Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Durrells 1x04 - Leslie

2018. április 12. 09:00 - Szencsike

Csúnya veszekedéssel indítjuk az epizódot, Les és Anyu pöröl, mindenki menekül előlük. Az ok egész egyszerűen annyi, hogy Les boldogtalansága túlságosan is nyomasztó a családnak. Később Lujza már Florence-nál beszéli ki a fiát, miközben összetakarítják a rendelőt. Larry egy mókás kis zsarnok volt 18 évesen, de Les egyszerűen nyomasztó. Szerencsére Margónak végre jól megy a sora, hisz társalkodónő lett a grófnő mellett. Ez jó hír, egy társ mindig jó dolog, nem kicsi célzás Svenre, ám a derék svéd túlságosan is zárkózott Lujzának. Nem számít, küzdjön meg érte!

1.png

Les, vadászattal vezeti le a feszültségét, igaz lehet betört egy magánbirtokra. Egy görög úr kiabálva figyelmezteti őt a birtokháborításra, de Les semmit sem ért a szóáradatból, hisz nem tanult meg görögül. Lujza, újabb próbálkozás Svennél, hiába mosolyog rá a nő, hatástalan. Ő egy titokzatos és magányt kedvelő férfi, hát Lujza újból koppant. Margó, a grófnőnél a felolvasás lesz a feladata, ezt korábban az inasa, Dennis végezte el, de a hangja kellemetlen számára. Sőt, még az evőeszközök helyes sorrendjét se tudja, de talán Margó lesz az, aki kellőképp felvidíthatja a grófnét. Otthon Larry olvasgat, mikor Gerry hazatér, újabb állatokkal bűvöl a háziállatkert, két szép denevérrel. Larry hiába szónokol ellenük, az állatok maradnak, csak hely kell nekik! Érkezik Les is, ő inkább megöli az állatokat, amúgy egy pulykatenyésztővel futott össze a vadászaton. Ismerik őt, Larry még egy becenevet is kitalált a görögnek: Kripenopulosz, Kripen, mint a gyilkos Kripen, és a görög opulosz rag, de Les nem vevő az értelmiségi poénokra, Larry pedig okosabb társaságra vágyik. Gerrynek jó hírei vannak, elhelyezte a denevéreket, és talált bagolyfiókákat.

2.png

Gerry a fiókákat lesi, sajnos Roger kutya ugatja őket, és pont Kripenopulosz birtokán vannak, a görög lesi is a gyereket. Otthon Larry az ő Nancy-jének ír levelet, Les szerint azért ilyen zsörtölődő a srác, mert nincs itt a nő. Larry sem marad adós, Les sose talál magának nőt. Köszi, hát lehet ezt nem kellett volna, mert Lesnek amúgy is viszket a tenyere a bosszúért. Larry a budiba megy, Les követi, és édes a bosszú, eltorlaszolja az ajtót, és Larry egyedül marad a denevérekkel, mert Gerry oda költöztette őket. Les elindul vadászni, és lám, felbukkant Kripenopulosz, megint magyaráz valamit görögül, most Roger kutyára panaszkodhat, mert kutyaugatást utánoz. Lujza és Margó egyszerre érnek haza, hallják, ahogy Larry a budiból kiabál segítségért, kiengedik a srácot és az egyik denevért. Larry meghozta az ítéletet, Les halott ember, de inkább Lujza fog intézkedni, mielőtt vérontásra kerülne a sor. Sajnos a vérontás már megtörtént, Gerry keserűen veszi tudomásul, hogy az egyik kis denevér meghalt. Rusnya dögök, ez Margó véleménye róluk, de Gerry szerint azok a legszebb teremtmények, amiket senki sem szeret.

Lujza meghozta a döntést, ad egy sátort Lesnek, kint alszik a kertben, amíg nem tudja értékelni a családot. Kell a fenének, Les elhajítja a sátort, fogja a puskáját és elmegy. Valamikor estefelé rábukkan egy házikóra, két nem túl bizalomgerjesztő férfi nyit ajtót, de maradjon ha akar. Ők voltak egyébként Les rabtársai korábban. Margó, felolvas a grófnőnek, ő pedig gyümölcstálat fest közben. Dennis kissé féltékeny a lányra, hisz kiesett a felolvasói pozícióból, de a grófnő helyre tette az inast. Margó viszont megtalálta az új szívszerelmét, a kertészt. Otthon Lukrécia is morog Les miatt, neki ő a kedvence, kellett elküldeni itthonról. Lujza elküldi a nénit Spiróért, majd ő megkeresi a fiút. Érkezik Larry, nincs mit csinálnia, mert elolvasott minden könyvet, hát az anyját abajgatja. Ő még mindig morci a két nagyfia miatt, de lehet Sven is a bögyében van. Á, Sven nem érdeklődik iránta, sőt, most, hogy ismer egy svédet, még az angolokat is jobban megérti. Les, újdonsült lakótársai elég érdekes fazonok, az egyik kitalálta, hogy csak akkor ehet, ha körbefutja a kis kunyhót. Hát ennyire nem utálhatja a családját, hogy képes és itt marad, de talán van remény, Spiro megtalálta őt. Margónak új tervei vannak, új ruhatár kell neki, különben nem hódítja meg az új választottját. Nincs új ruha, ha ő is tetszik a srácnak, az egy zsákban is kedvelni fogja. Érkezik Spiro, Les nagy bajban van, rossz emberek a lakótársai.

6.png

Lujza elmegy Leshez, ám hiába a bocsánatkérése, Les nem hajlandó hazajönni, benne még ott a tüske. Lujza nem is érti, hogy fajulhatott idáig a kettejük viszonya, Les tudja a választ, nem tud boldog lenni. Érkezik egy rendőr, Lujza azt hiszi a két görögöt fogja elvinni, de nem, Lest tartóztatja le, aki nem csinált semmit. Otthon Gerry a pelikánt sétáltatja, a halott denevérnek rendez egy temetést, ám Lukrécia meg se hallja a gyereket, ő Les kimosott gatyája felett nosztalgiázik. Margó, a grófnő épp alszik, így veszélytelenül megismerkedhet a kertésszel. Lehet most összejön a hódítás? A városban Les-t pulykagyilkosság miatt zárták be, de óvadék ellenében kiengedték. A srác dühöng, Lujza próbálja jobb belátásra bírni, de a fia még mindig nem akar hazamenni. Margó, ezúttal a grófnő ruháit próbálgatja, viszont lebukik, Dennis szólni fog a grófnőnek, de csak tudjon róla, nincs ebben semmi személyes. A városban Lujza Spironak és Theonak vázolja Les helyzetét: Kripenopulosz azzal vádolja, hogy a srác megfenyegette, ráuszította a kutyát és nem akar kártérítést fizetni. Ez mind nem igaz, de mégis lesz egy meghallgatás. Lujza a két férfit kéri meg, hogy segítsenek, sok embert ismernek, és rendes ügyvédre sem telik a családnak.

Margó, itt az igazság pillanata, a grófnő csalódott benne. Pedig szegény lány azt hitte igazán jó barátnők lett, nem hitte, hogy baj lenne egy ruhapróbából, ha lennének saját ruhái, ő is megosztaná őket a grófnővel . Sajnos a grófnő könyörtelen, kirúgja szegény lányt. Elég kegyetlen dolog tőle, de mindez csak egy kis színjáték volt, Margó még a ruhát is megkapja tőle, a meló pedig megmarad. Lujza olívabogyót szed, hát nem beállít a magányos svéd?! Sven bocsánatot kérni jött, sőt, Lujzát is kedveli, de ő mindig megsértődik és ez fárasztja. Vagy épp Sven az aki túl zárkózott. Akkor kérdezzen, hát legyen, mi áll az útjukba, a gyerekek esetleg? Nem, velük semmi gond, Sven hozzászokott a magányhoz, de lehet csak a változástól tart. Viszont Sven részéről ennyi volt, már megy is, de Lujza ezt jó kezdésnek veszi, de akkor vele lesz a baj. Na, Les és a haverjai rosszban sántikálnak, ki akarnak valakit rabolni, Les az utolsó pillanatban meggondolja magát, de a két rossz arc kényszeríti őt, lelövik ha nem segít. Lujza hazafelé találkozik Gerryvel, a fiú már kialakította a denevér sírhelyét, már csak egy pap kell.

9.png

Margó nagy boldogan ér haza, ruhát kapott a grófnőtől és elhozhatta a könyvet. Lukrécia szerint ez nem munka, de lány szerint az olvasás nehéz meló, néha kihagy pár oldalt. Larrynek ez olyan, mintha a szíve szakadna meg, de lecsap az új könyvecskére. Sőt Margó felolvashatná az öreglánynak valamelyik munkáját, de Margó passzol, inkább a grófnő könyvtárából választ valamit, az jobb. Larrynek ez tetszik, de hiába kéri szépen, hadd legyen bejárása a grófnő könyvtárába, Margó nem fog segíteni, inkább írjon új könyvet. Az viszont pozitív, hogy a két gyereknek feltűnik, hogy anyus mennyire szomorkodik. A szomorúság oka Les, anyus nem is sejti, hogy Lesnek milyen alpári dolgokat kell elviselnie. Egyik görög a cipőjébe pisilt, lehet ez volt neki az utolsó csepp, fogja a kevéske cuccát és eljön végre. Otthon Margó megmutatja a csodaruhát, ebben bármire képes, bárkit megkaphat, de Anyu nem sietne így. Hazatér a tékozló fiú, lehet a pisis cipő végre észhez térítette, Lujza pedig magához öleli a szárnyaszegett Lest.

10.png

Reggel Lujza a pulykarecepteket nézegeti, mikor érkezik egy rég nem látott ismerős, a Hajóskapitány. A múltkori vacsora nagy hatással volt rá, azóta nem iszik, megborotválkozott és egy jókora csokor virágot hozott. Elhívná Lujzát hajókázni, hátha ezzel javíthat a renoméján, de hála az égnek jön az öltönyös Gerry. A fiú felismeri a kapitányt, és szerencsére Lujza is még emlékszik, hogy legutóbb majdnem lelőtte őt, ezért nem fogadhatja el a randit vele. Eljött a temetés ideje, Theo lett a pap, Gerry megrendülten teszi a sírba a kis koporsót. Larry szerint ez a temetés még a saját apjuk temetésén is túltesz. Viszont Anyus elfogadhatná a Kapitány ajánlatát, lazítson, Les-en már úgysem tud segíteni. Mert Larry tudja milyen az, amikor gyereket kell nevelni, de sajnos Lujza túl hangosan háborog, ezzel megszakította a szertartás meghittségét. Később Lujza már Florence-nél meséli a temetés dolgot, a doktorné szerint a kisfiú így dolgozza fel a családi ügyeket. Lehet Les-en is segítene a spiritualitás, ám  a vége az lenne, hogy Les fegyverrel kényszeríti a családot a templomba. Sven is templomba járó egyébként, de sajnos Lujza már eldöntötte mit fog csinálni. Elfogadja a Kapitány invitálását, és ha véletlenül Sven pont akkor lenne a kikötőben, akkor azért nagyon hálás lenne Florence-nak.

11.png

Lujza egy átlátszó ürüggyel meglátogatja a grófnét, állítólag Margó beteg és csak ellenőrizni jött. De kibújik a szög a zsákból, ruhát kér a grófnőtől, aki ad is neki egy estélyit, Margó pedig meg se lepődik az anyja újabb bolondságán. Otthon megmutatja a családnak a ruhát, az estélyi túl hivalkodó egy hajókázásra, a srácok csak nagy nehezen tudják visszafogni a röhögést. Lujza megnézi Gerryt és Theót, épp pakoltak, kialakítottak egy tanulósarkot a fiúnak. Viszont az alapmatek még nem megy, de fél siker ez is. Theónak a biosz iránti rajongás segített átvészelni a kamaszkort, Les-nek is lehet jót tenne valami hasonló szenvedély. Elérkezett a hajókirándulás napja, még Spirónak is feltűnik a túl feltűnő ruha. Sajnos azonban a kikötőben Lujzát óriási csalódás éri, egy jachtot ígért neki a Kapitány, de csak egy csónakja van, Lujzának viszont lelkiismerete, hát elmegy hajókázni vele. Az öreg részeg, a tenger gonosz egy teremtmény, ő így védekezik, viszont Lujza gonoszabb nála, vissza akar menni a partra, ám addig hadonászik, hogy a Kapitány beleesik a vízbe.

12.png

Szerencsére az öreg megmenekült a csúnya haláltól, Lujza idegei viszont tönkrementek mire kikecmereg a partra. Ő vonzónak akarta érezni magát, nem pedig rossz anyának! Sajnos lesz még rosszabb is, Florence elhozta Svent, mindent láttak, a derék svéd vállalja a veszélyt és beszélni akar Lujzával, de a nő ölni tudna a pillantásával, Sven inkább hagyja. Lujza még a rá váró Spirót is csendre inti, ez most nem a beszéd helye. Otthon fagyos a hangulat, Les mereng, Lujza mereng, Gerry mereng. A tárgyalás is közeledik, Gerry legalább abban bízik, ha Les börtönbe kerül, Kostival lesz együtt. Lujza szerint ez Korfu, itt bármi megtörténhet. Akkor nézzük a tárgyalást, az egyik tanú a rendőr, Les nem ártatlan, a kocsmában verekedett, sőt állandóan nála van a puskája is. Miért hordja magával a puskát? Mert a világ veszélyes hely, de a bíró szerint ezzel Leslie is veszélyesebbé teszi. A következő tanú Lukrécia, áradozik Lesről, Kripenopuloszt viszont szidja mint a bokrot. Larry inkább rosszat tesz, mint segít, szerinte Les viszolyog a pulykáktól, azonnal lelőné őket. Kripenopulosz hebeg-habog, nincs bizonyítéka, hogy Les ölte volna meg a pulykáit, talán megszabadult tőle! Kripenopulosz tud arról, hogy Les a két rossz arcú görögnél lakott, tud a betörésről is, és hogy Leslie lőtte szét a zárat, fegyveres rablással vádolja őt. A teremben óriási a kiabálás, ezek után nehéz lesz Leslie-t megmenteni, a tárgyalást elhalasztják.

Les otthon magyarázkodik, tényleg kiraboltak valamit, nála volta a fegyvere is, de csak italt hoztak el és kényszerítették rá. Sajnos ez nem magyarázat, börtönbe kerülhet a srác. Se Larry, se Margó nem könnyíti meg Lujza helyzetét, aki otthagyja a torzsalkodó gyerekeit. Lujza a börtönbe megy, a két görögöt bezárták, de azt kéri tőlük, hogy segítsenek Leslie-n, talán velük is elnézőbbek lesznek a hatóságok, ha elmondják mi történt valójában. Az egyik görög köp egy nagyot a padlóra, nem igazán hatja meg egyiküket sem a kétségbeesett anyai szív. Lujza nem jött üres kézzel, egy kis süteményt ad be nekik, hátha. Tárgyalás, hozzák a két görögöt, a bíró pedig meglepetésre berekeszti a tárgyalást, ugyanis Leslie Durrell ártatlan, Kripenopulosz kárpótlásként néhány pulykát kell hogy adjon neki. A családot és az ügyvédeket még magához hívatja, a két görög elmondta, hogy Les ott sem volt a rablásnál, szóval nincs ügy, de Les a lejtőre került, ne csússzon még mélyebbre. Nagy a megkönnyebbülés, a család és a barátok egy nagy vacsorával ünnepelnek. Lujza megköszöni Spirónak a jogi segítséget, de nem, az érdem Lujzáé, odaadta a jegygyűrűjét a két görögnek, a sütibe rejtette. Ő, ugyan, pedig de, Spiro visszahozta neki a gyűrűt, de inkább ne kérdezze hogyan csinálta. Ez egy igazán szép dolog volt tőle, Lujza megszólalni se tud. Viszont itt az ideje a derék svédet tovább puhítani. Megérkezett a Kripenopulosz is, hozta a pulykákat, igaz nagyokat szentségel ehhez is. Hazatért Margó, megkapta a fizuját, vesz belőle egy tollboát. A családi háztartás az első, Lujza megfelezi az összeget, a maradékból vegyen új boát. Viszont a grófnő igazán kedves hölgy, nem is olyan cudar vele lenni, mint ahogy gondolják. Erre Larry felkapja a kabátját, lehet ő is tesz egy próbát a hölgynél.

Lujza Gerrynek is tartozik egy bocsánattal, ha valóban állatokkal akar foglalkozni, ám legyen. Viszont ott a falon a halott denevér! Gerry meggondolta magát, a tudomány miatt kiásta és kitömte, bele is kezd a kitömés részletezésébe, de Lujza sokkal több infót hallott, mint amit szeretett volna, úgyhogy lelép. Margónak is több esze van, mint látszik, odaadja a szép ruhát az anyjának, igaz nagyon nehezen engedi el a lány, de köztük is szent a béke. A vacsoraasztalnál ül mindenki, Lujza felbukkan a szép ruhában, Sven nem kis ámulattal méri végig őt, bizony, Lujza ragyog az este. Az asztali áldást Theo mondja el, kapott süveget és szakállat is, igazi ortodox pap lett belőle. Larry eközben felolvasófiú lett, Dennist szórakoztatja, ha kell a grófnőtől könyv, hát olvasson neki. Otthon Lujza és Sven romantikázna, de Les elindul egy éjszakai vadászatra. Lujza nem tudja elvenni a fegyverét, sose fog így tanulni ez a srác, de Sven elveszi a puskát és egyszerűen belehajítja azt a tengerbe. Ezt a sokkot majd kiheveri a srác, viszont a két felnőtt legalább csókolózik végre, igaz Sven kissé bátortalan ebben is.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása