Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fekete Vitorlák 4x10 - The End (Sorozatzáró)

2018. április 25. 09:00 - Pácsó Ármándó

Elérkeztünk a Fekete Vitorlák sorozat utolsó epizódjához, amelyben majd tíz perc alatt kiderül, hogy ki lesz a győztes. Persze nem az első tíz percben, mert akkor a további egy órában nézhetnénk Neptunus moszatos alsógatyájáról az aprórákot szedegető halakat. Az eddigi mellékszálaknak bizony csatlakozniuk kell a főszálhoz, a haragosoknak le kell számolniuk egymással vagy éppen ellenkezőleg, ki kell békülniük, a szerelmeseknek össze kell jönniük vagy szakítaniuk végleg.

01.jpg

Ennek megfelelően egy érdekes helyszínen kezdünk, Georgia állam Savannah települése közelében, távol az izgalmaktól. A házigazdánk az az amerikai földbirtokos, aki a nagyvilágból a felsőtízezer nemkívánatos családtagjait veszi át megőrzésre. Természetesen jó pénzért, mert ez csak humánusabb, mint a diliház és a dohányföldjét is megkapálják az ide beutalt feketebárányok. Kilétük titok, ezért egyikük nevének elárulása miatt eleinte húzódozik a főnök, mint szűzlány a rumtól, de aztán Long John Silver megemlítésére beadja a derekát, mint bármelyik lány a rum után (az olvasók természetesen kivételek) és válaszol Tom Morgan nassaui kalózkapitány alig titkolt fenyegetéssel elhangzó kérdéseire.

02.jpg

A Csontváz-szigeten az előző rész véres csatajelenetét folytatjuk. Silverék lejöttek a partra és az úszva menekülő kalózokat próbálják a partra rángatni, miközben Woodes Rogersék csónakokból tüzelve üldözik őket. Billy is ott lövészkedik az egyik csónak elején és írtja volt bajtársait. Flint persze majd élve kell nekik, mert egyedül ő tudja, hová rejtette el a kincset. A többiek mehetnek cápakajának a zord kormányzó szerint.

03a.jpg

03b.jpg

Már alig maradt egy-két menekülő, mikor az angol hajóról vészjeleket adnak le, váratlanul kalózhajó bukkant fel az öbölben, azonnali visszavonulásra van szükség. Soha jobbkor! Jack Rackhamék élénken távcsöveznek, felmérik a kialakult helyzetet és a csata helyett a túlélők begyűjtése mellett döntenek. A hős navigátor Featherstone felveti, hogy milyen nagy szerencse érte őket, hogy Flint és Silver tulajdonképpen az ölükbe hullott és itt a lehetőség, hogy rögtön végezzenek velük a Guthrie Nagyival kötött megállapodás szerint, viszont úgy látja, hogy főnöke nincs gyilkos hangulatban. A hajóra lépő Flint egyből világossá teszi a helyzetet, csak ő tudja hol van a kincs elrejtve a Csontváz-szigeten. És kell neki egy darab ép Madi és egy darab leharcolt kormányzó. Bár a jovális Featherstonenak ez nem tetszik, Rackham kapitány enged a rábeszélésnek, legyen akkor üldözés és harc. És utána kincs. (Meg legyen tánc, ez nagyon fontos!)

04.jpg

De amíg utolérik a kormányzót, háromoldalú kerekasztal tárgyalások kezdődnek az Első Kincselásó Csapat között. Először is kérdőre vonják Jacket, hová tűnt a múltkor. Ő bevallja Joseph Guthrieval való sikertelen tárgyalását, de a Vasnagyival kötött megállapodásáról mélyen hallgat. Flint a hajó parancsnoki státuszát akarja, mert úgy kell legyőzniük a kormányzót, hogy nem lőnek rá ágyúval, nehogy Madit találják el, és ehhez csak ő ért. Woodes Rogerst és a kincset majd visszaviszik a Rabszolga-szigetre és mindenki boldogan él, amíg meg nem hal és a sziget teli lesz félvér gyerekekkel. Miután kettesben marad a kapitányi kabinban az eddig hadakozó két volt barát, Silver nehezményezi, hogy mi ez a hirtelen jött Négerbaba szeretet a másik részéről? Flint elrebegi, hogy megérti fájdalmát a nő ideiglenes elvesztése miatt, ő is így érez hajdani buzibarátjával, Thomas Hamiltonnal kapcsolatban. Long John egyelőre hisz neki.

05.jpg

De az élet nem ilyen egyszerű, Billy a kecskenyúzó kiskésével felszerelkezve meglátogatja Négerbabát fogságában. A lány torkához szorítja a hideg pengét és panaszkodik neki egy sort, hogy ő csak Flint ellen küzd, Silverrel semmi baja nem volt egészen a közelmúltig. Kicsit meghasonlottnak tűnik a fiú, elborultságában bármire képes lehet! A szorult helyzetben lévő Madi próbálja észhez téríteni: ha most átmetszi a gigáját, akkor egyrészt véres lesz az ütőeréból spriccelő hemoglobinok miatt és a hajón nincs mosoda, másrészt meg mártírt csinál belőle és akkor újra 100%-os lesz a Flint-Silver szövetség.

06.jpg

Jack hajóján sajátos hierarchia van most érvényben, Flint eldönti mit kell tenni és Silver elmondja a döntést Jacknek, akit mellesleg kérdőre von: ő ugyanis nem hiszi el a nemrég előadott Philadelphia-i történetet. Rackham visszavág: a két igaz barát sem tűnik olyan nagy puszipajtásoknak, ahogy hagyta őket! De nincs idő most felelsz vagy mersz játékra, Rogers lesben áll az öböl kijáratának közelében, hogy sortűzzel megtörje a kalózok harci kedvét. Vajon hogy akar Flint kapitány ágyúlövés nélkül győzni? Egy fél perc után rájöttem, ezért elmondom nektek is!

07.jpg

A kormányzó hajója nagyon közel bujkál és kb. két lövésre marad ideje mielőtt nekivitorlázik a kalózhajónak és megdöntve azt. Eszerint látványos kézitusa fogja eldönteni a csata kimenetelét, a szereplők a helyükön vannak. A katonák puskákból lövöldözni kezdenek, ami valamiért meglepetésként éri a brigantikat és kénytelenek fedezékbe húzódni, de Flint észrevesz egy most keletkezett vitorla összefonódást a kormány tájékánál, ahol át lehet mászni az ellenséges hajóra és elszakítani a kettőt egymástól, amitől a hajójuk visszabillen egyenesbe és kevésbé tudnak belelőni a fentebb lévő angolok. Billyt felküldik az előárbochoz, valószínűleg a forgatókönyv író sugallatára, hogy szemtől szembe találkozhasson végre a Smaragdszemű kapitánnyal. Így is történik: amíg a kalóz a vitorlák takarásában köteleket aprít az árbocon, addig az átállt fiú fentről próbálja eltalálni. Innentől felgyorsulnak az események, még az avatott szem is nehezen tudja követni az események gyors láncolatát, ezért úgy döntöttem, hogy egyszerűen csak felsorolom az életben maradottak névsorát!

08a.jpg

08b.jpg

Na jó, nem így lesz :-) Flint sikeresen elszabadítja hajójukat és felmászik Billyhez az árbockosárba, amit most kéretik szabadon értelmezni, mert korlát az nincs, csak pár raklapból összedobott platform, ahonnan a vesztes látványosat tud zuhanni erős sikoltás kíséretében a fedélzetre. De mégsem, félre a klisékkel és a földszinttel, a nagy birkózásban mindketten lezuhannak, de csak a kb. két méterrel lentebb lévő kifeszített vitorlákra és az alkalmi függőágyban tovább folytatják egymás szekálását. A fiú beveti a "kötéllel fojtás" trükköt, mire Flint a "lábonszúrás elcsent késsel" trükkel válaszol. Gyerekek! Kifent pengével ne hasogassátok magatok alatt a vitorlákat, mert úgy jártok, mint Billy, aki a tengerbe pottyant. (Vagyis még felbukkanhat bármikor).

09.jpg

Silver a hajó belseje felé indul, megkeresni szerelmét, de először csak egy magát szakácsnak valló gyáva figurára lel. Ismerős a helyzet valahonnan?! Megparancsolja neki, hogy vezesse el Madihoz. Jack közben a hajó másik felén megpillantja a kormányzót és odaküzdi magát hozzá. Váltakozó fölénnyel vagdalkoznak és mikor a kalózt messzire löki magától Rogers, az árbocról lekászálódó Flint veszi át a helyét és így felválva harcolva legyűrik az angolt. Long John megtalálja az ájult Négerbabát, aki természetesen úgy fekszik, hogy ne lehessen kitalálni, vajon Billy elvágta-e a torkát? De nem! Forog a feje és nem esik le! Hurrá! A fedélzetre felérő lány boldogan látja, hogy minden vezér épségben van, a szövetség még él. Jack még megnyugtatja a láncra vert kormányzót, ők nem fogják áthúzni a hajógerinc alatt. Majd kitalálnak valami jobbat! Most lett teljes a győzelmük, már csak a kincs dolgát kellene valahogy elrendezniük békességben.

10a.jpg

10b.jpg

A terv a következő, Rackham kapitány visszaviszi az egyik hajóval Négerbabát a Rabszolga-szigetre, Flint és Silver pedig biztonságba helyezik az elásott gyöngyökkel teli ládát. Ebből támad egy kis vita, mert ez Jacknek nem tetszik, ő is menne kincsezni, ezért Featherstone megy haza a lánnyal, a dörzsölt kalóz marad, de ásni nem mehet, a hajón kell megvárnia a többieket. Az ásócsapat kiköt az első csata színhelyén, még mindenfelé holttestek hevernek, de nem foglalkoznak most a lábuk alatt kipukkanó szétgurult szemgolyókkal, csak mennek tovább elszántan. A bokrokból kíváncsi tekintetek követik útjukat, valószínűleg az operatőrök és a stáb. Esetleg Billy.

11.jpg

Az út felénél Flint pihenőt hirdet és aggodalmának ad hangot arra vonatkozóan, hogy a kincs kiásása után Silver elteteti őt láb alól és nem hajlandó tovább menni addig, amíg nem tisztázzák ezt a helyzetet. Elmélyült beszélgetésük végére világossá lesznek indokaik, Flint a hatalom ellen, a szabadságért harcol, Silvernek meg elege van az áldozatokból és fél, hogy egyszer végleg elveszti Négerbabát és akár fegyverrel is megakadályozza volt barátját céljai elérésében. Akkor ez itt most egy olyan kiélezett pillanat, ahonnan villámgyorsan máshová fogunk kapcsolni!

12.jpg

A téli Philadelphiában vagyunk, mínusz 10 fok árnyékban. Kedvenc vörös Anne Bonnym, boldogan öleli magához a visszatért Jackket, aki később Maxel együtt találkozik Guthrie Nagyival és beszámol róla, hogy Flinttől elfordultak a közeli társai, ezért visszavonul a kalózélettől és inkább színésznek áll. A rabszolgákkal meg kiegyezett Woodes Rogers egy hivatalos megállapodásban, amit Silver felügyelt. (Persze a négereknek volt egy pár feltételük, például hogy ezentúl korlátozás nélkül rappelhessenek, kosarazhassanak és beszélhessék szlengben az angolt Nassauban. A neonjoggingot fuxszal még kicsit korainak tartották ők is). A kormányzó nem maradhat tovább a hivatalában, a Nagyi vásárolja fel az adósságait és kényszerítse az adósok börtönébe. Max, mint az első számú kormányzóné jelölt, nem óhajt férjhez menni, de vannak megbízható kiszemeltjei a feladatra, akik a nyilvánosság előtt közmegelégedésre szerepelhetnének a sziget élén. És amikor Rogersnek a bíróság előtt kell felelnie a csődje miatt, eskü alatt kell vallomást tennie a történtekről, amely hivatalos irat formájában fennmarad a bírósági levéltárban az utókor számára. Azt a vallomást a szívesen megírná Dörzsölt Jack Rackham!

13a.jpg

13b.jpg

A Rabszolga-szigeten nem ilyen idilli a helyzet. Madi nehezményezi szerelmének, hogy vége a háborúnak, maradtak szolgák és hétfőtől újra mehetnek dolgozni. Ha csak ennyit tudott intézni, akkor nem féllábú, hanem féleszű! És egyébként is, miért ölte meg Flintet, hiszen barátok voltak?! Silver sejtelmesen elmosolyodik erre az utolsó észrevételre és szemében huncut fényekkel megjegyzi: Nem halt meg, sőt nagyon jó helyen van. Ott, ahol már régen járt és boldognak érezte magát tőle. És ehhez felkutatta neki a legmegfelelőbb embert, akit már mindenki régóta halottnak hitt, a bentlakásos tisztképzőben felnőtté vált férfiszívek elrablóját, magát Thomas Hamiltont!! És a dohányföldi munkások a Georgia állambeli Savannah közelében található Napköziben tanúi lehettek a legromantikusabb találkoznak két férfi között, amit csak a sorozat korhatár besorolása elbír! Micsoda happy end!

14.jpg

Négerbabát nehezebb meggyőzni, mint arra számítani lehetett. Mikor kereste meg Long John a régi kapcsolatát Flintnek? Nem talán még a spanyol invázió előtt? Mert akkor neki csúnyán hazudott a háború támogatásáról, ha már akkor Flint eltávolítását tervezte! Tulajdonképpen igaza van és ezt tudja Silver is. Nem most lesz az, mikor szerelme megbékél a helyzettel. Az idő azonban mindenre gyógyír. Kivéve szegény Billyt, aki túlélte az összecsapást és megháborodva a Csontváz-szigeten ragadt a kincs közelében úgy, hogy fogalma sem volt annak pontos helyéről.

15.jpg

Nassauban viszont újra béke honol, Featherstone és Idelle kormányzásával a gazdaság és a bordély jobban teljesít, a szürke eminenciás itt capuccinó színű és szereti a push-up melltartókat. És jól felfogott üzleti érdekből, még felkavarja a környéken a rákszaros hínárt egy bennfentes kalózhajó Dörzsölt és Vörös vezetőivel és talán még kincskeresésre is adják a fejüket. De ez már egy másik, igazán könyvbe kívánkozó történet!

16.jpg

Köszönöm minden kedves olvasómnak a figyelmét és biztatását, jó volt veletek átélni ezt a sok-sok izgalmas kalandot! Yo-ho-ho! Meg egy üveg rum!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A_Rézi 2018.04.25. 13:42:20

És lőn... Már nagyon vártam az utsó epizódról szóló hv-t, köszi!!!

És most már nem spoiler: aki olvasta a könyvet, sejthette, h Madi életben marad (meg is lepődtem, amikor részekkel ezelőtt úgy volt, h nem). Ha jól emlékszem, Silver megemlítette a fekete feleségét, amikor haverkodott Jim Hawkinsszal meg a többiekkel. Persze akár kamuzhatott is, hiszen mégiscsak egy minden hájjal megkent kalózról van szó... :)

Pácsó Ármándó 2018.04.25. 16:47:03

@A_Rézi: Én Billyvel kapcsolatban voltam így, hogy túléli, nyilván Ben Gunn is, de ő olyan sokat nem szerepelt :-)

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2018.04.26. 09:17:58

Anno nem számítottam rá hogy viszonylagos Happy Endet kapunk. Ez anno kellemes meglepetés volt.

Kösz szépen ezt a hogyvoltot!

Pácsó Ármándó 2018.04.26. 10:16:45

@Prof. William: Pár szereplőt én is féltettem a könyv ellenére, Silver és Flint alatt is rezgett a léc :-)

Gabba 2018.04.26. 11:50:29

@Pácsó Ármándó: Poszeidón szigonyára, érdemes volt várni a záró hv-ra!

Neptunus alsógatyája, Négerbaba forgó feje, csajok rummal való csábítása, neonjogging, és még mennyi más hasznos infó egyetlen írásban! :))

Kicsit reménykedtem, hogy ez is verses formájú lesz, de ha nem, hát nem.
Köszönjük a munkát, külalak 5, tartalom 5.

Vajon mi lesz a következő projekt? ;-)

Pácsó Ármándó 2018.04.26. 13:05:16

@Gabba: Nem volt elég időm sajna a versesre :-))
Az utolsó képet neked küldték személyesen!

Mesés hogyvoltba megyek bedolgozónak, most gyorsba meg kell néznem 3 évadot belőle, hogy képbe legyek! Nincs kedved jönni? :-)

Gabba 2018.04.26. 20:18:14

@Pácsó Ármándó: remélem az küldte, aki rajta van, mert akkor csók érte a rózsaszín részeire.
de ha más a feladó, annak csak egy baráti kézszorítás :)

hm, bedolgozás, mesés hv, csoportos élvezet.... lehet, hogy megyek én is!

Pácsó Ármándó 2018.04.26. 21:21:44

@Gabba: Ő, Ő! :-)

A csoportos élvezetet azért pontosítsuk, mielőtt belekezdünk! :-)
süti beállítások módosítása