Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Stranger Things 3x01 - Suzie, do you copy?

2019. július 23. 15:00 - Ancsinszka

Végre újból felpattanhatunk a nyolcvanas évek sci-fi/horror popkult nosztalgia hullámvasútjára. Lesz itt fodros hajgumi, fagyi színű cicanacikra húzott tanga, két ujjas szintipop slágerek, még nagyobb-még vérengzőbb upside down és tini romantika a köbön. A Netflix egyben pakolta fel a 8 részből álló évadot, így nem sok időt hagyott a suspense és a kombinálás kiteljesedésére. 

vlcsnap-00004.jpg

Az első és a második évad közötti idősávban indít a sztori, azaz ’84 június végén vagyunk, és sok katonai egyenruhás plusz laboros és talpig sugár védelmi cuccban tevékenykedő fickó készül valamire, egy a Hawkins laborhoz hasonló helyen. Indítókulcsok a helyükre dugva, mindenki felkészül, és már nyomatják is az Eleven által lezárt kapura a naftát a metaturbinális lézerbuzgantyúból. Már elkezd kicimánkolni a kapun kedvenc upside downi csáplényünk, de a kísérlet végül kudarcba fullad. A kapu zárva marad, és pár laboros meghal a felrobbanó turbinából kicsapódó elektromosságtól. Az összekócolt szemöldökkel pillázó kopasz katonai tiszt (akiről első körben egy sztereotipikus gonosz orosz parancsnok jutott eszembe) megtapogatja a zárva maradt kaput. Nem is lőttem mellé a ruszki tippel, mert már megy is a továrisozás. A tudósok meg rohannak kanosszázni Ludmilla parancsnok elvtárshoz, de a parancsnok házi kivégzőtisztje, Szása Terminátorovics menet közben elkapja az egyik tudóst, és a Darth Vadertől ellesett mozdulatokkal, fél kézzel felemeli a torkánál fogva. Közben Ludmilla parancsnok a másik tudósnak, Szergejnek jelzi, hogy innentől számítva maradt egy éve kinyitni a kaput. Látszólag viszont nem Hawkinsban vagyunk, hanem Szibériában: -40 fok, de a piros, sarlós-kalapácsos zászló büszkén lengedezik a szélben, közben a Vörös Hadsereg énekkarát halljuk. Nyet upside down, nyet parti.

vlcsnap-00003.jpg

Időben ugrunk egy évet, és rögtön Mike és Eleven smárolásába csöppenünk, ’85 nyarán. Ennek csak szegény Hopper nem örül annyira, és a tini apuka szerepet gyakorló seriff a kelleténél agresszívabban kezeli fogadott lánya bimbózó románcát. Csak nyitott ajtónál lehet bent Mike és El a lány szobájában, de ha rajtakapja őket a smároláson, akkor egyből megy az ostorcsattogtatás. Mike gyorsan lelép, hogy találkozzon a barátaival az előzetesben is kiemelt Starcourt plázában. Ott várja már Lucas, Max és Will is, és persze Lucas osztja neki az észt, hogy nem kéne ennyit smárolni, meg hanyagolni a barátokat. Mondjuk nem értem Eleven miért nem ment vele. A srácok a fagyizó felé veszik az irányt, ahol Steve méri a gombócokat, és egyúttal a személyzeti bejáraton át beengedi hátra a srácokat, hogy beslisszoljanak a korhatáros filmre a moziba. Nyilván elsuhannak egy Vissza a jövőbe plakát mellett, de ők a Holtak napját választják. Lucas azon nyavalyog, hogy lekésték az előzeteseket. Boldog békeidők.

vlcsnap-00005.jpg

A filmet már az elején egy lokális áramszünet akasztja meg, és kábé egész Hawkins sötétségbe borul egy percre, a patkányok az utakon meg egy irányba kezdenek szaladni. Visszatér az áram, mindenki folytatja a tevékenységet, mintha mi sem történt volna, kivéve Will-t, akinek bizseregni kezd a tarkója és bevillannak legszörnyűbb emlékei. Snitt Nancyre, aki Jonathan ágyából pattan ki, majd kimászik az ablakon, hogy végül Jonathannel együtt induljanak a munkahelyükre. Dustin meg épp anyjával kocsikázik hazafelé, de a walkie-talkie-n senki nem válaszol neki. Otthon szomorúan huppan le az ágyra és agonizál a teknőssel, hogy mély barátai vastagon tesznek rá, ám egyszer csak magától beindul az összes elemes kütyüje. Dusint persze beijed, és a Farah Fawcett hajlakkal felvértezve követi a cserregő játékait. A falhoz simulva ott állnak Mike-ék, a vérző orrú Elevennel. A nappaliban egyszer csak megáll az összes játék, és közben Mike-ék a háta mögé lopóznak egy „helló itthon” molinóval, majd jól ráüvöltenek üdvözlésképpen. Dustin annyira megijed a kis pranktől, hogy az elől álló Lucas szemébe fújja a hajlakkot.

vlcsnap-00006.jpg

A Hawkins népstrandon eközben nagy élet van, minden kis klambó a vízben pancsol, a napernyős nyugágyakon meg a milfek sorakoznak, és erőltetetten próbálják villantani a villanthatót. Még jó, hogy nem svenkelik őket végig, mert nem valószínűsítem a brazil fazont. Ott van viszont Mrs. Wheeler, szürcsöli a kólát, olvassa a kis pornóregényét. Az egyik milf teljesen beindul, mert a vízimentő lány otthagyja a helyét, azaz jön a váltás. A délutános baywatch man pedig nem más, mint Billy barátunk. Persze tiszteletét teszi a milfeknél, és megdicséri Mrs. Wheeler lila-kék fast fashion fürdőruháját.

vlcsnap-00007.jpg

Sajnos a pláza kinyírta a kiskereskedéseket, úgyhogy Joyce-nak sincs éppen komolyabb dolga a vegyesboltban. Lelkesen akciózza a termékeket a szellemjárta polcok között, és közben a laborbeli események óta kicsit begolyózott Hopper picsogását hallgatja a tini romantika mélységeiről. Hopper látszólag totál begőzölt attól, hogy nap mint nap a fogadott lánya és Mike cuppogását kell hallgatnia. Ja, majd elfelejtettem, Hopper Magnum bajszot növesztett, úgyhogy már csak egy hawaii mintás ing hiányzik róla, de így is csak egy hajszál választja el amúgy az NDK pornós kinézettől. Szóval Joyce azt tanácsolja neki, hogy üljön le a srácokkal, és toljanak le egy érzelmes beszélgetést, ahol nyugodtan és értelmesen, partnerként kezelve megbeszéli velük a dolgaikat. Hopper örülne, ha Joyce elintézné helyette ezt a számára kínos beszélgetést, de az asszony inkább csak lekörmöl neki pár sort, amit bemagolhat.

vlcsnap-00011.jpg

Nancy egy nagy zacskó szendviccsel robog be munkahelyére a hawkins-i hírlaphoz, és szétosztja az irodában a kaját. Beviszi a szendókat a csupa férfiból álló értekezletre, ahol a reggeli téma megbeszélés zajlik, és bátorságát összeszedve bedobja „a pláza kinyírta a kisboltokat” témát, de a sok pöffeszkedő hímsoviniszta kretén közül az egyik viccet csinál belőle. Látszik, hogy nem először szívatják szegény eminens csajt, és az is látszik Nancyn, hogy szívesen ráeresztene egy pár demo-dogot a társaságra. Dustin közben otthon mutogatja barátainak a tudományos táborban összelegózott szuper klassz, de amúgy hasznavehetetlen cuccait, köztük a nagy tornazsákot kitöltő giga-mega adóvevő készülékét. Lelkesen meséli, hogy ezzel bármilyen messzire tud rádiókapcsolatot teremteni, és a barátai már majdnem álmosan esnek össze a dögunalomtól, mikor Dustin minden összekötés nélkül megjegyzi, hogy így legyőzve a távolságokat tud beszélgetni a barátnőjével. Na erre mindenkinek kipattan a szeme, még a hajlakktól összeragadt szempillájú Lucasnak is.

vlcsnap-00009.jpg

Steve-ről is kapunk egy igen kínos kis helyzetjelentést. Azt már tudjuk, hogy fagyit árul, egy igen béndzsa Ahoy feliratú sapkában, és mindemellett iszonyat kínos dumával próbál meg csajozni. A kolléganője, Robin meg húzza a negatív strigulákat. Steve a sapkát okolja, de az igazság még ennél is cikibb neki, mert nem vették fel sehova, és büntiből itt kell dolgoznia. Közben Joyce begyakoroltatja Hopperrel a gyerekekkel való megbeszélnivalót, de a férfi baromi kevés esélyt lát rá, hogy bárki komolyan vegye őt ezzel a szöveggel. Ugyanakkor Hopper hálás Joyce-nak a segítségért, és egyszer csak megváltozik a tekintete, látszik, hogy nem csak a nő barátságára vágyik már, ezért nyomban el is hívja vacsorára. Joyce-nak persze leesik, hogy ez nem az a szokásos baráti tekintet, amit megszokott a férfitől, és gyorsan kihátrál a beszélgetésből egy kósza vevő miatt. Szóval Hopper össze akar jönni Joyce-szal, wow, itt volt már az ideje!

vlcsnap-00010.jpg

Dustin magával cipeli barátait Hawkins legmagasabb dombjára, és közben ecseteli, hogy a mormon barátnőjének, Suzie-nak nincs telefonja, ezért építette meg ezt a szuper jeladót. Mike és Eleven lelép a takarodóra hivatkozva, a többiek meg kiakadnak, hogy már megint csak kifogást keresnek a smárolásra. Willen megint keresztülfut a hidegrázás, mint a moziban, és a következő jelenetben látjuk, hogy a patkányok ugyanarra a helyre rajzanak. Egy elhagyatott raktárépület alsó szintjére gyűlnek az állatok, és egyesével elkezdenek szétdurranni. Majd snitt és már látjuk is, ahogy Billy befűzi a strandon a medencéből szexin kimászó Mrs. Wheelert. Az elhanyagolt asszonynak végre valóra válik, amiről eddig csak a pornó regényeiben olvasott, és Séróbáró felajánlja neki úszásoktatói szolgálatait, mégpedig aznap este egy motelben.

vlcsnap-00012.jpg

Dustinék végre felállítják az adóvevőt, és kedvenc fogatlan nördünk ezerrel próbálja elérni barátnőjét, de hiába. A nap lemenőben, a többiek meg látványosan unják magukat. Joyce hazaér, de senki nincs otthon, úgyhogy megbont egy bort, és a tévé előtt vacsorázik egyedül, miközben eszébe jutnak szuperhős Bob Newby-val töltött közös pillanatok. Hoppernek viszont totál idegben telik az este, és cigivel a szájában fekszik az ágyban, szorongatja a párnáját és Joyce által megírt szöveget mantrázza, aztán egyszer csak elszakad a cérna, és bekopog a gyerekekhez. Mike és Eleven addigra abbahagyják a smacipartit. A seriff nekidurálja magát a nagy beszélgetésnek, de a gyerekek úgy néznek rá, mint egy elmebetegre, úgyhogy hiába a nagy igyekezet, a férfi egyszer csak benyögi, hogy Mike nagymamájáról van szó. Kimennek ketten a kocsihoz, ahol a seriffből előtör az apa-állat, és közli Mike-kal, hogy a nagymamával nincs semmi gond, csak őt kurvára zavarja, hogy Mike feszt a lánya száján lóg.  Na ennyit az empátiáról, szegény Mike meg csak kamillázik.

vlcsnap-00014.jpg

Dustin elég kitartó, már rég lement a nap, a többiek meg már majdnem elalszanak mellette, ugyanakkor Lucas kétkedik Suzie létezéséről, mert ahogy Dustin leírta, a csaj egyszerre dögös és okos, ami nem létezik. Persze Max felhörren a kijelentésre, hogy na akkor ő meg micsoda. Látszik, hogy Lucas még nem szokott teljesen hozzá hogyan kell egyszerre a haverokkal és a barátnővel lógni. Max kicsit szívja Lucas vérét, majd lelépnek, és Will is távozás mellett dönt. Dustin magára maradt, de egyszer csak megszólal az adóvevő, és egy orosz kódolt üzenetet fog be a masina. Mi pedig újra az orosz laborban vagyunk, ahonnan az üzenetet küldik, és úgy látszik az életben maradt ruszki tudósnak, Szergejnek egy év után végre sikerült teljesíteni főnöke kérését, mert elégedetten mosolyog.

vlcsnap-00015.jpg

Mrs. Wheeler készülődik az esti úszásoktatásra, agyonig feltupírozza magát, de nem jut el az ajtóig, mert a nappali fotelben békésen szuszogó férje, és az ölében alvó kislányuk látványa visszarántja a valóságba, úgyhogy végül nem tudja meg Billy hogyan oktatja a mellúszást. Billy eközben hasít szuper verdájával az éjszakában, és már arra készül, hogyan fűzi be kedvenc milfjét, de ekkor valami miatt betörik a kocsi szélvédője, és kisodródik az útról. Nem sok ideje marad a merengésre, mert valami már szörcsög a közelben, és bokánál fogva végighúzza Billyt a porban, majd lerántja egy út menti elhagyott gyárépület pincéjébe. Na ennyit a mellúszásról. 

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

INDAGEBASZ 2019.07.24. 08:29:36

Az első 2 sorozat nagyon jó lett, jól egyensúlyoztak a határvonalon hogy ne azt érezd végig hogy idétlen gyerekek viccelődés közben mentik meg a világot, a nyolcvanas évek hangulata nagyon ütős volt végig (akkoriban voltam ilyen gyerek)... A 3. évad sztem már átcsúszott ezen a határon, nincs meg ez az egyensúly, ez már inkább a BMX banditákra hajaz. Minden felnőtt karakter fájdalmasan szimpla hülye, a zseniális meg nem értett gyerekek bekötött szemmel háttal állva megoldják az USA közepére észrevétlenül beásott orosz hadosztály kérdését. Ettől függetlenül szórakoztató de már nem izgalmas és ezt sajnálom.

Macropus Rufus 2019.07.24. 10:24:46

az első évad nagyon bejött. A második már nem annyira, talán egy picit az utolsó két rész. Ezért a harmadik már teljesen érdektelen lett számomra. Nem nagyon érdekel már a srácok szenvedése.

Jumpin Jack Flash 2019.07.24. 11:42:03

@INDAGEBASZ: ja, így voltam vele én is. tulajdonképpen szórakoztató volt, de ez már nem az a Stranger Things, amit annyira szerettem. izgalom, atmoszféra nulla. nagyon gyenge, kiszámítható alaptörténet + az egészet elvitték vígjátékba a sok fölösleges poénkodással. ebben az évadban nincs már tétje semminek.
süti beállítások módosítása