Hogy volt?

Aranyláz Alaszkában 7x05 - Szenvedés a hegyen

2017. február 24. 09:00 - Chat Géza

A címadás nem árul nagy zsákbamacskát. Egy csapat van aki hegyen dolgozik, és egy csapat van, akik szügyig gázolnak a slamasztikában, a hetente kitermelt vicc mennyiségű, néhány unciányi aranyban. Hoffmanék szenvedéstörténete ez. De előtte nézzük meg, hogy mi a helyzet a másik két helyen.

kepernyofoto_2017-02-23_22_48_19.png

Tovább
Szólj hozzá!

A titkok könyvtára (The Librarians) 3x07 - The Curse of Cindy

2017. február 23. 11:00 - Gabba

Vidéki kertes háznál kezdünk, ötvenes nő leskelődik befelé a kerítés mellett, majd a kapuőrt kijátszva egy érkező furgon fedezékében beoson az óriási kertbe. Odabent a flower power korszakot idézve fiatalok és idősebbek mászkálnak virággal a kezükben vagy a hajukban, többen „we love you” táblákat lengetnek. Nem vagyok egy kertészkedő típus, de az feltűnik, hogy minden virág dísznapraforgó, sehol egy szál (juhász) jácint vagy (zoltán) erika, havasi gyopárról nem is beszélve. Kiderül, hogy a nő a lányát keresi, aki jópár napja jött el otthonról ide és azóta semmi hír róla, de hiába mutogatja a fényképét, az emberek csak vigyorogva néznek. Szerencsére a lány, Lindsey pár perc múlva előkerül, semmi baja, haza viszont nem akar menni, hiába nyüstöli anyja, ő itt marad Cyndi környezetében. Na de ki az a Cyndi?, merül fel bennünk a jogos kérdés.

librarians_3_7_01.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

Az Ember a Fellegvárban 2x06 – Kincugi

2017. február 23. 09:00 - Qedrák

Mielőtt nekiálltam volna nézni a részt, gyorsan lecsekkoltam, hogy mi a vihart jelent a cím, nos, a kincugi a törött edények megragasztásának a művészete, olyan japán, hogy Abe Sinzó sem lehetne japánabb. Lassan hozzászokhatunk ahhoz is, hogy megint Tagomival kezdődik egy rész, ahogy ez is, viszont mindenféle tér-idő ugrálással szemben most mindössze annyi történik, hogy a miniszternek rossz álmai vannak. A világokon át való utazás úgy néz ki, hogy okoz benne egy kis zavart. Amikor felébred, a feleségét szólongatja, de az asszony sehol, nagy megnyugvására viszont ott egy fénykép a családjáról Micsikóval, a fiukkal és persze Julianával. Csak éppen ő maga nincs rajta. Ahogy kimegy az előszobába, ott már egy csapat készülődik, amit eleinte furcsáll. Nori, a fia viszont azt furcsállja, hogy az apja öltönyben kószál minden egyes alkalommal. Tagomi végül megtudja, hogy itt valami találkozó zajlik, amihez a fia, Micsiko engedélyével bocsátotta a házukat, úgyhogy a miniszter végül is engedi az egész aktivistáskodást. Beállít Juliana is a gyermekével, vidám mindkettő, mint a tejbe tök, majd a nő bemutatja a társaságnak Tagomit. A Soros-ügynököknek tűnő fiatalok rezignáltan hellóznak egyet, majd folytatják, amit elkezdtek. És az micsoda, kérdezi Tagomi, hát mi más, mint a bombaellenes tiltakozás, feleli értetlenül a menye.

juliana_tagomi.jpg

Tovább
1 komment

Hatalmas kis hazugságok 1x01 - Valaki meghalt

2017. február 22. 08:41 - zsitta

Az HBO új sorozata, a Hatalmas kis hazugságok olyan színésznőket sorakoztatott fel, mint Nicole Kidman, Shailene Woodley vagy Reese Witherspoon, így tök egyértelmű, hogy egy belekukkantást mindenképpen megér. Sztori a következő, tökéletes anyák és apák élik az életüket a kedves kisvárosukban, tele titkokkal, gyorsan felnövő gyerekekkel, meg nem értett párbeszédekkel, és egy váratlan gyilkossággal. Így elsőre eléggé hajaz a Született feleségekre, na de csapjunk a lecsóba.
1b.jpg

Tovább
3 komment

Barátok közt 8277-8278. rész

2017. február 21. 14:00 - Gillotte

Hanna átmegy Gigihez, aki az utóbbi időben sokkal szimpatikusabb lett valahogy, lehet, hogy Zsófi rettenetes hajzata az oka. Hanna információt, és élményeket szeretne a lányokat futtató cégről, hiszen mivel ő is tőrbe csalt lány volt, bőven van élmény, amit át tudna adni. Gigi nem szívesen, de mesél. Szóba kerül, hogy szinte mindegyik lány teherbe esett, volt, amelyik meg is szülte a gyereket, így aztán volt mivel zsarolni. Hanna eléggé érzéketlenül rákérdez, hogy Giginek is volt-e gyereke, de ekkor a riportalany elküldi, mert sok neki ez a beszélgetés. Hannának mindenesetre ez is segít, hazafelé összefut Zsófival, és elmeséli neki, hogy Giginél volt, ám a szőkeséget nem érdekli, mit mondott Gigi, csak az, hogy Hanna milyen egy szemét, hogy az ellenséggel cimborál, azzal, aki miatt szakítottak Ádámmal. Jaj, Zsófi, tedd már takarékra magad, nem körülötted forog a Föld!

bk_februar10_1_1.png

Tovább
Címkék: barátok közt
Szólj hozzá!

Barátok közt 8275-8276. rész

2017. február 21. 12:00 - Gillotte

Gizi retteg, hogy Ági börtönbe juttatja, amiért nem a megbeszéltet vallotta. Mackókája ígéri, hogy kitalál valamit, és így is tesz: előadja Tóbiásnak, hogy Gizi még mindig haragszik Tóbiásra amiért miatta büntették meg a kisboltot, úgyhogy cserébe biztosíthatna Áginak alibit a Herr balesetének idejére. Annyira nem magától értetődő a dolog, úgyhogy Tóbiás pro és kontra érveket sorakoztat fel, a döntést megkönnyítendő. A lista megírása sem visz előbbre, hisz mindkét oldalon ugyanannyi tétel szerepel. Gizi lebeszélné Tóbiást, de a fiú végül átmegy Ágihoz, és a Herr szeme láttára elmondja neki, hogy a Herr balesetének napján Ági nála, Tóbiásnál felejtette a jógabérletét, amibe bele is van pecsételve, hogy aznap, abban az időben ott volt nála. Ági nagyon hálás, de tartok tőle, hogy Tóbiás is fog kapni a Herrtől, ha felépült.

bk_februar9_1_2.png

Tovább
Címkék: barátok közt
Szólj hozzá!

The Originals 3x11 – Wild at Heart

2017. február 21. 11:00 - A_Rézi

Egy Strix-vacsorával indítunk. Az asztalfőn Aya Tristant méltatja, kábé úgy, mintha a temetésén lennének, majd azzal folytatja, hogy a gróf elvesztése nem fogja akadályozni őket a céljaik elérésében. Marcel fején látszik, hogy rosszat sejt, és igaza is lesz: érkezik egy boszi, Ariane, aki társai segítségével „felmérést” végzett a tagok körében azzal kapcsolatban, hogy ki hűséges és ki nem. A szöszi boszi mindenki elé egy kártyát tett, amiből kiderül, hogy széna vagy szalma. A főni igyekszik pókerarcot vágni, miközben Aya körbejár és sorban felfordítja a lapokat. A legtöbbek előtt a „hűséges lovag” van, ám az egyik vámpír felpattan, és Aya ellen fordul, mire a nő egy ütéssel lecsapja a fejét – előtte amúgy az „akasztott ember” kártyalap volt. Marcelen a sor, de ő is hűséges lovagnak bizonyul, és még rá is tesz egy lapáttal, hogy megjátssza a sértődöttet, miközben igazából egy szikla gördült le a szívéről… Aya bizonytalan időkről hadovál, megjegyezve, hogy az Elijah elleni fenyegetés őket is veszélyezteti, szóval ideje cselekedni…

vlcsnap-2017-02-19-13h33m19s181.png

Tovább
Címkék: The Originals
Szólj hozzá!

Barátok közt 8273-8274. rész

2017. február 20. 14:00 - Gillotte

Ági nagyon kardoskodik a vallomásának megismétlése ellen, de nincs mit tenni, hamarosan újra beidézik. A férjén bosszulja meg a dolgot, odatolja nyomorultat a nyitott erkélyajtó elé, hadd élvezze a hideget. Persze Gizihez is elrohan, leostobázza, amiben mondhatni még igaza is van, és az elmondottak alapján tervez új vallomást tenni.

bk_februar8_1_1.png

Tovább
Címkék: barátok közt
Szólj hozzá!

Lucifer 2x07 - My Little Monkey

2017. február 20. 13:00 - Szencsike

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy John Decker nevű rendőr. Kedves, jófej, olyan, akire lehet számítani. Megismerjük végre Chloe édesapját egy flashbackben, egy büfés haverjánál vásárol kaját, aki cserébe kap két jegyet a Hot Tube High School filmre. Nem kell elmenni a cicimutogatós filmre, ha nem akar, elég, ha később meggyőzően állítja, hogy ügyes volt az ifjú színésznő. Decker apu mindenesetre büszke a lányára. Közben a kis büfébe bejön egy fegyveres alak, az arcát nem látni, Decker apu próbálkozik lebeszélni őt arról, akármire is készül. Ám a fegyveres szó nélkül lelövi őt, majd kirabolja a büfést. Ugorjunk a jelenbe, nagy a baj, Chloe ideges, egy börtönigazgatónak tiltakozik a telefonon keresztül az ellen, hogy kiengedik az apja gyilkosát, de hasztalan, mérgesen rakja le a telefont. Chloe teljesen elmerül a saját világába, ám a bajait még Lucifer is fokozza. Az ő hibája, hogy Doktor Linda lemondta a kezelését! Chloe biztatta, hogy nyíljon meg neki, és hát… elijesztette. Szó szerint ugye, de erről Chloénak nem kell tudnia, de akkoris minden az ő hibája! Lucifer lucifersége most túlságosan is sok Chloénak, aki meg a saját fejébe van bezárva, így Lucifer ezt is átgondolja. Ha túlságosan is önmaga, az a baj. Vagyis át kellene alakulni valami jobbá, mégis unalmassá. Dan kedvesen hoz Chloénak egy kávét, a lány vele is hűvös, és a kávéjával együtt már megy is. Dan tudja, hogy valami zavarja őt. Lucifer észre sem vette, de azt igen, hogy Dan észrevette.

1.png

Tovább
Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Barátok közt 8271-8272. rész

2017. február 20. 12:00 - Gillotte

Attila szerelmes és kanos, úgyhogy körbeugrálja Julit. Még titokban szeretnék tartani a dolgot, mégiscsak újra kell szokni a helyzetet, a többiek ráérnek megtudni. A dolog nem tart sokáig, ugyanis Nóra kajálást rendez valami üzleti vacsora maradékából, áthívja Mikit, Attilát és Julit is, úgyhogy hamar kiderül a románc, nem is értem, miért szenteltem neki egy egész bekezdést. Nóra megemlíti, hogy az idejét sem tudja már, hogy mikor voltak így négyen együtt utoljára. Megválaszolom én neked: soha, mivel valaki mindig balhézik Mikivel. Most minden esetre minden idilli és családias, eszegetnek, iszogatnak, nevetgélnek, a háttérben lágy muzsika szól.

bk_februar7_1.png

Tovább
Címkék: barátok közt
Szólj hozzá!

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu