Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Homeland 5x04 - Why Is This Night Different?

2018. június 01. 17:00 - AaannnaaA

Saul és Allison Etai családjával ünnepel, közben megemlékeznek a II. vh. alatt történtekről is, de mi igazából az előző rész zárásának fényében arra vagyunk kíváncsiak, mi lett hősnőnkkel.

Megtudjuk hamar: ágyhoz bilincselve tér magához a Quinn által belé döfött nyugtató után, a férfi főhadiszállásán; aki közli, hogy rajta van a kinyírandók listáján, mire ő elismeri, tud róla. Peter fog egy böhöm kést, öngyújtóval fertőtleníti az élét, majd megvágja a saját tenyerét, aztán véres kézzel a nő felé közelít. Carrie arcán látom, egy pillanatra megrémül – baszki, ennyire nem ismered a kollégádat? Persze, hogy nem megölni akarja, csupán a vért keni szét az arcán, majd eloldozza, a sarokba ülteti és felszólítja, hogy játssza el a hullát – kell a bizonyíték a megbízóinak. Elkészül a halotti fotó, majd a férfi kiböki, hogy Saul rendelte el a kivégzését.

1.jpg

Ezt az infót elég nehéz megemészteni, előbb alaposan meg kell rágni. Quinn szerint nincs mit csócsálni a dolgon: megkapja a borítékot a névvel, később leadja a bizonyítékot, hogy a célszemély halott, majd kapja az újabb borítékot. Carrie nyilván valami fejesnek keresztbe tett, Saul pedig kiadta az ukázt.

Az öreg ezalatt továbbra is Etainál időzik, beszélgetnek kicsit négyszemközt: a Moszados sejti, hogy az amcsik nem tettek le Aszad leváltásáról, és szerinte Youssef tábornok megfelelő választás lenne a helyére. Saul persze nem árul el semmit, inkább visszadobja a labdát: mi más lehetőség van még? Etai szerint az, hogy az arabok gyilkolásszák egymást, addig sem támadják Izraelt. Hát, ez nem egy vonzó alternatíva, mondja Saul, mire vendéglátója csak annyit felel, hogy régen jobb barátja volt Izraelnek, mint most. Allison figyelmezteti főnökét/párját (minek nevezzem?), hogy nemsokára indulniuk kell.

2_1.jpg

2_2.jpg

Úgy látszik Jonasnak megszólalt a lelkiismerete, amiért magára hagyta kedvesét, mert most folyamatosan hívogatja – persze sikertelenül. A próbálkozásnak az érkező Laura vet véget, aki szívességet kér: a Numantól kapott anyaggal lukra futott, ezért Jonas szíveskedjék előkeríteni az egyik ügyfelét, aki nagymenő hekker, hátha neki sikerül felvennie a kapcsolatot Numannal és kiderítenie mi történt.

A férfi nemet mond, a hekkert ugyanis házi őrizetben tartják, és megfigyelik a hatóságok, ügyvédjeként sem javasolná neki a Laurával való együttműködést. Végszóra betoppan Düring, és utasítja Jonast, hogy tegye meg amit kolléganőjük kér. Mikor a két férfi maga marad, Otto Carrie után érdeklődik, de nem kap pozitív választ.

3.jpg

Nevezett eközben Quinn közreműködésével videóüzenetet készít lányának, ám amikor arról beszél, hogy megy és elkapja, aki az életére tör, Peter leállítja és rámorran: Te már halott vagy, ez az üzenetet előtte vetted fel búcsúzóul, úgyhogy beszélj úgy, hogy a világ szemében halott is maradj. A nő kiakad, nem akar így kitolni a lányával, de a férfi meggyőzi, hogy most ezt kell tennie. Így hát új felvételt készít, eléggé más hangnemben, inkább az elköszönésre és a szeretete kifejezésére helyezve a hangsúlyt.

Laura megkapta a hekker nevét és címét, egy Sabine nevű lányt keres meglehetősen lepukkant környéken. Megtalálja, és bár annak barátnője nem rajong az ötletért, Sabine elvállalja, hogy felveszi a kapcsolatot Numannal.

4_1.jpg

4_2.jpg

Svájci klinikára Youssef tábornok érkezett, pontosabban a lányát hozta magánrepülővel, akin veseátültetést hajtanak végre. A reptéren Allison fogadja őket, magát a klinika igazgatójának kiadva. Eszerint Etai jó helyen kaparászott, mikor arra tippelt, hogy az amcsik őt akarják becserkészni. A tábornok nem gyanít semmit, kísérőinek sem tűnik fel, hogy nem a rendes kerékvágásban mennek a dolgok. A beteget mentőbe teszik, és elszállítják a klinikára, ahol leendő kezelőorvosa várja, vált pár szót a szülőkkel és már kezdődik is a műtét.

Allison a tábornokot és a feleségét várószobába kíséri, maga pedig csatlakozik Saulhoz, aki külön műveleti szobából figyeli a helyiséget, ahol Youssef tartózkodik. Jelenti, hogy a célszemély szimpatikusnak tűnik, ám „testőrei” nem szakadnak le róla, és láthatóan ők dirigálnak – nyilván Aszad nem engedi ki a keze közül. Az a nagy kérdés, sikerül-e átállítaniuk.

5.jpg

Hőseink most Carrie rejtekhelyén készülődnek – pénz, fegyverek, útlevél stb. Peter meglepőik, hogy a nő ezt mégis minek tartja fenn, ha egyszer jó élete van Berlinben? Ő elüti a választ, inkább arra kíváncsi, exkollégája merre járt mióta nem látta? Szíriában. Szőkénk elrebegi, hogy az elmúlt két évben folyamatosan kereste őt (nyilván amiatt is, ahogy elváltak egymástól a nő édesapjának temetése után), de Quinn szerint ez már nem számít.

Carrie parókát húz, ezzel asszem ugrik a „szőkénk” elnevezés. Miközben távoznak, arról faggatja Petert, hogy biztosan Saultól ered-e az ő megölésére szóló megbízás, és miután a férfi ténylegesen nem látta, hogy exfőnökük tette bele a papírt a postafiókba, Carrie nem hajlandó elhinni, hogy valóban ő a felbujtó. Úgy okoskodik, hogy Saul csak nem akkora hülye, hogy Quinnre bízza ezt a gyilkosságot – végülis közismerten országos cimborák ők ketten –, és ha jól logikázik, az azt jelenti, hogy tégla van az amcsi csapatban. Ezen még a férfi is elgondolkodik, ezért Carrie tovább üti a vasat: próbát kellene tenni, megnézni ki veszi át a leszállított információt, így bizonyosodhatnának meg róla, hogy tényleg Saul tör az életére, avagy sem. Mert ha nem tőle ered ez az egész, akkor hősnőnknek sem kell élete végéig bujkálnia. Ez hat, Peter rááll a dologra.

6_1.jpg

6_2.jpg

A tábornokot Allison irodájába kísérik azzal, hogy még néhány nyomtatványt alá kell írnia, a testőrök az ajtó előtt várják. A férfi felmorran, nem volt szó semmiféle nyomtatványról, mégis mi ez az egész? A nő keményen ránéz és ráparancsol: üljön le. Meglepő módon engedelmeskedik.

Allison bevallja, hogy CIA-s, ahogy az épületben mindenki – kivéve persze az orvosokat –, és akár már most is elvihetnék őt innen a Hágai törvényszék elé. Persze van más megoldás, de azt nem most fogják megbeszélni – ebéd után fáradjon ki cigizni a kertbe, majd ott megdumálják. A katona kissé nyögvenyelősen, de rábólint a dologra.

7.jpg

Laura és Sabine némi keresgélés után eléri Numant, és megkérdik miért volt üres az általa adott pendrive? A srác kiakad, ő nem így adta oda. Rájön, hogy Korzy verte át, ezért abbahagyja a csajokkal a csetelést és barátja után néz. Miután az a telefonját nem veszi fel, megkeresi a nőjét, aki a klubban dolgozik – épp kamera előtt táncol. Addig nyaggatja, míg megszakítja az adást, és felhívja Korzyt. Numan kikapja a telefont a kezéből, és alaposan letolja társát, amiért átejtette az üres adathordozóval. Ő azonban leszarja a dolgot, ugyanis elegáns öltönyben éppen úton van az oroszokkal való találkozóra. Numan veszélyt sejt, és könyörög, hogy szálljon ki az autóból, de süket fülekre talál.

A kocsi étteremhez hozta Korzyt, a sofőr (testőr?) elzárt, hátsó terembe vezeti, ahol egy Ivan nevű, nem feltétlenül bizalomgerjesztő külsejű tag várja. Átadja a lopott dokumentumokért kialkudott lóvét, a srác pedig az adathordozót. A cserével azonban nincs vége a biznisznek, mert Ivan kiböki: nem bízik benne, hogy ezen a pendrive-on van az egyetlen másolat az anyagból.

8_1.jpg

8_2.jpg

Ebéd után a tábornok ügyesen lerázza testőrét, és kimegy a kertbe, ahogy Allison utasította. Azonnal felismeri Sault, leül mellé, és várja az ajánlatát. Az öreg azt mondja, amire mostanra nagyjából számítottunk: az amerikaiak azt szeretnék, ha átvenné Aszadtól a hatalmat.

Ennek érdekében megadnak minden támogatást, most épp tíz millert pakolnak fel a repülőgépére. Katonákat és fegyvert ugyan konkrétan nem ígér, de a szavait úgy is lehet értelmezni. Youssef nem ad egyenes választ, de el sem zárkózik a dologtól. Feltűnés nélkül nem tudnak többet beszélgetni, a tábornok balra el, Saul pedig gondterhelten marad hátra.

9.jpg

Korzy barátnőjét a lakásukban fegyverrel tartja sakkban egy orosz férfi, közben a másolatot keresi, aminek létezését a bucira vert srác árulta el. Megtalálja, és ezzel a bizalomnak vége, egy darab zsinór Korzy nyaka köré, és már holtan is végzi. Ahogy barátnője is, mint azt a nem sokkal később a lakásba lépő, megrettent Numan megállapítja. Ő megmondta, ugye, hogy az oroszokkal jobb nem szóba állni…

Quinnék megérkeznek a postahivatalhoz, megbeszélik, hogy a férfi beteszi az anyagot a fiókba, ahol felveszi az új küldeményt, aztán megvárják, hogy ki jön a cuccért. Peter meg van győződve róla, hogy Saul lesz az, nem is veszteget több szót a dologra, átülteti a nőt a volán mögé, és becsörtet.

Míg Quinn odabent szöszmötöl, egy hivatalnok, aki a fiókoknál zajló eseményeket figyeli kamerán, kiszúrja őt, és sms-t küld róla valakinek. A címzett a közelben várakozik autójában, a hírre előkapja stukkerét és a térre hajt. Peter kilép az épületből, a rosszarc pedig fegyvert fog rá. Szerencsére hősünk kiszúrja, így le tud bukni, Carrie pedig a gázra tapos, hátratolat és a merénylő autójába hajt. Az még így is el tudja sütni fegyverét, ám a földön fekvő Quinn beleereszt egy egész tárat, miközben az emberek a téren folyamatosan sikítoznak, és szalad ki merre lát. Carrie kipattan az autóból és társához fut, aki bezony beszedett egy golyót az oldalába, a kurva életbe!

Betámogatja az anyósülésre, majd nem kis lélekjelenléttel a merénylőhöz lép; addig tapogatja a zsebeit, míg megtalálja a mobilját, lefényképezi vele a halottat, majd le is nyúlja a telefont. Visszapattan a járműbe, és tűz!

Quinn sebe elég csúnyán vérzik, mégis arra biztatja kolléganőjét, hogy lépjen le, majd valahogy boldogul egymaga; Carrie álcája rendben van, halottnak hiszik, szóval mehet. Meg a lónak a faszát! – jön a válasz, és hajt tovább, egyenesen Peter rejtekhelyéig.

Felsegíti az ágyra, majd megvizsgálja a sebét: a golyó átment rajta, ez azért nem rossz hír. Még jó, hogy van orvosi készlet raktáron, kap morfium injekciót, meg egy rögtönzött kötést, kezdetnek ez is megteszi. Fertőtlenítés, antibiotikum, helló? A beteg a fájdalomtól és a sokktól kolléganője vállára ájul.

12_1.jpg

12_2.jpg

A svájci veseműtét véget ért, késő este van, mikor a tábornok lányát felteszik a repülőre. Allison a kifutón még vált pár szót a tábornokkal, aki azt kéri, hogy a lánya és a felesége Európában maradhasson. Sajna erről szó sem lehet, azonnal gyanút keltene Szíriában. A nő bízik benne, hogy teljesíti, amire kérték – Youssef nem válaszol, csak elbaktat. Allison közli a beszélgetés eredményét Saullal, aki szerint az jó jel, hogy a családja maradását említette, remélhetőleg együtt fog működni.

Carrie előhalássza a támadó mobilját, és megállapítja, hogy csupán egyetlen szám van benne. Peter biztatja, hogy hívja fel, ő pedig meg is teszi, hogy a következő pillanatban az állunk a földön koppanjon: a hívásra Allison válaszol, méghozzá oroszul szól bele! Bazmeg, hősnőnknek végig igaza volt, tégla van a csapatban, és az nem más, mint a berlini kirendeltség vezetője!! (Saulnak melegen ajánlom megtekintésre az „Egy ágyban az ellenséggel” c. filmet...)

zarokep_ha_kell.jpg

A megdöbbenések sorának azonban nincs vége, mert a levegőbe emelkedés után a tábornok magángépe atomjaira robban! Szent szar, mi jön itt még?!

Címkék: Homeland
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2018.06.01. 19:55:32

bakker, dupla cliffhanger, ez milyen durva már!
nem akarok utólag okos lenni, de az az Allison már első pillanattól ellenszenves volt nekem, kiabáljuk együtt Saulnak, amit a bábszínházban anno: Vigyázz!

Korzy nem tudta, hogy nagy fekete autóban utazni hallgatag oroszokkal egyetlen álmoskönyv szerint sem jelent hosszú életet...

különleges rész volt, már csak azért is, mert a hallgatag Peter szinte végigdumálta az egészet :P

AaannnaaA 2018.06.05. 20:39:23

@Gabba: Az addig oké, hogy jó rész volt, meg izgalmas, na de baszki egyel több lik van Peter-en, mint kellene! Téged ez nem aggaszt? Én lekáromkodtam az eget. Oké, Quinn kemény mint a fagyott kutya lába, de azért egy extra lyuk mégsem gyerekjáték...

Gabba 2018.06.05. 21:32:12

@AaannnaaA: a sok egyéb izgalom mellett fel se tűnt az extra lyuk... na jó, ez nem igaz, de bízom a keménycsávó keménységében :)

azért, hogy oldjuk a feszültségek keltette izgalmakat, küldök egy dalt, nekem mindig ez jut eszembe a Sabine név hallatán: www.youtube.com/watch?v=jc5tbdUI5SI
süti beállítások módosítása