Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tényleg egy univerzumban játszódik a Walking Dead és a Breaking Bad?

2018. június 12. 17:00 - Sick Rhymes

maxresdefault_2.jpg 

Az internet és a sorozatok kapcsolatának egyik legkirályabb hozadéka, hogy az emberek egy-egy rész után még napokon át képesek minden képkockáját kielemezni a kedvenc sorozatuknak. Így lett akkora kultikus siker a Lost, a True Detective, a Westworld vagy természetesen a Walking Dead is. Azonban vannak olyan rajongók, akiknek nem elég egy homályos falfirka, egy kimaradt jelenet vagy metafora, hogy abból jósolják meg a sorozat jövőjét, a legdurvábbak komplett összefüggő teóriákat találnak ki, amelyek már más sorozatokra is kihatnak. Ilyen az az elmélet, miszerint a Breaking Bad voltaképpen a Walking Dead előzménye, ami így elsőre egyszerre vicces és idióta felvetés, másodjára azonban egészen zseniális elgondolás.

Valahol a második évad környékén bukkant fel az interneten először az a teória, hogy a zombiapokalipszist valójában Walter White kémiailag tökéletes crackje indította el, vagy legalábbis a két sorozat valahogyan egy világban játszódik. Ezt egy felhasználó arra alapozta, hogy az első évad harmadik részében felbukkanó Daryl és Merle, előbbinek a drogdobozában pedig többek között ki lehet szúrni egy nagyon kék kábítószert is. A kék meth a Breaking Bad sajátossága, ugyebár ez az a fajta crack, amely annyira tiszta, hogy nem átlátszó vagy fehér, hanem bekékül. Ráadásul a Walking Dead első évad a Breaking Bad harmadikjának közepén debütált, szóval a rajongók szerint volt is honnan venni az ötletet.

A negyedik évadban aztán még kaptak muníciót a teória megszállottjai, amikor Daryl és Beth közös epizódja lement. Ebben Daryl mesélt a bátyjáról, és arról, hogy volt egy drogdílerük, akit angolul úgy írt le, hogy "janky little white guy", illetve azt is elmondta róla, hogy olyanokat magyarázott, mint

I'm gonna kill you, bitch

A janky little white guy alapvetően illik a Breaking Badből ismert Jesse Pinkmanre, ahogy az idézett mondat is, hiszen a sorozat egyik szállóigéje lett, hogy Jesse minden fenyegetőnek szánt mondata végére odabiggyesztett egy erőteljes bitchet is.

De itt még bőven nincs vége. Az egészen elvetemült rajongók észrevették, hogy Glenn a második részben ugyanazt a típusú kocsit lopja el, amit Walter a negyedik évadban a fiának ajándékozott. Ráadásul a Dodge Challenger pont úgy néz ki, mindkét sorozatban. De ez még semmi, ugyanis amikor Skylar rászól Walterre, hogy vigye vissza az autókereskedésbe a kocsit, akkor kiderül, hogy az üzletvezetőt Glennek hívják. Pont úgy Glennek, ahogy a Walking Dead egyik legjobb karakterét, aki pont egy ugyanolyan Dodge Challengerrel nyomja a sorozatban, mint amit a Walking Deadben vissza akartak vinni hozzá. Sőt, a videó készítője még azt is el tudja képzelni, hogy a zombik a kék meth és egy robbanásnak köszönhetők, de ez már tényleg nagyon vad.

A probléma az, hogy láthatóan az AMC-nél is élvezik a dolgot, és még a Fear of the Walking Dead is bekavart. A Walking Dead spinoffjában két szereplő bemegy egy piacra, ahol a háttérben nem más szól, mint Heisenberg balladája, egy dal, amely a Breaking Bad híres drogfőzőjéről szól. Ez már tényleg az a kategória, amit már az AMC sem akarhatott túl sokáig ignorálni. Dave Erickson showrunner később le is nyilatkozta, hogy ezzel a dallal akart fejet hajtani Vince Gilligan, a Breaking Bad megalkotója előtt, de ettől függetlenül még nem jelentette ki, hogy a két sorozat tényleg egy világban játszódna.

Nyilván a teória sok helyen sántít. A kocsit elvileg Walter később felrobbantotta, és Merle-nek is nehéz lehetett úgy venni a kristályt Jesse Pinkmantől, hogy Atlantától Albuquerque jó egy nap autóval. Arról nem is beszélve, hogy a Walking Dead ugyebár egy képregény, és kizárt, hogy Robert Kirkman majd belemegy egy olyan játékba, hogy voltaképpen az ő ötlete a Breaking Bad folytatása. Attól függetlenül, hogy Kirkman korábban viccesen megerősítette a hírt egy képregényexpón.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.06.12. 22:02:09

Erdekes, meg minden, de..... tenyleg nincs az embereknek sajat elete? Marmint, kockankent osszevetni ket sorozat tobb evadat, hogy ugyanolyan-e az auto es milyen zene szol a hatterben, az megis mi a francra jo? Menjen dolgozni, irjon, olvasson, tanuljon, kutasson, banom is en, de ennek semmi ertelme! Mikor lettek az ilyen lenyegtelen dolgok fontosak? Teljesen torz vilagban elunk :-(

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2018.06.13. 13:05:37

A Szomszédok és a Barátok közt is egy univerzumban játszódik, csak az egyik később. :D

Nati Walter 2018.06.13. 18:36:34

@Kishableany: igazábol az ilyen fanyalgok az unalmasak mint te...
Mit zavar az téged hogy ki min filozik?

teéjesenmindegy 2018.06.13. 18:50:48

@Bruti: Vágási Feri egy másik univerzumból jött, az hétszentség

Kukánszky Jenő 2018.06.13. 20:58:31

@Kishableany: @Nati Walter: Ja én is ezt akartam mondani, most nem pont leszarom hogy ki mivel foglalkozik? Mit fáj az neked? Foglalkozzon mindenki azzal ami jólesik neki. "Mikor lettek az ilyen lenyegtelen dolgok fontosak?" Baszki, amikor az ún. "HOBBI" fogalmát kitalálták. Hallottál már róla? Lehet, hogy neked is keresned kellene egyet.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2018.06.14. 07:39:55

@Kishableany: Ez a saját életük, ez a hobbijuk. Nyilván nem magukra erőltetik, nem ott szenvednek, hogy bárcsak találnának valamit, hanem rááll a szemük és élvezik.

]{udarauszkasz 2018.06.14. 13:29:02

A Wokingdeadben a virus mindenkiben jelen volt,es a halal utan aktivizalodott. Biztos fertozo volt a cucc;)
süti beállítások módosítása