvány, Carrie az elérhető adatbázist böngészi hasonló arc után kutatva – eredménytelenül. Váratlanul John Redmond toppan be, aki elől szőkénk inkább titkolná mit csinál, de a férfinak jó a szeme, így kiszúrja az ügynök képét, mielőtt eltűnne a süllyesztőben. Ez a szerencse, ugyanis ő ismeri a tagot, aki az adatbázisban amúgy sem lenne fellelhető, merthogy az ISI piszkos munkák elvégzésére alkalmazza (ő lenne Quinn gonosz paki megfelelője?). A neve Farhad Ghazi.

1.jpg

Tovább
Címkék: Homeland
10 komment

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu