Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Tanár 1x06 - Hasmenés élő adásban és a választások szétcsalása

2018. május 07. 09:00 - zoltankiricsi

„Tudom, hogy tombolnak a hormonok!” – mondja Vasvári, és nem tudom eldönteni, hogy ezek a tornatermi dumák jók, mert pont így beszél egy suttyó tornatanár, vagy bénák, mert csak egy suttyó tornatanár beszél így. Mindenesetre Nagy Ervin tök jól megmenti a kicsit esetlen jelenetet, amelyben a fiúk tesiórájának végeztével beáramlanak a jócsajok a tornaterembe, mert most nekik lesz órájuk. Csöcskontent nincs, ezek még kislányok.

Szilárd „kezicsókolom”-mal köszön a 16 éves csajoknak, akik rögtön a segítségünkre is sietnek és vázolják az epizód konfliktusforrását: duci lány, akit kiközösítenek, szívatnak, bullingolnak. (Minek ment oda?)

A dagadt lány számára igazán testhezálló feladattal kezdik a tornaórát: szekrényugrás, amit végül is tök jól abszolválna a csajszi, csak Tanár annyira segíteni akar neki, hogy odaáll a lány röppályájának kellős közepébe, így a csaj nemcsak telibetalálja Vasvárit, de le is dönti a lábáról, úgyhogy ez már akár szexuális zaklatásnak is felfogható – mármint a kis vörös részéről.

tanar3_4.png

Tanári, Anger Zsolt, Klaudia, diákigazgató választás – Klaudiára van rálőcsölve a feladat, és hogy egy kicsit beljebb haladjunk az epizód központi konfliktusában: a Petra nevű csajnak kellene nyernie, és hát ő az, aki legjobban bullingolja Lilit, a ducilányt. Plusz Igazgató lecseszi Jónőt az öltözőben dohányzásért, ami amúgy jogos, hiszen van kijelölt dohányzóhely, szóval nem is értjük. Klaudia sértődötten elviharzik, közben meg bejön Ritter és Vasvári, akik épp Lili szívatásán vitatkoznak. Az Igazgató is hozzászól a témához, szerinte mindig is voltak rossz gyerekek, úgyhogy ennyit a kipécézésről. Apropó pécé! Lili számítógépen épp a cyberbullyingról olvasgat, nyilván ez egy közszolgálati misszió is, hogy megmutassák a weboldalt azoknak, akiknek esetleg szükségük van rá.

Vasvári úgy dönt, beszél Lilivel, és ehhez a rendkívül termékeny „mi a helyzet?” megszólítást gondolja alkalomhoz illőnek. (Ugye mindannyian úgy vagyunk vele, hogy ez az a kérdés, amire dőlni kezd belőlünk a szó, és legféltettebb titkainkat is kiadjuk, nem pedig legszívesebben pofánvágnánk az illetőt, aki így indít.) De ezt még lehet fokozni: „kicsit sokat vagy egyedül mostanában, nem?” Ahha, ezek szerint régen ő volt a társaság középpontja, vagy mi van? A kérdések annyira jól eltaláltak, hogy Lili el is küldi a francba Tanárt. Vasvári végső kétségbeesésében a „Lili, légyszíves szólj, ha segítségre van szükséged”- fordulathoz folyamodik. (Képzeljük el: Tanár úr, segítsen, állandóan szívatnak, mert kövér vagyok!) De időnk sincs felocsúdni, mert a csajszi is elindítja a „Tényleg azt hiszi, hogy tudna segíteni?”-válaszcsapást, mintha tényleg egy olyan lehetetlen küldetésről lenne szó, mint egy féreglyuk megtalálása az Alfa Centaurira.

Lili elviharzik, Tanár meg odaül a géphez, és megnézi, Lili mit olvasgatott előzőleg. Megtalálja persze a cyberbullying weblapot, hozzászólásokkal mindenfélével egyetemben. Tanárt mélyen megrázza ez a jelenség, de hát mindig tanul az ember. Nem, nem, nem! Szilárd elmeséli az eseményeket Klaudiának, meg azt, hogy Lili nyugtatókat akar bevenni (öngyilkossági célzattal), aki erre basszus a magánszférával jön!!!!! Miért kell egy nőt síkhülyének ábrázolni egy sorozatban? Vagy ha erről szól egy karakter, hogy síkhülye, akkor szóljon következetesen erről! Jó, végül is Tanár ki is mondja, nem Klaudia eszére van szüksége, hanem az irracionalitására. Atyaég.

Ja, merthogy Jónőhöz fordul tanácsért, hogy most akkor mit kezdjenek a bullying szituációval, meg Lili öngyilkossági terveivel. A beszélgetés közben megjelenik Petra, a főgonosz, aki demonstrálja is nekünk, hogy ő a főgonosz. Klaudia persze semmi értelmes tanácsot nem ad, és ezen Vasvári meg is sértődik, mert ebben a részben még nem sértődött meg. Következő óra után ottmarasztalja Lilit, és elkezd neki célozgatni a tablettákra, meg a bevevésükre, hátha ettől a csaj megtörik, és sírva vallja be, hogy igen, bazz, öngyi akarok lenni. Lilinek persze leesik a tantusz, hogy Tanár „kémkedett” utána, amin jól ki is akad, de Tanár szerint ez tök jó, mert „végre védekezik”. Ja, és legyen önmaga. Meg ilyenek. A többit lásd Coelhónál.

tanar6_4.png

Mielőtt teljes lenne a boldogság, és kénytelenek lennénk berekeszteni ezt az epizódot, Lili szemtanúja lesz, ahogy Tanár a maga módján megvédi őt, úgyhogy kész is az újabb sértődés. Viszont Lili annyira kiakad, hogy úgy dönt, kimaxolja a dolgot, és indul a diákigazgató választáson. Van választási programja, meg vitaestje, meg minden. Petra a menőcsaj, aki mindig ugyanabban a ruhában van, magabiztosan gúnyolódik, de persze lehet érezni, hogy eszi a méreg, mert neki nincsenek ötletei egyáltalán.

Lili vitaestje nem sül el túl jól, mert Petra rászervez egy partit lazacos szendvicsekkel, ráadásul most ruhát is váltott, úgyhogy nyilván mindenki odasereglik megnézni, milyen az, amikor egy évben egyszer másik ruhát vesz fel. Kicsit ez az egész a mi magyaros demokráciánk jelképe is, valaki beígér ingyenkoktélt, és onnantól már senkit nem érdekelnek a valódi kérdések és megoldások.

Tanár is megjelenik a vitafórumon. Meg Klaudia. Megpróbálnak úgy segíteni Lilinek, hogy Tanár közben Klaudiát cseszegeti. Nehéz mutatvány, de sikerül. Majdnem. Szóval nem sikerül, ezért Tanár és Jónő elmennek berúgni. Berúgás közben nikotintapasszal súlyosbítja a flash-t Klaudia, és hogy még durvább legyen az extázis, arról beszélgetnek, kinek mi a hibája. Ezt legközelebb én is kipróbálom sör mellé kísérőnek, annyira jól hangzik.

tanar8_4.png

Lili csinált magának egy kampányvideót, ami annyira jól van összerakva, hogy hirtelenjében óriásit szökellt felfelé a népszerűségi listán. Ettől ki is van borulva Petra, aki amúgy nem is játszik rosszul. Viszont a klotyóban Jokernek öltözik, és elhatározza, hogy ő még ennél is durvább videót készít. Amúgy a barátnéja is egész jól játszik, tulajdonképpen jobban, mint Klaudia.

Petra hashajtós ásványvizet ad Lilinek, és úgy veteti be vele, hogy koccintanak a palackkal. De tényleg. Nem viccelek. Koccintanak az ásványvizes palackkal. A hashajtós poénnal egy időben Péni Szecső tart előadást. Értjük ugye: pénisz, haha. Szóval csak azt nem értjük, hogy a fingás és a hányás hol maradnak?

Amíg Lili kimegy fossantani a klotyóra, Petra gyorsan letudja a választási izéjét, persze direkt úgy, hogy előbb érjen véget a kétmondatos szónoklat, minthogy Lili kidobná a ballasztanyagot. Persze senki nem vette észre, hogy egy nagydarab lány kirohant a klotyóra, és nem az ufók rabolták el. Oké, B-terv, mondja Klaudia, akkor játsszuk be Lili választási videóját. A választási videó helyett viszont élő adás következik a klotyóról, ahol Lili kétségbeesetten próbál magának egy olyan fülkét találni, ami nincs bezárva.

tanar10_3.png

Vasvári ki akarja kapcsoltatni a bejátszást, de azt még megvárjuk, amíg Lili a csapba akar fosni, a mosdó leszakad alatta, de aztán szerencsére kihasználja fizikai adottságait és a tömeg+sebesség bűvös párossal beszakítja a klotyóajtót. Tanár szupermenként vetődik a keverőpulthoz és kiszakítja a kábeleket, hogy ne nézhessük tovább a közvetítést, aztán a következő pillanatban romantikusan, szőke herceg módjára felbukkan a klotyóban is, hogy a visszafogott kulaszagban megvigasztalja Lilit. Vagy hogy leszedje a kamerát? Mindegy is.

tanar11_3.png

A nagy ijedtségre Tanár és Jónő újból a törzskocsmában adja ki a feszültséget. Itt értesülnek arról, hogy valaki fel is küldte a netre Lili klotyós-majdnem csapbaszarós videóját. Jónő erre Szilárdot kezdi hibáztatni, amiért „mélyvízbe dobta Lilit”. (Ehh, valójában a sztori szerint Lili döntött így, de hagyjuk is.) Aztán elkezdenek azon marakodni, hogy Klaudia tökéletes és nem értheti meg a Lili-féle lányokat. Erre Jónő seggfejnek nevezi Tanárt, amire a hímek hímje, a macsó, a nemtudommicsoda – megsértődik. Megsértődik!!! Valószínűleg otthon, vagy a klotyóban még pityereg is egy kicsit. Mikor jön Ganxsta Zolee és üti le megint végre?

Vasvári következő órán bemegy az osztályba és vérengzést rendez. Ez amúgy marha jó jelenet, minden mesterkéltsége ellenére. Hiába, Nagy Ervin profi.

Tanári, Anger Zsolt, Klaudia, diákigazgató választás. Klaudia szeretné, ha a diákizé választás idén elmaradna. Lili meg azt szeretné legjobban, ha kiléphetne a suliból. De ekkor Jónő a sarkára áll, illetve az íróasztalra ül, és azt mondja, hogy így nem mehet el a suliból! Mármint Lili. Klaudia újabb emberkísérletre szeretné rávenni Lilit, méghozzá arra, hogy álljon ki az osztály elé és szemükbe nézve mondja el sérelmeit.

Nagy Ervin még mindig fejmosást tart, amikor Klaudia betolja Lilit az osztályba. Lili mondja, hogy akkor ő most elhúz, mert valaki elcsalta a választásokat, és hashajtót tett az italába. Erre persze tanár újabb szónoklatot tart, amúgy teljesen jogosan, arról, hogy oké, most megürült egy szék, egy hely, de igazándiból bárki lehet a következő bully áldozat. Nem kell hozzá igazából semmi, bárkire sor kerülhet.

És ekkor beindul a lavina.

Ez amúgy kurvajó poén, az „arab” srác bevallja, hogy nem kick boxozni jár, hanem salsázni. És sorban a többiek is felállnak s elmondják magukról az Igazságot, hát ez óriási jelenet, ezért érdemes volt ezt a sorozatot nézni! Tényleg fenomenális! Ne feszítsünk már, mindenki legyen önmaga!

Petra, a rivális első körben bevallja, hogy mennyi munkájába került formában tartani magát, aztán Tanár noszogatására megmutatja, hogy nincsenek is mellei. Erre mindenki elkezdi kirakni a fácséra a legkínosabb fotóit, így kiderül, hogy ez a legjobbfej osztály, ahol érdemes maradni Lilinek.

Klaudia mutat magáról egy 60-as évekbeli fotót, Anger Zsolt egy friss CT fotót szeretne kiposztolni az agyvérzéséről. Ezzel zárul Miki mókatára.

Ha valaki lemaradt volna, itt megnézheti.

Címkék: rtl klub a tanár
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RTB 2018.05.07. 11:42:34

nagyon életszerű sorozat, valóban így történnek a dolgok egy középiskolás osztályban (ja nem...). Varázsütésre (ja bocs, a TANÁR miatt) mindenki viselkedése megváltozik és pont abba az irányba, ami elősegíti a katartikus happy-endet.

Tanár_ 2018.05.07. 14:02:36

Pici visszaesés volt most ez rész, egy cseppet elment az egész alpári irányba. De reméljük visszatalálnak a normális, igényes humorhoz

Serrin 2018.05.07. 16:43:41

Ezt én nem hívnám viccesnek, legfeljebb kínosnak.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2018.05.07. 19:49:17

Az eddigiekből ez volt a legéletközelibb - még ha karikatúraszerűek maradtak is a figurák. De a tv-sorozatként ez ettől még gyenge maradt. Az egész kicsit olyan, mint egy jobban felplánozptt "Veled is megtörténhet" epizód, néhány feleslegesen betett valódi színésszel.

Csillepityu 2018.05.08. 11:31:44

Ez a sorozat semmivel sem rosszabb,mint a német eredetije.Az anyacsati (RTL)és leánya az (RTL CLUB) csak követi az eredeti forgatókönyv írók,szerkesztők,rendezők bakiait,soha elő nem forduló lehetetlenségeit.Nem kell minden alkotást úgy bírálni,mintha az az Oscar díj elnyerésért készülne!Bizton állíthatom,hogy a magyar színészgárda semmivel sem marad alatta a németnek.Én ugyan nem kedvelem a csatit(mióta M.o-n működik,összesen nem néztem öt órát)de minden amit készít ,nem politikai tartalmú,vagy arra nyíltan utaló sorozatát ,vagy kvíz műsorát a "Sorozatbaráton" megnézem.Kérdem én ,miért kell egy alkotógárdát,azok alkotását a földbe döngölni azért,mert magyar.

RTB 2018.05.08. 12:50:26

@Csillepityu: ami szar, az függetlenül a készítőktől szar. Ez a sorozat szar, sajnálom, de én egy produkciótól többet várok. Attól, hogy az eredetit másolja szolgalelkűen, betűhíven (ergo az eredeti is szar) még bírálhatom.
Aranyélet, Válótársak 1., 2. évad, Terápia - ezek magyarok és jók!

mézescsók 2018.05.08. 14:09:42

@RTB: Nem láttam az eredetit és ezt sem (a hv-t olvastam), de nyúlnak le ötleteket máshonnan is. Az amerikai hófehérke c. borzadály ugyanezzel a bevallom magamról, hogy "lúzer vagyok" történettel zárul. Ott is van diáktanács elnök választás, kampányvideó, lejáratás, stb.

Csillepityu 2018.05.08. 17:57:34

Kedves RTB.Én úgy látom,hogy az Ön jóvoltából mesterien el tudunk beszélni(íni)egymás mellett.Kicsit fentebbi hozzászólásomat,ha figyelmesen elolvassa,én azt írtam,hogy a magyar változat nem rosszabb,mint a német,és nem azt,hogy sz.r.Az én gondolkodásom szerint ami nem tökéletes,még kompromisszumokkal lehet jó,vagy legalább is elfogadható.Különösen akkor,ha tabu témát feszeget a szerző(k).Sajnos nem tudom tisztelni a bátorságát,hogy jogot próbál formálni olyan alkotás bírálatára,amihez-fenti szövegírása alapján-,valószínűsítésem szerint egy kicsit dilettáns.Én magam is csak halvány amatőrnek vélem magam.Írtam pl. színészi összehasonlítást is,ezt most nem ismételném,pedig ez is értelmes beszédtéma lehetne A keletkezett kis elmélet egyeztetés folytatása azt hiszem,hogy előbb,utóbb a blogról való kitiltásunkhoz vezetne,ezért jelzem előre,hogy semmilyen hozzászólására nem fogok reagálni.

zoltankiricsi 2018.05.12. 13:21:27

@Csillepityu: egy csomó mindent átvettek, de volt, amit nem. de ez nem felmentés olyan hibák alól, mint például, hogy a női főszereplőnek gyakorlatilag nincs karaktere, egy homályos folt a forgatókönyvben. és még van pár ilyen hiba.

amúgy a magyar színészeket nemigazán fikáztam, tők jó látni őket, és a legrosszabbul megírt jeleneteket is igyekeztek maximálisan megoldani. max respect

Csillepityu 2018.05.12. 18:37:57

Tisztelt blogíró !Szinte teljesen egyetértek azzal,amit leírt.Magam is úgy vagyok ,mint első bejelentkezéskor írtam,ebből nem akart Oscar díj jelölésre szánt alkotás lenni.A középiskolás kor feldolgozása egyfajta tabu téma,óvatosan kell kezelni.Én több mint ötven éve képesítőztem(erősáramú szaktechnikumban végeztem,ami azt jelentette,szemben a gimiben végzettekkel,hogy azonnali kis,vagy középvezetői szakmai állás betöltésére is jogosulttá váltam).Az ötven éves találkozásunkra-egy kiváló osztálytársam kérésére ,(Ő írta meg a kerettörténéseket) -egy emlékkönyvet írtunk,azok,akik vállalták, hogy ötven(4) évvel ezelőtti olyan történéseket leírjanak,amit mindaddig homály fedett. Emlékkönyvünk ,bizton állíthatom,egyedüli. A közös évfolyam találkozón a gépész,és műszertechnikus évfolyamtársaink közelharcot vívtak a plusz példányokért.Nos ezért gondoltam azt,hogy a sokfajta középiskolai végzettség ,más-más alkotásra készteti a szerzőket.Nemzetiségekről nem is beszélve.Egy német történés ritkán párosítható magyarral.A csatinak,ezen belül az alkotó gárdának,meg kell küzdeni a másféleségekkel,ami garantáltan nem lesz hibamentes.Bátorság kell elviselni a bírálatokat.Mint írtam korábban nekem nem szívem csücske a csati,-legalább is a "fejrésze",de dicséretesnek tartom az ilyen jellegű kezdeményezését.A színészi teljesítményekhez szeretném hozzáfűzni,hogy az M 2-n lejátszott eredeti alkotás --sok Hogyvoltos hozzászólását alapul véve --megítélésében(mely szerint az jobb,mint a magyar változat)valószínűleg közrejátszhat az is,hogy a magyar szinkron korrigálta a német balfácánságokat,tehetségtelenségeket . Ezért én úgy gondolom,és ebben azt hiszem egyetértünk,akár jobb is lehet a színészi teljesítményük,mint az anyacsati színész castingoltjai.
Nagy tisztelettel :Én.

Important roll 2018.05.27. 22:42:23

Csak én vagyok oltári beteg azért, hogy amikor megláttam a hetedik képen az elfolyt sminkű csajt a mosdóra támaszkodni, azonnal belém villant, hogy hiányzik mögüle egy üvöltve élvező néger? Nem beszélve arról, hogy ha nem sejtettem volna meg egy pillanat alatt, hogy husika alatt le fog szakadni a mosdókagyló, mint a kurva élet, akkor teljesen normális elvárás lett volna, hogy össze2girls1cupozza a mosdókagylót livestreamben, és így kimaxolhassa a jelenet kínosságát? (Persze nem mutatták volna, csupán a teremben ülők eltorzult arcait.)

Azért sajnálom, hogy nem a srác lett végül az elnök. Ő valóban egy volt közülük - hiszen mindenkinek a pénisze cső...
süti beállítások módosítása