Hogy volt?

Chicago Fire 1x01 - Pilot

2014. július 22. 13:00 - sdt

A magyar címfordítás (Lángoló Chicago) pont nem azt adja vissza, amiről a film szól, ez elsősorban nem katasztrófafilm, Chicago egészben nem, néha részben ég. Szó esik a tűzoltókról, hivatali- és magánéletükről, van benne izgalom és líra is, előbbi bővebben. Két évad ment le, á 22 résszel, új évad állítólag berendelve. Annyit mondhatok, a sorozat nagyon jó, fordulatos, szépen fotózott, jól jellemzett alakítások, fogyasztható kriminológiájú történet. Érveim legfontosabb alátámasztása, hogy olyanokkal is megnézettem, akik nem sorozatnézők, és, mindenkinek tetszett. Tehát kötelező darab.

Az első rész rögtön bele is csap a lecsóba, vonulnak kifelé a tűzoltók, a jelenet autótetőről fotózva, a közlekedési lámpa mind piros, de csak bevillan, már ott sincsenek. Megismerjük az összes szereplőt, mindenki főszereplő, kivéve aki idejekorán elhalálozik. A filmből kiderül, az állapot felvázolására mi is elmondjuk, hogy műszaki, fecskendőkezelő és egy két főből álló elsősegélynyújtó esetkocsi csapat vonul ki, miden alkalommal sztentori égi hang szólítja ki őket. Már mennek is, egykori állomási létüket csak az autó helyénél hagyott bakancsaik jelzik, amikor visszatérnek, csak egyenesen beleugranak. Mindannyian a rutinos állomásvezető, Boden parancsnok (Eamonn Walker) profi szervező irányítása alatt szolgálnak.Megérkeznek egy füstölgő különálló lakóházhoz.

vlcsnap-2014-07-22-11h20m48s33.png

Tovább
Címkék: chicago fire
Szólj hozzá!

Halt and Catch Fire 1x03 – High Plains Hardware

2014. július 22. 13:00 - SuperLawyerGirl

Akkor lássuk, ki-ki hogyan kezdi reggelét. Gordon helyében nem lennék, az tuti, hiszen nem elég, hogy egy csomó emberrel kell közölnie, hogy elveszítették a munkájukat, lényegében az ő és Joe áldásos munkája révén, ráadásul még azzal is meg kell küzdenie, hogy a család kerti madárkája haldoklik, és ezt szívszaggató csipogással teszi. Gordon szokásos módon nincs kapcsolatban a valósággal, a madarat az állatorvoshoz vinné, és Donnának kell emlékeztetnie, hogy a gyerekekkel az iskolába kellene rohanni, mindkettejüknek van munkahelye, a kocsi meg szervizben van. Heló, itt a valóság kopogtat, van odabent valaki? Egy a szerencséje, hogy a szomszédja, Brian is a Cardiffnál dolgozik, és beviszi magával. Cameron még mindig a munkahelyén lakik, feltételezem azért, mert nincs jobb hely, ahol meghúzhatná magát. Ez persze nem épp paradicsomi állapot, hajnalban a takarító porszívójának zajára ébredni (szerencsére a mi hangsávunk e csodás muzsikára vált). Mondjuk azt nem értem, hogy a Cardiff előtt hol héderezett, a híd alatt? Joe pucéran kezdi a napot, az ablakból nem igazán hívogató a reggel, az asztalán pedig a három „hordozható” számítógép jelzi új megszállottságának tárgyát.

vlcsnap-2014-07-14-19h44m47s171.png

Tovább
Szólj hozzá!

Falling Skies 4x04 - Evolve or Die

2014. július 22. 11:00 - Szencsike

A frissen kiszabadult gettólakók triójával kezdünk, Tom, Hal és Weaver megérkeztek arra a helyre, ahová megbeszélték a találkát Bubiékkal. Ez egy elhagyott raktártelep lenne, Tom és Hal elsőként fut menedékbe, mert fejük felett felderítőgépek húznak el. Weaver még a bokrok között bújik és fura, morgó hangot hall, de Tomék sürgetik, már tiszta minden és várnak rájuk. Mozgalmas 24 órájuk volt, megszöktek, eljutottak idáig, Halpofa nagyon dühös lehet rájuk. Odaérnek a bejárat elé, Hal riadtan néz az apjára, Tom homlokát célzó fények fogták be.

1.png

Tovább
Szólj hozzá!

24 9x08 - Terrorista általi öngyilkosság

2014. július 21. 20:20 - Nico Tindeath

Állítólag Amerika nem tárgyal terroristákkal, és ha valaki az amerikai elnökre támad, akkor rögtön ott terem egy elitkommandós, de legalábbis egy megkeseredett egykori CIA-ügynök, hogy kivégezzen minden támadót. Na, ezek a filmes toposzok mind megdőlnek a 24-ben, ha már a valóság nem tudta kisatírozni a forgatókönyvekből: mert ne legyenek illúzióink, az Egyesült Államok igenis tárgyal terroristákkal, az Al-Kaidával is többször egyeztettek az afgán megszállás óta is, és ugye minden középiskolás legalább két amerikai elnököt tud mondani, aki merényletben vesztette az életét. És Bruce Willis sehol sem volt olyankor.ű

vlcsnap-2014-07-21-20h13m53s173.png

Tovább
Címkék: sorozat fox 24
Szólj hozzá!

The Leftovers 1x03 - Two Boats and a Helicopter

2014. július 21. 15:00 - Szencsike

A mai rész egy emberről fog szólni: Agitáló Matt-ről és az ő kálváriájáról, mindenki más most csak mellékszereplő lesz. Ha épp nem az Eltávozottakra húzza rá a vizes lepedőt, akkor papként áll Mapletone közösség szolgálatában. A bevezető képsorokban épp a gyülekezetnek prédikál, illetve a mindennapi munkáit is látjuk: takarítás, mise előkészítés. Ez a gyülekezet 10, azaz tíz darab személyt számlál. O14 vagy esetleg Matt eltűnteket pocskondiázó propagandájához lenne köze, ez kérdéses. Érdekes, hogy a templom környékét imádják a galambok, Matt alig győzi őket elhessegetni, illetve két Néma is figyeli őt, őket a seprű nem tünteti el. A mai prédikációja egy kislányról szól, aki súlyos balesetet szenvedett és kómában van. Arra kéri a kicsi gyülekezetét, hogy imával segítsenek rajta. Viszont egy nagyon feldúlt, nagyon nagy darab férfi vágtat be a templomba és megveri a tisztelendőt és egyik röpiratát gyömöszöli a szájába. E szerint az Eltávozott nő gyógyszerekkel csencselt.

1.png

Tovább
Szólj hozzá!

Black Sails 1x05 - Szorongatott helyzetben

2014. július 21. 11:00 - Pácsó Ármándó

Ismétlés a tudás anyja! Miután megismerkedtünk a drága mamával, kezdődjön hát az új rész. Flint és Billy Bones komoly beszélgetésbe merül az Andromakhét üldöző Walrus fedélzetén hajnaltájban. A kapitány úgy látja, ideje lenne helyreállítani a bizalmat kettejük között. A fiú nehezményezi a régi dolgokat, pl. Singleton lopással vádolását, Morley halálát a sietség miatt és azt, hogy Silver emlékezetére hagyatkozhatnak csak az Urca de Lima megtalálásához. Flint szerint a siker érdekében szükség van ezekre a dolgokra. Az ifjú szállásmester rákérdez Mrs. Barlowra is. A férfi szerint csak a közös könyvimádaton alapul kapcsolatuk. (Ezt most megmosolyogtam!) Végszóra végre-valahára feltűnik az üldözött hajó a horizonton.

1.jpg

Tovább
Címkék: Black Sails
Szólj hozzá!

Az Onedin család 4x07 - A Clear Conscience (Tiszta lelkiismeret)

2014. július 19. 09:00 - Gabba

A Frazer irodában nyitunk, jönnek-mennek az alkalmazottak, Elizabeth sorra osztja a feladatokat Dunwoodynak és a Drummond nevű írnoknak: levelet írni ide, árut rendelni onnan, a Saratoga legénységének bérét kifizetni, stb., majd további ügyek intézése céljából távozik. Dunwoody a belső irodában nekilát átszámolni a matrózok bérét, közben belép egy új szereplő, Percy Spendilow, aki azért jött, hogy rendezzék az egyik számláját, de Dunwoody felvilágosítja, hogy az csak három hét múlva lesz esedékes és a Frazer cég nem szokott előre kifizetni számlákat. Az öreg Spendilow nem hagyja magát, engedményt is adna, ha most azonnal kifizetné őt a cég, és mindenáron Elizabeth-tel akar beszélni, de Dunwoody hajthatatlan, mint a szorulás. Belép Drummond, akivel Dunwoody pár szót vált, majd együttes erővel kiterelik az öreget a külső irodahelyiségbe. Matt Harvey érkezik a saratogás pénzért (két perc alatt nagyobb forgalom bonyolódik itt le, mint csúcsforgalomban a négyes metró vonalán), Dunwoody átadja a borítékot, de közben észreveszi, hogy két ötfontos bankjegy hiányzik. Ajtó becsuk, senki sehova, testi motozás indul, Harvey maga kezd el nyomozni és jó érzékkel az éppen távozni akaró Spendilow zsebébe nyúl először. Onnan aztán általános meglepetésre elő is kerül a pénz, rajta Dunwoody jelölése.

Clear01

Tovább
Címkék: onedin család
2 komment

Barátok közt 6999-7002 - Bűnös vagy áldozat?

2014. július 18. 13:00 - julie0812

És máris elérkeztünk az új évadhoz, bár ráfért volna egy hétnél hosszabb szünet is a sorozatra, mert így az íróknak lehetőségük sem volt arra, hogy jobban átgondolják a cselekményszálakat, de nézzük a dolgok jó oldalát: senkinek nem kell tövig rágnia a körmeit a folytatás miatti várakozásban. Szóval csapjunk is bele a barátokba!

1.jpg

Tovább
Címkék: barátok közt
4 komment

24 9x07 - Ilyen a drónvadászat

2014. július 18. 11:00 - Nico Tindeath

Jack Bauer nem az a fickó, aki zavarba jön, ha két tucat fekete ruhás kommandós, géppisztolyokat lóbál az arcába, hogy akkor mi vagyunk az MI-5, és szabad-e bejönni. Ugye ott csöngettek ki a múlt héten, hogy Jack a lekvárfőzésbe beletébolyodott háztartásbelire hasonlító terroristanő fegyverdílerénél próbálkozik, csak hát megzavarja a brit titkosszolgálat, amikor nem is olyan titkos rájuk robbantják az ajtót. De most már haverkodnak, meg rossz fiúkat bilincselnek, meg persze halottakat zsákolják. Jack nem is nagyon tartja fel őket, mert ugye Chloe jelenti, hogy akkor megvan a számlászámhoz tartozó telefonszám, és éppen Londonban fogja a jelet, egy kereszteződésben, ahol egy Simone Al-Harazira feltünően hasonlító nő fekszik egy busz előtt, és ez vélhetően nem valami színházi performance, vagy a tömegközlekedés elleni tiltakozóakció, legalábbis a mentők és a helyszínelők részvétele nem erre utal.

vlcsnap-2014-07-18-01h58m41s237.png

Morgan ügynök is Jackkel meg, szemmel láthatóan túl van már azon, hogy fellógatták, mint az akciós prosciuttót az Aldiban. Rögtön a kórházba mennek, mert ugye Simone nincs éppen túl jó bőrben: ott már várja őket a rendőrség, mert azért még Londonban sem mindennap csap el egy emeletes busz veszélyes terroristát.

Tovább
Szólj hozzá!

Feketelista 1x08 - Ludd tábornok

2014. július 17. 13:00 - csakcsibe

vlcsnap-2014-04-24-22h48m58s91.png

Apa és fia passzolgatnak egy parkban, már épp indulnának, de a kölyök még egy utolsót szeretne dobni. Ekkor füstölő alkatrészek kezdenek potyogni az égből, emberi maradványokkal tarkítva, záró kép pedig a repülő lezuhanó légcsavarja. Majd video üzenetben egy maszkos pofa tájékoztatja a világot arról, hogy ő bizony eltörli a kapzsiságot és a kizsákmányolást, mellékletként pedig robbanásokat és tüntetéseket bemutató képsorokat ragoz.

Tovább
Címkék: feketelista
Szólj hozzá!