Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Való világ 9x76 - A színészet egy nemes foglalkozás, értem?

2019. január 19. 21:12 - Hoppancs

clk_3.png

A tegnapi adás főleg a „színészvádak” köré szerveződött, ezért Puskás Peti is megragadta az alkalmat, hogy megvédje a szakma becsületét, hiszen náluk mindenki ezt űzi, még ő is, aki most éppen eléggé elripacskodja a műsorvezető szerepét. És hát szegény anyukája szomorú lesz, ha most ő nem lép, és csomagolja népnevelésbe a családi önfényezést. Köszönjük. Az én apukám meg tűzoltó, bebeeeeee. (Jó, nem is.) Bambinak, a Péter lába mellett heverésző extra cuki kutyusnak pedig azt üzenem, hogy tudom, kell az a prémium táp és a vadiúj csipogós játék, de biztos, hogy megéri ebben részt venni? Akkor már inkább a melegkutyapornó, nem?

Szóval...

Már az első percekben kiderül, hogy Adri és Roland szövetsége csupán utóbbi hazugságból és ármányból szőtt gigantikus hálójának egyik szála. Magyarul kamu az egész, kegyetlen játék a Szíves Bocsok érzékeny idegrendszerével. Mialatt utóbbiak kérdésekkel bombázzák a magát bizonyára szkeptikusgyűlés közepébe csöppent Ouija-tábla-árusnak érző Adrit, a kamera előtt magabiztosan vetkőző Roli a hangyányit megrendült Lacikát oktatja a jakuzziban.

bscap0015_4.jpg

„Két dolgot utálok az életben. Ha hülyének néznek, és ha keresztbe raknak”, mondja Zsuzsu, akit csak átlósan vagy párhuzamosan lehet rakni.  Reni bőszen helyesel, ő sem kíván palimadár lenni Roland kalitkájában, és Greg is csak addig szakítja meg a bólogatást, amíg szembesíti Adrit: túl gyorsan elébe ment a vádaknak, amitől még jobban körüllengi a bűn szúrós szaga.  (Mint amikor eltünedeznek dolgok a lakásban, és már éppen erőt vennél magadon, hogy szóba hozd, erre a lakótársad eléd áll, hogy „figyu, észrevetted, milyen fura jelenségek történek itt?” ) Elmélete ott hibádzik, hogy Reni bármilyen trükkösnek is hiszi magát, amikor először környékezte meg szolidan Adrit, a'la Columbo hadnagy, rögtön egyértelmű volt, hogy mivel gyanúsítja. A lány végül maga ajánlja fel, hogy kivihetik hazugságvizsgálatra, és akkor sem lesz ideges, amikor Zsuzsuék tényleg kongatnak. Elég egyértelmű, hogy igazat mond, kivéve, ha Fekete Özvegy-díjas titkosügynök, vagy tök hülye, és azt hiszi, majd csak átcsúszik, mint éti csiga a polgári jog vizsgán. „De mit fogunk kérdezni?”, érdeklődik Reni, kezdődő demenciát sejtetve. Igen, azt, amit már így is túl régen hallgatunk mindannyian, miszerint szövetkezett-e Adri a legendás Hétlábú Pókkal.  

bscap0002_7.jpg

Rolandot roppantul feldobják a fejlemények, de Lacika tekintete a helyzet lazasága ellenére olyan sötét, mintha most kapott volna kézhez egy hivatalos levelet arról, hogy a Rapperek Érdekvédelmi Szövetsége beperelte jó hírnév megsértéséért, a teszteredménye pozitív lett halálos jakuzzi-allergiára, és a tengeri malaca is válni akar. Szóval adja magát a kérdés:

bscap0005_7.jpg

Szerintem zömében gőz. Amúgy meg csak aggódik a párbaj miatt.

Roli már eleget ázott, be is vonul a csajok közé. Reni éppen azon hitetlenkedik, hogy a főintrikus akkora SZÍNÉSZ lenne, hiszen ennyire senki sem lehet tehetséges. De tényleg. Az egyetlen magyarázat, ha végig ő volt Christian Bale elmaszkírozva. Most mindenesetre a jelenlévők észbeli hiányosságait és a Reni rikácsolásától eltompult érzékeit kihasználva közli, hogy ő tud ám Adritól igazán terhelő infókat, csak okosan "elsimicskázza" őket. Különben is, az áruló nem akarta, hogy bárki megtudja, miket szivárogtatott ki. Na, itt kellene rájönni, hogyha léteznének ilyen infók, akkor Roland nyugodtan a titoktartás alóli feloldásnak vehetné, hogy Adri a többiekkel kórusban követeli: bökje már ki. Nem jönnek rá.

bscap0003_8.jpg

A villában módosult időérzékelés ráadásul kihívást kedvelő büntetőbírák álmait beteljesítve oda vezet, hogy mindenki másképp emlékszik, Adri mikor vállalta a fiúk utáni kémkedést, és egyébként is, ki volt ott akkor, mit akart és miért. Amikor ennél is izgibb témára, avagy a Madách Színházban végzett Zsuzsu színészkedésére ugranak, az érintett olyan, de olyan monológot vág le, a taktika szó jelentéséről meg a zérzelmekről, hogy még Puskás Peti füle is kettéáll. A gesztikuláció különösen erős, Peti, neked leáldozott. "Ha olyan gyengének tartottál volna, kivittél volna már régen", kiabálja hevesen Rolinak, majd nekünk azt is elmondja, hogy anyukája arra nevelte, ne hagyja, hogy a „gyengébbek eltapossák”. (Például hogy átgyalogoljon rajta egy kéthetes kiscica?) A zuhanyzóban folytatódó vita során már az altestét tisztigató Roland dupla nyelvbotlása, a „ne túld tol” is megkapó természetességgel épül be a közbeszédbe . „Nem túlom tol", mondja a reformokra fogékony Zsuzsu, aki szeretné, ha nem tartanák butának csak azért, mert nem érti az egyszerű kérdéseket. Sem. 

bscap0008_5.jpg

Másnap befut a vezérlőbe a Nagy Testvér nyilvánosság elől eddig eltitkolt gyagya öccse és húga, Pszicho Krisztián és Sátánista Vivi. Előbbi már bevonuláskor hisztérikusan lesmárolja nőjét, amivel bizonyára semmit nem akar demonstrálni a nemi irányultságával kapcsolatban.  Sztárjaink királyi fogadtatásban részesülnek (legalábbis messziről), pedig a bentiek nem is sejtik, hogy azóta megjárták az összes jelentős sajtótermék címlapját, és még a HVG is megszakította a kormánykritikát, hogy lehozhassa a téli vakációjukról készült exkluzív fotókat. Bár lehet, hogy álmodtam, és továbbra sem érdekelnek senkit. Reni sír örömében, és mert eszébe jut a jó Csoki. A lakóktól elkülönített gerlepár különféle elmés feladatokkal dobja majd fel a show-t, és néha kommentálnak is. („Dikk, a hurka!", mondja Krisz kedves barátnője, Zsuzsu derekát látva.) Az első kihívás az lesz, hogy mindenki befesti a haját zöldre vagy kékre, annak alapján, hogy ki mellé áll. A kellékeket négykézláb kell elhozni, az – egymás szerint igen büdös – értelmi szerzők hangos dicséretét kántálva. 

bscap0011_7.jpg

bscap0027_1.jpg

Zsuzsu úgy nyomja, mintha most nevezték volna ki cserkészvezetőnek, aztán csak odaérnek, hogy megtörténhessen a csapatválasztás meg az indokolás. Ugye az eredményt nélkülem is tudjátok? Mellesleg tovább szaporodnak a hazugságvizsgálós, Adriban bízós vagy nem bízós  eszmefuttatások, minek során Zsuzsut nem hagyják kellőképpen érvényesülni, ezért az aluljárókban gyűjtögető alapítványosok mindannyiunkat kísértő rémképét előhívva ordítja: "Megtisztelnél? MEGTISZTELNÉÉÉÉL?" Felfedi, hogy azért hisz Adriban, mert neki adta a képességét, és ő ezt szerette volna „visszakamatoztatni”, illetve „kompenzálni”. ( A szó, amit keresünk: viszonozni.)  Mindezt Vivi és Krisz csak folyamatos nyalakodással bírja elviselni, és a szerkesztők is érezték, hogy lassan minden szemlélő az unalomnak arra a fokára jut, mint az Airplane!-szereplők, akik gyanútlanul a főhős mellé ültek. (Van, aki még olyan öreg, mint én, és emlékszik erre?)

bscap0016_5.jpg

 A haláleseteket elkerülendő  Viviéken keresztül elrendelik, hogy eresszenek be tyúkokat a villában. Ez mindig beválik, hiszen azok roppant viccesek, jobban lehet tőlük parázni, mint egy vemhes tigristől, ráadásul úgy ürítenek, mintha kötelező lenne. „Ezek nem félnek tőlem", állapítja meg csalódottan Krisztián, majd, ha már egyik baromfi sem hajlandó behódolni, Vivit csicskáztatja. Roli terve túl hatékony, kicsit Lacika is elhitte, hogy mégis volt itt valami szövetség. "Ez egy csata, ezt egy kicsit érezd át" lelkesít a fején kék festékkel kísértetiesen William Wallace-os Roli. 

bscap0013_7.jpg

"Úristen, tyúkok, neeeeeeeeeeee!" ordít Zsuzsu, és nem tudom, én is városi gyerek vagyok, de mégsem bírom átérezni, mitől ilyen rémisztőek ezek a totyogó, repülni sem tudó, nem kifejezetten intelligens, jópofa kis madarak. Oké, tudnak csípni, de azt már VV8 Krisztián is simán túlélte, pedig neki még mutatványoznia is kellett velük. A fóbia egy komoly pszichés probléma, amiről senki sem tehet, de ez tényleg ilyen tömeges a fiatalok körében?  Szóval e félelmen felülkerekedve kéne Adrinak és Lacikának társaik biztatása mellett visszavinni a szárnyasokat az udvarról oda, ahonnan jöttek, oszt jól kizárni. A burleszkes részt nem fejteném ki, nézze meg, aki erre vágyik. 

bscap0028_1.jpg

 

bscap0029_1.jpg

adri.gif

"Tyuk, tyuk, tyuk!", hangutánoz (?) Reni, miközben Adri énekelgetve fél, Lacika meg elmondhatatlan kínokat él át, mert ilyen durvát eddig csak tévében látott, vagy esetleg még régen az állatkertben, de az lehet, hogy medve volt. Szóval most retteg, hogy nehogy egy ilyen VADÁLLAT egyszer csak MEGHARAPJA. Greg Dél-Amerikai harci csirkeként azonosítja a madarakat, amelyek szerinte bármikor kikapják egymás szemét a hatalmas lábukkal. Ez jó volt, köszi, Greg. Zsuzsu kivonul, mert ez már sok, ezek itt az „emberre is veszélyesek lehetnek”, hát még a kukoricára. Mennek ide-oda, néha meg is állnak, huh. Már csak a South Park Jimbója hiányzik, hogy "támadni akarnak" felkiáltással halomra lője őket. A horror végeztével Zsuzsu büntit kap a távozásért. Fel kell takarítania a tyúkszart, miközben a vele összekötött lábú Roland dalokkal szórakoztatja. Ennek egyetlen érdekes pillanata, amikor a Pók feladja, és kimondja, hogy a művésznő valóban nem játszik, hanem method actorként teljesen eggyé vált a karakterrel. Ő maga Zsu.

bscap0020_2.jpg

Az utolsó feladat egész jól sikerül, hála Adri és Lacika – ezúttal jó értelemben vett – színészi vénájának. Vivit és Kriszt kell ugyanis eljátszaniuk, és egész hitelesek. Még Vivi is elismeri, hogy ura valóban akkora kőbunkó, mint amilyennek Lacika ábrázolja. Adrinak egész jól áll a hajhosszabbítás, de aztán olyan sminket raknak rá, hogy ha Pennywise látná, soha többé nem tudna elaludni. Tényleg szórakoztató a produkció, a szexjelenet is emlékezetes.

bscap0025_2.jpg

bscap0021_2.jpg

bscap0014_5.jpg

A vidám percek után kicsit idegennek hat a Renivel egy ágyban pityergő és lelkiző Adri, aki továbbra is tagadja a szövetséget. Előre is vetíti, hogy amennyiben visszatér, a hazugok megismerik a haragját, ami talán még két tucat tyúknál is borzalmasabb. Reni is elbőgi magát, mert visszagondol a karácsonyra, amikor Adri meg sem látogatta, pedig annyira készült, és a kis beteg Timmy is nagyon várta. De azért szeretik egymást, akkora ölelkezés támad, hogy véget is ér tőle az epizód. 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pamutbojt 2019.01.20. 12:25:37

@mobilos perpetuum: Azért, mert a többi csaj is vállalhatatlan, még nem lesz a féleszű Zsu vállalható.

Dr.Zé 2019.01.20. 12:27:22

,,,,,és jött a gyöngyhajú lány, álmodtam vagy igaz talán,,,

mobilos perpetuum 2019.01.20. 12:56:01

@Pamutbojt: Soma se egy ész. Aurélió ész, de önimádó, nárcisztikus személyiségzavarral.
Engem az jobban zavar, ha egy Miló, amilyenből minden utcában lakik vagy húsz, egy SHOW-műsorban nyer. Ha lottón nyeri, az OK.

mobilos perpetuum 2019.01.20. 12:59:14

@tanárnőkérem: Az Index cikket ketten írják, egyikük sixx, azaz Varga Attila. Remélem nem ő következne a mai Hogyvoltot írni.

Oldfos 2019.01.20. 13:09:02

@mobilos perpetuum: Te valami Zsu rokon vagy avagy csak egy egyszerű félhülye ?
Zsu a legokosabb benn ? Hát esez-faszommegáll !!
Vajdahoz: Egy nagyon tehetséges pali volt respect ! Kár hogy O1G és bandájához állt,de én így is becsülöm a tehetségét. A kurva-özvegy most mindent visz ? (NA őt szívből gyűlölöm !)

Oldfos 2019.01.20. 13:10:29

@UdvariatlanBolondvagyok: Esetleg O1G ről nincs valami hasonló?

úgymond olvasó mmkk 2019.01.20. 13:13:37

@Oldfos: a kacsamesék megszakítására még várnunk kell, gyanítom

Oldfos 2019.01.20. 13:15:13

Még közölnm a versírogató Tesókkal,hogy szar a versük,olyan Nyomasek Bobos !

Oldfos 2019.01.20. 13:19:17

Ez a Renyhe egy végtelenül szar állat! Szerencsétlen Greg óvatosan közli vele h. nemvolt jó a kérdés erre nekiesik annak is ! Egyébként Hunyor eléggé segítőkész normális kérdést talált ki csak a cigányluvnya átalakította baromsággá,

UdvariatlanBolondvagyok 2019.01.20. 13:27:40

@Oldfos: Eszerint az öreg jó néhány hónapja beteg, ez az alja meg LA-be megy macskát vágatni...,
Na, ez a betyár!

Oldfos 2019.01.20. 13:41:26

@UdvariatlanBolondvagyok: Így igaz legalja a picsa valóban. Inkább vet volna az öreg kizárolagos használatra egy jóravaló tisztességes kurvát,aki azt csinálja amit kell! És a végén nem viszi a vagyont....
Retek ribanc !

Pamutbojt 2019.01.20. 13:54:03

@mobilos perpetuum: "Éreccségi"-Soma legalább képes volt értelmes, összefüggő mondatokban kommunikálni.Ez Milóra és Aura is igaz. Erre Zsuzsu nem képes, mert a szavak felét nem is ismeri (a helyes szóalakot és/vagy a jelentést.) Cserébe viszont tud önsajnálni és óbégatni meg idióta pofákat vágni. Továbbá önző és rosszindulatú.
Az nyeri az ilyen játékokat, aki a nézőknek a legszimpibb. Na most Zsuzsu sokaknak nem szimpatikus.
Amúgy meg tök mindegy, hogy előző szériákban ki nyert. Nem változtat a tényen, hogy Zsuzsu idegesítő karakter.

Oldfos 2019.01.20. 13:56:50

@Pamutbojt: Hiába magyarázod neki, ez is szefós !Vagy rokon ,amely esetben írhat bármit , nem kell h. igaz vagy logikus legyen

Pamutbojt 2019.01.20. 14:06:27

@Oldfos: Ha rokon, akkor értem. De kíváncsi vagyok olyan érvekre, amelyek Zsuzsu szerethetőségét támasztják alá. Korábban beleolvastam Face-kommentekbe is. De az teljes káosz, ott nincsenek érvek. :-))) Gondoltam, hátha itt lesznek...

mobilos perpetuum 2019.01.20. 14:06:27

@Oldfos: Régi fos vagy. Magyarul. Olyat mondatot tulajdonítasz nekem, amit nem írtam, nem is fogok írni, utána lebaszol érte, na ez a kommentelés alja.
"Zsu a legokosabb benn " lécci, hol láttál ilyet?

mobilos perpetuum 2019.01.20. 14:09:54

@Pamutbojt: Hosszú Katinkának is rokona vagyok, amikor pont az olimpia előtt beteg kommontelők támadták, és visszaszóltam nekik. Van egy terjedelmes listám, kinek vagyok még rokona.
(Anyagi gondjaim megszűnnének.)

Dr.Zé 2019.01.20. 14:15:01

Mi a picsának kell egymásnak esni? Xar ez az egész úgy ahogy van. Három értelmes szónál többet nem ér ez a hulladék műsor.

úgymond olvasó mmkk 2019.01.20. 14:20:30

@Dr.Zé: en is mindig ez mondom, de csak etetik a trollokat

bElannaTorres 2019.01.20. 14:28:06

@úgymond olvasó mmkk: aki más véleményt ír, arra mindig rátámadtak páran.
Aztán még ők vannak kiakadva. Kb Reni szint.

bElannaTorres 2019.01.20. 14:29:32

@mobilos perpetuum: mindenki rokon aki nem a fiúknak drukkol. Vagy kuncsaft.

ibsen 2019.01.20. 14:37:30

Vannak akik itt élik ki a hogy szar az életük és neki lehet rontani a másiknak... Ez a játék sem az már ami volt.Legyen ma este egy kiválasztás aztán párbaj jövő vasárnap.

ibsen 2019.01.20. 14:46:07

@Ármándójózsi: Látom mégsem hatott a gyógyszer, dupla adagot kéne szedned :-))))))

csillagporszem 2019.01.20. 14:46:17

@mobilos perpetuum: szerintem van az a kommentelő, akivel nem érdemes vitába keveredni, mert úgyis csak a saját tévképzeteit nyomatja :)

A tegnaphoz:
Imádom Renit, ahogy szépen lassan kivágja maga alól az ágat :D Nekimegy Gregnek, az egyetlen embernek, aki képes volt még a legnagyobb hülyeségei után is megvédeni :) Tetszett mikor elkezdte mondani csillámpóninak, hogy te sem az vagy amit mutatsz. Még a végén beköpi Zsu-nak, hogy miket mondogatott róla Greg a háta mögött. Imádnám :)
Viki a BV-ben sok újat nem mondott (jaj de... Roli sunyi :D). A fészes lájkok alapján nem nehéz megjósolni, hogy Zsu, Hunor és valószínűleg Greg lesz benne a 3-ban, Renyhe teljesen leírja már magát szerencsétlen. Örülnék neki, ha a végén tényleg egy csaj nyerne, akár Adri is. Eddig nem támogattam, de csak rá rakok, hátha neki sikerül megnyerni a vv-t nőként. Tegnap mondjuk ritka irritáló volt a szájkarate végén, nem csodáltam volna ha Lacika tényleg lefejeli, lehet erre játszott :)

Ármándójózsi 2019.01.20. 14:48:17

@ibsen: A szokásos, primitív visszaszólás...

csillagporszem 2019.01.20. 14:49:41

@Spitzbauer: nem írunk hülyeségeket, csak saját véleményt. Ennyi erővel mi is mondhatnánk, hogy ti írtok hülyeségeket. Miből gondolod, hogy csak az lehet igaz, amit ti írtok?

ibsen 2019.01.20. 14:53:18

@Ármándójózsi: Te kóstolgatsz állandóan, soha nem beszéltem Veled aztán betámadtál.
Elmondtam sokszor ha nem tetszik amit írok, ugord át.
Nem akarok reagálni Rád, ezt miért nem lehet megérteni...Itt legyen vége.

ibsen 2019.01.20. 14:56:15

@csillagporszem: Reni most megtapasztalja hogy hova vezet az amit eddig műsor címén előadott...nekünk is sok meg a többieknek is.

Dr.Zé 2019.01.20. 15:02:49

Na tessék , most írtam le már megint itt van.
Fogadjátok már el azt a tényt h lehet más vélemény is (még itt is). Kutyafaxát sem érdekli minek van minősítve (troll, rajongó, hülye v jóskapistasándor) . Ő így gondolja és kész. Soha nem kötelező sem elolvasni sem pedig reagálni rá!!! De hát,,,,falra borsó.

bElannaTorres 2019.01.20. 15:03:07

@csillagporszem: ezt én sem értem, ráadásul agresszíven sokszor, eleve úgy támadva, hogy pl. “Faszságokat írsz”
Csak visszakapják a stílust attól aki nem tűr el mindent. Bár legtöbben még annyit sem írnak hogy vegyél be gyógyszert, ha ennyire ideg vagy bazd.

2019.01.20. 15:05:14

Sziasztok!

Beqkk!

A trolloknak üzenem:
-"Ki kell menni terepre, le kell menni kutyába"
-"Igen Miniszterelnök úr"
:DDD

Amúgy meg nem értem. Én ha egy helyen folyamatosan nem értenek egyet velem és nem jutunk dűlőre vagy nem hozom fel azt a témát, vagy más társaságot keresek. De nem maradok, ott, hogy még jobban bántsanak vagy ne tudjam megvédeni magamat. Szóval nem tudom miért kell itt erőltetni azt ami a többségek nem tetszik itt. Ez romboló dolog. Mondjuk teljesen jól tükrözi a mai magyar állapotokat. De pl. egy olyan helyen ahol Rolit utálják, és Zsu-t éltetik ti is jobban érezhetnétek magatokat és még támogatást és egyetértést is kapnátok. De itt HIT TÉRÍTENI valami olyan mellett amiről úgyis tudható, hogy nem fog sikerülni....
Komolyan mintha ez a műszar ennyit megérne. Nem múlik rajta senkinek se az élete és az ország jövője se ezen fog eldőlni. Szóval szerintem mindenki menjen oda ahol őt elfogadják és akkor könnyebb lenne békébe élni mint értelmetlen viszályokat szítani.

úgymond olvasó mmkk 2019.01.20. 15:05:37

@bElannaTorres: szerintem nem arulok el nagy ujdonsagot azzal, hogy egyiknek se adnam oda a 36 milliot, aki nehanapjan elolvassa, amit irok, ezzel tisztaban van. ugyanugy megmondom Hunorrol is, hogy egy prosti, Zsuzsurol, hogy szefos, Rolirol, hogy igenytelen, stb stb. szoval engem pont nem lehet a "fiuknak szurkol" kategoriaba sorolni :)

ibsen 2019.01.20. 15:06:10

@Dr.Zé: Sixx, Hoppancs, Bruti és a többiek is elég más stílusban írnak és ez a jó. Másképp látnak ők is dolgokat de biztos nem kapnak össze ezen:)

mobilos perpetuum 2019.01.20. 15:07:14

A zöldségesnél vagyok, mikor bejön egy anyuka tizennégy körüli debil fiával, akinek a szája lefelé fordulva, néha nyál-cseppek esnek a padlóra. Minden érzékem tiltakozik a látvány ellen. Magamban az egyik percben tisztelem az anyukát, hogy nem mond le gyerekéről, még így sem, majd haragudni kezdek rá, hogy senki mással nem törődve csak játssza a hősies anyát. Közben így beszennyez egy boltot, ha öt perc múlva az ÁNTSZ ellenőr bejön, büntetik esetleg az üzlet tulajdonosát.
Az asperger szindrómás nem debil. (Valaki felvetettel, hogy Zsu talán aspergeres). De minden pszichés problémánál vannak egészen enyhe, közepes és súlyos esetek. Az aspergeresek egyébként nem feltétlen buták, sőt ragyogó elméket is találni köztük.

bElannaTorres 2019.01.20. 15:13:02

@Paic Róbert: hát én nem megyek máshová, köszi. Néha leírom mit látok másképp, hihetetlen hogy oda jutottunk, hogy akinek más a véleménye az kussoljon vagy húzzon el.
Engem nem bánt hogy másképp látjátok, régen is másoknak drukkoltunk mégis jól elfértünk egy helyen.

@úgymond olvasó mmkk: pedig többször volt, hogy teljesen indokolatlan volt a letámadás , most ne jöjjünk azzal, hogy velünk van a baj. Pl. Amikor írtam hogy lacika rosszul jött ki a királyi hétből és jobban is meg lehetett volna csinálni, miért kellett letámadni érte. Még igazam is volt mellesleg.

Dr.Zé 2019.01.20. 15:13:28

@ibsen: Persze. Jól van ez így, Néha nem hiszem el h emberek vagyunk. legszívesebben kérnék egy találkát h megnézzem szemtől szembe h ki is az a mandóra.

ibsen 2019.01.20. 15:17:07

@bElannaTorres: Én sem értek Veled mindenben egyet, de egyszer nem szóltam be vagy nem akartalak meggyőzni azt meg pláne nem írnám hogy hazudsz... van amikor nem is látom értelmét válaszolni akár neked akár másnak, van amikor meg válaszolok mert tudom hogy nem lesz egy parttalan dolog belőle.

ibsen 2019.01.20. 15:21:37

@Dr.Zé: Igen? Nálam ennyi nincs a dologban.

mobilos perpetuum 2019.01.20. 15:22:03

@Paic Róbert: Tehát: Valaki idejön, köteles elolvasni néha napi ezer hozzászólást, és eldönteni, hogy beáll-e ezeregyediknek.
Közben van úgy, hogy két órán keresztül off témák szerepelnek.
Amikor sikerül mindenkit elűzni, - a szólás-szabadság felejtős - akkor lehet kórusban szidni egy játékost, és dicsérni egy másikat.
Valaki vezényeljen, úgy szebb. ÉLJEN RÁKOSI! ÉLJEN RÁKOSI!

bElannaTorres 2019.01.20. 15:26:45

@ibsen: igen egyetértek, elfér itt más vélemény is, meg lehet normálisabban is válaszolni, nem úgy hogy az egészből az jön le, hogy jobb ha kussolsz, mert még írok valami csúnyát
Hát mintha a másik nem tudna, mindenki tud. Csak nem akar.

2019.01.20. 15:26:48

Hajajjaj látszik, hogy bezárták a Merényit

Oldfos 2019.01.20. 15:28:05

Érdekes ez....
Én például zsigerből tolom Adrit és azt is tudom h. Armando utálja mint a szart, DEmégse mondom rá h.szefos...MIÉRT ? vagy mmkk-t vagy mindenféle nyulakat mókusokat egyéb tesókat.... MIÉRT? Mert bár nem értünk egyet néha de érvelnek ugyanazon vv-s mellett vagy ellen. De azoka félhülyék akik mindenből azt csavarintják ki h. pl. Zsu mennyire szuper na őket igen isleszefózom ! Gyűlölködni egyéként is JÓ! :D Ezért vagyunk itt... Örömködni ott a templom

Oldfos 2019.01.20. 15:30:02

@bElannaTorres: Na pl. Te vagy a másik szefós :D :D

úgymond olvasó mmkk 2019.01.20. 15:31:51

@bElannaTorres: en biztos, hogy nem "akadtam ossze" meg veled VVs temaban sem :) szerintem kozel sem veled van itt a problema, latod, most is szepen, kulturaltan el tudunk beszelgetni egymassal, nem egyoldalu kinyilatkoztatasokat teszel.

Dr.Zé 2019.01.20. 15:34:51

Na jó elég ebből ennyi. Már így sem ismerek magamra. Asztalravissza!

bElannaTorres 2019.01.20. 15:39:35

@úgymond olvasó mmkk: van akinek velem is baja van, látod :)
Tegnapit még nem láttam nem is tudok hozzászólni, csak követtem picit itt a közvetítést. Sokszor csak a mostról nézem, de én is egyetértek azzal, hogy sokkal jobb válogatás kellett volna.

csillagporszem 2019.01.20. 15:40:13

@bElannaTorres:
Engem ez az egész nem tud felcseszni. Valaki írta nekem 1x, hogy itt mosolygok összevissza, de csak azért, mert nem veszem komolyan a műsort. Azon sem fogok idegeskedni, ha nem az nyer, akit mondjuk én szeretnék. Ez csak kikapcs az életből és nem tud olyan ember véleménye idegesíteni, aki annyira vérkomolyan veszi ezt az egészet, hogy képes emiatt másokat lehülyézni vagy durvábban leszólni :)

Pamutbojt 2019.01.20. 15:45:16

@mobilos perpetuum: Zsu aspergeres? Egy tünetet sem látok. Az érintésektől nem irtózik (felmeztelenül dörgölőzött Renyhéhez), nincs semmi szabályszerűség vagy rituálé a napjaiban, fogja az érzéseket, empátia is van benne, nincs semmi olyasmi, amit felnőtt aspis produkál. Vagy elkerülte valami a figyelmemet?
De ha az is lenne, akkor mi van? Nem teszi szerethetőbbé, sőt... Ha tudja, hogy ezzel küzd, akkor minek megy be pont egy ilyen játékba... Elvárja, hogy mások alkalmazkodjanak hozzá úgy, hogy be sem avatja őket. Tisztességtelen lenne.

Oldfos 2019.01.20. 15:51:41

@csillagporszem: Te billegsz Tesó ! Mostanában egészértelmezhetőeketis írsz... meglátjuk :)
@bElannaTorres: Na majd jelzem amikor szefoskodsz !
Mobliosnak nincs értelme szólni, mert ő mindig szefós :)

Oldfos 2019.01.20. 15:52:27

@Oldfos: elnézést a kibaszott SPACE-m sztrájkol !:D

bElannaTorres 2019.01.20. 16:03:11

@csillagporszem: igen, valaki így nézi, más meg jobban beleéli magát, nekik is meg kell érteni, hogy nincs értelme letámadni a másikat falkában azért mert másképp látja, meg ostobázni amiatt mert más a szimpatikus neki. Más okunk van rá, olyan is van, akit valaki emlékeztet valakire akit nem bírt, ezért nem tud drukkolni.
@Pamutbojt: attól még lehet az, ez egy spektrum zavar, ami az enyhétől, ami alig tér el a normálistól a súlyos tüntekig terjed.
@Oldfos: jó majd én is jelzem neked mikor vagy kötekedő és idegbeteg mint Reni.

2019.01.20. 16:08:15

VV Lacika: „Kinyíltam, mint a tubarózsa. Egyre többet zuhanyzom és tudod, hogy a virágokat is ahogy locsolod, úgy nyílnak ki. Én szórakoztatni jöttem ide. Lehet, ti nem tudtok nevetni, de mások biztos tudnak.”

csillagporszem 2019.01.20. 16:09:07

@mobilos perpetuum:
“A zöldségesnél vagyok, mikor bejön egy anyuka tizennégy körüli debil fiával, akinek a szája lefelé fordulva, néha nyál-cseppek esnek a padlóra. Minden érzékem tiltakozik a látvány ellen. Magamban az egyik percben tisztelem az anyukát, hogy nem mond le gyerekéről, még így sem, majd haragudni kezdek rá, hogy senki mással nem törődve csak játssza a hősies anyát. Közben így beszennyez egy boltot, ha öt perc múlva az ÁNTSZ ellenőr bejön, büntetik esetleg az üzlet tulajdonosát.”

Ez kicsit fájt, már maga a debilezés is. Ismerek ilyen anyukát és hidd el ez nem arról szól, hogy a hős anyát játssza, hanem arról hogy érzések vannak amiktől nem lehet csak úgy eltekinteni. Sokkal több empátia kellene az emberekbe és akkor ez a világ sokkal jobb hely lenne a mostaninál.

2019.01.20. 16:11:53

A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget (például internetes fórum, chat, blog, levelezőlista), vagy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy más módon zavarja, lehetetlenítse el a témába vágó eszmecserét. A trollkodás idővel a kevésbé agresszív, inkább viccesebb gúnyolódást, élcelődést jelentő tevékenység jelzőjévé is vált, amivel fontosabb, komolyabb témák, személyek is nevetségessé tehetők, ezzel egyfajta kritikai élt adva. Korábban ilyen jellegű „trollkodás” volt például a politikusok karikatúrái.

A troll szó másik jelentése egy északi mitológiából ismert lény. Az internetes szlengben használt változat azonban nem ebből származik, hanem a trolling vagy trawling nevű horgászati technikából, amely során a horgász elhúzza a csalit a halak orra előtt, ahogy az internetes troll is teszi egy provokatív megjegyzéssel.

Oldfos 2019.01.20. 16:16:22

@Paic Róbert: Köszönjük Emese! :D :D
(megnesértődj csak viccelek:)

2019.01.20. 16:16:36

A youtube a troll szóra való kereséskor szinte csak Echo tv-s találatokat dob ki. Ez biztosan a véletlen műve

2019.01.20. 16:18:12

www.youtube.com/watch?v=LfW_E0bQCAk

Imádom a csajt nagyon klassz színész Stefanovics Angéla

csillagporszem 2019.01.20. 16:23:45

@bElannaTorres:
Simán lehet sprektumzavar.
Zsu tuti nem aspergeres. Az aspergeresek azok az autik akik nagyon magas IQ-val rendelkeznek, de nagytöbbségében a négy fal között élik le az életüket otthon dolgozva programozóként, mert ők nagyon nem tudnak mit kezdeni az emberekkel.
Manapság már nem is használják a szakemberek az asperger szót. Vannak az értelmileg akadályozott autik, a normál IQ-val rendelkezők és a kiemelkedő IQ-val. Ez is csak leegyszerűsítés, széles a spektrum, mindegyikőjük máshol helyezkedik el. A két szélén elhelyezkedő autiknak a legnehezebb és vannak a normál tartományban lévők mint az enyém is, akik tök jól fejleszthetőek szociálisan is és nagyobb esélyük van majd beilleszkedni a társadalomba, de legalábbis nem elzártan leélni a kis életüket.

De egyébként mindegy is, mert attól hog valaki auti, attól még meglehet neki tanítani azt (ha nem esik bele az ért. fogy. tartományba), hogy hogyan kell viselni a kudarcokat, hogyan kell hozzáállni más emberekhez. Rossz kifogás az, hogyha valaki azt mondja el kell nézni az ilyen kiakadásokat valakinek csak azért mert auti.Manapság már annyiféle-fajta fejlesztés van, ami segíthet nekik. Persze könnyen beszélek én, nem ismerem mindegyikőjüket, az enyém kiegyensúlyozott egy gyerek, sok gond nincs vele, biztos van akinek rosszabb, de ugyanúgy állok hozzá, mint egy nt gyerekhez. Amit egy normál fejlődésűnek nem lehet, azt az enyémnek se, nincsenek kifogások, hogy ráhagyom csak azért mert ő más :)

bElannaTorres 2019.01.20. 16:36:48

@csillagporszem: ma már, talán már 15 éve is, de biztos vannak olyan enyhébb esetek akiknél régebben elsiklottak felette, nem kaptak fejlesztést.

Angora Cardi 2019.01.20. 16:40:30

@Paic Róbert: kösz Robi

Ès Hajrà Lacika!
Lacika fanok este drukkoljunk

bElannaTorres 2019.01.20. 16:43:04

@csillagporszem: amúgy köszi, én ilyen szinten nem ástam bele magam, de régebben olvasgattam a témában, az aspit tényleg arra értettem hogy enyhébb auti, jó is hogy leírtad mert tényleg félreérthető így.

2019.01.20. 16:44:07

Ha Lacika fog kiesni, vajon meg fogja érteni, hogy hol rontotta el, vagy ráfogja majd Roliékra? Amúgy Adri tényleg jobb játékos, de ha a fiúk csak ketten maradnának az nagyon gáz lenne. De lehet, hogy a játék szempontjából meg jobb mert a szívcsapat teljesen elszállna magától és még többet rombolna. Amikor tegnap Viki azt monda, hogy Roli is el van fáradva igaza lehetett, de én is elfáradtam volna abban a sok verbális abúzusban amit Renyhe és Zsu művel. Ezt a játékot ép ésszel kibírni is már egy főnyeremény valakinek. Mondjuk Reninek nem sikerült, Zsu meg már ép ész nélkül jött be.

csillagporszem 2019.01.20. 16:45:40

@bElannaTorres:
Régen nem is nagyon voltak szerintem ilyenek. Szomszédnéni lánya értelmileg akadályozott szegény oxigénhiányos születés miatt, már van a lány olyan 50 éves. Ez a néni mesélte, hogy próbálták ők mindenfelé vinni a gyereket, de akkor még nem volt semmi ilyen fejlesztés.
Manapság meg a mozgásra ott a Tsmt-t és nem tudom ez mióta létezik, lehet 15 éve még nem volt. Mi hamarosan 2 éve, hogy hordjuk terapeutához feladatsorért a gyereket és nyomjuk itthon a tornát. Ő aki a saját lábában elesett és nem mert kismotorra ülni 2 évesen se, mert olyan mértékű egyensúlyzavara volt, most simán bringózik már és sokminden másban is segít. A többit nem is sorolom. Sok olyan fejlesztés, segítség van autiknak, amik még újdonságnak számítanak és sok helyen nem alkalmazzák, használják.

2019.01.20. 16:48:51

@úgymond olvasó mmkk: :-)))))))))))))))))))))))))))))
bár én se tudok hozzád felérni ;-)

csillagporszem 2019.01.20. 16:50:44

@bElannaTorres:
Én is csak azért tudok ennyit, mert a gyerek érintett :) Mikor egy pszichodoki a fejemhez vágta 2 évesen, hogy a gyerek autista akkor magamban lehülyéztem, mert az enyém nem lehet az, mert mosolygós, mert nyitott, mert van akikkel barátkozik és bújos ésatöbbi :D De nem is akarom itt osztani az észt, ez az a téma amiről regényeket tudnék írni, de azért befejezem, másoknak biztos nem lehet ez olyan érdekes :D

úgymond olvasó mmkk 2019.01.20. 16:51:42

@Paic Róbert: magasságban előfordulhat, minden másban simán :)

bElannaTorres 2019.01.20. 17:04:40

@csillagporszem: pont ezért jó, hogy van olyan is itt aki többet tud mint az aki nem érintett egyáltalán. Zsu ma lenne kisgyerek az beilleszkedési problémái, a rugalmatlan viselkedése, az affektálása, az ügyetlensége miatt egyből rámondaná az óvónő hogy auti. Elküldenék a nevelésibe hogy tesztelgessék, ott meg vagy továbbküldenék autizmus miatt, vagy megkapná a fejlesztéseket és sni-t írnának a lapjára.
Ezek a fejlesztések jók, nagyon jó hogy ilyen eredményeket tudtatok elérni.

Ay Mama, Que paso 2019.01.20. 17:20:57

@mobilos perpetuum: nem az a baj veled, hogy komolyan veszel egy szórakoztatót műsort, hanem az, hogy akinek más a véleménye azt hülyének nézed
négy láb jó
két láb rossz

persze Auréliót nevezed észnek eközben, aki biztos csak azért drogozott mérleggel, mert ezt látta az amcsi filmekben

MacákékIcukája 2019.01.20. 17:35:49

@Paic Róbert: szerintem jobb a ket fiunak ha kiesik Lacika, a szivcsapat ugyis szetszedi egymast, ma is fog renyhe ordibalni. A ket srac meg legalabb biztosan visszamegy a parbajokrol, mert a tobbi vallalhatatlan most mar. Adri meg igazabol egyik csapatban sincs benne... en szemely szerint ot tartom a legugyesebb jatekosnak a csajok kozul.

csillagporszem 2019.01.20. 17:40:46

@bElannaTorres:
Ezek jók igen, ha fizetsz és nem olcsóak a fejlesztések. Akinek nincs pénze hogy kifizesse az csak egymaga próbálhat elérni valamit otthon és sokkal nehezebb lesz, ha nem segít valaki megértetni egyszerű dolgok miért okoznak akkora problémákat vagy miért nem megy úgy valami mint egy nt kisgyereknél.
Zsu-nál azért elég feltűnő, hogy nem olyan mint a többiek, nem hiszem hogy ezt a szülei ne vették volna észre, lehet max csak nem mondják milyen problémái vannak :)

Nyuszomuszo83 2019.01.20. 17:47:41

Jó estét!
A maival kapcsolatban nem olvastalak titeket vissza teljesen!
Egyet kell értsek a Zurammal aki vmikor leírta hogy nincs gond Laszikával, de Adrit várja vissza a párbajról. Játék szempontjából szerintem is Lekvárunk nem sok vizet zavar, nem otthon eszi anyukája lekváros kenyerét, de ennyi. Mert ennyit látunk belőle, ugyanis a szerkik ennyit mutatnak nekünk. Hiszen bent is elhangzott, hogy jössz a vicceiddel amiket a jutyubról loptál. Nem láttam még Laszikától egy viccet sem-bár én felületesen nézem-mert nem került bele a 45 perces öfibe. Zsu és Renyhe sokkal érdekesebb. (Nem!) De ha Adri megy vissza ismét fordulat lehet (cöh), hiszen a szíves bocsok nem biztak benne, Roli-Hunor játékát úgy látják majd gyengül és a taktikájuk nem helyes, mert csak a szívből játék a helyes, szerintük. A következő párbajozó Roli vagy Renyhe lesz. Tök mindegy melyik lesz a kiválasztott úgyis a másikat viszi! Úgyhogy ma Adri megy vissza szerintem is! De hajrá L. Laszika!

Tökös... 2019.01.20. 17:53:23

Szép estét....

Nálam tegnap rolcsi vitte el a sót....
Vagy 30 tojást vert szét a fején....

ibsen 2019.01.20. 17:54:52

@MacákékIcukája: Roli még örül is neki nem is ő párbajozott... közelebb van a döntőhöz amire vágyik.A másik oldal szerintem szétesett, de nem is baj ezt az egymás seggében vagyunk és nagyon szeretjük egymást nem kellett volna eröltetni. Adri most elég ügyesen megtalálta a helyét a hazugságviszgálat sem rontott igazán a helyzetén. Most kíváncsi leszek hogy Greg és Adri mit fog szervezkedni és Zsu mennyire fér be majd oda.

ibsen 2019.01.20. 17:55:52

@Tökös...: Greg és hunor se volt kutya...hajpakolásnak jó volt:)

Tökös... 2019.01.20. 18:02:27

@ibsen:
Hajra a legjobb azesővíz...
Rolcsinak már elment a hajó..

Tökös... 2019.01.20. 18:13:37

@ibsen:
Szerintem Zsut rolcsi már elbaszta, Zsu az elejétől fogva taktikaq ellenes...
Kocsonyalacika este otthon vacsorázik, kenbaba ismét a földre veti magát és sikongat...
Jó lesz ez....

ibsen 2019.01.20. 18:18:17

@Tökös...: Max beszélgetni fognak vagy párbajozni, két külön világ...:-)
A másodikat inkább kihagynám.Legutóbb meztelen rsg tornász volt... mi jöhet még mindjárt vége:-)

Maximista vagyok 2019.01.20. 18:19:52

De megcsinálnám az emma waccont! :D

Tökös... 2019.01.20. 18:25:42

@ibsen:
Kenbabában még van potenciál....
Valakit buztosan leszop 36 milláért....

bElannaTorres 2019.01.20. 23:55:04

@csillagporszem: nagyon sok pénz azt gondoltam, gyógytornász, logopédus árakat ismerek, abból már tudok következtetni :/
süti beállítások módosítása