Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 4x05 - A fura fickó magányossága

2018. május 15. 11:00 - Chat Géza

Egy igen rövid mondatban össze lehet foglalni ezt a részt: a cowboy faszi megismerkedése Laurával, akit nem is biztos, hogy Laurának hívnak. Ez egy ilyen epizód volt, egy amolyan filler, egy lényegében sehova se tartó, egy helyben tipródó sztori - volt már ilyenre példa a sétáló, kóricáló, bóklászó, kóborló halottak univerzumában. Viszont így legalább megismertük John motivációját, hogy miért olyan fontos neki megtalálni Laurát.

Pár jeleneten keresztül látjuk, amint John magába motyog, egyedül szókirakózik egy folyó menti faházban, pecázik, teszi a dolgát, de lényegében tök magányos. Már sejthetjük is, hogy ő lesz az FTWD bekattant figurája, mint amilyen Morgan is volt a TWD-ben, amikor rezidens orvosnak képzelve magát mindenkit meg akart tisztítani/gyógyítani egy jól irányzott koponyalékeléssel a kis erőddé alakított városkájában. Benne volt a pakliban, hogy ez lesz, hogy ezért értik meg ilyen jól egymést, hogy ezért lettek egyik pillanatról a másikra öribarik, de John nem agyára nem ment rá a zombiapokalipszis és a magány. Biztos a friss levegő az oka. Szóval John megcsinálta magának a Vidéken Újrakezdők Facebook-csoportot, csak épp a valóságban és egyedül, hogy ő az admin és az egyetlen tag is a csoportban. Elszotyizgatott a hétköznapokban, csinált egy remek kis rendszert, árkot ásott a ház köré, ami fenntartja a zombikat. Egy nap aztán rátalál Laurára, aki egy csúnya sebbel az oldalán feküdt a susnyásban. Bevitte a házba, ellátta, összevarrta, megkínálta cipővel, kajával, mindennel.

Ha nem lenne zombiapokalipszis, azt mondanánk a kocsit, kaját, mindent magától adó faszira, akin véletlenül rajta maradt a halloweeni cowboy jelmez, hogy egy perverz állat, biztos valami sorozatgyilkos, de így viszont csak egy kicsit para arc, aki valamiért nem akar rosszat. Laura végül nem húzza el a csíkot, kettesben filmeznek, pecáznak és javítják meg a hídnál eltört korlátot. Egy majdnem szarul sikerült kerítésjavító túra után derül ki, hogy John azért nem használ pisztolyt, mert rendőrként lelőtt valakit. Csak egy sima bolti rabló volt. Nem is fejbe, csak lábon lőtte, ahogy a nagy könyvben meg van írva, de a golyó fő eret ért és a rabló elvérzett és meghalt. Laura meg elvesztette a lányát...

Mivel ennyi szó esett a pisztolyról, ezért persze, hogy el kellett sütni azt. Szerencsére a szarul megcsinált kerítésről csak úgy potyogtak a vízbe a zombik és sodródtak John házához. Egyből beütött az invázió, de nem lett akkora világégés, mint Rickék esetében Hershel farmján, csak John kénytelen volt fegyvert rántani és Terence Hill spagettiwesternes tudását megszégyenítve lelődözni Laura kötüli zombikat. És ezt követően vall szerelmet neki, aminek aztán jutalom szex lesz a végeredménye. Meg egy betűkirakóból hagyott reggeli üzenet, hogy én is szeretlek, bocsi. Laura lelépett, John pedig meg akarja találni, mert nélküle olyan, mintha az egész világ halott lenne. 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serrin 2018.05.15. 13:11:13

Szerintem a TWD-FTWD nagy hibája a filler részek.

Mate4182 2019.10.19. 17:42:05

@Serrin: ha megnezed ezt a reszt (nem ugy mint az iro aki valszeg imdb tartalmat masolt at) akkor kiderul hogy nem volt azert annyire filler resz a mult ossze volt mosva a jelennel cask ugy mint az elozo meg az ezutani reszekben.
süti beállítások módosítása