Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Homeland 5x07 - Oriole

2018. június 22. 17:00 - AaannnaaA

Allison eddig nem látott lakásba érkezik – ez a titkos találkozóhelyük Ivannal. Elmondja a férfinak mit tett Saul, de ennek látszólag nincs semmi értelme; az öreg nem kedveli Düringet, miért adná neki a fájlokat?

Csak egyetlen magyarázat létezik: Carrie életben van. Ivan vadul tiltakozik, de végül rááll, hogy átgondolják ezt az opciót. Először is ki kell deríteni, hogy egyáltalán igaz-e, ezért Allisonnak beszélnie kell Saullal. A nő értetlenkedik: mégis hogyan, mikor megfigyelés alatt áll, és Dar vallatja? Megoldod, legyint az orosz, évek óta átvered őket, most is menni fog.

1.jpg

Említett eközben Otto lakásában nézi át a dokumentumokat, a késő esti időpont ellenére meredten bámulja a laptopját. A férfi másban nem tud neki segíteni, mint kávét hoz, ezzel kizökkenti kicsit, hogy pihenjen. Amúgy sem jutott még semmire a cucc átnézésével, de csak a harmadánál tart. Aztán kicsit magánéletről is beszélgetnek, elmondja, hogy szakítottak Jonassal, ami miatt úgy nézem eléggé lógatja az orrát.

2.jpg

Másnap Allison rámásolja a lopott fájlokat pendrive-ra, lerakja Dar Adal elé és közli, hogy a felső fiókjában találta, előfordulhat, hogy Saul tette oda, ergo ki sem vitte az épületből. A góré sem most jött le a falvédőről, szerinte a nő csak a szeretőjét védi. Allison kiváló műfelháborodással adja elő, hogy ő még a baszópajtásáért sem szegne szabályt.

Ugyanakkor azt is lehetségesnek tartja, hogy Saul ezt csak csalinak tette oda, és a fájlok másolatát elvitte. Na, ez egyre cifrább. Úgy véli, az a megoldás, ha ő beszél a szeretőjével, hátha megtud tőle valamit. Persze nem itt, hanem a szállodai szobájában, mert Saul szereti a kényelmet, és talán úgy megnyílik. Dar rábólint a dologra.

3.jpg

Úgy tűnik Carrie végre talált valami gyanúsat az iratok között, de utána kell járnia a sejtésének. Felhív egy bagdadi telefonszámot, melyet az ottani Belügyminisztériumtól kapott, Samir Khalilt keresi. A lánya veszi fel, neki Carrie Orser néven mutatkozik be, mint aki valamikor együtt dolgozott az édesapjával, és kéri, hogy beszélhessen vele. Nincs szerencséje, a nő kinyomja a telefont.

Quinn határozottan jobban néz ki, mint tegnap. Bibi Hamed betrappol hozzá, és kiböki, hogy úgy döntöttek, nem támadnak Németországban, helyette a Közel-Keleten folytatják a harcot, ma este indulnak, és kérik, segítsen nekik bejutni Törökországba. A férfi azonban távozni óhajt, nem kötélnek állni, a botcsinálta terroristák úgysem tudnák őt megfizetni. Mégis mennyi lóvé kéne – teszi fel a kérdést Bibi – mire hősünk visszacsapja: heti tízezer dollár. Erre a rosszarc kiböki, hogy van egy tehetős nagybátyja, Abu Al-Kaduli, aki helyettes emír Szíriában, ő fizetné a küldetésüket. Quinn nem ismeri a tagot, és továbbra is nemet mond.

4_1.jpg

4_2.jpg

Carrie és Otto a férfi birtokán álló kápolnában beszélgetnek, utóbbi mesél pár személyes emléket a gyerekkorából. Ezután szőkénk rátér a lényegre: azt kéri, hogy bevonhassa Laurát a nyomozásba, mert talált valamit, és a lány segíthetne. Na baszki, jobb opció nincs? A férfi rábólint a dologra.

Ekkor megszólal a nő telefonja, Samir Khalil hívta vissza. Megtudjuk, hogy az öreg bíró volt Irakban, míg félre nem állították, és nyilván az amcsiknak is dolgozott. Carrie azt látta az egyik jelentésben, hogy öt hónapja megpróbált kapcsolatba lépni vele. Igen, valóban, csakhogy a nő helyett valami futóbolondot küldtek, akiben nem bízott, ezért neki nem is mondott semmit. Hősnőnk virágnyelven elmondja, hogy már máshol dolgozik, de a férfi információját szívesen meghallgatja. Nos, azt akarta jelenteni, hogy Ahmed Nazari, helyi ügyvéd, hamisító és rosszarc él és virul, függetlenül attól, hogy korábban halálhíre ment – Samir a saját szemével látta őt.

5.jpg

Quinn Dar Adallal találkozik, és elmeséli miféle kompániába futott bele véletlenül. Így tudjuk meg, hogy Bibi nagybátyja nem egy ’no name emír’ – Peter csak megjátszotta, hogy nem ismeri a tagot, elég fontos alak lehet, ha Dar lehidal a neve hallatán. Elmondja a banda terveit is, amit Dar kétkedve fogad, lévén a hírszerzés úgy tudja, a terroristák Németországban terveznek támadást. Hát nem, úgyhogy Quinn is velük tart a neves nagybácsi levadászásának reményében, főnöke legnagyobb örömére.

Ezalatt Saul és Allison visszaérnek a szállodába, a férfi rendkívül ideges a meggyanúsítása miatt, és csupán 72 órát kér, mert addigra válaszokat remél a gyanújára. A nő tovább üti a vasat: tkp. mire vársz? Saul erre felhangosítja a zenét (azok kedvéért, akik esetleg hallgatóznak), kilohol a fürdőszobába és megnyitja a csapokat (szintén az avatatlan fülek kivédésére), majd elsuttogja Allisonnak: letöltöttem a doksikat és átadtam Düringnek, ő pedig sanszosan eljuttatta Carrie-nek – ezért kell a 72 óra, hogy ő eredményre juthasson az átnézésükkel.

6_1.jpg

6_2.jpg

Allison láthatóan megrendülten veszi tudomásul a hallottakat, pár pillanattal később rosszul lesz, ezért kéri szeretőjét, hagyja magára. Mikor kimegy, kisebb pánikrohamot produkál – ezzel egyértelmű, hogy az iratok között Carrie őrá nézve terhelő összefüggéseket fedezhet fel. Gyorsan küld egy sms-t valakinek (Ivant tippelem), aztán összeszedi magát.

Megérkezik Laura, és hozza magával Numant segítségnek, amit jó ötletnek tartok, de szerintem még jobb lett volna, ha maga helyett küldi. A fiú hajlandó együttműködni azzal a feltétellel, ha Carrie segít felkutatni Korzi haverját. Szőkénk erre elkomorodik: rajta nincs mit felkutatni, mert halott. Tudjuk, hogy az oroszok a nőjétől szerezték meg a fájlok másolatát, kizárt, hogy őt életben hagyták volna. A srác megrendül, de így is a maradás mellett dönt.

7_1.jpg

7_2.jpg

Az elsődleges cél most Ahmed Nazari felkutatása, az állítólagosan halott ügyvédé, aki amúgy a CIA-nak is dolgozott. A felesége még él, rajta keresztül kell kezdeni a keresést. Míg Numan nekilát, Laura az újra megszerzett doksik sorsát firtatja, szeretne beléjük nézni és publikálni őket. WTF? Az eddigiek fényében? Carrie annyit kér, hogy térjenek vissza a témára később.

Jól tippeltem, Allison Ivantól kért találkozót, ismét a lakásban vannak azon agyalva, hogyan tovább. Mi nézőként megerősítést kapunk arról, hogy hősnőnk jó nyomon jár, Allison ugyanis amiatt aggódik, hogy mi lesz, ha Carrie megtalálja Ahmed Nazarit, és az kitálal neki. Amsterdamban él, az nincs túl messze, lehet a szőke már úton is van. Ivan próbálja nyugtatni bűntársát, és ígéri, várni fogják Carrie-t hollandéknál.

8_1.jpg

8_2.jpg

Este a Düring villában újfent a titkos fájlokról van szó, szőkénk köti a vaut a karóhoz, miszerint bizalmasan kapta őket Saultól, senki nem nézhet bele és teheti közzé. Főnöke nem feltétlenül ért egyet ezzel, ennek ellenére leinti Laurát, mikor az a közzététel mellett ágál. Numan jelenti, hogy megvan Nazari neje, Amsterdamban tartózkodik, ezért Carrie teketória nélkül oda indul – Düring garázsa tele van autóval, bármelyiket kölcsön veheti, és mehet.

Közben – ahogy az várható volt – Quinn visszatért a terrorista-jelöltekhez, és már az útra cuccolnak össze. Kiszúrja, hogy egyikük útlevelében jordániai pecsét van, ezzel tutira nem jutnak át a határon, ezért a tagnak maradnia kell. A többiek háborognak, de Bibi nem tűr ellentmondást: Peter tud segíteni a célhoz jutásban, ő a góré.

9_1.jpg

9_2.jpg

Másnapra Carrie Amsterdamba ér, lerakja az autót és taxiba száll, a sofőr – Esam – ugyanis régi megbízható embere, anno a nő segített neki eljönni Irakból, cserébe hősnőnk is számíthat rá. A srác már mondja is amit kiderített: felhívta a menekülteket segítő központot Nazari neje után érdeklődve, és kiderült, hogy a nő pont náluk dolgozik, méghozzá a saját nevén. Mázli! Tudja a lakcímét, most oda indulnak.

Jonas eljött Düring házába, mert hallott róla, hogy Carrie itt állomásozik, de beszopta, mert a nő éjjel elment. Mindketten aggódnak érte, de Otto nem simán kollegiálisan, hanem mint a főnöke is – kifejti, hogy szerinte szőkénk mentális állapotával nincs minden rendben, ezért februárban, amikor lejár a szerződése, nem fogja meghosszabbítani, sőt már eleve fel sem kellett volna venni. Ööö, ez most komoly? Arccal előre totál normális vele, minden segítséget megad, a háta mögött meg ilyeneket mond? A pofám leszakad!

10.jpg

A megfigyelt lakásból távozik Nazari neje, ezért hősnőnk megkéri Esamot, hogy kopogjon be azzal a kamu dumával, hogy ők hívtak-e taxit. Jól nézze meg ki nyit ajtót (mutat fényképet az ügyvédről), és azt, hogy van-e felszerelt riasztó. A srác profin megoldja a kérést, és mikor visszatér az autóhoz, boldogan újságolja, hogy minden kétséget kizáróan Ahmed Nazari állt az ajtóban. Carrie úgy dönt, megfigyelik a lakást, amíg a férfi is távozik, és akkor bemegy átkutatni.

A várakozást hamar siker koronázza, Nazari elindul otthonról. Esam utána lendül, kicsit lemaradva követi autóval, hogy szólni tudjon hősnőnknek, ha esetleg visszafordulna. Carrie a hátsó bejáraton át jut be, és a lehetőségekhez képest mindent alaposan átkutat.

11.jpg

Saul a Berlinből való távozás mellett döntött, Dar a szállodai szobájában hordja le, amiért nem marad és áll a vizsgálat elé. Kölcsönösen elküldik egymást a picsába, majd Adal odavakkantja a biztonságiaknak, hogy azonnal vigyék a reptérre és ültessék gépre, félrecsalingázás nélkül. Távozása után Saul a mosodát hívná a ruháiért, de még ezt sem hagyják neki, a biztonságis tárcsáz helyette és érdeklődik a cuccai iránt. Nincsenek meg, így nem marad több ürügy időhúzásra, indulni kell.

Négy (!) őr kíséri, beszállnak a liftbe, lemennek a parkoló szintre és… amikor kinyílik a lift ajtaja, maszkos, gépfegyveres alakok állják útjukat. Kirángatják Sault, a többiekre pedig újra rázárják a liftajtót, az öreget furgonba tuszkolják, és már ott sincsenek. Mielőtt időnk lenne megijedni, megtudjuk kik ők és hova viszik: moszadosok, és Etai elé hozták. A két régi cimbora összevigyorog: hogyan tovább, kérdi Etai? Nem tudom, jön a válasz, még sosem disszidáltam.

12_1.jpg

12_2.jpg

Míg Carrie bőszen túr, Esam követi Nazarit, de mikor a tag egy parkba megy be, nincs más választása, kénytelen kiszállni a taxijából és gyalog a nyomába eredni. Nem sokáig jutnak, két rosszarc közre fogja az exügyvédet és a kocsijukba tuszkolják, ezért a srác hátra arcot csinál, közben hívja szőkénket a hírrel. Carrie arra utasítja, hogy maradjon ahol van, ő pedig elindul a parkba. Indulás előtt megpróbálja kinyitni a széfet, de nem sikerül, majd felfedez egy laptopot, amit a táskájába gyömöszöl.

Már csak azért is muszáj magával vinnie, mert Nazari lakásába újabb hívatlan látogatók érkeznek, akik oroszul beszélnek. Elbújik, míg a tagok kiszolgálják magukat dokumentumokkal a széfből (ismerik a kódját!), ám távozás előtt kiszúrják a hátsó bejárat törött üvegét, és elkezdik keresni a másik betörőt. Szőkénknek nincs más választása, mint kimászni a fürdőszoba ablakon, és bár utána lőnek, sikerül elmenekülnie. Bevágja magát Esam taxijába, csakhogy együtt távozni már nem fognak: a srácnak elvágták a torkát, baszki! Carrie pánikszerűen kereket old.

13_1.jpg

13_2.jpg

Már késő este van, mikor hazafelé tartva a kocsijából felhívja Allisont, és segítséget kér tőle – mondjon el pár dolgot Bagdadról, abból az időszakból, mielőtt ő odakerült. Mindez nem telefontéma, személyesen szeretne találkozni. Önként a pók hálójába, hát, ez szívás!

Címkék: Homeland
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása