Hogy volt?

Az ember a Fellegvárban 2x01 - A Tigris barlangja

2017. január 19. 09:00 - DSI Builder

Oberúristen, Drótszemüveg-szan, Karate Jules és a többiek visszatértek! (Reméljük, hogy a magyar Amazonon is lehet majd látni a sorozatot). Egy újabb évadon keresztül láthatjuk, hogy milyen remek világ köszöntött volna ránk, ha az angolszász hatalmak és a kommerek helyett a nácik meg a japánok nyerték volna meg a második világháborút. Miheztartás végett rögtön indítunk egy remek jelenettel, ahol valami német hírességről elnevezett suli előtt áll meg a sárga iskolabusz, és nem más száll ki belőle, mint az ifjú Thomas, Oberúristen fia, aki peckesen vonul végig a hitlerjugendes egyenruhájában a suliban, miközben az egyik magas, a legújabb sváb divat szerint öltöző lányt stíröli. Rend van, és fegyelem, ahogy annak a poroszos oktatásban lennie kell, és a napirend is elég kötött, mert a legelső órát mindjárt azzal kell indítani, hogy szívre tett kézzel fogadalmat tesznek, majd kitartott jobbal köszönik meg a Führernek azt, hogy újabb nagyszerű nap köszöntött Amerikára és a világra. A háttérben egy szép világtérkép, rajta a Nagy Német Birodalommal, a falon pedig a Führer képe lóg. Thomast az a megtiszteltetés éri, hogy ő szövegelheti el az osztály előtt állva a reggeli szeánszot, ami lássuk be, nem kis dolog, ragyog is tőle a kamasz orcája. Főcím jön, Edelweiss.

tmithc201_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Grimm 5x08 – Hüllő-hopp

2017. január 18. 13:00 - Kapitánylány

„Minden percben születik egy balek.” - P. T. Barnum

Diamond-tónál kezdjük a történetünket, ez a Diamond-tavi szörny otthona. Ifjú pár érkezik a tóhoz, horgászni jöttek. Szerencsére van kapás, Elizabeth lelkesen fényképez a mobiljával, amikor is valami nagy kezd el úszkálni a csónak körül. Sikerül a tóból előbukkanó szörnyet lekapnia, de ideje lenne kihajózni, persze a motor nem indul. A lény visszatér, Allan erre beleereszt egy pár lövést a tóba a szörnyre, és ez nagy hibának bizonyul, a következő snittben már a vízben látjuk, ahol a szörny megöli. A nő sikítozik a tó közepén, míg a féllény emberré visszaváltozva a tó partján követeli a jussát a csónak kölcsönzős fiúktól. Igaz nem ez volt a terv, de Allan lövöldözni kezdett rá, önvédelemnek minősül az emberölés.

01-1.jpg

Tovább
Címkék: grimm
13 komment

Barátok közt 8229-8230. rész

2017. január 18. 12:00 - Gillotte

Novákék nézegetik Stella ellenőrzőjét, jópár négyest beszerzett mostanában, úgyhogy nagyon büszkék rá, így ajándékot ajánlanak neki. Stella nincs úgy eldurranva a teljesítményétől, hisz ez csak pár négyes, nem kell belőle nagy ügyet csinálni – mondja. Hamar kiderült, hogy miért olyan visszafogott a kislány, ugyanis jön a telefon az osztályfőnöktől…azok a négyesek egyesek, amiket Stella szépen átírt. Novák nem lát a pipától, úgyhogy Gizi beszélget el Stellával. Nem haragszik rá, így Stella elmondja, hogy nem merte nekik elmondani, hogy nem megy a tanulás, nehogy visszaadják a nagynénjének, vagy egy intézetbe. Gizi megnyugtatja, hogy nagyon szeretik, és soha nem adnák senkinek, pláne nem pár egyes miatt, csak mindig mondja meg az igazat. Hiszek Stellának, de feltételezem, hogy jó párszor elő fogja még venni ezt a ,,jaj, ne adjatok vissza a gonosz nagynéninek” kártyát.

bk_januar9_1.png

Tovább
Címkék: barátok közt
4 komment

A visszatérők 1x08 - Day Trip

2017. január 18. 11:00 - Mani_feszt

A Föld élhető. Az emberiség hazatér. Visszhangzanak a fejünkben Dzsaaha kancellár mondatai, miközben a megkínzott és elnyűtt Morcit nézzük a földi hadiszálláson, ahogy Bé elmélkedik rajta, és nem engedi, hogy a 10/B-ből bárki is megölje a földit. Dzsaaha és a teljes Bárka tanácsa be van indulva egytől egyig az osztálytól, Szösszel skype-olnak a letelepedési tervről és a fészekrakó programról, és arról, hogy hogyan is fogják túlélni a telet, hogyan csinálják a földiek. Állítólag a közelben van valami atombunker, telepakolva túlélő cuccokkal, onnan kellene a szeretetcsomagot felpakolnia és magához vennie a csapatnak. Szössz nem bocsát meg Muternek – Dzsaaha minden győzködése ellenére – ez így nehéz kör lesz…

1x08_01.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

Barátok közt 8227-8228. rész

2017. január 18. 10:56 - Gillotte

Kertészék úgy döntenek, hogy beteszik a drogot a kocsiba, ahogy a hívó utasításba adta, mert a végén ők bánják, ha nem azt csinálják, amit mond. Tegyék be, vigye el az ürge, oszt’ kész. Vili kiviszi a cuccot a kocsiba, de a fickó nem jött érte, úgyhogy bezárta a kocsi ajtaját, nehogy bárki más elvigye, aki meg akarja a drogot úgyis fel tudja törni a zárat. Nagyon tanakodnak, Irmát is alig engedik be, de végül beavatják a történtekbe, és abba, hogy rájuk utaznak most a banditák, akik elrejtették a drogot a kocsiban. Irma azt javasolja, hogy megtudja a lányától, hogy hol lehet utánakeresni a bűnözőknek. Hát biztos nem a Googlén…

bk_januar6_1_1.png

Tovább
Címkék: barátok közt
Szólj hozzá!

Teen Wolf - Farkasbőrben 5x12 - Damnatio Memoriae

2017. január 17. 09:00 - Smiley93

In medias res nyitunk: Hayden nővére van éppen éjszakai szolgálatban az őrsön, mikor befut egy hívás, így hát kiszáll a helyszínre. Az anyósülésen a hugi duzzog, mert mostantól úgy tűnik, neki is csatlakoznia kell az őrjáratokhoz. A tesós civakodás félbeszakad, mikor megérkeznek valami elhagyott házhoz. Miután a nővér leóvatoskodik a pincébe, lent egy sebesült szerelőt, valamint egy karmos szörnyet talál. Közben kinn Hayden gyanakodni kezd, s épp a tesója után indulna, mikor Liam hozza rá frászt – hiába, így jár az, aki az sms-ekre nem hajlandó válaszolni. Civakodnak egy sort, amit a pincebeli szörny megjelenése szakít félbe, ami rögvest üldözőbe veszi a természetfeletti szerelmespárt. Újfiúék az erdő felé veszik az irányt, a mókás Beacon Hills-i vadon ezúttal egy semmiből manifesztálódó szakadékkal lepi meg hőseinket, akik azonban ezt az akadályt is sikerrel veszik – illetve a béta csak félsikerrel, mert a szakadék szélén kapaszkodva végzi. A szörny már a nyomukban liheg, így Újfiú új taktikával áll elő, s a lányt is lerántja magával a mélybe. Főcím.

1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Taboo 1x02 - Winter

2017. január 16. 13:00 - AaannnaaA

Nincs is viccesebb vasárnapi program, mint hogyvoltot írni totál influenzásan – száz réteg takaró, száz csomag papírzsepi, és közben vadul ugatom a holdat. Remélem a végeredményen ez nem látszik (de ha becsúszik pár baki, legalább lesz mire fognom). De nézzük a történet folytatását.

Ez előző rész végén a Kelet-indiai Társaság elnöke, Sir Strange utasította beosztottját, Mr. Pettifert a „Delaney-probléma” mielőbbi megoldására. Nos, a góré türelme véges, és mivel alkalmazottja nem tüntette el hősünket az útból, megkapja a felmondólevelét – két napon belül szedheti a sátorfáját, kivéve, ha mégis teljesíti a házi feladatát, amely kizárólag James Delaney halálával tekinthető megoldottnak.

1.jpg

Tovább
Címkék: Taboo
27 komment

Quantico 1x21 - Right

2017. január 16. 11:00 - Scott Pilgrim

A jelenben indítunk, Alexnek vezetnie kell egy autót egy megadott útvonalon, ha letér róla, akkor felrobban az autóban levő bomba. Drew telefonon keresztül beszél vele, Alex szóval tartja, közben SMS-ben jelzi Shelby-nek, mi a helyzet, és felhívja, hogy ő is hallja a beszélgetésüket Drew-val titokban. Közben Ryan jelzi Miranda-nak, hogy Alex babrált a gépével és rátett egy atombomba tervrajzot, megjöttek a biztonsági kamera felvételei is, Alex láthatóan egy bombával az autójában ment el. Miranda viszont Ryant teszi meg első számú gyanúsítottnak, mivel az ő gépén volt a tervrajz, meg az ő autójában a bomba, mivel Alex Ryan autójával hajtott el. Teljes készültség van. Ugrunk a múltba, az osztály éppen diplomázik. Alex osztályelsőként New Yorkba kerül, Ryan Washingtonba megy, de 3 órányira van csak New Yorktól, szóval finoman utal rá Alex, hogy majd meg kellene látogatniuk egymást akkor, kacsint-kacsint. Mindenki éppen megkapja levélben, hogy hova vették fel. Calebet például San Diegoba, Shelby meg nem hiszi el a levelet, amit kapott, át is megy lecseszni Calebet, mert meggyőződése, hogy ő írta. Nem derül ki, hogy mi áll a levélben. Shelby amúgy beavatja a nagy titokba Alexet, közben Clayton ügynökkel együttműködve próbálja elkapni a szüleit titokban. Az Amin ikrek pedig 24 óra múlva elkezdik a beépülést. A diplomázás előtt még az osztály tanulmányoz terrorakciókat, hogy megtanulják, mi a teendő, ha már megtörtént egy, és nem tudták megelőzni. Ugrunk a jelenbe, Shelby pedig megpróbál bejutni Claire-hez, 24 óra van csak a választásokig egyébként.

vlcsnap-2017-01-11-00h38m57s683.png

Tovább
Címkék: quantico
Szólj hozzá!

Barátok közt 8225-8226. rész

2017. január 15. 10:00 - Gillotte

Vili balfaszkodik egy sort a kocsiban talált drog láttán, de Bözsi magánál van, úgyhogy utasítja Kertészt, hogy vigye be a rendőrségre. Az öreg épp indulna, mikor hívja egy érdeklődő a kocsival kapcsolatban, mindenáron látni akarja a kocsit, nagyon erősködik, de Vili csak leteszi, hisz dolga van. Egyúttal gyanús is neki, biztos köze van a hívónak a kábítószerhez – állapítja meg. Elindulna a kocsijával a rendőrségre, de az ajtót felfeszítve találja. Na, biztos a drog kell valakinek. Most már Bözsi is bekullant, mert akinek drog kell, az biztos nem hagyja veszni. Hát akkor mi legyen? Újabb telefonhívás az előző részben szereplő kopasz vevőjelölttől: ,,tegye a zacskót a kocsiba, papa, mert egy kollégám megy érte délután”. Ne packázz a maffiával, Vilmos!

bk_januar5_1_1.png

Tovább
Címkék: barátok közt
Szólj hozzá!

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu