Hogy volt?

A szolgálólány meséje 1x05 - Hűséges

2017. július 28. 09:00 - hektor_

Félidőnél járunk, cserébe a rész mind az 53 perce időhúzás – de ne telhetetlenkedjünk, egy 366 oldalas műből ~500 perces műsoridőt kihozni nem könnyű feladat. Na lássuk, miből élünk. A nyitásban robban a flörtbomba a parancsnoki fészekben: Offredék 34.randiján láthatóan mindennemű hivatalosság megszűnőben van, a ház ura egy laza ingpólóban, kezében scotch-ot szorongatva ajándokkal kedveskedik a szeretőjének. A meglepetés egy oldschool Beautify magazin, a lány el is tátja a száját: ezeket mind betiltották és felégették, hogyvanez?Hát, néhányan szeretjük a régi dolgokat - nyalogatja tovább a Parancsnok a whiskeyt, és úgy méregeti Offredet mint a macska az egeret.

h1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Lucifer 2x18 - The Good, the Bad and the Crispy (Évadzáró)

2017. július 27. 13:00 - Szencsike

Kezdjünk Anyussal, Chet szénné égett hullája mellett  épp saját magát foltozza meg: a tűzőgéppel húzza össze a késszúrás helyét. Miután összeszedte magát, felhív valakit, szívesség kéne neki. Ugyanezekben a percekben Ámenka örül annak, hogy nála van a kulcs, ő Apu kedvenc fia, de Luci hamar elrontja a hangulatot. Szerinte ez is csak manipuláció, de legalább a kard megvan.  Ámenka csak azért sem fogja átadni neki, ha már végre ő is alakíthatja az eseményeket és persze, ő a kedvenc, mert ez a legfontosabb. Luci nem tudja elvenni a kulcsot, Ámenka viszont sokkal magabiztosabbnak érzi magát, a kedvencség miatt, ügyesen meglép Luci elől is. Doktor Linda ismét dolgozik, bármit is csinált Mézi, működött. Az irodájában viszont már Anyus ott van, a frászt hozza a megérkező Dokinénire. Anyusnak orvosi ellátás kell és egy normális kórházban nem biztos, hogy megbirkóznának a sérülésével, Dokinéni meg tudja, hogy kicsoda-micsoda ő, segítsen, amíg szépen mondja! A burkolt fenyegetés megteszi a hatását, Anyus megmutatja a sebét, ami lyukat éget a falba. Dokinéni azon kattog, hogy vajon Lucifer tett-e bármit is, akárcsak véletlenül is, de lehet ezt nem kellett volna, mert Anyus felfigyel az infóra. Mindegy, a sérülés el kell látni, eü.csomag vagy szigszalag, a szigszalag lesz a nyertes.

1.png

Tovább
Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Barátok közt 8471-8472. rész

2017. július 27. 10:00 - Gillotte

Peti Esztergomban forgat, s habár már Pál találkozott élete régi szerelmével, Peti mégis megkéri őket, hogy játsszák el, hogy most találkoznak. Hát ingyé’ tényleg nem jutnak színészek végülis. Már nekem kínos a dolog, úgyhogy még jó, hogy megérkezik Natasa, hogy még kínosabbá tegye ezt az egészet. Persze először elkezd hadoválni arról, hogy a KisSzék miatt jött, de aztán csak kinyögi, hogy szerelmes Petibe.

bk_julius4_1_1.png

Tovább
Címkék: barátok közt
Szólj hozzá!

Hap and Leonard 2x02 - Tickling Mojo

2017. július 27. 09:00 - Szencsike

Ivánnal kezdünk, a srác egyedül ébred fel az üres házban, szerintem azt se tudja, hol van. Fog egy nagyobb darab játék cowboyt és elkezdi körbejárni a házat. Viszont a házban már van valaki, az öreg kémünk, Iván leüti vele a tagot, majd kimenekül a házból. Az öregnek nem lett semmi baja, és biztos, hogy nem véletlenül jött a házba, ugyanis tudta, hogy hol kell megtalálnia egy dobozt. Iván kint sincsen biztonságban, a házból ugyan kijutott, de valaki egy zsákot húz a fejére.

1.png

Tovább
Címkék: hap and leonard
Szólj hozzá!

Twin Peaks 3x05 - A tehén átugrotta a Holdat

2017. július 26. 13:00 - Rodnay Gan

Las Vegas-külső, Rancho Rosa Lakópark. A két fazon, akik kettő résszel ezelőtt megpróbálták megölni Dougie Jonest, beszámolnak a megbízójuknak arról, hogy nem igazán jártak sikerrel, a delikvens kocsija ugyanis még mindig a lakóház előtt parkol, és nem is nagyon látták kijönni onnan, csak a prostit. Mi persze tudjuk, hogy Cooper már jó ideje nincs odabent (Dougie meg aztán pláne). A kontakt egy összevert képű nő, aki szemmel láthatóan jobban pánikba esik a hír hallatán, mint egy romkocsma tulaja a bulinegyedben, mikor a közelgő NAV-ellenőrzésről értesül. Azért nagy nehezen csak rászánja magát az üzenetre, amit meg kell ejtenie, ami pedig nem más, mint: „2”, egy „Argent” fedőnevű valakinek, és az üzenetet egy pókhálós pince mélyén, egy tálba helyezett fekete kütyü két csippantással nyugtázza is. Ez a pár perces jelenet pedig kábé már önmagában izgalmasabb volt, mint az előző rész egésze.

tp501.jpg

Tovább
Címkék: twin peaks
5 komment

Barátok közt 8469-8470. rész

2017. július 26. 10:00 - Gillotte

Kristóf úgy felidegesíti magát, amiért a Herr fenyegeti Kristófot, hogy elmasírozik a halottnak hitt kalaposhoz, hogy megmondja neki: le lehet szállni Tóbiásról. Kristóf tehát mint egy dicső lovag átcsörtet a Herrhez, hogy Tóbiás védelmére kelljen, s a Herr láss csodát: méltó ellenfélként tekint Kristófra.

bk_julius3_1.png

Tovább
Címkék: barátok közt
Szólj hozzá!

Az ifjú Indiana Jones kalandjai Chapter 7/1 - Love’s Sweet Song / Ireland, April 1916

2017. július 26. 09:00 - Gabba

Az eredeti sugárzásban ez volt a 2x12 epizód, Staten Islandben kezdünk öreg Indy lakásán, félszemű nyuggerünk porszívózás örve alatt inkább kedvenc szappanoperáját nézi. Belép a lánya és sürgeti, hogy induljanak az unoka, Lucy iskolájába, mert nemsokára kezdődik a Nagyszülők Teadélutánja fedőnevű sütizés. Kikapcsolja a tévét, az öreg viszont kapásból újra bekapcsolja, mert pont most érnek valami komoly fordulóponthoz. Lánya pattog, de hát ez csak egy műsor, színház, és nem a valóság!, az öreg ezzel nem ért egyet, szerinte az élet igenis olyan, mint egy jó színházi előadás. Ennek alátámasztására bele is kezd egy régi történetbe.

indiana07_1_00.JPG

Tovább
Címkék: Indiana Jones
14 komment

Barátok közt 8467-8468. rész

2017. július 25. 10:00 - Gillotte

Kristóf és Alíz győzködi Tóbiást, hogy márpedig nekik kell Zsófi lakása, hogy Kristóf húga elhiggye, hogy csak ketten élnek szerelemben. Tóbiás ugyebár a Herr miatt nem tudja odaadni a lakást, úgyhogy csak azt tudja mondani, hogy az egy lakás, nem színház, oldják meg máshogy. Laci előtt is magyarázkodhat, ugyanis a Herr bevásárló listája alapján nézelődik a kisboltban, így vesz whiskeyt, szalonnát, és mindenféle olyat, amiről Laci jól tudja, hogy nem Tóbiás ízlése. Tóbikám, azért lehetett volna annyi eszed, hogy egy sarokkal arrébb mész vásárolni a Herrnek. Tóbiás annyira nem bírja a nyomást, hogy végül elmondja Kristófnak, hogy valójában a Herr miatt nem tudja odaadni nekik a lakást. Eközben a Herr rendíthetetlenül tervez, s sakkbábukkal üzen nekünk: a királyé s a királynő hamarosan újra együtt lesznek!

bk_junius30_1_1.png

Tovább
Címkék: barátok közt
Szólj hozzá!

Barátok közt 8465-8466. rész

2017. július 21. 11:47 - Gillotte

A Herr nagyon be van pöccenve Tóbiásra, amiért hamisan tanúzott Ági javára, úgyhogy Tóbiásnak most szépen át kell mennie csicskába, és teljesíteni a Herr összes óhaját, különben hamar a börtönben találhatja magát hamis tanúzás miatt. S hogy mi a teendő? A Herr Zsófi lakásában szándékozik lakni, és egyáltalán nem érdekli, hogy Kristóf és Alíz oda akar költözni, hogy egy párnak tűnjön, Tóbiás így találhat ki mindenféle kamut nekik.

bk_junius29_1_1.png

Tovább
Címkék: barátok közt
2 komment

Lucifer 2x17 - Sympathy for the Goddess

2017. július 21. 11:00 - Szencsike

Egy tengerparti bárban kezdünk, egy asztalnál Anyus tárgyal egy férfival, a bárpultnál Lucifer figyeli őket. Érkezik Ámenka is, figyelmeztetni akarja Lucit, hogy veszélyben van: Mézi nagyon haragszik rá. Luci meg sem lepődik a hírre, Mézi alaptermészete ilyen, majd kiheveri, inkább Anyusra koncentráljanak, nehogy elrontson valamit. Anyus a beszélgetés közben ránéz Luciékra, magabiztos bólintással jelzi, hogy jól halad. Lui szerint a férfi állítólag tudja, hol a kard újabb darabja, ezért üzletelnek most. Ámenka lelkesedését Luci nem osztja, szerinte Anyu nincs annyira képben az emberekkel, mint ők, lehet most is csak átverik, Luci inkább odamenne. Ugyan már, menni fog ez, de Ámenka pozitív szavait Anyus tettei rögtön megcáfolják: előkap egy bőröndnyi pénzt, meg is mutatja a férfinak, majd átadja neki, a férfi elégedetten távozik. Ámenka persze próbálja mentegetni Anyust, de most tényleg itt az idő a számonkérésre. Anyus nagyon optimista, a pali széfjében van a hiányzó darabka, el fogja hozni! A pali átverte, most kapott egy valag pénzt, minek erőlködjön, de Anyus rendíthetetlenül bízik benne, az ügyfele, miért tenne ilyet… Na, vajon miért, mennek is mindhárman a férfi után, akit a bár raktárában találnak meg, holtan. Anyus örül, legalább nem verte át őket! Igen, csak megölték és elvitték a lóvét. Annyi előnyük van, hogy Luci ismer egy nyomozót, már csak azt kell elérni, hogy pont ő kapja meg ezt az ügyet. Anyus tudja is, mit kell tenni, Ámenka jelenlétéről látványosan tudomást sem vesznek.

1.png

Tovább
Címkék: lucifer
5 komment