Hogy volt?

Hap and Leonard 2x01 - Mucho Mojo

2017. július 20. 11:00 - Szencsike

Folytatjuk a két texasi jóbarát történetét, az első szezon tömény zúzása után, most egy kicsivel csendesebb vizekre evezünk és megtudjuk, hogy került Chester bácsi pincéjébe a múmia. Sötét éjszakán kezdünk, egy jeep áll meg egy tó mellett, egy csuklyás férfi száll ki a kocsiból, az arcát nem látjuk. A csomagtérből kivesz egy díszes keretet, mintha még egy kopogtató is lenne rajta, talán egy kapu lehetett ez az izé. Majd erre az kapura kötözi rá az áldozatát, egy 10 év körüli néger kisfiút, a nyakában egy nyaklánc lóg, rajta két B-vel, majd belehajítja tóba. Telik-múlik az idő, ki tudja mennyi telt már el, de valaki pont ott gyűjti a vizet, és kihúzza a múmiává aszalódott holttestet, ajtókerettel együtt.

1.png

Tovább
Címkék: hap and leonard
Szólj hozzá!

Twin Peaks 3x04 - Egyikőtöknek meg kell halnia

2017. július 20. 09:00 - Rodnay Gan

A Silver Mustang Casinóban zajlik az élet. Coopert még mindig nem hagyta el a szerencséje, olyannyira nem, hogy már harminc mega-jackpotnál jár. Egyik szerencsejátékos-társa el is nevezi Mr. Jackpotnak, a casino üzemeltetője pedig az összeomlás szélén állva állapítja meg, hogy akkor neki annyi. És a nyerőszéria talán kitartana hajnalig is, ha nem jönne egy haver (Randy az A nevem: Earl-ből) és tudatná Cooperrel, hogy hol is lakik. Mármint Dougie Jones, ugye. Ez a féleszű pedig simán lelépne a nyereménye nélkül (nagy zsák pénz, kell a francnak), ha nem futnának utána. És ha ezt a sorozatot Martin Scorsese rendezné, a következő pillanatban már Joe Pesci üvöltve törné szilánkosra Cooper kezét egy levélnehezékkel, de itt nem ez történik, hanem megkapja a pénzt, és még egy limuzin-fuvar is a rendelkezésére áll.

tp401.jpg

Tovább
Címkék: twin peaks
Szólj hozzá!

Lucifer 2x16 - God Johnson

2017. július 19. 11:00 - Szencsike

Ejha, Lucifer nagyon kikészült, és folyton azt hajtogatja, hogy nem ő az Ördög, csak kitalálta. Mintha be lenne gyógyszerezve, és lehet kapott is valamit, mert valami hordágyon tolják végig egy kórházi folyosón. Menjünk vissza 36 órával korábbra, legalább kiderül mitől szállt el Luci agya. Luci Dokinéninél van terápián, de lehet Dokinéninek kell egy kis támogatás, a legutóbbi beszélgetésük (Apu és Anyu elintézik egymást terv) felvetett benne pár kérdést. Luci leinti, a Lángoló Kard terv megdőlt, nem működik. Hála az égnek, hisz egy ekkora harc a két teremtő istenség között lehet az emberiségre is kihatott volna, Dokinéni ezért aggódott. Luci erre is legyint, Dokinéni ezt talán túlélte volna. Talán, nem jó előjelek, de mit szólt a tervhez Mézi, mégis csak barátok. Semmit, ugyanis nem mondta el neki. Mézi hajlamos a saját feje után menni, még akkor is, ha Luci érdekében cselekszik, így most nem akarta, hogy a démonkája miatt is főjön a feje. Viszont Mézinek van egy új legjobb barátja, a nyomozó le se tudja magáról vakarni.

1.png

Tovább
Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Barátok közt 8463-8464. rész

2017. július 17. 12:00 - Gillotte

Bizony, a Herr él, és teljes életnagyságban találkozik Brigittával, aki ki akar szállni a buliból, Ági enyhe mérgezése még belefér, de egy erősebb már nem. Liza hazarohan és pánikolva mondja el anyjának, hogy a Herr él. Ági hisz neki, Attila viszont nem, de azért felhívják a villába Brigittát egy rövid vallatásra. Közben a Herr sem tétlenkedik: a parkban a botjával elgáncsolja a futó Tóbiást, ugyanis rá is szüksége van gonosz tervéhez.

bk_junius28_1.jpg

Tovább
Címkék: barátok közt
Szólj hozzá!

Barátok közt 8461-8462. rész

2017. július 17. 10:00 - Gillotte

Bandi rettentően duzzog, de Miki unszolására bocsánatot kér Vilitől, amiért megpofozta, majd elrohan dühöngeni. Amint lehetősége van rá, számon is kéri Mikit, amiért ilyen kínos helyzetbe hozta, pláne, hogy csak Mikit próbálta védeni, hiszen Vilibá osztotta az észt arról, hogy Miki milyen részeg. Ráadásul ugye pár hete Zsuzsát is szidta, úgyhogy ezt nem lehetett annyiban hagyni. Miki most érti meg, hogy Bandinak komoly gondjai vannak, ha hetekig érlel ilyeneket. Elmondja Nórának az észrevételét, úgyhogy megállapodnak abban, hogy nem terjesztik a pofon hírét, mert ha erre rámegy Ábel ügyvéd, Bandi hiába pofozkodik. Miki továbbra is azon a véleményen van, hogy Bandi ügyét csak egy hamis tanú oldhatja meg, úgyhogy valószínűleg ebben az ügyben el is húz, és Julira hagyja a Berényi Kft-t dolgait amíg ő távol van.

bk_junius27_1_1.png

Tovább
Címkék: barátok közt
Szólj hozzá!

A szolgálólány meséje 1x04 - Nolite Te Bastardes Carborundorum

2017. július 17. 09:00 - hektor_

Karácsonyi dallamok szárnyán érkezik ez a rész, Offred 13.napja bolyong az emlékei között a szobájába utasítva. A kulcsot nem zárták rá, ezzel is bizonyítva, a parancs az parancs, akkor is ha nyitott ajtók támasztják alá a büntetést. Offredet figyelve nem tudjuk eldönteni, hogy menekülés-e ez számára a szabadulásra való kísértés elnyomására, vagy számvetéssel edzett lélekerősítés az újrakezdés előtt.

h1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Barátok közt 8459-8460. rész

2017. július 16. 12:00 - Gillotte

Ági megkapja a vérvételének az eredményeit, ami szerint mérgező anyag került a szervezetébe. Rögtön megy Attilához, és összerakja a képet: Brigitta azért járt hozzá, hogy mérgezze. Attila szerint ez meredek, úgyhogy mindenféle bosszúforralás előtt bizonyítékot kéne szerezni. Még jó, hogy Attilának, a detektívnek olyan dolgai vannak otthon, mint például egy nyomkövető, amit Ági Brigittánál elrejtve könnyedén rájöhet, milyen utakon jár a barátnak hitt nő. Ági már aznap este áthívja Brigittát, csacsog neki mindenféléről, majd kimegy rágcsáért, hogy közben kileshesse, ahogy Brigitta újabb adag mérget csepegtet az italába. Mivel tudja, hogy már nem szabad meginni a koktélt, rá is játszik, ájuldozik meg minden, Brigitta kimegy neki vízért, így Ági gyorsan belecsempészheti a nyomkövetőt Brigitta táskájába.

bk_junius26_1.png

Tovább
Címkék: barátok közt
Szólj hozzá!

Barátok közt 8457-8458. rész

2017. július 16. 10:00 - Gillotte

Felvirradt a nagy nap, Alíz és Kristóf esküvője, és a Berényi Víz megnyitója is ma van, te jó ég, hogy fog ennyi minden beleférni egy részbe! Már eldőlt, hogy ki megy hova, Bözsi az esküvőre, Vili a megnyitóra, Novákék pedig otthon nézik köntösben a sorozatot, egészen addig, míg Tóbiás értük nem megy, és el nem rángatja őket az esküvőre, hisz márpedig oda tömeg kell! Berényiéknél mindenki Mikit várja, hogy indulhassanak Pusztaszemerére a megnyitóra, de Miki totál részegen dülöngél otthon, a nyomorult fel sem fogja Attila sms-ét. Nem várnak tovább, úgyhogy Petivel, a kameramannal kiegészülve útnak indulnak, és hamar odaérnek a megnyitó színhelyére, közben folyamatosan hívogatják Mikit, aki semmire nem reagál. Juli elkezdi mondani a megnyitó beszédet, amikor Vilibácsi megérkezik Miki kocsijával, és kitámogatja Mikit az autóból, de rögtön látja, hogy nem alkalmas az időpont, úgyhogy hiába vitatkozik Miki (,,de hát a kft én vagyok!” – és egyebek) az ocsmány viselkedésére hivatkozva visszateszi inkább a kocsiba, majd beszélget a többiekkel. Emília látja Bandin, hogy eldurran az agya, levágja a sört az asztalra, és ökölbe szorított kézzel menetel Vili felé. ,,Nem kéne annyit kavarni, öreg, ne is tagadd, hogy szidtad az anyámat!” – mondja neki. Vili márpedig tagad, úgyhogy Bandi akkora pofont ad neki, hogy a fal adja a másikat.

bk_junius23_1.png

Tovább
Címkék: barátok közt
Szólj hozzá!

Barátok közt 8455-8456. rész

2017. július 15. 12:00 - Gillotte

Gizi le van törve, amiért vége a kedvenc sorozatának, Laci próbálja átsegíteni ezen a nehéz időszakon. A helyzet nem egyszerű, ugyanis meg sem tudják nézni az utolsó részt, mert menni kell a Berényi Víz megnyitójára. Laci rá is kérdez Mikinél, hogy milyen öltözet ajánlott, és Miki csak hadovál, úgyhogy Novák rögtön levágja, hogy elfelejtették meghívni, úgyhogy megsértődik. Sebaj, van másik program, Alízék esküvője, arra majd mennek. Kár, hogy mint megtudják, arra sincsenek meghívva, úgyhogy hurrá, lehet nézni a szappanopera utolsó részét. Néha én sem bánnám, ha egy bizonyos szappanopera utolsó részét nézhetném…

bk_junius22_1_1.png

Tovább
Címkék: barátok közt
Szólj hozzá!

Barátok közt 8453-8454. rész

2017. július 15. 10:00 - Gillotte

Krisztián megemlíti Alíznak, hogy megvette a jegygyűrűjüket, de nem mutatja meg, csak az esküvőkor – már a kettejük esküvőjéig. Nem nagyon van idő ezen pörögni, helyzet van Sári-fronton, mivel a nő nem nagyon hisz Kristóf és Alíz igaz szerelmében, Alíz kitalálja, hogy rendezzenek egy hihető esküvőt, egy igazi bulit. Hjaj az Istenért, nem az a célja ennek a kínlódásnak, hogy ne kelljen sok pénzt költeni az esküvőre?! Tóbiás is így van vele, hát még Krisztián, ugyanis ez már jócskán eltér az eredeti tervtől, hogy aláírják a papírt aztán kész.

bk_junius21_2_1.png

Tovább
Címkék: barátok közt
Szólj hozzá!