Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Durrells 1x06 - Esküvő (Évadzáró)

2018. május 02. 11:00 - Szencsike

Eljött nagy vallomás ideje, Lujza elmondja a srácoknak, hogy férjhez megy Svenhez. Nagyon szerette a néhai Mr. Durrellt, de már 8 éve egyedül van. Les megdöbbenését leszámítva a többiek nagyon örülnek a hírnek. Margó kiköti,  hogy csak akkor mehet a menet, ha kikérdezhetik az újdonsült vőlegényt, hisz fordított esetben anyu is ugyanezt tenné az ő jelöltjeikkel. Később Gerry Lukréciának hála rájön arra, hogy még mindig szüksége van állatokra, de ezúttal másoknak is megmutatná őket. Margó hazajött, megvan még a melója a grófnőnél, de sajnos a hölgy túl depressziós, hogy Margó bármi izgalmas eseménynek a részese legyen, még a kertésszel sem tud találkozni. Petridis doktor sem tud rajta segíteni, lelki okai vannak, igaz, azt talán rengeteg vásárlással lehetne tompítani. Lujzák szegények és szegények is maradnak, Svennek sincsen sok pénze. Margó rákérdez, hogy tényleg hozzá akar-e menni, de anyu véleménye reggel óta semmit se változott.

1.png

Eljött a kihallgatás ideje, a srácok egy komplett kérdőívet állítottak neki össze, Larry csak a kihallgatást élvezi, felőle bárki lehet a férj. Sajnos sok pénze nincs a vőlegénynek, Gerry sem kap kecskét, a srácok nevelését rábízná Lujzára, saját gyerek még nem jött szóba, de kezd egyre kényelmetlenebb lenni ez a vallatás. Lejött Nancy is, de őt Les zavarja ki, nem a család tagja, ezen a lány megsértődik, Larry majd esenghet a bocsánatáért. Bizony, Nancy kiakadt, külön-külön bármelyiküket elviseli, de együtt a család már túl sok. Larry javaslata, hogy kiabáljon velük nyugodtan, ő ezt szokta. Nancy nem tenné, ilyen bizalmas módon még nem a családja, de Larry nem aggódik, majd erre is sor kerül. Ha már szóba jött, akkor el is költözhetnének, mégis csak 22 éves felnőttek. Na, mit lépsz Larry? Les és Margó meghozta az ítéletet Svenről, Gerry az állatkerttel foglalkozik, Larryék szerelmeskednek. Hála az égnek, pozitív az ítélet, de túl fiatal és jóképű, egy vénemberrel legalább nem kellene sokáig együtt maradnia. Lujza később már Spirótól is hallgathatja, hogy fontolja meg a házasságot, mégse egy göröghöz vagy angolhoz megy hozzá! Javasol egy másik jelöltet, de ez már túl sok lenne a jóból, most pedig mehetnek Svenhez!

2.png

Az ifjú pár megbeszéli a vallatást, Gerry kap kölcsönbe egy kecskét, Lest pedig majd puhítja, de mikor legyen az esküvő? Sven nagyon sürgeti a nászt, romantikus, és nem hisz a házasság előtti szexben sem. Lujza benne van, eddig a családjának élt, most itt az idő, hogy magával is foglalkozzon, úgyhogy két hét múlva esküvő. Otthon Gerry és Theo az állatkertet rendezgetik a hátsó kertben, egész pofás lesz, ha elkészül. Jön Margó és Theótól kér infót, miért nem megy ki a grófnő a palotából. Agorafóbiás, retteg a nyílt terektől, ha segítene, akkor a megnyugtatás és a türelem hatásos, a lánynak ennyi elég, már rohan is. Theo hiába figyelmeztetné őt, hogy az agy bonyolult szerv, Gerry szerint egy Durrellnek az agya nem bonyolult, Margo figyelme is véges. Lujza a vacsoránál dobja be a bombát, két hét múlva esküvő. Egyedül Nancy támogatja a sietős esküvőt, a srácok szerint ez túl kevés a ruhára meg az előkészületekre. Larry kirohan, Lujza megy utána, hát ő is előadja a tervüket, a költözést. Lujza nehezen emészti meg a hírt, mi lesz a családdal, hogy tartják el magukat, csupa aggodalom. Viszont Les és Margó támogatják Larry terveit, ezúttal semmi komolytalanság nincs bennük.

3.png

Reggel Lujza ébreszti Nancyt, és hát igen, Lujza nem is titkolózik. mit keresne egy poros görög koszfészekben egy ilyen fiatal lány, mint Nancy?! Sőt, tovább ront a helyzeten, Larry nincs kész arra, hogy megállapodjon, és Nancy fejében csak úgy zakatolnak a kerekek. Gerry elkészült az állatkerttel, sok vendég még nincs, de Sven megtartotta az ígéretét, hozott egy kecskét, a ráadásajándék egy teknős lesz. Larry visszatért az íráshoz, az újabb remekművet pötyögi, amikor Sven köszönti őt. Mindkettejük szerencséjére Larry nem lesz földműves, viszont a sietős esküvő egy kissé fura. Ha le akar feküdni az anyjával, tegye, nem szokatlan  dolog ez manapság. Sven viszont hivatalosan akar lefeküdni egy nővel, ami úgy hangzott, mintha még sose csinált volna ilyet, de azt mondja, hogy igazi szoknyavadász volt. Sven el, Larry pedig hirtelen abbahagyja az írást, és eszébe jut, hogy Sven házában, a falon egy csomó meztelen férfit ábrázoló kép lóg. Na, ez viszont gond, összehívta a tesókat, Sven homoszexuális, barlanglakó Lesnek fogalma sincs, hogy ez mit jelent, Margó szerint ősemberszexet jelent. Gerry viszont tudja, két hím párosodása. Na, így már Lesnek is világos, ez illegális, beszélniük se kéne róla! Már az ősi görögök is csinálták, Sven pedig azért venné el anyut, mert ezzel akarja eltitkolni. A nagy kérdés pedig az, hogy vajon Larry elmondja-e anyunak, vagy se. Ez még a többieknek is fura, máskor azonnal cselekedne, de most sajnos nehéz időszakon megy keresztül. Ennyi volt az értekezlet, Larry távozóban még Margó kezébe nyomja Max képeslapját, hamarosan újra találkoznak.

4.png

A grófnőnél Margó lelkesen beszámol a korai esküvőről, és őt is meghívja, sőt, nélküle még a ceremónia sem lesz igazán stílusos, ha nem segít neki. Cseles, ugyan a grófnő jobb színben van, mint múltkor és felcsillant a szeme az esküvőre, de a meghívásra nem mondott se igent, se nemet. Lujza lelkesen meséli Margónak az esküvőt, szeretné ha a többi gyereke is segítene, Les sorfalat javasol, sőt annyi díszlövést, ahány éves Lujza, de ez nem lesz, ha Lujzán múlik. Larrynek semmi ötlete sincs, Lukrécia saját recept alapján szilva tortát fog sütni az esküvőre. Érkezik Spiro, hozott Gerrynek látogatókat az állatkertbe, ő pedig lelkesen magyaráz nekik az állatokról, rovarokról. Margó megkéri Spirót, hogy holnap jöjjön el a grófnőhöz, tervez valamit a lány. Másnap, a grófnő kilépett a palotából, sőt, beült Spiro kocsijába. Margó figyelmezteti őt, hogy lassan vezessen és beszéljen nagyon megnyugtatóan, de alig tettek meg pár métert, a grófnő bepánikol, mehetnek haza.

5.png

Este Lujza vacsorázni megy Svenhez, a srácok most egyedül maradnak, de siet haza. Larry szerint inkább maradjon, ellenőrizzen le mindent, de Lujza nem figyel fel a célzásra. Lest megcsípte egy skorpió Gerry gyűjteményéből, eléggé kiakadt a srác, hiába nyugtatja Gerry, hogy nem halálos a csípése, csak ha balszerencsés. Lujzáék, Sven harmonikázik, majd az esküvőn is játszik, jobb ha hozzászokik. Közben egy kecske beoson a házba, Sven kiviszi, Lujza addig tönkreteszi a harmonikát. Ha ez nem lenne elég, megfogadta Larry tanácsát, ellenőriz mindent, elkezd kutatni a fiókokban is. Elsőre semmi fura, minden a megszokott dolog, amit egy fiókban találni lehet, de van egy zárt fiók. Szerencsére a kulcs is megvan hozzá, itt pedig fényképeket talál. Olyan fényképeket, amelyeken egy férfi szerepel, sőt némelyiken Svennel csókolózik. Lujza gyomrát megfekszi a dolog, gyorsan visszateszi a képeket a fiókba, bezárja azt, és minden oké, mire Sven visszaért. A gyanútlan svéd előszed egy másik harmonikát, Lujza nem érzi jól magát, amilyen gyorsan csak lehet lelép Sventől.

6.png

Otthon Les szenved a csípéstől, még Theo is azzal nyugtatja, hogy csak akkor lesz baj belőle, ha balszerencsés. Hát ez Lesnek nem a legjobb hír, ő már eleve balszerencsésnek született, de Theo szerint ez csak sima allergiás reakció. Gerry közben elgondolkodik, hogy vajon a skorpió azért csípett-e, mert be van zárva, így talán mégse a legjobb ötlet az állatkert. Ez bizony minden állatszerető ember fejében megfordul, de Les nagyon szenved és Lujza is hazajött. Elég letört, itthon minden és mindenki oké, de amint elfordul  Theo tovább kezeli Lest karját. Lujza Larrynek önti ki a szívét, Sven meleg, mi lesz most? A srác meglepően megértő, igaz, az ő szíve is fáj, talán ez az ok. Egyre közeledik az esküvő napja, Les megdicséri Lukrécia gyönyörűre sikerült tortáját, ugyanis ő koordinálja az esküvőt. Gerryt utasítja, hogy az állatokat zárja el a vendégek elől, Larry és Nancy pedig hagyják abba az enyelgést és jöjjenek segíteni. Ehhez képest Larry ír, Nancy fest, a hangulat pedig a béka feneke alatt, ugyanis Larry rájött, hogy szereti a családját, hiába papolt állandóan a szabadságról. Nancy pedig rájött arra, hogy haza akar menni, saját élete van, és szeretné ha Larry is eljönne, hisz közös életet terveztek.

7.png

Gerry és Theo az állatokat rendezi, Gerry pedig rájött arra, hogy Les balszerencséje intő példa volt számára, szabadon kell engednie az állatokat. Theo a lagzit javasolja, az állatok szabadon engedése egyfajta szimbólum is lehetne. Este Lujza nagyon szorong, mindenki teszi a dolgát, ez az esküvő sokaknak fontos. Larry azt javasolja, hogy beszéljen Svennel, és ez lenne a legjobb, de annyira nehéz. Akkor legyen Larry a téma, de a srác hiába szeret önmagáról beszélni, most anyu a legfontosabb. Lujza meghozta a döntést, még este elmegy Svenhez. Nincs értelme a kertelésnek, Lujza bevallja, hogy látta a fotókat, Sven feltűnően könnyen veszi a dolgot, valóban voltak férfiak az életében, de ebben nincs semmi. Ez azonban nem ilyen egyszerű, egy házasságot hazugsággal kezdeni soha sem jó. Svennek volt egy nő az életében, de az sem sikerült, még az ágyig is csak „majdnem” jutottak el, de most sikerülne. Ez nem helyes, ha Lujza nem találta volna meg a képeket, joggal hihette volna azt, hogy minden működik köztük, még az ágyban is. Ez viszont nem jó alap a közös élethez, hiába szereti Lujzát, így nem működne. Sven börtönben érzi magát, hogy a férfiakat szereti, de le tudja győzni ezt, pontosan ezért jött ide is. Lujzának ez így nem jó, ő is nagyon szereti a férfit, de a házasság csak még nagyobb hazugság lenne, ha nyolcvan évesek lennének, észre se vették volna, de így…

8.png

Reggel Larry azon gondolkodik, hogy Nancy vagy a család a legfontosabb, még listát is írt hozzá. Becsúsztatnak hozzá egy levelet, nagyon jó hírt kapott. Larry olyan dolgot tesz, amire még ő maga sem számított, tanácsot kér Lestől. Kiadják a regényét, amit Korfun írt, hisz ez bizonyítja, hogy hatással van rá, de így még nehezebb a döntés, hogy maradjon-e. Lesnek jólesik, hogy Larry tőle kér tanácsot, de piszkosul bosszantónak tartja őt. Viszont azt mondja, hogy ne menjen el, mert barátnő lehet másik is, de a család az örök. Jön Nancy, itt az idő, hogy rendezzék Larryvel a soraikat. Nancy várja Larry döntését, de ő még nem tud dönteni, és a családja se olyan szörnyű, ha belegondol. Akkor a drága anyuka se mondta volna, hogy Larry nem hűséges típus. Na, ezt nem kellett volna, Larry nagyon kiakad. Lujza is hazatért, sajnálkozva bejelenti, hogy nem lesz esküvő, szeretik egymást, de nem működne a dolog. Margó rákérdez, hogy a férfi szerelem miatt döntött-e így, Lujza el akarta ezt kerülni, de igen, ezért, a vendégeknek viszont ezt ne mondják el. Esküvő nem lesz, már késő lemondani, de a fogadást megtartják.

9.png

Larry ezek után számon kéri az anyján, hogy mit ártja bele magát a dolgaiba. Ő nem az a szoknyavadász, akinek látszik, hiába beszél és ír erről állandóan. Anyu beismeri, hogy ez most az ő hibája volt. Sajnos Larry az üres szobájába megy vissza, Nancy hagyott neki egy levelet, elmegy a délutáni komppal. A ház szépen feldíszítve, csak Margónak még át kell öltöznie. Megjöttek az első vendégek, Theo, Spiro, a doktorék, ám nincs esküvő. Spiro lelkes, majd keresnek egy másik görög férjet, de ez most korai még. Viszont az ünnepség  legalább vidám hangulatban zajlik, még Les karja is megmarad, hála a doktornak. Jön a díszvendég is, itt a grófnő, Margó nagyon örül. Végszóra betoppan Max és Donald is, Donald továbbra is a távolból szereti Margót, míg Max elviszi őt táncolni. Eljön a mi svédünk is, beáll a zenekarba a harmonikájával, szerencsére Lujza részéről nincs harag. Florence-nek bevallja, hogy velük itt fél év alatt több minden történt, mint otthon egy év alatt, sőt talán a hangulat és a bor is segít abban, hogy élvezi a harmonikázást, ezt még Larrynek is el kell mondania. Larry viszont nincs sehol.

Larry elment a kikötőbe, csomagokkal, vagyis visszatér Angliába. A parti egy biztos eleme az állatok elengedése. Theo mond egy rövid beszédet arról, hogy Gerry milyen nemes lélek. Persze közben Les meséli egy csinos lánynak, hogy megharapta egy skorpió és majdnem meghalt, de lepisszegik a többiek, folytatódhat a beszéd. Gerry szabadon engedi az állatait, hogy éljenek, mulassanak és szaporodjanak. De a gyerek tétovázik, ez most nem megy, még velük akar lenni, még jobban meg akarja őket ismerni, talán a jövő héten elengedi őket. Nem így tervezte ő se, de inkább az emberek menjenek mulatni tovább. Theo is megkönnyebbül, sőt még anyu is megdicséri a gyereket. A parti zajlik, mindenki vidám, és egyszer csak jön Larry. Szomorú a srác, Lujza mégis büszke rá, de természetesen a kiadott könyv miatt. Sőt, az egész családjára büszke, és Larry szerint ideje anyunak összekapnia magát, biztos lesz valaki, aki rá vár. Lujza arról ábrándozik, hogy mind a 4 gyereke boldog lesz, ha kell, segít is ebben. Az első évad a vidám ünneplőkkel fejeződik be, köszönöm szépen a figyelmet!

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása