Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SWAT 1x03 – Családtagok

2018. április 10. 13:00 - szde

Akcióban a csipetcsapat, most tényleg nem lehet hibázni, civilek is érintettek. Közben kiderül, hogy Luca megint a főhadiszálláson aludt, de Hondo figyelmezteti őket, hogy most a fegyelem és a rugalmasság a fontos, nem Luca alvóhelye. Egy lakásba törnek be, lövöldözés, az egyik tag a tetőn menekül, de őt is elfogják. Hernyónak nyoma sincs, gondolom, a drogra gondolnak, bár amilyen becenevek futnak, nem csodálkoznék, ha valakit tényleg így hívnának, de még zaj van a lakásban, az egyik szoba tele van menekültekkel, Deacon perfet filippínó, az egyik tag meg drogtúladagolásban esik össze.

vlcsnap-2018-04-05-16h30m10s473.png

A kórházban egy pap várja a csapatot, ő segít a bevándorlóknak, akik mind legálisan érkeztek és képzett ápolók, most pedig heroint csempésztek velük. Hondo szkeptikus, szerinte nem feltétlen mindenki mintaállampolgár, aki a hazájában az volt. A főhadiszálláson megnyugtat mindenkit, hogy a drogtúladagolásos tag, Javier, túl fogja élni a dolgokat, közben Jimmy kap egy hívást a börtönből, anyu akarja látni. Megérkezett az LAPD nyomozója, Marcus, aki talált már három kibelezett filippínót az elmúlt időszakban, és akkor a két ügy összefügg, akár még az atya is benne lehet. A bevándorlóknak meg kell egy jótálló, ha munkát akarnak vállalni, érdemes lenne őt megkeresni először.

Jimmy érkezik a börtönbe, small talk anyuval, kicsit manipulatív az asszonyság, de a drága fia tök hálás neki. Anyu rögtön rá is tér a dolgokra, az egyik barátnője jövőhéten szabadul, és hát a palija néha kezet emel rá, mint anno apu rájuk. Jimmy először nem akarja beadni a derekát, de anyu meggyőzi, és már csak a pali nevét kell megosztania a fiacskájával.

vlcsnap-2018-04-05-16h37m49s398.png

vlcsnap-2018-04-05-16h38m17s339.png

A főhadiszálláson Lucáról van szó, kell neki egy hely, de valamiért senki sem akarja befogadni, amúgy meg a nője kirúgta, és bár Lucáé a lakás, a nő maradhatott. Én szívesen látnám, de sajnos sem a szobatársam, sem a szüleim nem örülnének, ha beállítanék egy nálam harminchárom évvel idősebb kommandóssal, hogy „ő itt Luca, három éve szkanderbajnok, és mától itt lakik”. Hondo érkezik, megvan a jótálló, valamilyen Miller, már mennek is meglátogatni.

A pasas neje filippínó, ezért segít a honfitársakon, de ő csak közvetít, nincsen kapcsolatban az emberekkel, erre felvett nagyon olcsón egy Arvado nevű ürgét (miért nem a feleségét? az ingyen lenne), akinek egyenlőre még nincsen nyoma a házában, de több kiló heroinnak igen. Rögtön jön is egy vevő, akinek munkába menet előtt kéne egy kis cucc.

vlcsnap-2018-04-05-16h42m35s013.png

vlcsnap-2018-04-05-16h45m03s637.png

A főhadiszállásra egy veterán is érkezett a főápolóval, Chris és Jimmy kapják a feladatot, hogy hallgassák ki, de a srácnak mennie kell, mert ügye van. Érkezik is a palihoz, akinek a nője nemsokára szabadul, de amikor az nem ért a szép szóból, verekedés kezdődik.

Hondoék a drogost faggatják, amikor befut egy telefonhívás, hogy Jimmy-t letartóztatták, Hondo nem örül, de megy, mert bébiszitterkedik másodállásban. Egyik fél sem akar vádat emelni a másik ellen, Hondo pedig megejti a nagy beszélgetést Jimmy-vel, amikor is érkezik Chris, hogy talált valamit a gyanúsítottról. A kórházban kiderül, hogy a beérkező filippínókat szétválasztják, a család egyik fele ide, a másik oda kerül, így nem fognak köpni, tehát zsarolják őket, megint van egy Hondo-sztori, már hiányoltam. A pap filippínóul elmondja a legújabb versklasszikust, azaz mostantól a rendőrség jóbarátunk. Javier elárulja, hogy őt a fiával zsarolják.

vlcsnap-2018-04-05-16h51m21s891.png

vlcsnap-2018-04-05-16h54m47s584.png

A főhadiszálláson Jess érdeklődik, mi történt Jimmy arcával, kicsi fight a vezetői posztért Hondo-val, aki végül a nő segítségét kéri ennek az ügynek a lerendezésében. Bulihelyre jön a csapat, a kidobófiú ismeri Lucát, de Jimmy is bejön neki, Arvado nőjét keresik, akit hátul találnak meg. Miután a nő nem akar köpni, Jimmy veszi kezelésbe, kiderül, hogy 13 évesen prostitúcióra szervezték be, amúgy meg nem néz ki többnek 16-nál, de szokott hallgatózni, és pont ma lesz a nagy üzlet.

Arvado házánál van a csapat, élve kell a pasas, pechjükre egy random motoros lelövi, Hondo pedig szuperképességeit kihasználva utoléri a motort, amit egy bérgyilkos vezetett, és neki is elég menő ügyvédje van. Namármost, azt fizetnie is kell valakinek, és nyilván sem drogdílerként, sem bérgyilkosként ezen a szinten nem telik többszázdolláros órabérű védőre, meg is van, Miller a hunyó. Jess közben talált valamit Jimmy ellenfeléről, Hondo pedig elolvasva az aktát komor hangon közli, hogy ezt majd ő megoldja, csinált már ilyet, igaz, az még a kommandó előtt volt.

vlcsnap-2018-04-05-16h59m41s891.png

vlcsnap-2018-04-05-17h00m46s872.png

Miller sehol, a neje sem tudja, fel is hívja telefonon, a férj a countryclubban van, Marcus marad a nejjel. Aki amúgy benne van a dolgokban, meg is lövi a rendőrt, majd spurizik. Jimmy és Chris kiderítik, hogy Miller pilóta is, Hondo meg megtanult filippínóul, tehát Santa Claritában van a pasas, mennek is oda. A reptéren robbanás, de a házaspárt sikeresen elfogták. A nő az értelmi szerzője a dolgoknak, ő nem akarna beszélni, de másik fele inkább megúszná a börtönt, ez egy kétdimenziós játékelméleti feladat, akkor járnának a legjobban, ha mindketten beszélnének (Nash-egyensúlyuk lenne), amúgy Mérő László: Mindenki másképp egyforma című könyvében egy egész fejezet foglalkozik a játékelmélettel, mindenkinek ajánlom, érdekes és tanulságos olvasmány.

Egy konténerben van meg a túszok másik fele, Hondo tényleg megtanult filippínóul, Javier és a fia ismét találkoznak, a pap is teljesen odavan, hogy most aztán kitettek magukért, Hondo szerint meg kell védeni a védteleneket. Látom már magam előtt, ahogy a sorozat utolsó részében Hondo-t lelövik, majd szentté avatják.

vlcsnap-2018-04-05-17h03m15s889.png

vlcsnap-2018-04-05-17h04m57s894.png

A főhadiszálláson Jimmy elmondja, hogy nem akarja, hogy kirúgják, büntetésképp pedig megkapja lakótársnak Lucát, aki imád szörfözni reggelente meg inkább playstation-fan, mint xbox, az előbbi miatt jöhetne, utóbbi miatt meg a húgommal jönne ki nagyon jól.

Hondo érkezik anyuhoz a börtönbe, és közli, hogy Jimmy egy ideig nem fogja látogatni. Bebizonyosodik a sejtésem, anyu manipulatív, gyakorlott szociopata és enyhén pszichopata, a pali, akihez elküldte a fiát, nem más, mint a szállító, aki a börtönbe hozza be a luxuscikkeket, és eddig másnak szállított. Jimmy pedig csak a futár volt, hogy mással kezdjen üzletbe a pasas. Végül Hondo odadöf anyunak azzal, hogy Jimmy már családtag, csak nem a Street-családban, hanem a SWAT-családban.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása