Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 3x09 - The Sinnerman

2018. június 14. 09:00 - Szencsike

Egy fiatal sráccal kezdünk, a Lux előtt hosszú sorok állnak, és ő nem hajlandó várni. Megpróbálta megvesztegetni a beengedő embert, de annyira szánalmasan csinálta, hogy a szekus inkább beengedte a klubba. A srác nagyon elégedetten néz körbe, nem tűnik egy menőjenőnek, hát igen, itt a Luxban a nagyfiúk buliznak, ha ügyes lesz ő is eljut idáig. A srác, Joey Pileggi, megtalálta akit keresett, Lucifert, szívességet kérni jött, így is lehet. Később, Lucifer beeteti szegény Lindával, hogy az angyaloknak saját Roxfortjuk van, ott kapják a képességeiket. De humornak itt nincs helye, így születtek, ezzel az istenadta képességgel. De mi volt előbb, a tyúk, vagyis az angyal, vagy a tojás, a képességük? Lucifer ezen még sose gondolkodott, neki a vágyak feltérképezése jutott, ez tökéletes számára, hisz a vágy a szabad akarat megnyilvánulása. Linda azonban még mélyebbre ásna, Lucinak lesz min gondolkodni.

1.png 

Rendőrség, Chloe kopogtatás nélkül nyit be a betegszabiról visszatérő Pierce-hez, a főnök épp öltözik, a kis munkamániás itt aludt, hisz be kell hoznia az elmaradt melókat. Chloe köszöni a korábbi életmentést, de inkább nem is zavarná a főnökét, ám Pierce tudni akarja miért jött. Egy szabadnapot szeretne kivenni, személyes ügyek miatt. Pierce se igent, se nemet nem mond, majd gyakorlatilag tudomást sem véve Chloéról visszabújik a gépe mögé. Később a derék nyomozó már Lucifernek önti ki a szívét, egy rohadt szabadnapot sem kaphat meg! Mivel Chloe az élmunkások közé tartozik, ezért talán mindenki azt gondolja, hogy a meló a legfontosabb neki. Viszont Pierce határozottan felidegesítette, de még Lucifernek se mondja el, miért is akart szabadnapot. A tetthelyünkön Lucifert nagyon kellemetlen meglepetés éri, ismeri a halottat, szívességet tett neki pár hónapja, Joey Pileggi az. Két lövés a mellkasba, plusz mindkét lábát eltörték… Chloe azonnal kikérdezi Lucifert, Joey akart lenni a következő Keresztapa, hát beajánlotta gyakornoknak egy maffiózó mellé. Na, szép, de Ella hírei se jók, a srác lábát a halála után törték el, kezd összeállni a kép, a srác futárkodott, lehet valaki bosszút állt rajta.

2.png

Lindát Ámenka röhögi ki az angyalsulis tévedés miatt, szerencsére most már Linda is tud nevetni saját magán, de még mindig érdekli, hogyan működnek a képességeik. Tehát, miért Ámenka kapta az időlassítást? Lehet azért, mert így lent lehet a Földön az emberek között, és ha Isten parancsol valamit, akkor észrevétlenül meg lehet tenni, hisz neki csak le kell lassítania az időt, így az emberek nem veszik észre. Linda szerint ez nagyon magányos meló, hisz így nem ismerhet meg senkit az emberek közül. Igaz, de Ámenkának eddig eszébe se jutott bárkivel is megismerkedni, egészen idáig. Kezd bensőséges lenni a hangulat, és lám, pont ekkor tér vissza Mézi! Nagyon örülünk, hogy megy neki a fejvadászkodás, viszont Ohio államból is kitiltották. A boldog viszontlátás alatt Mézinek is feltűnik, hogy Linda és Ámenka mennyire bizalmasan viselkednek egymással. Barátok, jelentsen ez bármit is. A rendőrségen Ella Joey menő cipője alapján segítené a nyomozást, de lám, megérkezik Charlotte is, aki ezúttal a jó oldalon áll. Immár a kerületi ügyészségen dolgozik, mostantól a rosszfiúkat fogja üldözni. A társaságból egyedül Lucifer örül a hirtelen váltásnak, a többieknek, különösen Ellának még fel kell dolgozniuk, hogy Charlotte mindennapos vendégük lesz. Vissza az ügyre, a csuka drága, ezenkívül valódi Rolex órája volt, és tízezer dolcsit találtak nála elrejtve. Vagyis sikkasztott, egy kifutófiúnak nincs lehetősége így meggazdagodni. Charlotte mást mond, a főnökei ezt nem tűrték volna, kivégezték volna a srácot, hogy üzenjenek mindenkinek. Charlotte már csak tudja, hisz „állítólagos” gengsztereket védett. Joey főnöke egy bizonyos Frankie volt, őt kell behozni.

Linda és Ámenka azon morfondíroznak, hogy tényleg fura, hogy ők barátok? Sőt, a nagy gondolkodás közepette még szintet is lépnek, ugyanis rájönnek, hogy mindketten nagyon kedvelik a másikat, és ezt bizony egy csókkal is megerősítik. Rendőrség, Frankie már a kihallgatóban ül, Charlotte most bizonyíthat, ismeri Frankie-t, segíthet. Lucifert közben egy ismeretlen számról keresik, de kinyomja.  Frankie szinte barátként köszönti a régi ügyvédjét, de sajnos nagyot változott a világ, ha Charlotte-ból ügyész lett. Bizony, és mi történt Joeyval, hisz a srácot neki kellett volna betanítani a maffiózóéletre. Ő nem ismer semmiféle Joeyt, de nagyon hamar kiderül, Lucifer trükkjének hála, hogy igenis ismerte a srácot, sőt meg akarja bosszulni a halálát. Kedvelte a srácot, az egész „család” kedvelte őt, a cipő, a Rolex, minden ajándék volt. Nagyon szeretné megtalálni Joey gyilkosát, Charlotte súg, meg akarják ölni. Érkezik Dan, Frankie vakvágány, ugyanis van egy újabb hulla. A holttestet egy szépségszalonban találjuk, őt is mellkason lőtték, és a saját hajánál fogva felakasztották, valamint Lucifer neki is szívességet tett korábban. Vagyis ez immár üzenet Lucifernek. Ella ítélete szerint a mellkaslövésbe halt bele hölgy, Frieda, nem pedig az akasztásba. Lucifer segített neki híres fodrásszá válnia, ezt Ella is megerősíti, Friedához a sztárok jártak, és egy rakás szalonja volt a városban, és saját termékeket is forgalmazott, ilyet használ Ella is. De ez már a múlt, hiszen valaki kegyetlenül megölte és ha Luciferen múlik, valaki nagyon megjárja. Chloe is kezd aggódni, hogy valaki Luciferre vadászik, de ő már tudja, hogy ez a valaki a Kárhozott. De nincsen Kárhozott, ezt már megbeszélték, egyikük se enged a negyvennyolcból, mire jön Pierce és Lucifer mellé áll. A Kárhozott valós, ő Chicagóban csapott össze vele, csúnyán végződött az ügy. Bizony, Chloe kimaradt, még Lucifer is előbb tudott a Kárhozott létezéséről, de Pierce-t nem érdekli a bosszúsága. Lucifert közben újra hívja az ismeretlen, de megint kinyomja. Chloe bizonyítékot akar szerezni, számára a Kárhozott még mindig egy elvont fogalom, de Lucifernek ez valós fenyegetést jelent. Sőt, ő inkább a saját feje után megy, és lelép.

Lucifer Ámenkát hívja, pattanjon és segítsen neki Kárhozottat keresni! Ám várja már őt Mézi, nagy az öröm, de a démonka keserű, Ámenka nem fog ráérni Linda miatt. Lucifer viszont őt ugrasztja, ha már itt van, keresse meg az ellenlábasát. A fenét, előbb beszéljék meg Mézi problémáját, Lucifer kénytelen meghallgatni a démonkát, de szegényke bele se kezdhet, Lucifert újra hívják. Ebből beszélgetés nem lesz, Mézi lelép, Lucifer pedig elküldené a fenébe a zaklató telemarketingest, ám maga a Kárhozott hívja őt. A rendőrségen Ella megtalálta a bizonyítékot a Kárhozott létezésére, Frieda összekarmolta a támadóját, a DNS pedig egyezik a Joey lakásán talált hajmintával. Vagyis mindkét helyen ott járt, sőt, még mélyebbre ásott és talált egy chicagói ügyet, ahol vérnyomok maradtak utána. Ez nem semmi Ella, jár is érte a dicséret, de Chloe figyelmét elterelik Pierce izmai, aki épp segít egy asztalt cipelni. Ella látja, hol jár Chloe esze, képtelen elfogadni, hogy Chloe és Pierce között nincs semmi szikra. Pedig nincs, viszont Lucifernek is jár a bocsi, telefonál is neki, de a nagy sietségben majdnem belerohan Pierce-be. Neki is beszámol a nyomokról, és újból felkeresi Frankie-t. Ha Lucifer nem lenne elérhető, Piece szívesen segít, de Chloe boldogul egyedül is, sőt, magát Charlotte-ot viszi el segítségül. Pierce érzi, hogy valami nem stimmel, megnyugtatja Chloét, hogy lesz szabadnapja, csak nem nézte még át alaposan a beosztást. Semmi gond, viszont ő már nagyon menne a dolgára. Charlotte drága is örül a feladatnak, szegénykém nagyon elveszettnek érzi magát.

Lucifer egy használaton kívüli hentesüzembe ment találkára a Kárhozottal. Sehol senki, de a sok kampó és a sötétség ad egy alaphangulatot. A Kárhozott becsalja egy terembe Lucit, az ajtó bezáródik, és tökéletesen egyedül marad, a Kárhozott csak a tévén keresztül van jelen. Egy nagyon átlagos öltözékű pasas ül a kamera másik oldalán, stílusérzékből nulla. Őt a munkája jellemzi, Joey és Frieda is egy ügyes csel volt. Lucifer nem akar dumálni, kitörne, de a terem acéllal burkolt, esélye sincs. A kérdéseire is válaszolni fog, de csak később, ha egyáltalán találkoznak. Lucifer bevetné a trükkjét, de a Kárhozott napszemüveget visel, nohát, még a kamerákon keresztül is tudna bájolni, menő, de a Kárhozott semmilyen előnyt nem akar neki adni. Lucifer viszont bosszút esküszik, ha megtalálja, kideríti a gyengeségét és elpusztítja. Akkor mutassa mit tud, kicsit lejjebb ereszti a szemüveget, majd visszatolja, és az adás megszakad.

A csajok egy étteremhez jöttek, Charlotte ismeri Frankie-t, meg kell őt puhítania és lehetőleg maradjon a tervnél. Charlotte-nak rosszul esik, hogy Chloe hülyének nézi, ő megtesz mindent! A csajok Frankie-vel és még két másik maffiavezérrel ülnek le tárgyalni, Chloe tőlük is érdeklődik a Kárhozottról, de a Keresztapák nem tudnak semmit. Charlotte még azt is felajánlja, hogy mint ügyész kisegíti őket néha, de semmi. Charlotte mérges lesz, Chloe még idejében leállítja, köszönik a találkát, már mennek is. Kint Charlotte bocsánatot kér, amiért elszúrta, csak nagyon segíteni akart, Chloe viszont pontosan ezt akarta, Charlotte biztosította Frankie-t, hogy nem őt keresik, és neki el is hitte. Frankie kedvelte Joeyt, bosszút akar, így tuti, hogy meg fogja keresni a Kárhozottat és Chloe ott fog várni. Charlotte rájött, hogy kihasználta, de Chloe nehezen bízik meg benne a múltbéli ügyek miatt, hát ez volt az első lépés, hogy újra kezdjék. Charlotte-nak le kell nyelnie a keserűségét, Chloe még marad, hívna Charlotte-nak is egy kocsit, de szegény nő inkább egyedül megy haza. Talán Chloe is érzi, hogy ez túlzás volt, eléggé megzuhanva távozott az alkalmi partnere, de gondolkodnia sincs ideje, ugyanis felhívja Pierce, hozott kaját, betársulna a megfigyelésbe.

11.png

Lucifer még mindig az üzemben van és a hangyás képernyőt bűvöli, de semmi, a Kárhozott eltűnt az éterből. Szerencsére nem sokáig marad egyedül, itt van Mézi, igaz korai az öröm, Mézi csak azért jött utána, hogy beszéljenek, de Lucifer elrejtőzött előle. Egy fenét, a Kárhozott csalta csapdába, hát kellett mondani, Mézi rácsukja az ajtót és csak akkor engedi ki, ha Lucifer érdeklődést színleve végighallgatja őt. A démonkát még mindig a Linda-Ámenka páros zavarja, de Lucifer szerint lehet most valóban beszélgettek, ez Linda foglalkozásának a lényege. Bár ha együtt is lennének, kit érdekel, őt nem zavarja, Mézit se zavarja. Hacsak, esetleg még mindig vannak érzései Ámenka iránt, ugye? Nem, persze, hogy nem, túl egyértelmű a tagadás, de Linda a barátnője, Ámenka a volt pasija, klasszikus probléma. Akkor meg mégis mit akar, legyen végre őszinte saját magához, mert a tipródásának sincs értelme. Mézinek kell pár pillanat mire feldolgozza az infókat, de kiengedi Lucifert, aki azonnal rohan a Kárhozott után.

12.png

Az étterem előtt Chloe és Pierce várakozik, talán a Keresztapák most hívják a Kárhozottat. Viszont páros lelkizik egyet, túl azon, hogy kiemelt ügy, Pierce nem akarja kiengedni a kezéből az irányítást. Nem hát, Chicagóban összecsaptak, ez személyes ügy neki. Nos, igen, a Kárhozott ölte meg a testvérét, azt hitte L.A.-ben nem kell ezzel foglalkoznia, de bosszút akar állni rajta. Chloe elmeséli, hogy mi történt az édesapjával, ezért is akart szabadnapot kérni, közeleg az évfordulója. Mikor megtalálták az apja valódi gyilkosát, nagyon nehéz volt számára, de tette a kötelességét. Ne tegyen semmit, amit nem akar megbánni. Na, Pierce-nek is kell egy szabadnap, hogy ezt feldolgozza, viszont jön valaki, egy nagyon rosszul öltözött pasas sétál be az étterembe. Lucifer végre felhívja Chloét, tiszta ideg, nemrég szabadult a Kárhozott karmai közül, akit eltaposna, ha megint meglátja. Vagyis látta őt, és Lucifer személyleírása alapján az étterembe besétáló pasas lesz a Kárhozott! A páros azonnal megy az étterembe, ahonnan Lucifer meghallja a lövések hangjait. Bent a Kárhozott lelőtte a Keresztapákat, Chloe üldözőbe veszi őt. A pasas nem adja magát könnyen, jó pár lövés eldörren, mire ki tud szaladni a rakodóbejárathoz, ahol viszont Pierce várja, de szerencsére nem tesz semmi meggondolatlant és Chloéval együtt letartóztatják a Kárhozottat.

Később Lucifer is megérkezett az étteremhez, Chloénak gratulál először, de ő átadja az érdemet Pierce-nek. Lucifer beszélni akar a Kárhozottal, akit épp ellátnak a mentősök, de még így is sikerül elrejtenie egy éles tárgyat a pulóvere ujjába. Szerencsére Chloe visszatartja Lucifert, így ő se csinálhat butaságot. Mézi elment Lindához, de az irodaajtó csukva van. Egy nagyon zilált Linda nyit ajtót, mintha megzavarták volna valamiben. Mézi kiböki miért jött, őt bizony nagyon zavarná, ha az exe, aki ugyan nem jelentett semmit a csomó szexállatkája között, és a legjobb barátnője összejönnének. Mi mást is lehetne erre mondani,  minthogy rendben. A rendőrség mosdójában szegény Charlotte sírdogál, hogy nehezebb legyen, Dan ezt meghallja, igen, szarul érzi magát, mert próbál megváltozni, de mindent elront maga körül. Dan szerint óriási dolog, hogy változni akar, de ez nem megy egyik napról a másikra. De higgyen abban, hogy sikerülni fog. Hogy még kínosabb legyen, ezt pont a férfimosdóban beszélték meg, de lelkizni bárhol lehet. Kint se állt meg az élet, Pierce-t már dicsérik a kollégák, Chloe nagyon mosolyog rá, Lucifer pedig mindezt észre is veszi. Rá azonban senki sem figyel, egyenesen besétál a Kárhozotthoz a kihallgatóba, és ott egy igazán kellemetlen meglepetés várja. Lucifer nagyon készült arra, hogy végre a Kárhozott szemébe nézhessen, hogy megtudja a vágyait, de a Kárhozott most is egy lépéssel előrébb járt. Az éles tárgyal kikaparta a saját szemeit, így hogy tudja meg, hogy mit akar? Zenelista.

Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása