Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Westworld 2x01 – Az éjbe vezető út, vagy mi

2018. április 26. 11:11 - zsitta

w4_1.jpg

Csókolom mindenki, hát ezt is megértük, itt van a Westworld második felvonása. Néhány szó az előző évadról:

  • a korábban folyton emlegetett útvesztő nem egy fizikai hely, hanem egy belső utazás, ami az androidok öntudatra ébredését jelképezi
  • kiderült, hogy Men in Black nem más, mint William, aminek sokan kurvára nem örültünk, de ő meg arra jött rá, hogy elbaszta az egész életét egy játékra, ami számára nem is létezik, ugye
  • Dolores, a farmer szende lánya öntudatra ébredt, és megtudtuk, hogy ő Wyatt is
  • Bernard valójában a halott Arnold robotba öntött formája
  • a szalon egykori madamja, Maeve le akart lépni a parkból, azonban utolsó pillanatban meggondolta magát, és elindult megkeresni a lányát
  • és kb ennyi, ha valami fontos lesz, majd szólok.

Most pedig folytassuk onnan a hogyvoltozást, ahonnan másfél éve abbahagytuk.

Ott tartottunk, hogy durva volt az esti buli, Ford papa megrendezte a színpadias halálát Doloresszel az élen, az androidokat pedig megbütykölte, ezért elkezdtek sorban kinyírni mindenkit. Hát, ezért nem szeretek fura partikra járni. Egy kis csapatnak Bernarddal és Charlotte-tal sikerül elrejtőzni a sorozatgyilkos tagoktól, majd célba veszik a legközelebbi állomáshelyet, de végül csak az utóbbi kettő marad életben.

w1_1.jpg

Charlotte elviszi az egyre szarabb állapotban lévő Berniet egy titkos bázisra, amiről nem nagyon akar beszélni, mert a Delos nem arról híres, hogy olyan nagyon egyenesek lennének, ugye. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy amikor a nő megpróbál mentőhelikoptert kérni maguknak, pont leszarják, mert nem kapták meg maguknak a valamiért különlegesnek számító, leszerelt Peter Abernathyt.

Bernard felajánlja, hogy belép az androidok rácshálózatába, ami kvázi annyit jelent, hogy egyik robot beköpi neki a másikat annak helyzetéről, és ez így megy addig, ameddig meg nem találják az elveszett báránykát. Ami totál para, hogy csóri már teljesen offon van, és végül kénytelen kiszívni egy társa nyálkás agyvizét, hogy ne pusztuljon el a picsába, na meg persze ne lepleződjön le a Delosos csaj előtt. Végül működik a dolog, és Peter bácsi lelőhelye is megvan.

 

Új nap indul, életre kel a zongora és zenélni kezd a szalonban, körülötte hever 200 hulla, Dolores meg valahol a pusztában embereket gyilkolászik lóháton. Remélem mindenki fejében megvan még a kép, amikor ránézett egy fegyverre, és megijedt, hogy jaj, én ehhez hozzá nem nyúlok. 

w4.jpg

Nem tudom, ki hogy van vele, de én baromira untam a „most ti vagytok az én álmomban, és ti szoptok, nem pedig fordítva, na de most felakasztok mindenkit a picsába haha” monológot. Most nem azért, igaza van meg minden, viszont nekem valahogy nem jött át a dolog. Na mindegy.

 

Kicsit később, amikor kettesbe kerülnek Teddy mackóval kiderül, hogy a srác rohadtul nem akarja ezt a fránya gyilkolósdit, sőt, igazából nem is érti, hogy mi a fasz ez az egész és miért kell ezt, csak kedvére akar tenni a szerelmének. Aki egyébként szerintem ilyen „ha nincs ló, jó a szamár is” alapon használja tudatlan kedvesét.

 

Mindeközben a veterán William a buli helyszínén lehántja magáról az irdatlan mennyiségű hullahegyet amit magára rámolt, és igyekszik menedéket találni. Miután egyedül elintézett néhány helyi csávót, beköti a viskójában a sebeit, és előveszi a védjegyévé vált fekete kalapot, majd a fejére pakolja, és lőn világosság, megint faszagyerek lesz. Mondjuk tényleg menő az a kalap, meg kell hagyni. 

w2.jpg

Kicsit később nagyon keres valamit valahol teljesen máshol, amikor megjelenik Ford papa roppant furán viselkedő fiatal mása, aki valószínűleg már várta őt nagyon: ugyanis a droid biztosítja emberünket arról, hogy egyrészt még a halálából is képes kvázi visszajönni egy kicsit csesztetni, másrészt jó nagy szarban van, ameddig nem talál ki a most már ténylegesen neki szánt játékból. MiB lepuffantja a kiscsávót, na nem, mintha ezzel megoldódna az a tény, hogy egy rakás szar az élete, vagy valami.

  

Tudjátok vannak olyan kívánságok, amik sosem teljesülnek be - ilyen például most az a részemről, hogy ezt a gyökér Sizemoret tegye már el valaki kurva gyorsan láb alól. Miközben egy kannibál már éppen próbálná végre megrágni, Maeve feltűnik a színen, és megmenti a hátsóját, sajnos. Előbbi megígéri az utóbbinak, hogy segít neki megtalálni amit keres, ezért elindulnak egy közös hullanézős tripre - de előbb találnak rájuk katonák, Sizemore pedig az első adandó alkalommal segget csinál a szájából, és megpróbálja lebuktatni Maevet. Csakhogy ő pipa lesz és legyak mindenkit, befenyíti az idiótát, hogy viselkedjen, majd haladnak tovább. Útközben felkapják a részeg Hectort hála a jó égnek, ezek ketten olyan szép jeleneteket dobnak mindig össze, hogy úgy kell magamat összekaparni a földről. 

w3.jpg

Bernard egy távoli tengerparton ébred, de egyelőre nem tudni, hogyan került oda. De ő maga sem tud sokáig gondolkozni ezen, mert rátalálnak a Delos katonái, Ashley Stubbsszal együtt, akiről mondjuk nekem meggyőződésem volt, hogy az előző évadban kinyíratta magát, de akkor nem. Elvezetik Karl Strandhez, az egyik fejeshez, aki éppen sorban végezteti ki az androidokat. Hogy miért? Mert csak.

 

Bernie feltehetőleg a buli után jó pár nappal később került ide, mert ugyan nem vagyok Dr. Csont, de a parti helyszínéhez visszatérve itt már jó pár napos, oszló hullákat láthatunk. Próbálnak rájönni, hogy mi történt, nem sok sikerrel. Továbbhaladva találnak egy tigrist, aminek elvileg nagyon nem ott lenne a helye, gondolom ennek még lesz jelentősége. Bár lehet csak annyi, hogy már egy robot állat is lázadozik zsenikéink ellen.

 

Kapnak egy jelentést, miszerint minden android egy helyre gyűlt, így elindulnak az irányukba. Igen ám, de belefutnak egy random tengerbe, aminek szintén nem kéne ott lennie - benne az összes android hullájával együtt. Karl kérdőre vonja Bernardot, hogy ezek hogy a picsába kerültek ide, de ő csak annyit mond meredten, hogy ő ölte meg mindet. Bamm. 

w5.jpg

Kérdés, hogy

  • miért ennyire fontos a leszerelt Abernathy a Delosnak;
  • William vajon hogy menti ki magát a slamasztikából, meg az elbaszott életéből;
  • Bernard mi a francért nyírta ki az összes androidot, és baszta bele őket Supermanként a tóba, aminek nem is ott kéne lenni;
  • meg amit akartok.

Jövő héten tali.

Címkék: westworld
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lopezalapazi 2018.04.27. 00:20:37

Abernathy azért olyan fontos a Delos-nak, mert rá töltöttek fel harminc évnyi tudást a technológiáról, amit korábban ki akartak csempészni a parkból.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.04.27. 09:43:34

" William vajon hogy menti ki magát a slamasztikából, meg az elbaszott életéből; "

Innen szép nyerni, szerintem erre a "játékra" várt igazán William, végre van tétje.

Eleve egy ilyen helyen bárki lehet robot, nincs erre valamilyen rtg gép kitalálva ami kiszűri a droidokat ha átmegy rajta ?
Így Bernard és a többi is bebukná a produkciót.

Dzsudibí 2018.04.27. 19:29:51

Miután megnéztem ezt a részt, az a kellemetlen érzésem támadt, hogy az írók ezt a sorozatot is úgy szét fogják barmolni, mint annak idején a Lost-ot. Vérszemet kapnak a kezdeti sikerektől, ezért egyre többet csavarintanak a történeten addig a pontig, hogy elfelejtik, hogy eredetileg mit is akartak mondani, és ember nem lesz a talpán, aki értené, hogy mi a pöcs folyik itten. De ne legyen igazam.

zsitta 2018.04.27. 22:44:49

@lopezalapazi: ó, tényleg, én ezt már elfelejtettem, kösz!

zsitta 2018.04.27. 22:48:42

@szociál: Nem tudom :D gondolom nem számítottak "zendülésre", anélkül meg felesleges a dolog

@Dzsudibí: Hátha nem. Annyira én sem vagyok elájulva a történtektől, de várjuk ki a végét.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.04.27. 22:51:57

@Dzsudibí:

A végére kapunk egy David Lync sorozatot és a fejünket fogjuk, hogy most már tényleg nem értünk semmit , mert csak metafora az egész :))

Important roll 2018.05.01. 15:40:00

Szerintem Charlotte igenis tudja, hogy Bernard robot: menekülés közben elejt egy olyasmi mondatot, hogy "maga már túl sok időt töltött köztünk".

azbesztmeg 2018.05.08. 22:11:50

@szociál: Terminátorban a németjuhászoknak ment a dolog.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.05.09. 06:28:29

@azbesztmeg:

De az egy film, ez meg a valóság :)))

Is 2018.08.22. 09:17:07

@zsitta: Tudom, késői, de: csak engem zavar, hogy William lazán harcol és használja a jobb karját, amit az előző évad utolsó részében, a templomi verekedés közben Dolores csúnyán eltört, és az évad végi partin is eléggé lógatta és küszködött vele? Vagy nagyon gyorsan gyógyul, vagy pedig ordenáré nagy hiba az alkotóktól.
süti beállítások módosítása