Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Homeland 5x06 - Parabiosis

2018. június 15. 16:52 - AaannnaaA

Laura ténykedése meghozta 'eredményét', az általa közzétett doksik miatt tucatnyi terrorizmus gyanújával őrizetbe vett rosszarcot engednek szabadon, lévén az ellenük szóló bizonyítékok megkérdőjeleződtek. Mikor egyikükkel a böri előtt interjút akar készíteni, a tag lerázza, mire operatőre megjegyzi, hogy reméli a nő boldog, amiért miatta szabadon engedték ezeket az alakokat. Én a hatóságok helyében köszönetképpen az ostoba kurvát dugnám böribe, minimum tíz évre.

A megszólított terroristajelölt – Hajik Zajid – útját követjük tovább, látjuk amint visszatér a házba, ahol muzulmán közösség lakik, persze itt sem örül neki mindenki felhőtlenül. A nézelődők között van a férfi, aki Quinnt követte az utcán, és most már azt is megtudjuk, hogy ide hozta őt meggyógyítani; legalábbis a hősünkből kiálló orvosi csövekből erre következtetek. Érdekes fordulat!

1.jpg

Carrie és Saul kiszállnak közös taxijukból egy nyílt téren, hogy végre szabadon beszélgethessenek. A nő rákérdez exfőnöke miért akarja megöletni, illetve amikor az értetlenül néz, felhomályosítja róla, hogy Quinn gyilkolászós postafiókjába valaki az ő nevét tette be. Aztán elmondja, hogy rájött, az oroszok keze van a dologban, azért akarhatják holtan látni, hogy ne vegyen észre valamit a kiszivárgott dokumentumokban. De nem tudja mit keressen, mert a doksik nincsenek nála, a világ pedig halottnak hiszi, ezért is kéri Saul segítségét.

Az öreg nem hisz neki, és esze ágában sincs együttműködni. Carrie majdnem hanyatt borul a hír hallatán, szólni legalábbis nem tud többet, így Saul további teketória nélkül faképnél hagyja.

2.jpg

De az öreg fülében a beszélgetés hatására azért már ott ciripel a bogár... Mikor visszatér a szállodába, kiszúrja, hogy követik, és ez erősen elgondolkodtatja exkolléganője mondókájáról.

Másnap ezért tárgyalásról rángatja ki Allisont, hogy az utcán kérdezhessen rá: a nőt is követik, vagy csak ő a szerencsés nyertes? Szeretője gyorsan megtörik, és kiböki, hogy csak Sault, méghozzá Dar Adal kérésére. Az öreg szerint nem őt kéne követni, hanem kideríteni ki jött rá a szírekkel kapcsolatos terveikre. Kijelenti, hogy át kell vizsgálni a követség épületét poloskák után, és reménykedni, hogy találnak, mert ha nem, akkor szarban vannak (lévén akkor valaki közöttük áruló). Pont jónak mondja…

3.jpg

Az eszméletlen Quinn betegágya felett megmentője, és egyben orvosa, Hussein vitatkozik Hajikkal, utóbbi szentül meg van győződve, hogy hősünk kém, és ki kéne hajítani az utcára. Mégis hogy lenne kém, ha random szedtem össze félhalott állapotban az utcán? – jön a jogos kérdés a dokitól, ám a terroristajelölt szarik az észérvekre.

Carrie visszatér a rejtekhelyre, ahol a síkideg Jonas várja, és elbeszéli Peter esetét: a férfi a lőtt sérülés ellenére lelépett, szerinte elment meghalni, hogy a nőt védje. Neki személy szerint azonban elege van az egész cirkuszból, csak haza akar menni, és kéri, hogy Carrie tartson vele. Ezt nem feltétlenül értem hogyan gondolja, hiszen a nőt halottnak hiszik, végre biztonságban van, most meg sétáljon haza, és kérje bármely hatóság védelmét úgy, hogy fogalma sincs, kiben bízhat és hol van áruló? Maradjunk annyiban, hogy a férfi nem gondolkodik tisztán, és mikor egyre dühösebben a saját hülyeségét hajtogatja, Carrie nehéz szívvel, de hagyja elsétálni.

4.jpg

A követségen zajlik a nagy poloskavadászat, egyelőre azonban nem találnak semmit. Dar üres szobába hívja Sault mindezt megbeszélni, Allison pedig – anélkül, hogy tudnák – odakint hallgatózik. Saul rettenetesen mérges, amiért Adalnak nem jutott eszébe a poloskák utáni kutatás, hanem egyből őt kiáltotta ki bűnbaknak, mindezt azért, mert 30 éve átadta 3 terrorista nevét a Moszadnak. Azóta akármit csinál, ezt nem tudja lemosni magáról, most is rögtön arra gyanakszanak, hogy ő köpött az izraelieknek. Csakhogy nem ők robbantották fel a gépet, hanem az oroszok.

Dar meglepődik, és tudni akarja a forrást, ám Saulnak van annyi esze, hogy nem árulja el Carrie-t, erre főnöke poligráffal fenyegetőzik. Aha, annak sok értelme van, a vele járó bürokrácia akkor vesz ki az események sodrából, mikor a legnagyobb szükség lenne rám – fakad ki Saul, és igaza is van, de sajna akkor sincs más választása.

5.jpg

Peter végre eszméletén van (Gott sei Dank!), épp kacsába pisál, majd összeszedi magát annyira, hogy kivigye a végeredményt a wc-re (kicsit kacifántos ügymenet, de mindegy).

A mosdóba épített szellőzőn át meghallja, ahogy az egy emelettel lejjebb szervezkedő Hajikék támadást terveznek, itt Németországban. Csakhogy orvosa ekkor belép a mosdóba és megszólítja, ezért a lentiek is tudomást szereznek Quinn ottlétéről. A beteg kéri a dokit, hogy továbbítsa a többieknek, miszerint érdemes lenne befalazniuk a szellőzőt, vagy halkabban beszélniük, de ettől ők még azt hiszik, hogy utánuk kémkedett, ami nem sok jót jelent.

6_1.jpg

6_2.jpg

Este a szállodai szobájába hazaérve Saul állapota a paranoia határait feszegeti, először mikrofonokat keres a tárgyakba rejtve, majd mikor mozgolódást hall az ajtó felől, dúvadként kiront, nekiesve az ott ténykedő takarítónő ’kocsijának’. Persze nem talál benne semmit, kénytelen sűrűn elnézést kérni a viselkedése miatt.

Másnap a Düring Alapítvány parkolójába a góré érkezik, mikor ismeretlen számról sms-t kap: „itt vagyok mögötted”. Körül néz, és az látja, hogy a sarokban Carrie várja. A nőnek még egy utolsó kérése van hozzá: szeretne eltűnni a föld színéről, ezért repülőgépet kér kölcsön főnökétől, hogy világgá mehessen. Otto nem érti mégis miért, mire szőkénk elmondja: rettenetesen megrázta Saul elhidegülése, és ami Quinnel történt – úgy érzi csak szart hoz azokra, akik közel kerülnek hozzá, ezért lelép. A férfi megígéri, hogy segít, én meg csak pislogok, hogy egyikük sem gondol a nő kislányára.

7_1.jpg

7_2.jpg

A poligráfos emberke készen áll Saul fogadására, ám mielőtt az öreg alávetné magát a kérdéseknek, még kér egy percet, és meglóg a tag orra elől. Megkeresi a csapatot, akik az adatszivárgást vizsgálják azzal, hogy tippje van arról, mit kell keresni a doksikban, de nem állnak szóba vele, mert Adal lefokozta őt. Milyen kedves, hogy ezt kollégáktól kell megtudnia, bár gyanítom azért számított rá.

Másik szobában leül egy géphez, hogy letöltse a fájlokat, de már nem érvényes a jelszava, így kénytelen cselhez folyamodni, ha meg akarja szerezni őket. Rámorran az egyik poloska keresőre, hogy ellenőrizzen újra egy szerver részleget, és szól az ottani informatikusnak is. Míg a két kocka egymásnak feszül, ő gyorsan leül kollégája gépéhez, és letölti a doksikat, amire szőkénknek szüksége van, majd angolosan távozik.

8.jpg

A doki Quinn sebét vizslatja, közben beszélgetnek. Szíriában is orvos volt a feleségével együtt, de az asszonyt lebombázták a kórházban, ahol dolgozott. Németországban nem praktizálhat, mert a papírjait nem fogadják el, így az épület lakóinak viseli gondját. Peteren konkrétan úgy segített, hogy a saját vérét adta neki.

A beszélgetésnek ezen a pontján megjelennek Hajik társai, hogy a góréhoz kísérjék a beteget. A doki tiltakozik, de Quinn összekaparja magát, és elindul, így Hussein jobb híján vele tart. A főgenya azzal kezd, hogy kémnek nevezi Petert, mire az orvos a védelmére kel, ezért a többiek egyszerűen kituszkolják a szobából. Hősünk elismeri, hallott pár szót a terveikből, de biztos abban, hogy nem készülnek támadásra. Miért is? Mert Hajik most jött a böriből, ergo megfigyeli őket a rendőrség, nyilván nem olyan hülyék, hogy most csináljanak valamit, aztán menjenek vissza a sittre. Kétlem, hogy a terroristajelöltek értenék az iróniát, azt viszont már zokon veszik, mikor Peter odaszúr, hogy az igazi dzsihád Sziriában zajlik, de ott harcolni is kéne... Erre a megjegyzésre gazdagabb lesz egy jókora pofonnal, ezért úgy dönt ideje visszavonulnia. Azt még odaveti, hogy leszarja, ha megölik, csak csinálják csendben, különben a zsaruk elviszik őket.

9_1.jpg

9_2.jpg

A meglopott informatikus jelzi a hiányt Allisonnak, aki azonnal Adalhoz rohan a hírrel, plusz azzal a mellékinfóval, hogy Saul lerázta a követőit és kikapcsolta a mobilját. A góré faarccal annyit röfög a nőnek: „te kefélsz vele, nyilván el tudod érni”. Így is lesz, az öregnek lehet B) telefonja, mert szeretője azon hívja. El ugyan nem ismeri a file lopást, de szóba áll Allisonnal és a hallgatózó Darral, és megismétli, hogy már megmondta szerinte ki áll az egész ügy mögött, majd fogja, és elhajítja a készüléket. Persze már bemérték, és elindultak érte, ezzel ő is tisztában van.

Otto Düringre vár annak klubja előtt, majd mikor megérkezik, betrappol utána, és letelepszik vele szemben. A férfi megdöbben, de Saul nem igazán hagyja szóhoz jutni. Elmondja, hogy Carrie nemrég megkereste, de nem bízott benne, és nem is hitt neki; most viszont már hisz, ezért átadja a titkos doksikat a nőnek Düring által, de csak akkor, ha a férfi megígéri, hogy sem ő, sem a munkatársai nem nézik meg, és nem teszik őket közzé. Otto hallgatását beleegyezésnek kell venni, már csak azért is, mert megjött a CIA.

10.jpg

Meggyanúsítják Sault, hogy átadta a dokumentumokat, átkutatják, de Düring kiveri a balhét, és csak akkor engedi, hogy őt is letapizzák, ha bocsánatot kérnek, amennyiben lukra futnak. Így lesz – őt is átvizsgálják, és nem találnak semmit, ezért kínnal-keservvel, de kiböknek egy sorry-t távozás előtt. Naná, hogy az öreget nem hagyják hátra, lopott doksik hiánya ide vagy oda, akkor is magukkal viszik.

Ilyen előzmények után Düringnek sincs kedve maradni, veszi a kabátját, és távozik. Közben zsebre teszi a mancsát, és a kabátjában adathordozót talál – Saul nyilván akkor tette bele, mikor beügetett a klubba. Ügyes.

11_1.jpg

11_2.jpg

Hősnőnk már a távozás előkészületeit végzi, a mobiljából töröl ki minden értékelhető információt és képet, köztük a lányáét is, mikor megjön főnöke sofőrje, hogy a reptérre vigye. Útközben megkéri, hogy álljanak meg Jonas lakásánál, de nem megy be, csupán odakintről, éhes kutyaként bámulja a férfit.

Ezalatt Quinn is pakol, Hussein annyi gyógyszerrel és morfiummal szereli fel indulás előtt, amennyivel csak tudja. Ekkor betoppan Hajik két társa – köztük Bibi Hamed – és benyögik, hogy szerintük Peter nem áruló, és megkérdezik, honnan tud ilyen sokat Szíriáról. A férfi beismeri, hogy 20 napja tért vissza, persze nem az igazat mondja, hanem azt állítja zsoldosként dolgozott annak, aki jobban megfizette. Látogatói a beszélgetés után szó nélkül távoznak.

12.jpg

Mindezek után Quinn elindul, ám az utcán a teljesen bepörgött Hajik állja útját, körülötte az összes terroristajelölttel. A kör közepén azonban csak ők ketten maradnak. Peter szép szóval kéri, hogy engedje el, távozik és nincs tovább, de a begőzölt rosszarc ragaszkodik a faszméregetéshez, ezért kést ránt.

A küzdelem hevében megvágja hősünk bal karját, plusz jókorát beleöklöz gyógyulóban lévő sebébe, ezért Quinnek itt lesz elege a jófiú szerepből: egyetlen mozdulattal ártalmatlanná teszi ellenfelét, torkon szúrja a saját késével, aki azonnal leadja a kanalat. A bámészkodók ledermednek, a doki Quinn sebét vizslatja, Hamed meg átveszi a vezénylést, és a többiekre morran: temessétek el mártír testvéreteket! Peternek annyit mond, hogy maradnia kéne éjszakára, most már biztonságban lesz. Hősünk a kimerültségtől válaszolni sem bír, szó nélkül roskad magába.

Végül Carrie-t látjuk megérkezni a reptérre, ahol Düring várja a doksikat tartalmazó adathordozóval és azzal az üzenettel Saultól, hogy nyilván tud valamit kezdeni a cuccal.

Címkék: Homeland
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.06.18. 09:48:20

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/

Gabba 2018.06.19. 20:56:04

én úgy vettem le, hogy Saul nem azért volt olyan pokróc Carrie-vel, mert le akarta pattintani, hanem mert megdöbbent, hogy az ő nevében akarják megöletni

Peter végre jó kezekben, szuper, Allisonra meg remélhetőleg ráborul valami extra méretű vájdlingnyi forró szurok...
süti beállítások módosítása