Hogy volt?

Barátok közt 7063-7066 - Gonosz erők, egyesüljetek

2014. szeptember 02. 20:30 - julie0812

Vilibá gyorsan odacsődíti Kingát, nagy az öröm és ölelkezés, Géza hazatért! Közben Nikol az asztal alá issza Barthát és arról érdeklődik, hová rohant Kinga. Ekkor beállít Balta a rossz hírrel: volt egy kis gebasz az építkezésen, Nikol egyik emberének magánszáma balul sült el.

1.jpg

Tovább
Címkék: barátok közt
Szólj hozzá!

Black Sails 1x07 VII.rész (Érdekek és akaratok)

2014. szeptember 02. 13:00 - Pácsó Ármándó

Pastor Lambrick a tájnak prédikál a gatyarohasztó karib forróságban, talán így próbál meg vezekelni a 6. parancsoltat megszegéséért. Nem időzünk vele sokáig, mert egy hírnök vágtat ki a Saccharum Officinarum L.-ből és a női vétkezőhöz megérkezve jelenti: Flint kapitány visszatért Nassauba! Tényleg visszatért és éppen Eleanornál tárgyal, Mr. Gates-el és John Silverrel egyetemben. A Scarborough váratlan felbukkanásával Richard Guthriet vádolja, de az orgazdanő felveti Mrs. Barlow felelősségét is, tekintve hogy elengedte. Őt majdnem meglincselte a tömeg, mert az apja szabadon kószálhatott a városban és bujtogathatta ellenük a kalózokat. Elmeséli a Konzorcium megalakulását és azt, hogy ebben John Silver a segítségére volt, ezért szíveskedjenek életben hagyni őt.

1.jpg

Tovább
Címkék: 18+ Black Sails
Szólj hozzá!

The Walking Dead 4x01-02 (18+)

2014. szeptember 02. 11:00 - Chat Géza

4x01 - 30 balesetmentes nap

1.png

Onnan indulva, hogy a Kormányzó az útszéli rögtön ítélő bíróság azonnali döntése szerint halomra ölte a megmaradt valamire való Woodbury katonákat; hogy Rickék befogadták az elapátlanodott lakosokat és Carl bedurcázott, hogy nincs több gyilok, most ott tartunk, hogy Rick országos földművessé lett Tehát amíg a kemény tökű férfiak portyázni járnak, addig ő palántázik meg állatokat etet és ha úgy adódik atyai jogánál fogva lebassza Carlt, hogy ő se akarjon olyan hú de nagyon lőni menni, inkább olvasson meg olyan gyerekes dolgokat csináljon, beszélgessen a börtön újdonsült Harry Potterével, Patrickkel. Hát így. Rick arcszőrzetéből és Carl bolondgomba mód történő növekedéséből, no meg a leírásból ítélve 30 eseménytelen napon vagyunk túl. És bár – Fókusz portrésan szólva –  ez is ugyanolyan napnak ígérkezett, mint a többi, az azér’ nem mindegy, hogy már egy ideje egyre nagyobb zombicsoportok célozzák be a börtön hármas őrtörnyának kerítését. Szarban van a haza, no, elég az hozzá.

Tovább
Szólj hozzá!

Falling Skies 4x10 - Drawing Straws

2014. szeptember 02. 09:00 - Szencsike

Lexivel kezdünk, a lány mosolyogva lép ki a szobájából, és Bent találja az előtérben. A srác csak szeretné megköszönni, amiért mutáns lett belőle. Felmutatja a kezét, mintha vedlene, meg fürgésedne, Lexi miatt történt minden! Lexi felébred, ez csak egy álom, de valóban nem fogja romlásba vinni a családját? Ugorjunk a városba, hamarosan megyünk a Holdra, most már csak a gépet kell valahogy mozgásra bírni. Sehol semmi irányítóberendezés. Bubinak van egy ötlete, hogyan lehetne irányíthatóvá alakítani a gépet, Ding és Weaver vele tart, Tom még kamasz kisfiával vált pár szót. Matt is ott van a gépen, ha a tudálékos felnőttek nem tudják elvezetni a gépet, majd ő megteszi. Hát igen, Tom lemaradt arról, mióta lett legkisebb fia ilyen kamaszosan lázadó, de attól még ő csak egy gyerek és ne nyúljon semmihez. Na persze…

1.png

Tovább
Szólj hozzá!

A célszemély (Person of Interest) 3x23 - Deus ex Machina (ÉVADZÁRÓ)

2014. szeptember 01. 13:00 - AaannnaaA

Az eseményekhez ott kapcsolódunk vissza, ahol az előző rész végén abbahagytuk – Collier bejelenti a tárgyalás kezdetét. Eszelős tekintettel sétál fel-alá az öt vádlott előtt, jókora mordállyal a kezében, az üres raktárhelyiségben pedig John, Shaw és Hersh bámulja a jelenetet a monitoron meglehetősen dühösen. John telójával csinál róla egy képet, az áramszünet miatt úgyis ezrek vannak az utcán, valaki csak felismeri az épület belsejét. Mielőtt indulnának, megjelennek a Decima emberei, exügynökeink azonnal térdet likasztanak, ellenben Hersh nem szarozik, mindegyikbe beleereszt még pár extra skulót. Mikor Shaw megjegyzi, hogy így nehéz lesz őket kikérdezni, ő lazán visszafelesel: a Decimások nem beszélnek, kár a gőzért. Johnék elkínzottan néznek össze (elszoktak a céltalan erőszaktól, na), inkább indítványozzák, hogy induljanak Főncsi után.

A tárgyaláson eközben Collier a bűnöket sorolja - orwelli rémálmot hoztak az országra - de a törvényesség látszatához is ragaszkodik: védőügyvéd, esküdtszék, bíró és a média képviselői. Mindez azonban csak „látszat”: az ügyvédet, a médiásokat és az esküdteket is fegyveresek kísérik, a bíró pedig (bocs az előzetes poénlelövésért) az Éberség tagja.

1.jpg

Tovább
33 komment

The Leftovers 1x09 - The Garveys at Their Best

2014. szeptember 01. 11:00 - Szencsike

Az évad legjobb része különleges lesz, mert az O14 előtt eseményeket látjuk. Kedvenc hőseink élik az átlagos, hétköznapi boldogságokkal és gondokkal teli életüket, majd jön az Eltávozás napja és három évvel később mi már a megtört szereplőként ismerjük meg őket. Kevinnel kezdünk, a reggeli futóköreit rója az utakon, de az egészséges életmód nem tart sokáig, megáll egy postaládánál, a láda alján egy cigis doboz van elrejtve, titokban dohányzik kedvenc rendőrünk. Az erdő mellett szívja a koporsószöget, mikor a fák, bokrok között meglát egy szarvast. Az állattal csak figyelik egymást, aki egy kamion dudálása után eltűnik. Egy gyors Listerines szájöblítés után (otthon nem tudják, hogy dohányzik) irány haza, akkora hodály ez a lakás, mint a legnagyobb budai villák. Egy rendőri fizetésből, hogy lehet ekkora házat fenntartani? Otthon kedves felesége már javában szervezi a napi programját, valamit lemond, valamit áthelyez, Laurie Garvey boldognak tűnik.

1.png

Tovább
2 komment

Szolgálati közlemény: írjon hogyvoltot, legyen világhírű Ön!

2014. szeptember 01. 10:00 - sixx

Screen Shot 2014-08-31 at 7.39.42.png

Jön az ősz, és vele az új sorozatok és showműsorok ideje, kezdődik az iskola, az egyetem, lehet végre pihenni a nyári őrület után, és mivel lehetne hasznosabban eltölteni a szabadidőt mint hogyvoltírással? Az amerikai tévés idány sorozataival még várjunk egy kicsit, ők mondjuk eleve csak majd valamikor szeptember közepén indítják be a verklit, de a magyar tévék sokkal türelmetlenebbek. Egyelőre tehát ezekre a projektekre keresünk írókat:

  • X-Faktor (premier: szeptember 6, szombat, RTL)
  • Sztárban sztár (premier: szeptember 7, vasárnap TV2)
  • Zsaruk (premier: szeptember 1, hétfő, TV2 - NAPI!)
  • Konyhafőnök (premier: szeptember 1, hétfő, RTL - NAPI!)

Ezeken kívül persze bármiről lehet írni, Mentalista, Dr. Csont, minden belefér, és továbbra is keresünk mazochista természetű hogyvoltírókat

  • az Édes élet
  • és a Budapest Éjjel-nappal mellé
  • de a nagyon kemények a Jóban Rosszbanra is rászállhatnak.

Ha valakinek felkeltettük az érdeklődését, írjon egy próbahogyvoltot bármiről a hogyvolt@gmail.com címre, a tárgyban HOGYVOLTOZNÉK jeligével miharabb. 

(A csöcs természetesen csak a figyelemfelkeltés miatt szerepel, nem jár alanyi jogon az íróknak.)  

Szólj hozzá!

The Bridge 2x01 – ÉVADNYITÓ – Yankee

2014. szeptember 01. 09:00 - Zenóbia

Nah, induljunk akkor a második évaddal, remélhetőleg mindenki emlékszik a lényegre, így nem megyek bele, mi történt eddig, most majd kiderül, kinyírja e Marco David Tate-et, cserébe a fiáért. Remélem. Most már csak nekem kell majd visszaolvasnom az előző hogyvoltjaimat, mert nyilván nem emlékszem egy darab névre sem, de ezen senki nem lepődik meg, minden második posztban leírom, hogy nincs memóriám. Viszont ha sokáig írom még ezt a sorozatot, előbb-utóbb muszáj lesz beszereznem egy western csizmát, vagy egy fickót, akinek van western csizmája, ezt még nem döntöttem el. Vérben tocsogunk egyből, hogy nem lepődök meg. Most leginkább Monte tocsog benne, akkurátusan begyűri a gatyáját a csizmájába, mert van lélekjelenléte. Ennyi vér a földön nincs, de vannak mellé hullák is bőven, meg egy fickó, a szokásos barom méretű machetével, mi mással. A konyhában ott áll Chip, kartonból, ebből most még lófaszt sem értek, de lesz ez még jobb is.

2x01_bridge1.jpg

Tovább
Címkék: bridge
Szólj hozzá!

Robog az úthenger 1x02 – Balatoni betyárok

2014. augusztus 31. 10:00 - Gabba

A száguldó munkagép és vezetője pihenőt tart a Balaton északi partján egy útmenti fogadóban, a pultot két törzsvendég támasztja: egy csíkos pólós, bajszos izompacsirta, aki szakasztott úgy néz ki, mint Borus Demeter, és középkorú haverja, az meg kiköpött Csákányi László. Józsi belép és a csapostól rég nem látott földije, H. Kubala András iránt érdeklődik, aki rendőrként itt szolgál valahol a környéken. A csapos sajnos nem ismeri, sőt a többiek sem, a csíkos pólós viszont nagy mókamester lehet, mert egyszer csak tettetett haraggal ráförmed a csaposra: Miért adja ezt nekem, tudja, hogy én nem iszom tömény szeszt! A csapos meglepődve néz, mire a pólós: Mert én töménytelen szeszt iszom! Majd vigyorogva Józsi vállára üt és meghívja egy stampedlire, de hősünk elhárítja, csak málnaszörpöt iszik, mert kocsival van.

úthenger2 01

Tovább
11 komment

A célszemély (Person of Interest) 3x22 - A House Divided

2014. augusztus 29. 15:00 - AaannnaaA

2010. február 9-én kezdünk, Collier múltjában – a férfi bátyjával és annak kisfiával családi reggelit költ el éppen kedélyes anekdotázás közepette. Annyit megtudunk, hogy Collier ekkor még tanult (jogot), bátyja Jesse pedig ex-alkoholista, aki a válást követően csak láthatást kapott a fiához. Az idillnek vége szakad, mikor csöngetnek, két FBI ügynök csörtet be és letartóztatja Jesse-t, méghozzá minden magyarázat nélkül – nemzetbiztonsági ügy, csapja oda az ügynök Peternek, azzal a tesóval felszerelve távoznak.

A jelenben John és Shaw menekülő férfit üldöz méghozzá egy épület tetején – az ipse csapdába esik, nincs más út, csak lefelé, vagy hőseink karja, ő azonban szép szó ide vagy oda, előbbit választja. Mielőtt észbe kapnánk gyors mozdulattal átugrik a tető korlátján és Batmanként veti magát alá azzal a különbséggel, hogy ő lent is marad. John félhangosan felteszi a kérdést: a Decima emberei miért lesznek mind öngyik? Kérdésére az ebben a pillanatban érkező Forrás felel: minden tagra biztosítást kötnek, s ha balesetet szenvednek, valamelyik családtagjuk szép summát kap. Jó tudni, plusz információnak raktározzuk el. Exügynökeink meglehetősen mérgesek a vetődés miatt, mert így elvesztették az utolsó Decimás kapcsolatukat, kezdhetik újra a Főncsi utáni nyomozást, de Forrás szerint más miatt jobban kell aggódni: a gép ugyanis valami nagy fenyegetéstől tart, bár még nem tudja teljesen mi az. Oké, és akkor hogy akadályozzuk meg? Nos, tartsanak Forrással, aztán majd alakul.

1.1.jpg

Tovább
19 komment