Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Birmingham bandája 2x02

2018. május 23. 09:00 - lopezalapazi

Hát, Tommy nem néz ki túl jól, miután az előző részben félig agyonverték Sabiniék. Ada jobban járt, mert a testőrök hatékonyabban dolgoztak mint Tommynál, ennek ellenére a csaj nem nagyon hálás - továbbra is ragaszkodik hozzá, h az ő neve nem Shelby.

t.png

Tommy a kórházban lábadozna, de McIzét ez nem különösebben érdekli. Egy feszült jelenetben hosszasan szopatják egymást, Tom részéről pl. olyasmikkel, h milyen mértékben kínos, ha az embert az a nő lövi meg, akit előtte el akart jegyezni. (És közben meg olyan jó színészek, h tényleg még a telefonkönyvet is… ) Azt is megtudjuk, h Grace-t New Yorkban elvette egy gazdag és minden bizonnyal jóképű bankár, McIzé pedig egy Tommy által el nem követett gyilkossággal fogja sakkban tartani hősünket számos részen keresztül. (Szerintem bőven talált volna elkövetettet is, ha egy kicsit többet fárad, de ő tudja.) 

h2.png

h1.png Na, de ezt Tommy már nem hagyhatja, és idejekorán lelép a kórházból. Charlie bácsi rámutat, h ez negyven fokos lázzal annyira nem volt szerencsés döntés, de Tom szarik rá, mivel a másik lehetősége, h Sabini küld rá vkit, vagy McIzé zaklatja naphosszat. A három közül az első tűnt neki a legkisebb szívásnak, dacára annak, h így most a félhülye Curly fogja lóbalzsammal és whiskey-vel kikúrálni a koponyatörését. Londonba indulnak csónakon, by the way. Egyébként meg Polly a főnök, míg vissza nem jön. Ha nem jön, akkor meg örökre.

t3.png

Tommy tehát néhány napig szarul néz ki, miközben Grace énekelget neki a fejében a túlélésről. Ez jót tesz, mert gyorsabban túllesz az egészen, mint én egy egyszerű influenzán.

t4.png

th2.png

Hmm, és véégree! Tom Hardy érkezik, de hogy. Csak a hátát látjuk, de már ebből a pár másodpercből és két morgásból kiderül, h nem akárki (és nem akárhogy) fogja alakítani ezt a camden town-i zsidót. (Csak zárójelben: én szégyenteljes elmaradásban voltam Tom Hardy, - eme sorozattörténeti genie - munkásságát illetően, de persze azóta pótoltam: némelyik szerepében szőrtelen - jelzem, arcszőrzet nélkül vmi elképesztően hülyegyerek feje van, kicsit Csernus dokira hajaz, ami több, mint borzalom -, a többiben meg szőrös és morog, de akárhogy is, mindenben kiváló.)

th1.png

th5.png

A kedélyes Alfie Solomons egyáltalán nem szarral gurigáz, erre enged következtetni, h Tommynak (bármennyire is hidegvért mutat) egy ponton elered az orra vére, annyira ideges. A lényeg, h Tom felajánlja az embereit és a rendőrségi kapcsolatait, ha összefognak Sabini ellen.  A vidám kis csevej minden mondatának súlya van, és max. két kimenete lehetséges. Szerencsére a deal or death dilemmából az előbbi mellett határoz Solomons.

tht.png

Később Tom a kissé meggyötört Adát próbálja jobb belátásra bírni egy biztonságosabb helyen álló, sokszobás ház felajánlásával. Nem utolsósorban könyvelői tanácsra és valószínűleg pénzmosási célból, de Tommy számára jó ötletnek tűnik minden második családtagot megházasítani.

s.png

Sabiniről is sikerül két darab szájába adott mondattal teljes jellemrajzot felállítani: a sztrájkolókat lelövetné a picsába, a rendőrök meg töröljenek lábat – világos, ki a főnök. Máris tisztában van vele, h Tom és Solomons között egyezség jött létre, és néhány mondat elég a kis pöcs rendőrgyerek szájából, h kiderüljön, Tom a rendőrökkel is megegyezett. Ez így annyira idegállapotba hozza, h azonnali kilövési parancsot ad ki Tommyra.

p.png

boys.png

Polly idegesen alszik, ébredés után kombinéra húzza a bakancsát. De Tommy a központban meglepivel várja: szintén kapott egy házat a cégtől. Meg Pol amúgy se túl boldog mostanság az elrabolt gyerekei miatt, de Thomas kiderítheti, h hol vannak az erőszakkal örökbeadott utódok, ha Polly is akarja. Polly hálás. Tommy szerint a család felemelkedik, ergo nem hagyják többet magukat szopatni. Erre rímelve Ada is beköltözik az új házába a kisfiával.

Tommy ügyes-bajos hétköznapjaiba kapunk betekintést: levelet kapott Grace-től, Arthur már megint nem bír magával, fel kell adni egy hirdetést a Garrisonról, a határidőnapló bejegyzése szerint esedékes, h levelezésbe kezdjen Mr Churchill-lel… Erre Lizzie csak néz, nagyot.

l.png

Az irományban Tom beköpi McIzét, és újfent kijátssza a háborús hős kártyáját. A levéldiktálással párhuzamosan már láthatjuk is szerencsétlent rapporton Tommy háborús veterán spanjánál, és az öreg jobb híján csak fogja a fejét, mert már megint amiatt szív, h annak idején kihagyott egy világháborút.

mci.png

A levél eredményeként Tommy megkapja a kívánt exportengedélyét kb mindenhova, persze csak ideiglenesen, mondjuk amíg elvégzi a rákényszerített gyilkosságokat a korona nevében. Ha másra nem, a levél arra jó volt, h Churchill figyelmét felhívja magára, de gondolom, ez is volt a cél.

m.png

Tommy komolyan gondolta a családegyesítést: elautózik egy szép vidéki kúriába, ahol a tökig érő paszulyból előkerülő fiatal srác nyilván nem lehet más, mint Michael Gray, Polly fia. Erről gyorsan fel is világosítja az idáig Henry néven futó Michaelt. A nevelőanyja boldogabb nem is lehetne.

agy.png

Időközben Arthur, eme méretes fasz identitásválsága odáig fajul, h az edzőteremben általa idáig bokszzsákként használt kiskölyköt most agyonveri. Tommy gyors beavatkozásának köszönhetően persze elsimítják az ügyet, de szerencsére ez az a sorozat, ahol semmi sem marad következmények nélkül – ha nem is a törvény oldaláról, és évekkel és évadokkal később lesz jelentősége. (Mert itt a forgatókönyvírók emlékeznek, mit írtak korábban? Fura.) Mindenesetre Tommy most helyreteszi Arthur fejét egy csöppet, mert a háború már kurva rég volt, és nem csak Arthur életét baszta tönkre. A terápia része az ordítozás és tükör általi szembenézés - reméljük, használ.

fa_3.png

Tommy most, folytatva pszichológusi tevékenységét Pollyval tudatja, h a lánya halott. Nem sikerült neki a beilleszkedés, miután elszakították otthonról, folyton visszaszökdösött volna, ezért végül elküldték Ausztráliába, ahol belehalt vmi lázba. Viszont Michael él, ugye, de meg kell várni, míg 18 lesz, és magától jön vissza, mert nem biztos, h egy őrjöngő cigányasszony jót tenne a kapcsolatuknak. Polly a szokásos vehemenciával reagál, de végül nem lövi le Tommyt, feszültségoldóként csak a plafonba lő. Tomnak érthető mód fasza kivan már a kiscsaládtól.

tp.png

te.png

De legalább a Garrisonban minden aranybaborult az újranyitásra. Arthur még busong, ezért Finn (!) bevezeti a fehérpor-szívás rejtelmeibe, mert eddig ez még nem jutott eszébe, és még nem eléggé pszichopata. 

Tommynak a buliból elvonulva végre van egy kis ideje a saját elcseszett életéről is elmélkedni, és h ez jobban menjen, elolvassa Grace levelét. Ja, nem, vissza az egész, inkább felgyújtja azt.

tg2.png

ap.png

Közben Ada is megjött, ha jól látom Tommy megbízásából, békítené Pollyt. Aztán az este a többség számára ágyban henteregve ér véget: Polly kínjában egy fia-korú gyerekkel, Tommy két kurvával múlatja az időt. És basszus, ez a mindig elképesztően elegáns, jólöltözött, menő Polly néni reggel hazafelé tántorogva rittig úgy néz ki, mint egy szakadt cigányszajha kétnapos vízihullája - amikor is visszatér az életébe Michael.  

psz.png

 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maiachan 2022.07.25. 14:44:26

Kérlek-kérlek, folytasd az írást... *-*
egyszerűen imádom a stílusod, meg ahogy rámutatsz dolgokra :)
Jó lenne egyszer az összes rész ilyen leírását olvasni Tőled ;)
süti beállítások módosítása