Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Durrells 1x03 - Kosti

2018. április 05. 09:00 - Szencsike

Szép napra virradt a Durrell család Korfun, a kicsi Gerry a teknőceivel játszik, Lujza Theot hiányolja mellőle. A társ konferencián van, puhatestűek a téma, de a ganajtúrók úgy általában véve sem kedves téma, ám Gerry legalább érti, hogyan működnek. Lujza nagyot sóhajt, kár hogy az apja nincs itt, de sajnos ő nem rajongott a természetért, vagyis Gerry nem az apjától örökölte az állatimádatát. Érkezik Margó is, két helyes görög fiú kísérte haza, de a lánynak elég ennyi, szerelemről szó se lehet! Pasija bőven lenne, de állása még egy sincs, de Margó szerint inkább Larrynek és Lesnek kéne dolgoznia. Larry fent a szobájában meghallotta, hogy emlegetik, tüntetőleg elkezdett pötyögni a gépén, Les meg a konyhából szól be neki, hogy az írás nem munka! De igen is az, kemény fáradtságos meló, hogy bizonyítsa tehetségét, még fel is olvas a készülő történetéből. Lukrécia és Les kihozza egy kosárban az ebédet, de a kaja Alexiáé lesz. Lukrécia szerint Les a legjobb gyerek, Lujza nem kivételez egyikükkel sem, az angoloknál ez nem szokás. Les szerencsés, neki ott a lány, Larrynek egy bizonyos Nancy, anyut pedig még hagyjuk ki a felsorolásból, pedig Larry biztos tudna mondani pár partiképes jelöltet. Les elindul a barátnőjéhez egy rózsaszínű bicajon, Alexiáé lesz egyébként, a többiek alig tudják visszafogni a nevetésüket. Gerry horgászni indul, anyus pedig szépre sminkeli magát, biztos randizni megy.

1.png 

Bizony, Lujza Sven farmja felé tart, de egy szitakötő elvonja a figyelmét, követi is a kis lényt a bokrok közé, hogy alaposabban megszemlélje. Viszont az érkező Spiro elől nem tud elbújni, és a fuvar alól sem húzhatja ki magát. Gerry horgászik, azt hiszi egyedül van, pedig nem sokkal arrébb egy idősebb, kissé rossz arcú Kosti nevű alak pecázik. Csak nehogy baj legyen… Lujzáék, Spiro nem veszi be a városi fuvart, na igen, Svenhez tart. Spiro szerint a svédek lusták, nem építenek birodalmat, mint az angolok, vagy a görögök. Gerryéknél az állatok lesznek a közös pont, Kosti görögül, Gerry angolul mondja a neveket. Lujza megérkezett Svenhez, a derék svéd épp harmonikázik. A nő bocsánatot kérni jött, és pénzt akart neki adni a műtét miatt, de Sven ezt tipikusan angol szokásnak tartja, ő pedig már kezd elgörögösödni. Lujzát zavarja a harmonika is, és Sven ezen kiakad, mit nem lehet ezen szeretni?! Lujza szerint olyan, mint egy mini zongora törpéknek, na, ezt bizony nem kellett volna, mert jó alaposan belegázolt Sven lelkébe ezzel. Viszont ő igazából azért jött, mert segítséget kérne olíva szedésben, de Sven meg se hallja már. Gerryék egész jól haladnak, Kosti megmutat neki egy sirályt.

A rózsaszín bicajos Les megérkezett a barátnőjéhez, de úgy tűnik Alexia lecserélte őt. A régi udvarlójával, Stratosszal csókolózik, megújították a kapcsolatukat. Az új pasi beleköt a bicajba, Les ajándéknak hozta, amit most nem adhat oda, mert az új srác megtiltotta. Les meg akar verekedni a csajért, vagy párbajozhatnak is, de a görög nem elég férfi ehhez. Alexia ugyan hízelgőnek találja, hogy a kegyeiért küzdenek, de nem lesz semmi összecsapás. Les dúlva-fúlva hazatér, Lujza látja, hogy baj van, szakítottak Alexiával. Les ki van bukva, ő különc a családban, a fegyvereken kívül Alexia volt az első jó dolog az életében, de a legnagyobb csalódás, hogy még sírni sem igen tud. Gerryék, a fiú megtarthatja a madarat, a férfi a családjáról kérdi a fiút, az a legfontosabb. Kostinak nincsen családja, és a börtönszigeten lakik, sajnos, mint elítélt, csak hétvégente járhat ki horgászni. Lujza új feladatba fogott, olíva bogyót akar szüretelni. Sajnos a lelkesedből több van, mint a leszedett bogyókból, se az állítólag dolgozó Larry, se az állítólag munkát kereső Margó nem akar segíteni, pedig csak tespednek. Les kijön szomorkodni, a két tesó sajnálkozása nem igazán őszinte, vissza is kergetik Lest a házba. Les hozza a puskát, kimegy vadászni, levezeti a feszültséget. Lujza csak reméli, hogy nem lövi le Alexia új pasiját.

4.png

Lujza és Margó Florencetól kér segítséget, hátha valahol alkalmaznák a leányzót. Margó egy divattal kapcsolatos helyet keresne, de ez nem Párizs. Talán a doktorék mellett jó helye lenne, Florence kissé meghökken, de jó lenne egy kis segítség az irodai részen. Ez remek, nemsokára pedig nővérke is lehet belőle. Még vakbelet sem fog kivenni, arra ott van Sven, vele vajon mi van? Semmi, nem találkoztak, Lujza eléggé zavarban is van a kérdés miatt. Megismerjük viszont a derék Petrides doktort, ő inkább nem kommentálja Margó szerződtetését, aki leginkább csak ősszel kezdené a munkát. Otthon Larry írni próbál, ám Gerry és az új sirályuk eléggé kiakasztja, már a kutyák is mindenhol potyogtatnak, és erre itt van ez a madár is. Gerry szembesül azzal, hogy már alig van hely, kénytelen lesz új ketrecet építeni. Margó lelkesen veti bele magát a nővér munka megismerésébe, Florance Nightingale-ről olvas, de mindenki figyelmezteti, hogy most még csak kisegítő lesz. Érkezik Les, hozta a vacsorának valót, viszont sokkal fontosabb az, hogy mi van az új madarukkal, az albatrosszal. Az sirály, egy barátjától kapta, aki mellesleg a börtönben lakik. Na, erre az infóra senki sem számított, Lujzával az élen, többé nem találkozhat ezzel az alakkal, hiszen bűnöző! Gerrynek ez nem számít, szereti az állatokat és kedves, nem akarja bántani és most először sikerül felmérgesítenie Lujzának ezt a mindig nyugis és jókedélyű gyereket.

5.png

Gerry az állataival foglalkozik, mikor érkezik anyu, átgondolta, találkozhat ezzel a Kostival, mégis csak ő a legfelelősségteljesebb tagja a családnak, de valamelyik tesója vele megy. Margó és Larry egymás szavába vágva mondanak nemet, marad Les. Úgyhogy a következő pecatúrára már ketten mennek, a srác még mindig szenved a szakítás miatt. Kosti megijed, amikor meglátja Lest, ráadásul még fegyvert is hozott, de minek? Gerry szerint, aki Larryt idézi, péniszpótléknak, de legalább külön táboroznak le és Gerrynek pedig lesz egy újabb teknőce. Otthon Lujza ismét olívát szed, Larry ír, szóval nem fog segíteni. Sőt Lesnek se akar segíteni, hiába dobálja bogyókkal. Érkezik Margó, varrt magának egy nővérke ruhát, és vendég jött. Gerry bemutatja az új teknősét, Vén Lottyot, öreg és ha vízbe rakja, akkor lottyanó hangot ad ki, a vendég pedig Kosti. Szegény csóka elég bizalmatlan a családtól, nem tudom, hogy ki fél jobban kitől, mindenesetre Gerry és Kosti elmennek Vén Lottynak egy kis tavacskát csinálni, Larry pedig jó fej lesz, és érdeklődik Les hogyléte felől. A tavacska kész, kövekből raktak ki egy kis medencefélét, Lujza pedig leskelődik utánuk. Vén Lotty egyedül van, Gerry elmegy keresni neki egy barátot, addig Lujza kikérdezi Kostit a börtönről, mert tudnia kell, hogy biztonságban van-e a gyereke. Kosti nem nagyon akar beszélni, miért is ül, de az utolsó megjegyzés sok volt neki, elmegy. Gerry mérges, biztos megsértette Kostit az anyja.

Margó kezdi az első munkanapját a rendelőben, de hiába lelkes, amikor egy igazi beteget lát, egy idős bácsit, rosszul lesz. Lujza a városban Spirótól kér infókat Kostiról, aki egy kocsis haverjától kapja meg a válaszokat. A pasas megölte a feleségét, a fiát elvették tőle ezek után, lehet Gerryt is ezért kedveli, de nem biztonságos. Larry és Les próbálnak minőségi időt együtt tölteni, de elég nehézkesen megy a társalgás, egyik nem ért az irodalomhoz, a másik a fegyverekhez. Margónak a nap további része se sikerül fényesen, egy vérvételnél elájul. Lesz megoldás, Florence az iratokat bízza rá, de a lány nem tud még görögül. Adódik a kérdés, hogy tényleg akarja-e ezt a melót? Persze, anyu büszke rá, ritka dolog az ilyen. Akkor legyen, maradjon itt és tanulgassa a görögöt. Florence később Lujzának meséli Margó kudarcait, ám feltűnik neki Lujza hallgatagsága. Lujza elmeséli neki Kostit és Gerryt, Florence Svent ajánlja, régóta itt él, sok mindent tud, ráadásul férfiként jobban megérti ezt a helyzetet. Otthon Lujza Larryvel tárgyal, szintén Kostiról. Talán távírópóznát lopott, egy elítélt gyilkost még a görögök se engednének el csak úgy csatangolni a világban. Akkor bízzák Gerryre az ítéletet, jó emberismerő. Igazán, egy patkánnyal beszélget, vagy épp esténként a világító szentjánosbogarakat mozizza.

8.png

Szép lassan kialakul a napi rutinja a családnak, Larry ír, Lujza bogyót szed, Margó pedig dolgozik, igaz a port képes egy betegre fújni. Lujza az olívafa rugdalásával próbálja elérni, hogy a bogyók leessenek, de semmi. Gerry kijelölt figyelője a horgászatnál most Larry. Kosti mesél Gerrynek a fiáról, nem szabad látnia, Gerry pedig az apjáról mesél. 3 évesen halt meg, de az utolsó emléke, hogy egy aranyhalat figyelnek a tónál. Margó, új rendszert vezetett be az betegek adatainál, a magasság szerinti rendezést, mert így nem kell a nevüket megjegyezni, hisz Margó nem tud görögül. Szokatlan módszer, Florence nem is igazán tudja, mit mondjon az újításra, ennél még a káosz is jobb volt. Van egy nagyobb iratköteg, még a régi orvos anyagai, az egyik egy olyan, amihez a rendőrség kérte fel szakértőnek. Egy bizonyos Kosti volt az ügy főszereplője, Margó el is teszi az aktát. Érkezik a Doktor is, érdekes a magasság szerinti rendezés. Bizony, már Margó is megbánta. Mindenesetre megkapja a heti bérét, de szerencsére nem a házaspárnak kell kimondania a válást, Margó nagy érettségről tett tanúságot, mikor rájött, hogy neki se a betegek, se az adatrögzítés nem való.

9.png

Otthon Lujza és Gerry között feszült a hangulat, kártyázás közben alig beszélgetnek, a srác pedig érzi, hogy ez így is csak kihallgatás, így lelép. Ez jó alkalom arra Margónak, hogy megmutassa az elhozott aktát, nyomozónak kéne mennie. Lujza elborzad az akta anyagán, „Kosti” több késszúrással ölte meg a feleségét. Les jelenti, hogy itt a külföldi vendégük, a kecskés Sven.  A derék svéd Gerry állatkertjét nézegeti, ő is sokkal jobban kedveli az állatokat. Szerencsére a felnőttek pont az ablak előtt beszélgetnek, Larry issza a szavaikat, amik leginkább csak bocsánatkérések. Les kiöltözött, mehetnek Larryvel bulizni. Kint Sven egy kis segítséget hozott Lujza bogyóihoz, és ad néhány tanácsot. A hálót rakja a fa alá, és a bogyók pedig csak potyogjanak le. Amíg vár, elmélkedjen az élet dolgain, majd szedje fel a lehullott szemeket, majd ismételje meg mindezt. Tud a Kosti-ügyről, de fura, Lujza nem akar róla beszélni. Ha nem, hát nem, de tudja, hol találja meg.

10.png

Lujza otthon van, Margótól kell megtudnia, hogy Gerry elment, talán megint Kostival lóg, és nincsenek itt a fiúk, akik segíthetnének, Lujza egyedül megy a fia után. A srácok a kocsmában lógnak, Larry elhatározta, hogy keres egy új barátnőt a tesónak. Akit csak javasol, az nem jó Lesnek, mert úgy néznek ki, mint egy ló. Larrynek viszont megakad valakin a szeme, oda is megy hozzá. Lujza utolérte Gerryt, az égvilágon semmi baj nincs, a fiú egy jókora palota udvarán egy kis tavacskánál figyeli Kostival az aranyhalakat. Kocsma, Les alaposan berúgott, de odamegy az egyik lányhoz, szerencsére Larry időben közbelép, így Les folytathatja a bánatos evés-ivást. Sajnos azonban Alexia és a pasija betérnek a kocsmába, Lesnek ökölbe szorult a keze. Gerryék nem csak figyelik a halakat, hanem el is lopják őket, érkezik a palota gondnoka, Kosti elküldi a srácot a halakkal, ő feltartja a gondnokot. Lujza fogja Gerryt, és Kostit körbe veszik a palota emberei. Az inas lepisszegi a hangoskodókat, akik fogják Kostit és beviszik az épületbe. Meglátja Lujzáékat, akik szerint ez csak egy félreértés, de az inas szerint itt minden egyértelmű. Egy grófnőtől loptak, Lujzáék mehetnek, de Kostival elszámolnak.

11.png

A kocsmában a részeg Les célba veszi Alexiáékat, az új pasi csak röhög, de ezt nem kellett volna, Les verekedni kezd vele. Alexia végre megkapta amit akart, férfiak küzdenek érte, sajnos Les kerül a padlóra. Lujza és Gerry veszekednek, a srác tudta, hogy az anyja úgysem egyezett volna bele ebbe a kis kalandba. Lujza elmondja a késeléses gyilkosságot, Kosti 16 szúrással ölte meg a Maria nevű feleségét. Nos, Gerry többet tud Kostiról, ugyanis a feleségét Iliának hívták, az anyja nem is ismeri őt! A hölgy már meghalt, Kosti gondozza a sírt is, és most le fogják tartóztatni, nagyon mérges a gyerek. A városi börtönbe Lest vitték be, pont véletlenül Kosti is ugyanide került. Sajnos mikor Lujza hazatért, elég mérges és csak reggel akarja beavatni Larryt. A srác viszont részeg, ő is majd reggel mondja el, ő hol járt. Reggel Lujza a rendőrségen kezdene, de az csak kilenckor nyit, várhat. Bent viszont a rabok elég jól elvannak, kockáznak meg cigiznek, Les próbál beilleszkedni, Kosti viszont csak ül a sarokban. Kilenc óra, Lest kiengedték, Lujza egyenesen hazaküldi, később megbeszélik, amit kell, de a srác azért kap egy ölelést. Lujza dolga itt nem ért véget, Kosti ügyében is felszólal, engedjék el a férfit, félreértés volt, de sajnos nem tesznek semmit. Érezik Spiro is, mérges, hisz kedves angol barátnéja két fia is bajba került, ráadásul az egyik egy gyilkos miatt. Lujza most arra kéri, hogy ne kiabáljon, különösen ártana Kostinak. Spiro szokatlanul udvariasan beszél a rendőrrel, és felszólal Kostiért, a halakat visszajuttatják a gazdáihoz. A rendőr szíve meglágyul, oké legyen, de csak később. Spiro nem fogadja el a későbbet, ez már kiabálást jelent!

12.png

Otthon Lujza vidáman ölelgeti meg Gerryt, de a halakat vissza kell vinni, és az aktát is. Margó visszaadja Florence-nak az anyagot, lefordította a nyomozás szövegét, elég undi, szóval nyomozó se lesz belőle, ám kiderült, hogy egy másik Kostiról szól a dolog. Florence visszaveszi a mappát, Lujza már várja őt, bölcsen tette, hogy nem szólt semmit. A következő út a grófnőhöz vezet, a halak miatt. Margó egyszerűen lerakná valahová a halakat, de Lujza nem hátrál meg, ez becsületbeli ügy, max. egy bocsánatkérés után lelépnek. A grófnő egy idősebb hölgy, elég szigorú tekintettel. Érdekes, a szót Margó viszi, már ott tart a lány, hogy a tesóit és az anyját ócsárolja, de vele egyáltalán nincs gond. A grófnő meglepetésre nagyon jókedvű, elszórakoztatta a lány. Az inasa már rég feladta ezt, de Margó igazán tehetséges. Margó beismeri, hogy sokan ostobának tartják, a grófnő vigyorog, róla is ezt gondolják. Egy barátság kezdetét látjuk.

Otthon Larry befejezte az újabb munkáját, iszik is rá egyet. Theo várakozik az ajtó előtt, mikor megérkeznek Lujzáék, Gerry megtarthatta a halakat. Theo mesél a férges konferenciáról, majdnem verekedésbe fajult a dolog, mert páran nem értettek egyet. Micsoda esemény lehetett ez a biológuséknál. Margó lelkesen beszámol az új állásáról, Mavrodaki grófnő társalkodónője lett. A gyerekek elmennek, Lujza megkérdi Theot is Kostiról. Ő tudja a mi Kostink sztoriját: a felesége megcsalta, Kosti berúgott, és a részegség miatt és szenvedélyből véletlenül fellökte a nőt, aki beverte a fejét. Lujzának lesz mit átgondolnia, de jön a büszke Larry, elújságolja, hogy befejezte a nagy művet, Theot érdekli a dolog, fel is olvassa neki. Lujza a temetőbe megy, ott találja Kostit, bocsánatot kér tőle, amiért nem bízott benne. A férfi még mindig szereti a feleségét, nagyon hiányzik neki. Van valami közös bennük, Lujza férje is meghalt, igaz nem ő ölte meg. Na jó, ezt nem kellett volna, de azt hiszem nem lesz gond Kostival.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása