Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 1x04 -Vatos (18+)

2018. május 24. 10:00 - Chat Géza

4.1.jpg

Andrea és a húga pecázik békésen az ominózus tó közepén egy ladikban, elszakmázgatnak a csomókötésreől, amit a fatertól tanultak, majd elríják magukat, hogy mi lehet az ősökkel Floridában, ott talán nincs ekkora gebasz zombifronton. A kemara kizoomol és a vészjósló intróval együtt Jim eszelős sírását is megkapjuk.

4.2.jpg

A tetőn állva már Daryl szegezi T-Dog koponyájának a nyílpuskát, mert alapjaiban ő az oka annak, hogy Merle a tetőn ragadt, aztán ahogy azt a mellékelt ábra is mutatja, megcsonkolta magát, hogy elszökjön és ne egyék meg a kóborlók. Mennek a vérnyomok után, amik nem egy csöpögő ketchupos üveghez vezetnek, mint a Haláli fegyverben. Hiába keménytökű fickó ez a Merle, hogy egy kézzel lenyomott két bezombult ombrét, attól még összeeshetett Atlanta egyik agyhalott kóborlókkal teli sétálóutcáján. Kell egy terv. A terv az, hogy megszerzik a puskás szatyrot aztán megkeresik Merle-t. Remekséges. Glenn húzza nyúlcipőt és már megy is az első bázispontra, felmarja Rick legendás kalapját, meg a kézi ágyúkat és már megy is vissza a sikátorba, ahol Daryl egy mexikói bandataggal diskurál, aki a többi csikánót hívva, sok az egy ellen alapon sikerre viszik a „megcipőzni Darylt” akciót, majd az arzenállal a hátán sétafikáló Glennt meglátva átpártolnak rá, hogy őt üssék. Megérkezik az izomautó, amibe hamar bepattannak és kis gumiégetés és heves puta Madrézás kíséretében már húznak is a búsba, puskás szatyor nélkül, de Glennel a hátsó ülésen.

 

A táborban is zajlanak az események. Jim sírásó hobbija mindenkire a frászt hozza, ezért Shane egy kicsit lehűti és közli vele, hogy vegyen vissza. Jimből itt kibukik, hogy a családját egyszer csak elmarta tőle egy éhenkórász zombihorda, és ő csak azért nem kampult meg, mert a kókler kóborlók azzal voltak elfoglava, hogy hidegtállá avanzsált Jim családot majszolják. Ez talán mindenkiben eltörne valamit. Ezért is kell Jimet kicsit fához kötözni.

4.7.jpg

A nagyon vagesz utcai bandával való tárgyalás két részletben zajlik, az egyiknél T-Dog védi Rickék seggét egy sniper puskával becélozva a vezérürü homloklebenyét, de a konklúzió csak annyi, hogy pakoljanak fel lőszerrel meg fegyverrel és a kis Armandóval – tudom, hogy nem így hívják – jöjjenek vissza szépen. A tárgyalás második etapjában Rickék csőre töltve érkeznek a banda főhadiszállásra és már épp kijuggatnák egymás fejét, amikor egy mammer becsoszog a vérontás helyszínére, hogy számon kérje felípét, hogy hun a toszban van már, amikor az öreg Hosénak kijött az asztmája. Hogy mi a büdös lófasz van itt? Rickben kábé ez a kérdés merül fel, mire felvilágosítják, hogy a hátsó szekció egy komplex öregotthon, ahol mélyülepű, keménykötésű utcagyerekek  merik a nyuggerek szájába a tápókapudingot.

 

Rickék leadnak pár fegyvert meg némi lőszert, hogy a csikánóknak legyen mivel megvédeni cavinton készletet, és már rohannak is vissza a táborba. Már este van, amikor a kiváló halvacsorát burkolják a táborozók és Dale-t faggatják, hogy minek húzza fel minden nap, pontban ugyanakkor a szaros óráját. Egyszerű válasz helyett valami Coelho bácsi szintű okosság érkezik válaszul. Mindegy is, Andrea húga, Amy elmegy pössenteni, de mire kihajol a lakókocsiból, hogy diszkréten kiüvöltse: Elfogyott a klotyópapír? már egy zombi mar rá a bal alkarjára. A nagy számok törvényei szerint, ahol egy van ott van több is, és már jönnek is a spanok a friss emberhúsra. A sipákulásra mindenki felriad, majd összeszervezetten fejvesztve rohanni kezdenek. Szerencsére Rickék is már a közelben vannak, gyalogszerrel jöttek, mert a hintójukat meglovasították Atlantában, szerintük Merle, hogy bosszút álljon a táboron. Mire megérkeznek páran már elhullottak a zombisziesztában. Edet ki nem szarja le, Amy a legnagyobb veszteség, aki pont a szülinapján változik át. De hogy igazán szar legyen, Jim még kiböki, hogy már emlékszik mit álmodott. Az álmoskönyv is azt írja, ha álmodban pár zombi a semmiből feltűnve megtizedeli a békésen halvacsorázó vadkempingező társaságot, akkor ne hidd azt, hogy a benzingőztől szipuztál be autószerelés közben, csak menj és áss veszettül gödröket a tűző napsütésben.

 

Címkék: 18+ twd
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása