Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 8x14 – Még mindig jelent valamit

2018. október 03. 14:00 - hektor_

Már elengedtem a timeline miatti elégedetlenkedést, úgyhogy csak vágjunk a közepébe azzal az 51 perces nyomasztásnak, hogy már megint visszaugrottunk oda, ahol Simonék legyakták a szeméttelepet, és valamiért fontos bemutatni, hogy Fufru magát halottnak tettetve menekült meg – a lényeg, hogy most ismét visszament oda és Negant egy büfékocsi aljához láncolva tartja fogva.

w1.png

A Hilltopban nagy viták mennek: Ezekiel nem érti, Carol miért nem akar vele menni Henry felkutatására, de az asszony királyi társaság helyett inkább a nyilvánvalóan félőrült Morganét választja, így az erdőben bóklásznak a szökött Megmentők nyomai után, hátha ők vitték magukkal a kölyköt.Tara meg úgy tűnik, mégsem csekkol ki, ezért bizonygatja Darylnek hogy mégiscsak jó gyerek az a Dwight, vírusos nyíl helyett csak egy simát eresztett belé, így megúszta a zombifertőzést – de Daryl öreg motoros már és köti az ebet a karóhoz, hogy csak véletlen lehetett. Rick nem akarja elolvasni Carl neki szóló búcsúlevelét, én egészen idáig azt hittem, ezen már túl vagyunk a Télapó Rickes jövő-víziókkal, de ezek szerint mégsem – mindenesetre ő is elindul a szökött Megmentők után.

w2.png

Carolék találkoznak egy zombival, aki Henry botjával ékesítette a gyomrát, a nő abba az irányba akar tovább menni, de őrült Morgan addig beszél össze-vissza, amíg már a rész felénél tartunk, de végre valahára otthagyja az asszonyt és remélem egyúttal át is gyalogol a Fear the Walking Deadbe, mert ettől a vonaltól a falat tudnám már kaparni.

w4.png

A szeméttelepen Negan próbálja magát kidumálni a szánkó fogságából, kérdezi Fufrut hogy „mi a fasz?”, ugyanezt kérdezem én is különben, mi ez a zombi, aki a másik zsúrkocsira van feszítve és kik vannak a helikopterben??! Fufru el akarja égetni Lucillet, de Negan megígéri neki hogy ráfázik még Simon a korábbi húzására - a baseball ütő mellesleg a vezér exfeleségéről lett elnevezve, egy pszihiáter kincsesbányára lelne ebben a társaságban.

w3.png

w5.png

Rick összefut Morgannel, épp megbeszélik hogy elintézik a szökött Megmentőket, meg is találják a bázisukat, más kérdés hogy a csoport legyakása igen nehézkes lesz megkötözve. A seriff felajánlja hogy jöjjenek vissza a Hilltopba, ezúttal szavát adja, hogy a vendégeikként, az adott szónak pedig még jelentenie kell valamit ebben a keserves világban - a többség hajlana is rá, de Morgan meg a hosszúhajú pöcs addig óbégat, amíg a környék összes zombija odagyűlik. Az egyik Megmentő elvágja a köteleiket, és meg is menti Ricket egy harapástól, aki azzal hálálja meg a dolgot és tapossa sárba a két perce adott szavát, hogy belevágja a baltáját a faszi nyakába. Morgan a hosszúhajú gyökérrel verekszik össze, akkor lennék elégedett, ha mindketten ott maradnának, de az utóbbi húzza a rövidebbet és felkajálják a zombik – akik amugy nem tudom, hová lettek időközben, mert a végén csak a seriff meg a feka maradnak talpon.

w6.png

w7.png

Közjáték: Fufru szabadon engedte Negant, de ő nem megy vele. Simon, Simon, de rábaszol te még erre.

w8.png

Hazatérésekkel záródik az epizód: Carol megtalálja Henryt, Rickék is visszamentek a Hilltopba, valamint Negan is hazatér a fészkébe, ahol közli az embereivel hogy van pár jó meglepetése, így egyelőre kuss arról hogy megérkezett. Daryl Rositával leskelődik ugyanitt, és eldöntik hogy Eugenenak vesznie kell, úgy nem tud több lőszert gyártani az ellenségnek. Rick végre elolvassa a levelet.

Címkék: 18+ twd
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Winter is coming 2018.04.04. 12:47:56

Ami nekem pozitiv meglepetés volt, hogy Fufru-nak milyen kis pofás konténerszobája van.

És simán tovább lehetett volna vinni a szálat, hogy az egész szeméttelep csak álca, amúgy a félig betemetett konténerekben komplett lakórészek, felhalmozott cuccok vannak (járművek, fegyverek, nafta, stb)

A helikoptert viszont nem értettem, honnan-kicsoda, miért kell neki jelezni, stb.

Morgannál Carol azért ment ki vele és nem a királlyal, mert vigyázni akart Morganra, tudta, hogy labilis. Ez valahol megint egy olyan plusz karakter építés volt, ami tetszett.

Rick: amikor Morgannal beszélnek, hogy miért mentette meg anno első évadban, akkor azt a választ a kapja, mert ott volt a fiam. Rick ezután olvassa el a fia levelét, ez is tetszett.

Ahhoz képest, hogy szinte semmi nem történt ebben a részben (Negan visszajut, Rick-ék bosszút állnak) nekem tetszett.

Sokkal jobban, mint Hilltop ostroma, ahol a védők és a támadók is fél idióták voltak.
Még a zombivéres stratégia volt nagy szám, de hogy támadás után mindenki lefekszik aludni és egy őr sincs a betegek mellett, akik vérmérgezés nélkül is átfordulhatnak, hát no comment.

Treff Bubi 2018.04.04. 14:11:55

Csak nálam verte ki a biztosítékot, hogy amíg öt percre magára hagyják, Negan gúzsba kötve pisztolyt és fáklyát szerez, a helikopteres mentőakció pedig azért hiúsul meg, mert a fáklya véletlenül egy icipici tócsába esik?

futo0001 2018.04.04. 19:12:24

@Treff Bubi: Nem, nálam is. Egyszerűen nem értem, honnan szerzett egyik kezébe pisztolyt, másikba fáklyát úgy, hogy le van kötözve. Kétszer is visszatekertem, de egyre csak WTF alakúbb lett az arcom.

BBrigusz 2018.04.04. 19:51:23

@Treff Bubi: Pont ezt akartam felvetni. Egyik kézben pisztoly, másik kézben fáklya MEGGYÚJTVA, plusz még a csaj régi családi fotóit is volt ideje maga mellé művészien kirakodni, mindezt lekötözve. Igazi rocksztár.

Na meg vajon ki ült be mellé a kocsiba? Én Dwight nőjére tippelek, akinek nem tudom a nevét.

hektor_ 2018.04.04. 20:10:39

A sok wtf-pillanat kozul ezt el is felejtettem kiemelni. Szerintem az a csaj ult be, aki meg a korabbi tamadas soran vagy 10 resszel ezelott meglepett es most befujja majd Dwight palfordulasat

Kelly és a szexi dög 2018.04.05. 11:06:33

el kell engedni ezt a sorozatot...

nnnnnnnn 2018.04.05. 12:15:21

ez a leírás nagyon gagyi.

amúgy Morgan a legjobb.
süti beállítások módosítása