Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Babilon Berlin 2x07 – Bomba az íróasztalban

2018. április 06. 11:00 - szde

Greta a konyhában ül, mereven néz maga elé, az operatőr az arcába nyomja a kamerát. Óraketyegést hallunk, főcím.

vlcsnap-2018-02-15-10h08m56s588.png

Gereon és Helga szexelnek, a gyerek tuti nincsen a közelben, mert elég hangosan. Utána a nő úgy érzi, hogy a hotelbeli viszonyuk is titkos, mire Gereon mondja, hogy ideje új lakást keresni. Kopogás zavarja félbe a romantikus pillanatot, főhősünk kérdőn néz Helgára, majd mini Arno-t simán gyereknek hívja, mintha valami probléma lenne, de biztos nem ő, mert a körvasúttal jön. Gereon most már kíváncsi, Lotte áll az ajtó előtt, a vonatról érdeklődik. Gereon 5 percet kér, Helga féltékenykedik.

Greta reggelit szolgál fel a tanácsoséknál, pityereg is kicsit, a kislány észreveszi, mire tanácsoné a szobalány után fut pátyolgatni a lelkét, magyarán: egyik férfi sem ér annyit, hogy sírjon miatta. Akkor ezek szerint a háziak nem tudják, hogy Fritz meghalt, mondjuk temetése se volt még nagyon, nekem kicsit nem kerek az egész.

vlcsnap-2018-02-15-10h12m38s164.png

Lotte a tanácsoshoz akar menni, Wolter követi őket, az meg roppant vicces, hogy a háttér nem igazi, és a kocsi se megy alattuk, de azért Gereon vezet. A lány update-eli a rendőrt a piros notesz tartalmáról, Gereon is beavatja Lotte-t a Svetával való találkozásba.

Greta csomagol, tanácsosné kezelésen lesz, a gyerekek – főleg a kislány – nem akarnak a szobalány nélkül menni. Itt is hagyják neki a játékbabát. Érkeznek Lotte-ék, a tanácsosnak nincsen sok ideje, de azért beinvitálja Gereont (egyedül őt) a dolgozószobába. Greta Lotte-val szeretne találkozni, aki nem kapható most a lányos csevejre, röviden lezárja annyival a ki nem mondott Fitz-témát, hogy küldje el a fenébe a fickót, mert egyik sem ér annyit.

vlcsnap-2018-02-15-10h15m22s356.png

A tanácsos nem akar belefolyni a dolgokba, hagyni kéne szerinte azt az átkozott vonatot, mert ez már régen nem az ő hatáskörük, hiába van szó egy egész vagonnyi aranyról. Néhány héten belül már senki sem lesz a helyén, és akkor már senkit sem fog érdekelni, hogy ki kitől lop aranyat, amúgy meg pont 3-kor fog indulni a vonat, mondja a tanácsos nagy dühösen.

Lotte-ék a kocsiban, a 127-es kilométerkőnél kell megállniuk, ott támadják meg a vonatot, Wolter továbbra is követi őket.

vlcsnap-2018-02-15-10h18m40s300.png

vlcsnap-2018-02-15-10h18m57s796.png

vlcsnap-2018-02-15-10h19m03s975.png

Tanácsosné és két gyerek el vidékre, tanácsos be dolgozni, gondolom, mondjuk vasárnap van, de mindegy, Greta meg telefonál Günternek, hogy jöhet. Közben a vasúton ott van a sebhelyes ezredes meg az orosz nagykövet, és nézik, ahogy a vonat útnak indul vissza a Szovjetunióba.

Gereon telefonál az embereinek, 4-es fokozat, gázmaszkot is hozzanak. A fotós az új sofőr, nekem Jänicke szimpatikusabb volt, eléggé hiányolom.

Gretánál fel van gyűlve a mosatlan az asztalon, mintha a saját koliszobámat látnám egy nap végén, amikor sem én, sem a szobatársam nem akartunk mosogatni. Megérkezik Günter, a dolgozószobába megy egyenesen beszerelni a robbanószert.

A vonat a 16. km-nél jár.

vlcsnap-2018-02-15-10h23m00s638.png

vlcsnap-2018-02-15-10h23m17s604.png

Greta visszakozik, amikor segítenie kell a helyére rakni a bombát, nem tudom, mit várt, hogy majd szépen tovább élheti a baromi unalmas és engem roppant idegesítő életét, mert én ezt még mindig nem tudom felfogni, hogy a) van egy bazi ellenszenves srác, akivel összefekszik, b) a gyerek látványosan leszarja, csak a tanácsos érdekli, c) miután elvileg meghal a csávó, akkor kiakad és mindenre képes. Nem tudom, szerintem nem volt ez akkora szerelem, vagy nekem nem jött át a képernyőn. Nade, Greta olyan naiv, hogy egy sima körözési parancs meggyőzi, hogy a tanácsos rossz ember, és máris segítőkésznek bizonyul. Günter még utolsó instrukciókat ad neki, mit és hogyan csináljon, hogy sikeres legyen a tervük, majd ad neki egy kevés pénzt, hogy tűnjön el a városból. És ne felejtse, ezt Frizt-ért csinálják, és majd ő keresni fogja Gretát, ha jónak látja. (Vagyis nem fogja keresni.) Miután Günter elment, Greta telefonál a rendőrkapitányságra, hogy Lotte-val beszéljen. Tadámm, ott azonban nincsen ilyen nevű nyomozóasszisztens a gyilkossági csoportnál.

vlcsnap-2018-02-15-10h26m04s155.png

Gereon Lotte-t faggatja, hogy merre járt, mert most lenne az ideje, hogy mindent elmeséljen, azonban jön Wolter és a teherautó szemből (hogy került velük szembe??), bele is esnek a vízbe a kocsival, akció-session indul. Wolter kint a parton gonosz és elégedett, leül cigizni.

Lotte tér előbb magához a víz mélyén, jól zár a kocsi, a lány amúgy beszorult. Hirtelen gyorsan kezd telni vízzel az autó, Gereon meg próbája kirúgni az ajtót, hogy vihesse Lotte-t, amikor nem értem, miért nem tekeri le az ablakot, és mászik ki, majd megy ki a partra, keres valami célszerszámot, és jön vissza a lányért. Mintha meghallanák a készítők gondolataimat, Gereon letekeri az ablakot, de nincsen célszerszám, helyette van oxigéncsere a víz alatt. Közben Wolter távozott, de Lotte feladja a küzdelmet, víz alatti sikolyok, Gereon a felszínen is üvölt egy sort.

vlcsnap-2018-02-15-10h29m57s418.png

vlcsnap-2018-02-15-10h31m56s829.png

(Biztos nem halt meg Lotte, mert

  • ő a női főszereplő
  • össze kell majd valamikor jönnie Gereonnal
  • az első női gyilkosságis nyomozó lehet, tuti nem ölik meg.)

A sebhelyesarcú egy templomban mond beszédet a világháborús hősökért, jelen van Helga és a gyerek is, ugyanis a Nissen Alapítvány segített nekik, miután Arno eltűnt, és majd mini Arno tanulmányait is ők fogják finanszírozni. Erre a gyerek: nem akarok tanulni. Hát, tekintve, hogy eddig se járt iskolába, amióta Berlinben van, nem lepődök meg, de az anyja igen. Sebhelyes kihívja Helgát a pódiumra beszédet mondani, aki a gyereket is belekeveri, amire mini Arno a szemét forgatja, a házinéni a jelen van. Helga a szokásos csöpögős beszéd helyett mély levegőt vesz, és közli a jelenlévő özvegyekkel és félárvákkal, hogy a Nissen AG a birodalom legnagyobb fegyvergyártjója, és ő hálás, de megveti a céget. Ezek után sebhelyes meghívja Helgát ebédre, mert ez egy csodás barátság kezdete lesz, a nő meg mini Arno-val kivonul a templomból.

vlcsnap-2018-02-15-10h36m40s698.png

Greta a játékbabával hintázik, majd egy főre megterít, végül pakol. A dolgozószobába is bemegy, élesíti a bombát, és éppen távozna, amikor a tanácsos hazaér. Elég gyatra kifogást talál, miért van utcai ruhába felöltözve, a tanácsos nem is hiszi el, marasztalja, hogy egyen vele. A pasas dolgozik, Greta még egy terítéket tesz az asztalra, majd a tanácsos kulcsot vesz elő az íróasztala fiókjához, és kinyitja… nem azt a fiókot, amiben a bomba van. A vacsora alatt a tanácsos beszél, Greta meg turkálja az ételt és elég gyorsan issza a drága bort, majd amikor a férfi felajánlja, hogy börtönbe záratja azt a fiút, aki dobta a lányt, Greta futva menekül a házból. Közben érkezik a család, a fiú ugyanis belázasodott.

Greta a vasútra jött, ahol felfordulás van, a főpolgármester ellen tüntetnek a kommunisták, tanácsoséknál meg a kislány nem tud aludni, ezért lejött apuhoz, hogy segítsen neki dolgozni.

vlcsnap-2018-02-15-10h47m34s978.png

Greta nézi a tömeget a vasúton, egyszer csak észrevesz Fritz-et, na, nem halt meg, majd amikor odamegy hozzá, a csávó durván ellöki, én meg most herélném ki két balegyenes között a tagot, utána meg saját magamat vágnám pofon, amiért jól bedőltem neki. A főpolgármester meghalt, Greta meg fut visszafelé a lakásba, hogy megállítsa a bajt, de otthon a kislány észreveszi a drótot. Mielőtt Greta beléphetne a házba, bekövetkezik a robbanás.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása