Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 3x06 - Hounded (18+)

2018. június 22. 10:00 - Chat Géza

twd9.jpg

Újfent sok szálon fut a cselekményünk, de mi szerencsére összerakhatjuk azt, amit a készítők szétszabdaltak. Kezdjük is a legfontosabbal: a börtönben megcsörrenő telefonnal, amibe legutóbb még Rick gyorsan belehalózott. Egy fiatal női hang szól a vonal túlsó végén, elmondja, hogy egy biztonságos helyen vannak, de nem csatlakozhat hozzájuk akárki. Rick hiába rimánkodik, majd két óra múlva visszacsörögnek, akkor tárgyalnak. Rick nem boldog, de a könyörgőre fogott könnycseppei és elcsukló hangja egyből elillan a bontott vonal búgó hangját hallva. Visszamegy a többiekhez, hogy kicsit lecsutakolja magát és meghallgassa, ki mit fog csinálni. Minden ok, úgyhogy megy vissza fontos teendőket bekamuzva a telefon fölé görnyedni. Csörög is, Rick felkapja a kagylót és most egy mogorva fickóval beszélget, aki a következőkre kíváncsi:

  1. Megölt valakit?
  2. Hány embert ölt meg? (négyet, de jó oka volt rá)
  3. Hogy veszítette el a feleségét?

Hogy mi? Ezt meg honnan? Jogos a kérdés, de van rá válasz. Korábban azt mondta van egy fia és egy újszülött lánya, tehát alap, hogy a feleségének valami szörnyű halált kellett halnia. RicK erről inkább nem beszélne, erre a kagyló másik végén szó nélkül bontják a vonalat. Rick bepipul és szétüt mindent. Egy snittel később már Hershel zavarja meg Rick önkívületi fel-alá járkálását. A Szent beszédet és nélkülözhetetlen lábatlankodást Rick nehezen lekoptatja az örege, hogy ne várja meg a következő hívást, de azért jó tudni, hogy a csapat részéről nincs hiríg. A következő hívásnál megint egy nő beszél és már a nevén szólítja Ricket, és valamiért az eddigi megszokottnál jóval recsegősebb a vonal, ami újfent megszakad. Mi a szar történik éppen? – fogalmazódik meg a kérdés Rickben. Meanwhile Carl az új feka, Axel és Darly elmennek megtisztítják a börtön azon részét, amit Rick nem hentelt szarrá. Daryl elmeséli egy gyerekkori történetet, hogy gyulladt rá az anyjára a ház. Sajnálatos. Aztán meglesz Carol kése is. Vajon él még, mert a hullája az nincs sehol se. - Él, egy magánzárkában találnak rá. Ricket megint hívják. Honnan tudták a nevemet? – kérdezi. Ismerünk, jön a válasz, aztán kiderül, hogy Lorival beszélget. Azt meg hogy az anyámba? Korábban is a csapat elhunyt tagjaival diskurált. Igen Rick agya kicsit megbomlott, de ez nem csoda. Így most bocsánatot kérhet elhunyt feleségétől, aki készségesen arra kéri, hogy szedje össze magát és foglalkozzon már újszülött lányával.

Michone és a Wodberry komák ölik egymást, azaz az afro ninja kaszabolja szét a béna zsoldosokat. Azért ő is kap egy golyót a combjába, de ez igazán elhanyagolható amellett, hogy ő négyből két embert simán halálba küldött. Merle nem is erőltetné tovább a hajtóvadászatot, de Gargulio arcoskodik, hogy ő nem fog hazudni a Kormányzónak, ezért kap is egy fejlövést amiért ilyen nagyfiúnak képzeli magát, hogy azt hiszi beugathat Marlenek. Michone  kiveszi az egyik fa odújából a tatyóját és elindul, pár zombi keresztezi az útját , de őt nem tekintik lakomának, mert a harcban egy sorstárs bűzölgő gyomrát sikerült magára loccsantania, és mint köztudott, hangra meg emberszagra gyűlik a zombi horda. A legközelebbi városkánál, valami útszéli pihenőnél meglátja Glennt és Maggiet, akik elugrottak néhány cuccért (tápszer, konzerv, stb.), de nem megy oda, csak lesből figyel, hogy nem-e pszichopata állatok-e, mint a Kormányzó and the gang. A jó hangulatú bevásárlás után Merle is felbukkan, amikor Maggie a börtön az otthon meghitt idilljét ecseteli.

Merle nem akar semmi rosszat, le is teszi a fegyvert, csak az érdekli, hogy él-e az öccse. Él. Fasza, akkor vigyetek el hozzá. Na ez nem így megy. Glenn kivagyokisága és az eleve elveszett bizalomjáték addig tart, amíg Merle pisztolyt ránt, belelő a kocsiba, majd Maggie torkához pengét tartva nem kényszeríti Glennt egy kis kocsikázásra Woodberry-be.  Eközben Andrea és a kormányzó jól beromantikázik a kiskertben és mennek is szobára azonnal. A menet végeztével kopogtat be Merle. A Kormányzó a folyosón, négy szem közt kéri a Michone hajtóvadászat hogyvoltját. Jön is a bullshit, amit a vezérürünek sem akaródzik benyelni, de szerencsére van két túsz. Nocsak. Andrea ismerheti őket. Na, neki erről nem kell tudni. Óóó.

twd8.jpg

Rick kislányával a karjában, a többiek társaságában levegőzik az udvaron, amikor meglát valamit. Lepasszolja a gyereket és megindul a kerítésnek. Mi a tosz? A belekkel kikent Michone kapaszkodik a kerítésbe a túloldalról, kezében egy piros bevásárlókosárral, tele minden fontos cuccal, amiért a szerelmes pár lett elküldve, ugye.

Címkék: 18+ twd
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gizmo26 2014.05.06. 23:12:55

Hűű de le vagytom maradva. Elmondom tömören mi fog történni a 4. évadban: Egyre unalmasabb és unalmasabb lesz a sorozat, viszont rohadt sokat fognak mászkálni.
Minden részben annyi akció lesz, amit az előző rész végén levő 1 perces előzetesbe beleraktak. Cserébe viszont sokat megtudunk a karakterekről, ami azt jelenti, hogy Daryl meg Rick úgy fognak picsogni, mint a tizenéves kislányok.

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2014.05.07. 08:51:05

@gizmo26: Neked is elmagyarázom. A magyar Fox adásmenetét követjük, és képzeld Február 10. óta sikerült idáig eljutni. Minden héten két részt adnak egymás után, így az ötödik évad legfrissebb részei az amerikai premier után két nappal már itt lesznek. Akkor is ezt fogod írni?

Baaah 2014.05.07. 12:01:01

Hú de jó, hogy a hülyék is köztünk élnek, mint GIZMO26 :)
süti beállítások módosítása