Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 6x01 – Szökevény

2018. május 17. 09:00 - Kapitánylány

„Ez a világ talán egy másik bolygó pokla.” -  Aldous Huxley

A Grimm utolsó évadába kezdünk bele, sok meglepetéssel, izgalommal! Az olvasói tömeg kívánságára ugorjunk is neki! 

Az előző évad utolsó részében ott fejeztük be, hogy Renard megölte Bonaparte-t Diana irányítása alatt, majd Nick-kel találja szemben magát. A Grimm kicsit meglepődik a százados pálfordulásán, de azért köszöni szépen. Renard értetlenül áll azelőtt, hogy Nick-nek lyukas a felsője mégis él, miközben lejelentették, hogy megölték. A Grimm persze nem árulja el hogyan élte túl, de kíváncsi lenne arra miért ölte meg Renard a Fekete Karom vezetőjét. A százados maga se érti, eldobja a kardot, majd angolosan távozik.

01.jpg

Hank és Wu is talál kivezető utat, bár a csatorna ráccsal van lezárva. Monroe közben egy baltát fedez fel, amivel le tudja ütni a lakatot, meg van a kivezető út, irány szólni a többieknek! A nő aggodalmasan tekint férjére, nem szeretné még elárulni a többieknek, hogy terhes, ki tudja, lehet túl se élik. Monroe megvigasztalja, keservesen megbánja az, aki rájuk mer támadni.

Trubel és Eve diskurál mi lesz most, hogy a Fal elbukott Portland-ben, illetve Meisner halott. Trubel felpattan, menne segíteni Nick-nek, de Eve akarja magára vállalni a feladatot, tartozik ennyivel a férfinak. Átváltozik boszorkányszörnnyé, de az átalakulás nem jól sül el, fájdalmai vannak, kénytelen visszaváltozni. Trubel aggodalmasan néz rá, Eve-nek érzései vannak. Közben megérkeznek a többiek, egyöntetűen döntenek arról, hogy megmentik Nick-et. A kis csipet-csapat elindul, de hamar Nick-be botlanak, aki gyorsan lehogyvoltozza a történteket, mindenki halott, még Bonaparte is Renard által.

02.jpg

Adalind Kelly-t nyugtatja, nem lesz semmi baja apunak. Renard csörtet be feldúltan, ő is gyorsan hogyvoltozik, nem érti / emlékszik, hogyan ölte meg Bonaparte-t. Adalind közli, hogy Diana keze lehet a dologban, mivel elmesélte neki, hogy apu egyik barátja bántotta. Renard indulna megdorgálni a lányát, de Adalind visszatartja, nem biztos, hogy jó ötlet felmérgesíteni a lányukat, illetve vigyázniuk kell mostantól a kívánságokkal. A százados gyorsan tervet kovácsol, valakire rá kell kennie az eseményeket, kár volt Adalind-nak beleszeretnie a Grimmbe felkiáltással távozik. Adalind ránéz a lányára, aki ébren van, bevallja, hogy játszott a babájával, nem akarta, hogy anyukáját bántsa újra az a férfi.

03.jpg

Mindenki ledöbben azon, hogy Nick mennyi Karom tagot ölt meg. Eve arra kíváncsi, hogyan élte túl a halálos szúrást, Nick megmutatja neki a botot, ami már párszor bizonyított, csak a boszorkányszörnynél sült el másképp a dolog. Szóval mindenki jól van, csak a hullákat kellene eltüntetni mind innen, mind a boltból még hajnal előtt, a csapat kétfelé oszlik ezért.

Renard egy keveréklény bírót ébreszt fel, több házkutatási engedély kell neki, le akarja csukatni Nick-et Bonaparte meggyilkolásáért. Az őrsre beérve hullákba botlik, azonnal kiadja a körözést Nick ellen, ha ellenáll öljék meg, Franco keletlenül engedelmeskedik.

Hank és Wu a nagytakarítás után visszaindul az őrsre kutakodni, míg Nick hívást fogad Adalind-tól, nagyon szeretné látni, Grimm azonnal indul.

04.jpg

A fűszerboltban is elkezdik a nyomok eltüntetését, Eve és Monroe egy hullának esik neki, amikor is a holttest megragadja a boszorkányszörny karját. Eve transzba esik, az alvilágba akarja lerántani a Karom embere. Rosalee rájön, hogy épp Halálfogás zajlik, a halott keveréklény Eve-t akarja magával vinni, hogy kijusson a pokolból egy tiszta lélekért cserébe. Gyorsan kikeresi a megoldást egy könyvből, majd egy karddal levágja a hulla karját, ezzel megszakítva a transzállapotot. Monroe kicsit csodálkozik, hogy Eve mióta tiszta lélek, Trubel tippje szerint a bot megtisztította a boszorkányszörny lelkét.

05-1.jpg

05-2.jpg

Hank és Wu megérkezik az őrsre, ahol Franco várja őket a rossz hírrel, Nick ellen elfogató parancs van kiadva, őt gyanúsítják a két őrsön is elkövetett mészárlásokért. Franco tanácsot ad a fiúknak, Nick vagy feladja magát vagy eltűnik a föld színéről. A fiúk munkába állnak, míg a százados hívást fogad, Bonaparte-t keresik rajta. A férfi közli, hogy a Grimm megölte és azon van, hogy bosszút álljon, holnapra elintézi Burkhardt-ot. A hívás befejezésével Renard rémülten veszi észre, hogy véres a keze. Franco érkezik meg ekkor, meg vannak a végzések, Renard már tiszta kézzel veszi át azokat.

06.jpg

Nick megérkezik Adalind-hoz és a fiához. A nő nagyon aggódik szerelme miatt, szeretne végre együtt lenni vele. Nick szerint most nem jöhet el a házból, addig nem, amíg Renard-ot nem intézi el. Ekkor veszi észre a gyűrűt a nő kezén, Adalind fél levenni, mert az átok még a megátkozó halála után is él, nem akarja a gyerekei életét kockáztatni. Nick mobilja csörren meg, Hank értesíti barátját a fejleményekről, el kell tűnnie, a százados legálisan akarja megöletni, a mobiljukat pedig innentől ne is használják. Nick búcsút vesz Adalind-tól, a nő megígéri, ha a férfi meghal, akkor megöli Renard-ot.

Trubel és Eve Nick otthonában vannak, a férfit keresik. Eve rákérdez a botra, Trubel csak a ruhát tudja megmutatni, amibe a bot bele volt tekerve. Eve megvizsgálja, de nem jut vele semmire, mert Hank hívja fel őket, szól nekik a körözésről és a házkutatásról, el kell tűnniük onnan! Közben Wu Monroe-ékat értesíti, akik rendesen fel se tudnak készülni, már rájuk töri az ajtót a kommandó.

07-1.jpg

07-2.jpg

A S.E.R.T. mindenhol keresi Nick-et, a farkaslakon kívül betörnek a fűszerüzletbe és Nick otthonába is. Eve és Trubel a rejtekhelyen húzza meg magát, a boszorkányszörny a ruhát nézi át továbbra is, amikor is jelek fénylenek fel rajta. Trubel nem látja azt amit a nő, Eve közli, hogy látta már ezeket a jeleket azon férfi arcán, aki át akarta rántani az alvilágba.

Franco jelent a századosnak, sehol se találtak rá Nick-re, valószínűleg már nincs is a városban. Renard ideges, mindenáron el akarja fogatni Nick-et. Ekkor Franco szeme és orra vérezni kezd, majd Meisner hangján szólal meg: Renard a rossz oldalra állt. Egy rendőrtiszt zavarja meg őket, megtalálták Nick kocsiját. Renard kiadja a parancsot, hogy a környék összes házát kutassák át Nick után.

08-1.jpg

08-2.jpg

Nick Bud műhelyében húzta meg magát, a jéghódot kéri meg, hogy segítsen neki, hívja össze a csapatot. Végül sikerül összeterelődniük, mindenki lerázta sikeresen a megfigyelőjét. Véleménye mindenkinek egyöntetű, Nick-nek el kell hagynia a várost. Nick-nek nem tetszik az ötlet, vissza is küldi Hank-et és Wu-t az őrsre, mintha semmiről se tudnának. Közben Franco a sikertelen házkutatásokról ad számot, csali volt az elhagyott kocsi. A korábbi rendőrtiszt érkezik a hírrel, találtak egy telefonszámot, amelyet Nick többször hívott, egy bizonyos Bud Wurstner az. A százados kiadja a parancsot Bud házának és szerelőműhelyének az átkutatására. Miközben a tervezik a támadást, Hank ügyet kap, megtalálták Rachel Wood holttestét.

09.jpg

A műhelyben a szökést tervezik, kell egy kocsi amit nem figyelnek meg. Eve közben lerajzolja a szimbólumokat, rá is kérdez Nick-nél, hogy felismeri-e őket. Közli a nő, hogy hol látta őket, talán a Grimmnek nem kellene állandóan magánál hordania a botot.

A helyszínen Hank rájön ki az áldozat, Renard kampánymenedzsere az, biztos ismerte azt, aki megölte, hiszen az ágyában történt a gyilkosság.

Közben felgyorsulnak az események, Franco már a műhelynél van megfigyelőállásban. Wu jön a rossz hírrel az őrsön, mindenki kocsijára, még Bud autójára is adtak ki körözést, lebuktak, értesíteni kell őket! Bár a csapat nem lát senkit az utcán, mozgósítani kell magukat, valahogy ki kell vinniük onnan Nick-et. Bud lesz a csali, a kocsijára tesznek egy mélyhűtőt, hogy azt higgye a rohamrendőrség, hogy abban akar Nick szökni.

10.jpg

Hank és Wu tehetetlenül várakozik az őrsön. Kollégájuk jön egy kellemetlen hírrel, a Wood lakásban mindenhol megtalálták Renard ujjlenyomatát, talán több is volt közöttük munkakapcsolatnál.

Bud felpakolja a mélyhűtőt a kocsijára, de elindulni nem tudnak, mert a S.E.R.T megérkezik a helyszínre, körülveszik őket, a százados kiadja a parancsot a lerohanásra.

Címkék: grimm
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2018.05.17. 17:08:26

Jó nagy cliffhangerrel kezdtünk, én tényleg azt hittem, hogy FR meggondolta magát és a grimm mellé áll. Tulajdonképpen mindenki talál valamilyen kijáratot és majdnem mindenki hogyvoltozik is! :-) Ennek a halálfogásos kopasznak nagyon fotogén az arca :-)
Köszi a hogyvoltot és a Bud-os képeket! :-))

Gabba 2018.05.17. 20:23:38

újra van Grimm, szuper!

nekem az tűnt fel, hogy a rész elején mindenki takarít, főleg hullákat, ugye

lehet, mindenki tudta, csak én nem, mit jelent a S.E.R.T., úgyhogy végre utánanéztem: Special Emergency Response Team

Pácsó Ármándó 2018.05.17. 21:24:01

@Gabba: Aszittem valami féllény csoport, félig ember-félig SERTés! :-))

Kapitánylány 2018.05.21. 11:30:15

@Pácsó Ármándó: @Gabba: SERTés, ne máááár! :D meg se néztem, hogy minek a rövidítése, majdnem helyi TEK lett :D

rövid 6. évad miatt sűrítünk mindent, csak gyorsan, csak gyorsan

AaannnaaA 2018.05.21. 19:28:32

@Pácsó Ármándó: @Kapitánylány: @Gabba: Jó ez a hatodik évad, bár kissé gyorsan zajlanak az események, néha csak kapkodom a fejem.
A SERTés név már szinte SÉRTés. (Tudom fokozni, mi?)

Gabba 2018.05.21. 21:01:25

@Kapitánylány: @AaannnaaA: @Pácsó Ármándó: hehe, szerintem a kövi hogyvoltban találkozunk a TEK elnevezéssel...

és ha már fokozás: lökd ide a SERT!

AaannnaaA 2018.05.21. 21:13:34

@Gabba: lököm a SERT és fizetem a következőt :D
Na?

Gabba 2018.05.21. 21:52:48

@AaannnaaA: régi hibám, hogy nem tudok nemet mondani :) egy ilyen ajánlatra meg pláne nem :)

Pácsó Ármándó 2018.05.21. 23:57:56

@Kapitánylány: @AaannnaaA: @Gabba: Én csak itt SERTepertélek és leslek tiTEKet :-))

Kapitánylány 2018.05.23. 19:50:16

@AaannnaaA: @Gabba: @Pácsó Ármándó: na jól van már, számomra SERTés ha nem válaszolok... XD tablet meggyógyult a billentyűzettel, így írok most! a következő hogyvolt alatt majd jól elSERTepélünk! :)

Pácsó Ármándó 2018.05.23. 22:16:34

@Kapitánylány: Várom már a kövi rész izgalmait, fordulatait és ételeit! :-))
süti beállítások módosítása