Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 2x03 - Save The Last One (18+)

2018. május 31. 10:00 - Chat Géza

3.5.jpg

Egyből egy drámai beautyzással nyitunk, valaki hajvágóval esik neki a frizurájának és kezd divatozni pár milliméteres séróval, miközben a forró víz csutkán megeresztve pocsékolódik el szépen a picsába. Shane ez a felelőtlen figura, aki majompofával bámul bele a párás tükörbe és a szeméből látszik, hogy valami megtört benne. A hatásos intro után nagysörényű Shane és Otis rohannak lassított felvételben az iskola folyosóján a kóborlók elől, míg Rick kedvesen sztorizgat hű bajtársáról, hogy Shane akkora kópé volt még anno a suliban, hogy elkötötte az igazgató Hyundai-ját – jegyezzük meg a márkát, mert csak ezek az autók nem koszolódnak a tévés zombiapokalipszis során – elvitte egy farmra, teleszórta a belső teret táppal, letekerte az ablakokat és a tikok nyílván egyből megszállták a gépet, de mire ezt nyugtázhatta volna, Shane már visszaért az isibe és a tízóraiját is beburkolta, majd a folyosón szembejövő dirinek beszólt, hogy hé főni, mintha nem lenne meg a kocsija, ugye? Vicces sztori, de Lori nem nevet, mert már százszor hallotta és leginkább egy falat paraszthamburgert – két szelet kenyér között egy harmadik – erőltetne le Rick torkán, hogy a sok véradás után végre visszanyerje erejét, közben ő mantrázik magában szépen csendbe, hogy úgyis visszaér Shane és meghozza a kellő felszerelést, egy kisebb zsebkórházat, amivel megmenthetik Carlt.

3.3.jpg

Eközben az autópályán héderező kis csapat sem ül nyugodtan a seggén. Mivel Daryl nem tud aludni Carol szipogásától és Andrea fegyverbuzi jellemének kibontakozásától, hogy szünetmentesen tölti a tárakba a golyókat, úgy dönt, hogy az út mentén haladva bevilágít az erdőbe, hátha az elveszett kislány, Sophia ezt észreveszi és előkerül és minden szép és jó lesz. Andrea is vele tart, aki nem fűz túl sok reményt az expedícióhoz, de legalább addig sincs Dale túlságosan is féltő felügyelete alatt. Az éjszakai kimenő során azt is megtudja, hogy Daryl kiskorában elcsatangolt az erdőben, 9 napig bogyókat evett és mérges szömörcével törölt segget, de a mi a legfontosabb,hogy senki sem kereste, aztán mégis túlélte. A konzekvencia tehát: Sophia előnyben van, hogy ennyien keresik, zombiapokalipszis ide vagy oda.

3.1.jpg

Eközben az iskolában Shane és Otis kiagyalja az elterelő hadművelet svájci óramű pontossággal működő minden egyes részletét, hogy míg a pufi Otis lelő három kóborlót, majd leugrik és elcammog az öltözőig, ahol majd kimászhat az udvarra, addig Shane fedezi, majd ő a tornaterem ablakát kibaszva ugrik le az udvarra. A terv ott bukik meg, hogy Otis nem rogyaszt be rendesen földreérkezéskor, elesik, mire egyből nekiesik a nadrágszárának egy jól szituált zombi hallgató, akit végül Shane iktat az örök vadászmezőkre, így Otis mehet az öltözőbe. Shane már az ablaknál gyűjt erőt, hogy 3 méter magasról leugorjon, de a kezdő löketet egy zombi adja, aki felé kalimpálva szaratja be emberünket, aki pisztolyt rántva, fejlövéssel zárva a jelenetet, az ablakpárkányt elengedve lezuhan a gecibe, de úgy, hogy még a bokája is kimegy. Nehezen, de összekanalazzák egymást Otis-szal – bárhogy is kelljen ezt írni – a szar az, hogy mindketten kifogyóban vannak a munícióból.

3.2.jpg

Eközben Carl épp rohamot kap, amit a szülők nem viselnek túl jól. Lori megideologizálja Ricknek, hogy ez a világ már nem gyereknek való, magyarán ott rohadjon meg a kis Carl. Bezzeg a járványügyi központban ment a rinya a dokinak, hogy engedjen ki minket, mi? – bassza fel magát Rick egy pillanat alatt. Az más. A több szálon futó cselekmény áldásos eseménytúltengésében most Daryl és Andrea párbeszédébe kóstolhatunk bele, akik egy felakasztott zombival néznek farkasszemet éppen. A hülyéje nem volt képes fejbe lőni magát, itt meg csak lóg, mint egy szerencsétlen, a vádliját már lecsócsálták az élelmesebb zombi haverok, ő meg csak itt tehetetlenül, nyálcsorgatva hörög, ha épp arra jár valaki. Andrea pürézik egyet, aztán nyafog, hogy ne hagyják már így lógva a zombit. Daryl egy nyílvesszővel elintézi a kóborlót de hozzáteszi, hogy kár belé a drága muníció.

3.4.jpg

Már épp elkezdik műteni Carlt a létfontosságú lélegeztető gép megérkezése nélkül, amikor Shane befarol a furgonnal, de csak ő, Otis sehol. A kis faszom – gondolja Hershel – Otis feleségének egy szót se, mert szükség van rá a műtőasztalnál. Rick megérti és simán benyeli Shane kamu sztoriját, hogy Otis azt mondta menjen, ő majd fedezi a seggét, de mire visszanézett, már a zombik menza kosztja lett belőle. Mindegy is Carl állapota stabil, Shane agyi szintje már kevésbé, de emiatt senki sem aggódik. Pedig rohadtul kéne, mert hát csont nélkül lábon lőtte Otist az iskolánál, hogy a zombik martaléka legyen, aki utolsó leheletével is küzdve életéért kitépett Shane hajából egy kisebb csomót. Hát ezért az első jelentben is látott fene nagy hajnyírós beautyzás a forró zuhanyt elpocsékoló gőzben.

Címkék: 18+ twd
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szuperferko 2014.03.11. 17:48:18

Kihagytad, hogy a motorházon térképnézős résznél Maggie és Hershel összenéztek a "mivanha" kérdésnél, de a vérkeresztény papi "kusslegyenbüdöskölke" fejrázással lezárta a témát; ergó tudnak valamit, de tosznak elmondani.

lebigmac 2014.03.11. 18:08:20

@szuperferko: ez az összenézés kimaradt nekem, be is szoptam utána, hogy nem tudtak semmiről.

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2014.03.12. 09:23:42

@szuperferko: @lebigmac: Jogos is, meg nem is. A következő részekben úgyis kiderül, a mostani fejbiccentésnek túl sok jelentőségteljes tartalma nem volt. Aki tudja, az tudja, de így hogy a nézésen kívül semmi nem történt, nem volt a rész végén hipnotikus zombigyógyítás vagy bármi. Ha lesz, meg lesz írva faszentosan.
süti beállítások módosítása