Hogy volt?

Star Trek (TOS) S01E15 – Shore Leave – Egy kis kikapcsolódás

2014. július 31. 09:00 - Kapitánylány

Csillagidő 3025.3 Kirk kapitány Spock-tól érdeklődik, hogy mi hír a felderítőkről, közben fájlalja a hátát. Barrows segédtiszt egy kicsit megdolgozza, de már az egész legénységnek kellene egy kis pihenés, kivéve persze a vulkánit. A bolygóra váltunk át, McCoy és Sulu sétálgat, se állatok, se emberek, csak növényzet, tökéletes hely a pihenésre. Doki még mindig a táj szépségével van el, mintha Alice csodaországában járnának. Sulu arrébb megy egy kicsit mintákat gyűjteni, Leonard tovább bámészkodik, ekkor egy mellényes nyúl jelenik meg, aki rögtön el is ugrál, késében van. A bokrok közül egy kislány bújik elő, a fehér nyulat keresi, McCoy ledöbbenve mutatja meg merre látta elmenni. A kislány is tovább áll, a doki pedig Sulu-ért kiállt, reméli, hogy ő is látta az előbbi eseményeket.

01.jpg

Tovább
Címkék: star trek tos
Szólj hozzá!

A célszemély (Person of Interest) 3x01 - Liberty

2014. július 30. 15:00 - AaannnaaA

Elérkeztünk kedvenc sorozatunk harmadik évadához, csapjunk is a pacik közé. Szórakozóhelyről távozó párocskával nyitunk, akik nem sokáig élvezhetik egymás társaságát: furgon érkezik, néhány maszkos tag pedig a kocsi hátuljába löki a pár férfi tagját, majd robog tovább. Fegyvert fognak a fejéhez és közlik, hogy az apja miatt került ilyen helyzetbe, aki nem működött együtt a kartellel. Aztán az emberrablók egyike meglehetősen furcsa dologra figyel fel: egyik társuk hatalmas lelki nyugalommal nyomkodja a telefonja gombjait, mint aki épp játszik rajta. A többiek konstatálják, hogy talán nem is közéjük tartozik. Ő a „Ki a fasz vagy?'" kérdésre csak annyit válaszol, hogy a „túsztárgyaló", azzal elszedi a rosszfiú fegyverét, majd néhány lövést hallunk. A furgon belerohan egy álló autóba, ettől megáll, végül kivágódik a hátsó ajtaja, és a teljesen kikészült túsz mászik ki rajta botladozva, és persze a megmentője, aki leveszi a maszkját, és igen, John az. A túsz balra el, rendőrkocsi érkezik, belőle Carter pattan ki csini járőr egyenruhában (ezek szerint lefokozták a lelkem az előző évad végén balul elsült lövöldözés miatt), és üdvözli hősünket. Köszöntök mindenkit újra a fedélzeten, pergős nyitánnyal kezdtünk, nézzük tovább, hogyvót.

1.jpg

Tovább
10 komment

Falling Skies 4x05 - Mind Wars

2014. július 30. 13:00 - Szencsike

Tommal kezdünk, épp a vacsorának valóra vadászik, a célpont egy békésen füvet rágó nyuszika lenne. Mattnek azonban még túlságosan is sok, hogy apu nyulakat öljön, így inkább elijeszti az állatot. Ha nem, hát nem, Weaver nem panaszkodik, hogy már három napja nem ettek, úgyhogy kaja elnapolva. A raktárhoz érve felfedezhetik, hogy nincs már ott senki, Tom a falra festett üzenetből kitalálja, hogy merre mentek, Weaver és Bubi kajának valót keres. Bent Tom a térképeket nézegeti, hátha azokban talál valami jelet, Matt a rádiót bogarássza, amíg meg nem hallják Lourdes üzeneteit. Sajnos a raktárba egy Fürge, mögötte az égett Halpofa érkezik, Toméknak sikerül őket kicselezni és épségben kijutnak a raktárból.

1.png

Tovább
Szólj hozzá!

Ray Donovan 2x01 - Yo Soy Capitan

2014. július 30. 11:00 - AaannnaaA

Rövid első évados visszatekintés után Ray álmát látjuk, amiben élve eltemetik – meglehetősen zaklatottan riad hát fel, majd azonnal a még alvó asszonyhoz nyúl, az oldalára fordítja és egy rövid, kiadós dugással kényezteti. Abban azért annyira nem vagyok biztos, hogy ez a nőnek is kedvére van.

Mickey Mexikóba tette át a székhelyét: vízpart, pia, kurva – minden megvan, ami kell. Úszik is egyet ennek örömére, bár kissé illuminált állapotban, aminek meg is lesz az eredménye: először azt hallucinálja, hogy egy delfin (!) beszél hozzá, és arra csábítja, hogy ússzon utána. Mikor nyüszögni kezd, hogy elfáradt, a delfin visszaszól: te nem tengerész vagy, hanem a kapitány. Nem igazán érti a mondatot, de a kiadósabb frász ezután következik – Linda bukkan fel a habokból és vádolja azzal, hogy miatta halt meg, aztán eltűnik.

1.1.jpg

Tovább
Címkék: Ray Donovan
7 komment

True Blood 7x03 - Fire in the Hole

2014. július 30. 09:00 - Szencsike

A napfényes Los Angelesben kezdünk egy jóga szentélyben. A guru épp a világmindenségről regél a kis tanítványoknak, akik a kitekert-kicsavart pózok segítségével eggyé válhatnak az univerzummal. A guru sorra dicséri a tanítványokat, köztük egy Noomi nevű barna hajú hölgyet. A nő felnéz, kéjes hangon mond egy Namaste-t, üdvözüljük lelkes tapssal Sarah Newlin kisasszonyt. A keresztény hittérítőből kőkemény politikus lett, aki a vámpírtábor csúfos kudarca után a keleti vallások felé fordult és jelenleg Noomi néven éli az életét.

1.png

Tovább
Címkék: true blood
3 komment

Fargo 1x01 - The Crocodile's Dilemma

2014. július 29. 13:00 - tinipuma

Az ötletet adó mozifilmet gondolom nem nagyon kell senkinek bemutatni, nézzük tehát, hogy mi történt sorozatban. Üdv Bendijiben, Minnesotában.

Sötét van, behavazott úton haladunk, Billy Bob Thornton szemét látjuk egy visszapillantó tükörben. Hirtelen az autó elé ugrik egy őz, majd még egy, csatt, a kocsi kicsúszik, bele a susnyásba. Ebben az esetben susnyásról persze nem lehet beszélni, itt a semmi közepén vezet az út, a semmi pedig havat jelent. Sokat. Az autó megáll, csomagtartó fedél felpattan, nocsak, ember van benne, menekülne. Elrablója alsógatyára vetkőztette ugyan, de a cipőt szerencsére rajta hagyta, szóval szaladhat. Mondjuk így is marhára fog fázni. Billy Bob - ő az emberrabló - kikászálódik a félresiklott kocsiból, gondterhelten néz, baj van. Mintha a menekülő faszi nem is érdekelné annyira, sokkal inkább az elütött őz, azt kell valahogy eltüntetni. Szegény őzike.

1b.jpg

Tovább
Címkék: fargo
3 komment

Halt and Catch Fire 1x04 – Close to the metal

2014. július 29. 11:00 - SuperLawyerGirl

Johnt meggyőzni arról, hogy a hordozható számítógép működhet, nem egyszerű feladat, még az ellenállhatatlan Joe-nak sem sikerül. Pedig mindent bevet, még limitált informatikai tudását is. A gépet ugyanis olajba merítették – vagy időgépbe, Joe előadásában, ami lehetővé teszi, hogy a még ki sem adott Intel 80286 processzort használják, a maximum órajelen (12,5Mhz!!!), hiszen dupla sebesség a cél – az érdekes, hogy tudtommal a 286 nem igényelt még passzív hűtést sem a 12Mhz-hez. John szerint az ásványi olajjal töltött tartály inkább egy akvárium. Joe e felett érzett csalódottságát sértegetéssel palástolja: az a te bajod, hogy nem elég az agyi kapacitásod a tervem nagyszerűségének felfogására. Rendkívül építő hozzászólás Joe. John agykerekei hangosan kattognak, hogy valami hasonlóval visszaoltson, de a titkárnője félbeszakítja azzal, hogy Nathan Cardiff van a vonalban. Bosworth el, ami nem is baj, mert épp sokkal fontosabb dolgok történnek, informatikusaink átlépték a bűvös Doherty-küszöböt (396ms válaszidőt sikerült elérni). Az örömhírrel Joe fut is Gordonhoz, aki láthatóan bent éjszakázott, Donna-nak magyarázkodik, és sziszegő szappannal igyekszik palástolni a nem fürdés tényét.

vlcsnap-2014-07-21-12h42m41s116.png

Tovább
Szólj hozzá!

Szolgálati közlemény: Célszemély 3. évad magyarul, hogyvolt újraélesítéssel körítve

2014. július 29. 09:00 - AaannnaaA

Kedves Olvasók!

Jó hírem van azok számára, akik kedvelik a Célszemély (leánykori nevén Person of Interest) c. sorozatot, és anyanyelvükön szeretnék megnézni az itthon eddig még nem vetített 3. évadot. Ezt most megtehetik a Viasat3 jóvoltából, méghozzá napi (!!) rendszerességgel. Kezdés ma 14.20-kor, ismétlés este 00.35-kor, vagy ha úgy kényelmesebb, tetszőleges időpontban a „torrent filmszínházban”.

Ennek örömére elővesszük az évad hogyvótjait, hogy akinek kedve van, ilyen módon is átélhesse Reese és Finch kalandjait. Az első rész holnap élesedik, gyertek és olvassatok, kommenteljetek, a sorozatnak külön rajongótábora van, akik örömmel veszik az újoncok csatlakozását, a hogyvótíró pedig időnként összeszervezi és megvendégeli a legnagyobb rajongókat.

Addig is emlékeztetőül az előző évad zárása: 2x21, 2x22.

3.1.jpg

32 komment

The Leftovers 1x04 - B.J. and the A.C.

2014. július 28. 13:00 - Szencsike

Egy játékgyárban kezdünk, dolgos munkások szorgoskodnak azon, hogy elkészüljön az Aforda gyár játék babája. Amolyan „Hogyan készül… A játékbaba” stílusban végigkövethetjük a teljes folyamatot, a formába öntéstől a boltok polcáig. Egy hölgy megvesz egy fiúbabát, hazaviszi, de nem ajándék lesz belőle, hanem maga a kis Jézuska. Az idővonalunk szerint hamarosan itt a karácsony, Mapleton elkészítette a betlehemi jászolát, és a kisbaba lesz a Jézuska. Pár napig békésen fekszik a helyén, majd egy reggelre szőrén-szálán eltűnik.

1.png

Tovább
Szólj hozzá!